22. kolo
12.02.2022 18:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Leverkusen potvrdil dobrou formu i proti Stuttgartu

Před týdnem die Werkself zdolali Borussii Dortmund 5:2, tentokrát stihli pouze o jednu branku méně. Díky tomu si v tabulce pojistili třetí příčku. Naopak VfB zůstává nadále s sestupovém pásmu a ve zbývajících dvanácti kolech ho nepochybně čeká veliká dřina.

Patrik Schick se proti BVB střelecky neprosadil a o to větší měl motivaci proti Stuttgartu. První pokus vyprodukoval už v 6. minutě, ale nedá se tvrdit, že by se mu nějak povedl. Podruhé už to vypadalo nadějněji, avšak obrana hostujícího výběru byla pozorná. Třetí šance českého reprezentanta se uskutečnila v závěru první čtvrthodinky. Parťák Moussa Diaby mu posunul balon do vápna a za Florianem Müllerem zvonila tyčka.

Následně se před Lukasem Hrádeckým octinul Chris Führich. Nic z toho nebylo, stejně jako za sedm minut po pokusu Roberta Andricha. Hned během další minuty poprvé zahrozil Tiago Tomás, když nastřelil brankovou konstrukci. Ve 34. minutě si Florian Wirtz naběhnul na centr za obranu, zpracoval a poslal Müllerovi do sítě. Bohužel si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Osmnáctiletý fotbalista Bayeru už za necelých 120 sekund střílel znovu, avšak dobrou práci odvedl srážející Konstantinos Mavropanos. Následně musela domácí jednička zasahovat proti Führichovi, ale pak už se prosadil Moussa Diaby, když se po své vlastní střele se štěstím dostal ke zblokovanému míči a gólmanovi nedal šanci - 1:0.

V závěru výživného prvního dějství těsně minul Edmond Tabsoba. To se nevědělo, že druhá půle bude ještě výživnější. Ledacos naznačil Tiago Tomás už ve 49. minutě, jelikož mu Orel Mangala poslal před bránu pobídku, jaká se neodmítá - 1:1. Že by si ale hosté tenhle zásah nějak výrazně užili, to určitě ne. Za 180 sekund totiž Kerem Demirbay centroval z přímého kopu na hlavu Amineho Adliho, načež kulatý předmět zapadnul neomylně k pravé tyči - 2:1.

V dalších minutách Gerardo Seaone z lavičky sledoval jednu neúspěšnou akci svého týmu za druhou. Pojistka nepadla ani po pěkné spolupráci Diabyho s Wirtzem. Poslední jmenovaný se zaslouženého zářezu dočkal až v 86. minutě, kdy se jeho přízemní střela po Aránguizově přihrávce došourala až na místo určení - 3:1.

Jenže hráči celku z Bádensko-Württemberska zbraně nesložili. Po střele Alexise Tibidiho zvonila za Hrádeckým tyč, od které se míč odrazil k Tiagu Tomásovi, jenž měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 3:2.

Jakékoli snahy o zdramatizování však po rozehrávce rázně utnul Patrik Schick, když mu po líbivé akci naservíroval balon před bránu jako na zlatém podnosu Florian Wirtz. Zaznamenat z první z hranice malého čtverce svou devatenáctou branku v sezoně pak pro rodáka z Prahy nebyl vůbec žádný problém - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele