9. kolo
08.10.2022 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Anthony Modeste (© AFP)

Šlágr kola mezi Dortmundem a Bayernem nakonec přinesl remízu

V Signal Iduna Parku to měli výborně rozjeté hosté, jenže o vítězství, které by je minimálně dočasně posunulo do čela tabulky, přišli v poslední nastavené minutě, krátce poté, co byl po druhé žluté kartě vyloučen Kingsley Coman. Borussii však může těšit, že po sérii osmi vzájemných klání neodešla poražena.

Úvodní půlhodina tohoto ostře sledovaného zápasu nepřinesla žádnou větší šanci, byť se hrálo ve vysokém tempu. Když už se někdo z hráčů odhodlal ke střele, byla cestou k bráně zablokována. Až po skončení první třetiny utkání musel poprvé zasahovat Manuel Neuer. Kdežto jeho protějšek Alexander Meyer se úspěšného zákroku dočkal až potom, co inkasoval.

Na první střelu, která směřovala mezi jeho tři tyče, byl krátký. Běžela 33. minuta, když Jamal Musiala posunul mimo vápno na svého spoluhráče Leona Goretzku, jenž měl dost prostoru na to, aby si míč zpracoval a následně jej poslal po zemi nechytatelně na místo určení - 0:1. Za nějakých 180 sekund mohlo být vyrovnáno, kdyby Neuer výborně nepřečetl hru a nerozlítil Donyela Malena.

V závěru poločasu Jude Bellingham nepříjemně zranil Alphonsa Daviese. Kanadský reprezentant, jehož za měsíc čeká v Kataru mistrovství světa, musel o poločase střídat. První zakončení druhé půle patřilo Raphaëlu Guerreirovi, ale nebylo z nepřesnějších. V 50. minutě chyboval Meyer. Sadio Mané převzal kulatý předmět od spoluhráče a v pádu mířil mimo.

Co se nepovedlo Manému, to se povedlo Sanému. Jamal Musiala mu přihrál na střed hřiště, kde stopeři BVB nepochopitelně odstoupili, čímž dali německému fotbalistovi prostor k dobré ráně zpoza šestnáctky, na kterou si muž v rukavicích sáhnul, přesto skončila pod břevnem jeho svatyně - 0:2. V ten moment většina fanoušků velmi pravděpodobně přestávala věřit, že bude černá série s obhájcem titulu zastavena.

Naštěstí po hodině hry napravil Meyer svoje předchozí zaváhání a autora druhé branky vychytal. Svůj tým podržel i čtyři minutky poté. V 74. minutě vyděsil trenéra Terziće střílející Leon Goretzka. A protože minul zařízení, přišla konečně řada na domácí. Youssoufa Moukoko si všimnul nabíhajícího spoluhráče Anthonyho Modesteho, jemuž adresoval přihrávku, kterou mu posila z 1. FC Köln nezištně vrátila. Následný pokus ze třinácti metrů byl natolik razantní, že se zastavil až v síti - 1:2.

Dortmundští vycítili příležitost. Anthony Modeste si počínal neohroženě, bohužel na Neuera nevyzrál. Pojistku hodlal zařídit Jamal Musiala a snad by se mu to i povedlo, kdyby necílil nad. V poslední minutě řádné hrací doby neměl Kingsley Coman pochopení pro skutečnost, že mu Karem Adeyemi s balonem neustále uniká, a tak po něm sáhnul, což se zase nelíbilo sudímu Aytekinovi, jenž střelce vítězného gólu z finále Ligy mistrů v roce 2020 po druhé žluté kartě vyloučil.

Borussia nepochybně věřila, že se podaří vyrovnat. Za svou víru byla odměněna při poslední šanci, kterou byl centr od rohového praporku, který se odrazil k Nicu Schlotterbeckovi, jenž si všimnul nabíhajícího Modesteho, jemuž adresoval výborný balon na zadní tyč, kde stačilo jen zblízka doklepnout na místo určení - 2:2. Tradičně vyprodaný stadion propuknul v jásot.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V minulém kole vyšlo tohle opisovačovi 5,66-5,87. Výhra Bayernu o 4 a více-přesně o 3 goly. Je nějaký duvod proč by nemohlo vyjít i tohle 5,07-4,64???? Výhra Bayernu přesně o 2 -o 3 a více golu. Budu skromný. Stačí mě za 2,59 jejich výhra o 2 a více.

Reagovat
smazaný uživatel

To nebyl moc dobrý nápad, když Bayern vyhrál od srpna jeden zápas a navíc proti mrtvému Leverkusenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tentokrát vydělaly sázkovky. I na ně dojde, jsem o tom přesvědčen.

Reagovat
Rich

Se zase pan Nagelsmann předvedl... Nasadil Sabitzera, který byl příšerný... Druhá polovina, střídání vůbec nevyšlo, do tak důležitého zápasu dá Stanišiče...

Reagovat
Müllered

WTF? Davies byl KO, nikdo jiný tam už nebyl. Kimmich byl zase po covidu. Jedinou chybu vidím ve stažení De Ligta, pokud to nebylo vynucené zraněním. Šetřil ho na Plzeň, hmm?

Reagovat
Gerd 13

Asi se bál, že by de Ligt dostal červenou, jinak remíza je asi spravedlivá. Asi taky chyběl Muller.

Reagovat
Rich

Faul na Daviese byl taky zvláštní, dala se dát další žlutá karta... Kort když se pískl faul Saného na Adeyemiho... Ale Stanišič nemůže hrát na pravé straně, už tam hrál a bylo to strašné... A vždyť mohl změnit rozestavení na tři stopery... Pavard vypadal dobře v obraně, ale opět nekonzistentí výsledek... Já tedy si nemohu pomoct, ale na co se přiváděl Gravenberch, když nedostane šanci, je lepší než Sabitzer, který byl pod kartou už od 2 minuty...

Reagovat
Bayern +

To, že nemáme seriózny backup za Daviesa sú aj Julove sračky...

Reagovat
Jardman

Zraněny hernandez

Reagovat
mkrivak

Ten zápas rozhodl zranění Daviese a když Coman dostal červenou tak měl i Bellingham a proste chyba Nagelsmana nemůže poslat do hry Stanisice nezkuseneho hráče.

Reagovat
Gerd 13

No ale kdo tam vlastně mohl ještě přijít místo Davies, když ne Stanišič?

Reagovat
mkrivak

Mohl zkusit Mazraouiho a nestahovat De Ligta

Reagovat
Rich

Vůbec nemusel ho tam posílat, mohl změnit rozestavení na tři stopery... Nagelsmann má plnou hubu keců, jak chce mít hráče, kteří můžou hrát na dalších pozicích, ale na rozestavení nešáhne...

Reagovat
DidusIneptus

Takhle slabej výkon jsem od Bayernu ještě neviděl . Pomalý, ustrašený, zkrátka vostuda! Nagelsmann ven! Comana přeřadit do béčka!

Reagovat
Jardman

Lol ty jses dobrej dement bro

Reagovat
Jardman

Kdyby to skončilo 1:2, tak takovou hovno píčovinu nenapíšeš, tak se vrat do záhrobí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

Proč ho hned urážíš??? Může vyjádřit svůj názor, od toho jsou diskuze... Bud přispěj nějak do diskuze nebo raději buď zticha...

Reagovat
Jardman

Včera v 10 mě to vytočilo, dnes už bych takhle nereagoval, omlouvám se

Reagovat
Ferragamo7

Mňa veľmi zarazilo to množstvo žltých kariet,je ten Sabitzer normálny, že už od 2.minuty musí hrať pod hrozbou vylúčenia za úplne zbytočný faul? 6 žltých kariet sa mi vidí príliš.Žltá karta má svoje opodstatnenie vtedy,ak sa preruší akcia,z ktorej hrozí nebezpečenstvo a nie pri premotivovaných zbytočných zákrokoch v strede ihriska.

No a nakoniec som si nechal príklad vrcholnej objektívnosti pána Aytekina-to je kapitola sama o sebe,tak Comanovi bez váhania udelil druhú žltú za úplne neškodný banálny zákrok ako držanie,kde súperovi nehrozilo žiadne zranenie(karta bola oprávnená nemám námietky) ale Belinghamov brutálny kopanec do tváre po ktorom skončil s otrasom mozgu, prejde úplne bez povšimnutia-za tento zákrok mala nasledovať v momente rovno červená karta,ja nechápem,načo je tam pre kristapána ten var,keď na toto rozhodcu neupozorní.

Je škoda že sme stratili vyhratý zápas...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele