14. kolo
09.11.2022 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Simon Terodde (© AFP)

Schalke udolalo Mohuč, poslední příčku v tabulce však neopustí

Asistenci u jediné trefy utkání si připsal Alex Král, takže pomohl ukončit nelichotivou sérii sedmi po sobě jdoucích pohárech. Nedá se ale příliš předpokládat, že by die Königsblauen dokázali výsledek zopakovat i o víkendu, kdy na jejich stadion přijede Bayern Mnichov. Naopak die Nullfünfer potřetí v řadě nezískali ani bod a můžou děkovat nejbližším konkurentům, že v předposledním kole před přestávkou také ztratili.

O první příležitost se postaral Florent Mollet, když střelou z přímého kopu rozvlnil síť, ovšem pouze z boku. Skóroval tedy až při následné akci v 10. minutě jeho spoluhráč Simon Terodde, který si výtečně zpracoval přihrávku od Krále, a jeho přízemní zakončení pravačkou k levé tyči rozradostnilo většinu z lidí sedících na tribunách - 1:0.

Ve 26. minutě Karim Onisiwo připravil palebnou pozici pro Marcuse Ingvartsena, který ji s díky odmítnul. Po půl hodině se mohl do listiny střelců zapsat sám český reprezentant. Tváří v tvář Robinu Zentnerovi volil poměrně zbrklé řešení, kvůli kterému ani nezacílil do prostoru mezi třemi tyčemi. Velká škoda pro Schalke i pro bývalého hráče Slavie, který tak na svou první bundesligovou branku stále čeká.

Jeho spoluhráč Alexander Schwolow pak vyrovnávací trefě zabránil, což byl do konce otevíracího poločasu poslední zákrok, ať už na té či oné straně. Druhá pětačtyřicetiminutovka přinesla několik slibných náznaků, nicméně největší vzruch přineslo spíše oněch devět střídání, protože muži v rukavicích příliš práce neměli.

To se změnilo až čtyři minutky před vypršením řádné hrací doby. Tehdy totiž utekl obraně Marius Bülter a vyhnul se hostující jedničce. Až sem bylo všechno v pořádku. Pak se hráč s jedenáctkou na dresu začal věnovat více kulatému předmětu a nehlídal si, kde se přesně nachází brána. Orazítkoval tedy pouze její pravou tyčku. Přesto byl jeho kouč Thomas Reis po poslední nastavené minutě spokojenější, než jeho protějšek Bo Svensson.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele