24. kolo
27.02.2022 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavy Nkunkuova gólu (© AFP)

Rozhodl Nkunku, Lipsko ubojovalo výhru na půdě urputné Bochumi

Tuhou bitvu o každý centimetr na hrací ploše zvládlo lépe Lipsko, které v Bochumi jakožto favorit uzmulo očekávané vítězství, avšak nováček soutěže ho opravdu pořádně potrápil a lze konstatovat, že konečnou prohru si nezasloužil. Tentokráte se mu dalšího protivníka z popředí tabulky nepodařilo jako například nedávno Bayern, tedy alespoň ne po výsledkové stránce.

Jenom tři střely na bránu vykázal první poločas, který nenabídl prakticky žádnou větší šanci. Možná jen ve 23. minutě jaksi zahrozil Poulsen, jehož hlavička nakonec skončila jen vedle domácí brány, jinak se především konal nelítostný boj o každý míč ve středu pole. Až druhé dějství s sebou přineslo klíčové situace. Je třeba podotknout, že ani v tom nebyla k vidění strhující ofenzivní podívaná. A lépe ve finále vyšla druhá část zápasu hostujícímu mužstvu.

To každopádně nebylo v žádném případě aktivnějším nebo nebezpečnějším celkem, akorát že proměnilo jednu ze svých mála možností. Na plac vběhl na sklonku první hodiny hry Nkunku, jenž v 82. minutě zužitkoval nahrávku Henrichse a zacílil přesně do spodního rohu brány. Lipsko ale mělo štěstí, přežilo několik příležitostí svého soka. V 56. minutě bránu přestřelil Pantovič, o čtrnáct minut později hlavou orazítkoval břevno Losilla, přičemž brankovou konstrukci natrefil také v 77. minutě Antwi-Adjej. Neproměněné tutovky jednoduše stály Bochum bodovaný rezultát.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele