29. kolo
22.04.2023 15:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Hertha nestačila na Werder a zůstává na samém chvostu tabulky

Naopak celek z hanzovního města Brémy nashromáždil už 35 bodů, díky čemuž zůstává na dvanácté pozici. Na trávník Olympijského stadionu nevyběhnul Niclas Füllkrug, a tak na sebe plnou odpovědnost za střílení branek vzal jeho kolega Marvin Ducksch. Zvládnul tři. A když čtvrtou přidal Mitchell Weiser, svěřenci Oleho Wernera evidentně polevili, takže soupeři dovolili dvakrát dopravit kulatý předmět za záda Jiřího Pavlenky.

Český brankář přitom musel likvidovat příležitost Dodiho Lukebakia už po 180 sekundách. Díky tomu mohl jít jeho tým v 6. minutě do vedení. Jens Stage využil neorganizované defenzivní linie k tomu, aby ideálně načasoval přihrávku pro Ducksche, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a prostřelil vybíhajícího Christensena - 0:1.

Výborný začátek pro hosty mohl autor branky potvrdit po čtvrthodině hry, kdyby mířil o něco lépe. Podle jeho představ všechno znovu proběhlo až v minutě sedmadvacáté, když z pravé strany na bližší tyč centroval Christian Groß a dortmundský rodák, který v příštím roce oslaví třicetiny, se ukázkově prosadil hlavou - 0:2.

Zelenobílí byli při chuti, což chtěl demonstrovat Maximilian Philipp, jehož po půlhodině hry marně naháněl Márton Dárdai. Pokus hráče, který u současného zaměstnavatele hostuje z Wolfsburgu, se o kousek nevešel mezi tři tyče. Hattrick mohl být na světě už ve 41. minutě. Šance to po přihrávce od Leonarda Bittencourta byla veliká, avšak pozice spíše vyžadovala zakončení levačkou.

Co se nepovedlo v závěru první, to se zadařilo na úvod druhé půle. V soupeřově šestnáctce zcela neobsazený Ducksch si zpracoval centr Anthonyho Junga z levé strany a následná střela zapadla k pravé tyči - 0:3. Poté Pavlenka pokazil radost Ngankamovi a zanedlouho se nůžky mezi oběma mančafty zase o kousíček rozevřely.

V 63. minutě se Agustín Rogel totálně nedohodnul s Oliverem Christensenem, z čehož vytěžil maximum Michell Weiser, na jehož přízemní střelu nikdo nedosáhnul. Za pět minut poslal Suat Serdar do vápna přihrávku Jessicu Ngankamovi, jenž ji přetavil v první gól Herthy - 1:4.

Autor tohoto zásahu byl pak podražen Milošem Veljkovićem, takže se kopala penalta, kterou Dodi Lukebakio proměnil, byť muž v rukavicích uhodnul směr - 2:4. Jenže další fáze této partie se opět nesla v režii Werderu, který zaokrouhlil počet výher na deset.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele