17. kolo
25.01.2023 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radující se Adam Hložek (© AFP)

Adam Hložek podtrhnul vítězství Leverkusenu nad Bochumí

Patrik Schick sice stále absentuje, ale mužstvo die Werkself i bez něj prožívá velmi dobrou sérii, která aktuální čítá pět výher v řadě. Díky nim se podařilo poskočit už na osmou příčku. Zato Bochum spadla na tu barážovou.

Už po několika sekundách se nikterak nerozpakoval Philipp Hofmann, jenž se v minulém kole podílel dvěma trefami na výhře nad Herthou. Tentokrát ale vyšel střelecky naprázdno. V 5. minutě Keven Schotterbeck zasáhnul ve vlastní šestnáctce pronikajícího Moussu Diabyho a videorozhodčí upozornil sudího Timo Geracha, že by měl nařídit penaltu. Což je dobře, protože Adam Hložek svou šanci zahodil.

Edmond Tapsoba si nedělal žádné problémy a přesnou ranou pod břevno rozradostnil kouče Xabiho Alonsa - 1:0. Krátce po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. Takuma Asano ztroskotal na Lukasovi Hradeckém, nicméně doražený míč stejně putoval za čáru, před kterou jej stihli domácí borci odkopnout pryč.

Callum Hudson-Odoi pak pobídnul Diabyho, který sice dal gól, ale z ofsajdového postavení. Po dvaceti minutách hry Manuel Riemann mezi třemi tyčemi sledoval, kterak pokus Floriana Wirtze míří těsně mimo. Schlotterbeck chtěl odčinit svůj penaltový faul, jenže při této možnosti přestřelil. První půle tedy vyšla v BayAreně o něco lépe domácímu výběru.

Necelých 180 sekund po startu té druhé pálil ostrými Wirtz a Riemann musel kulatý předmět krotit. Ovšem V 53. minutě už nedosáhnul na zakončení Adama Hložka, který ve skluzu usměrnil za čáru Wirtzovu pobídku z levé strany - 2:0. Další fázi utkání rozkouskovala střídání, přesto byly k vidění ještě dvě dobré šance. Při té první minul zařízení Kevin Stöger, kdežto při té druhé nepropálil gólmana Amine Adli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Válec to asi nebude, ale 2:1 by mohlo dopadnout....a mohl by se prosadit i Hložek konečně :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele