33. kolo
20.05.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zklamaný Lucas Tousart (© AFP)

Bod v záchranářském souboji s Bochumí byl pro Herthu málo

Jedno kolo před koncem aktuální sezony je jasné, že berlínské derby se na bundesligové úrovni v příštím ročníku neuskuteční. Rozhodla o tom trefa Kevena Schlotterbecka ze samotného závěru zápasu. Kouzlo Pála Dárdaie tentokrát nezafungovalo i proto, že přebíral tým v mimořádné složité situaci. Oproti tomu v táboře die Unabsteigbaren se bude muset o setrvání bojovat až do poslední chvíle.

První dobrou šanci této partie si na konto připsal Philipp Hofmann. Prostor mezi třemi tyčemi ale netrefil. Lucas Tousart po čtvrt hodině hry sice ano, nicméně jeho střela nemohla Manuela Riemanna vystrašit. Čtyřiatřicetiletý brankář si pak výborně pohlídal akci Richtera s Lukébakiem. Za 180 sekund sice poslední jmenovaný dopravil míč do brány, jenže sudímu Felixovi Brychovi bylo kolegou u videa doporučeno tenhle zásah kvůli předchozímu faulu neuznat.

Následně si dělal prostor Christopher Antwi-Adjej, jehož rána nebyla špatná, přesto vedení hostům nezajistila. Po půl hodině hry neuspěl ani Takuma Asano a po něm jeho spoluhráč Philipp Föster, který pro změnu mířil o kousek vedle. Do konce úvodního dějství se ještě jednou osmělil Lukébakio. Riemann zůstal stát, což se ukázalo býti nejideálnějším řešením.

o změně stran o sobě dal vědět Stevan Jovetić, když o pár decimetrů překopnul bochumskou svatyni. Hofmann a pětadvacetiletý Belgičan Lukébakio zahodili i svoje další možnosti, a tak musel skóre zápasu "rozseknout" až Lucas Tousart, který si v 63. minutě naskočil na Richterův centr od rohového praporku. A protože míč zapadnul k pravé tyči, mohl se francouzský záložník radovat - 1:0.

Krátce po rozehrávce ztroskotal Takuma Asano na velice pozorném Christensenovi, zatímco po Schlotterbeckově první snaze zvonila za zády dánského gólmana branková konstrukce. Sedmdesát tisíc diváků na Olympijském stadionu vidělo vyrovnávací trefu v poslední minutě. Od rohového praporku centroval Kevin Stöger a jeho jmenovec Schlotterbeck se hlavou postaral o to, že Stará dáma letos nedosáhne ani na baráž. Po deseti letech sestupuje.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele