6. kolo
10.09.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Mathys Tel (© AFP)

Stuttgart v nastaveném čase zachránil remízu proti Bayernu

I druhý vzájemný zápas těchto soupeřů skončil dělbou bodů, při které padly dohromady čtyři branky. Pro obhájce titulu to znamená, že potřetí v řadě připisuje do tabulky pouhý bod, díky čemuž jej můžou na čele předstihnout jak Freiburg, tak Union Berlín. Naopak čerstvě pětibodový Stuttgart stále čeká na první výhru.

Už na začátku utkání si Borna Sosa vyšlápnul na Jamala Musialu a mohl být rád, že rozhodčí Dingert stáhnul jen pro žlutou kartu. Faulující hráč se v závěru první čtvrthodiny dostal ke střele, která však byla zblokovaná. V 18. minutě si stoupnul k rozehrávce přímého kopu Joshua Kimmich, načež se Florian Müller ohlédnul, jak míč končí těsně vedle šibenice.

Po půlhodině se stuttgartská jednička blýskla skvělým zákrokem proti Segremu Gnabrymu. Domácí hráč se sedmičkou na dresu měl prsty i v další příležitosti, kterou neproměnil pouze proto, že cílil o malý kousek vedle. Velká šance pro Bayern. Tradičně vyprodaná Allianz Arena se dočkala zaslouženého vedení ve 36. minutě.

Alphonso Davies si na levé straně udělal prostor a po zemi přihrál přibližně na úroveň penalty, kde z první po zemi uklízel sedmnáctiletý francouzský benjamínek Mathys Tel - 1:0. Do poločasového hvizdu se připomněl akorát Tiago Tomás, jenže potvrdil, že zatím marně hledá jarní formu. Úvod druhého dějství patřil hostům.

Guirassyho zásah nebyl uznán kvůli domnělému faulu Chrise Führicha na Kimmicha. V minutě sedmapadesáté to byl právě čtyřiadvacetiletý záložník, kdo po Daviesově chybě a Mavropanosově přiťuknutí tvrdou ranou prostřelil Manuela Neuera - 1:1.

Za 180 sekund si Nagelsmannova družina vzala vedení zpět. Musiala svým pohybem zmátl obránce, aby pravačkou zacílil přesně k levé tyči - 2:1.

Hned po rozehrávce se mohla zrodit pojistka. Thomas Müller pobídnul Gnabryho, jehož vychytal muž v rukavicích. Čtvrthodiny před koncem se znovu dostal do zakončení Serhou Guirassy a za Neuerem zvonila branková konstrukce. Krátce poté se odhodlal k individuální akci Alphonso Davies, leč ve finále těsně minul zařízení.

Na začátku finální desetiminutovky se už v dresu VfB francouzská posila z Rennes prosadila, avšak i tenhle gól byl trochu pochybně odvolán. To bylo moc na Atakana Karazora, jenž si za protesty vysloužil žlutou kartu. Závěr zápasu patřil právě Guirassymu. Po dalším pokusu jej ve vlastní šestnáctce přišlápnul Matthijs de Ligt. Sám faulovaný byl při penaltové exekuci naprosto suverénní - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
Rich

Otřesný zápas ze strany Bayernu... Jediné pozitivum Tel, Musiala... Plus Mazroui, který se mi na pravé straně líbil... Ale opět držení míče a jenom přihrávky, nehraje se na držení míče a šance, ale na výsledek, který je strašný... De Lightovi se nedá moc nic vyčítat, jelikož hasil chybu rozehrávky Bayernu a hlavně nemožného Stanišiče...

Reagovat
Hardwell

Tak na remíze dvou klubů ze stejný ligy není nic hroznýho

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Ferragamo7

Tak z tohto výkonu boleli oči,to snáď ani nemôžu myslieť vážne, tímy ako je Stuttgart alebo Union musíme zvalcovať rozdielom triedy a nie že uhrať trápne remízy. Už 3 trápna remíza za sebou a začína to pripomínať výkony z vlaňajška.Tento zápas mal slúžiť na zdvihnutie sebavedomia pred utorkovým zapasom s Barcou,tak to sa teda naozaj podarilo týmto mega trápnym výkonom.

Reagovat
Rich

Ono totiž první zápasy nikdo nevěděl, jak Bayern pořádně hraje a jakou má taktiku... Ono je to krásně vidět a vystihl si to, připomíná to zápasy z minulého sezóny... A důvod? Stačí, aby soupeř se zatáhl a roztáhl hru do křídel a Bayern je v háji... Naopak Nagelsmann, jak říká, že má rád vysoko postavenou obranu, tak na Flicka nemá, jak taktikou, tak i vztahy s hráči... Ale boleli od tohoto oči a fakt se bojím, aby Bayern od Barcy nedostal nářez, kort s trenérem jako je Nagelsmann se ta pravděpodobnost zvyšuje...

Reagovat
Gerd 13

Nagelsmann na Bayern ještě nedospěl, zlatej Hansi Flick! Proti Barce teda asi favoritem nebudeme.

Reagovat
Ferragamo7

Tak s takýmito výkonmi,aké sme predviedli v zápasoch s Unionom a Stuttgartom sme bez šance.Chcem veriť tomu,že k zápasu v LM pristúpine celkom inak,ako k zápasom v BL.Zápas s Interom možno nebol dokonalý,ale ten výkon bol úplne v pohode a potom príde zápas s mužstvom,ktoré pri najlepšom bude bojovať aby z BL nevypadlo a my uhráme doma remízu Ato ešte môžeme byť radi,že ten súboj pred prvým neuznaným gólom,kde Kimmich kvôli tomu 1 sekundovému držaniu za dres úplne prestal hrať,rozhodca vyhodnotil ako faul,lebo to bolo prinajmenšom sporné.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele