2. kolo
13.08.2022 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Ozan Kabak a Robert Skov (© AFP)

Hoffenheim zásluhou pozdního gólu přehrál Bochum

Simon Zoller sice zařídil svému týmu po dvanácti minutách dvougólové vedení, nicméně to bylo během dalších dvanácti minut vymazáno. Obrat byl dokonán v 88. minutě, takže Andreje Kramariće ani nemusela mrzet neproměněná penalta.

Philipp Hofmann byl prvním borcem, který ohrozil soupeřova gólmana. Oliver Baumann si však s jeho zakončením poradil. V 10. minutě už byl krátký na pravačku Simona Zollera, jenž zblízka doklepnul do sítě přiťuknutí právě od Hofmanna - 0:1. A než se stačili spoluhráči Pavla Kadeřábka (na hrací plochu naskočil v 51 minutě) vzpamatovat, prohrávali už o dvě branky.

Po výborné kombinaci centroval z pravého křídla Kevin Stöger za obranu, kam si naběhnul Zoller a nesnadnou situaci zvládnul díky využití silnější pravé nohy - 0:2. Nicméně ihned po rozehrávce neudržel Manuel Riemann střelu Andreje Kramariće a na volný balon nejrychleji zareagoval Christoph Baumgartner - 1:2.

Ve 23. minutě se začínalo de facto znovu od nuly, protože Dennis Geiger rozehrál svůj rohový kop na bližší tyč, kde měl na výběr hned ze tří neobsazených spoluhráčů. Nakonec to byl až ten třetí, tedy Ozan Kabak, kdo nasměroval svou hlavičku neomylně na vzdálenější (levou) tyč - 2:2. Obdivuhodné zmrtvýchvstání v podání TSG.

Ve 34. minutě mohl pro die Unabsteigbaren přiletět další hřebíček, kdyby Riemann nezkrotil výživnou dalekonosnou střelu, kterou na něj vyslal Francouz Stanley N’Soki. Grischa Prömel pak cílil nad a Zollerova hlavička se stala kořistí Olivera Baumanna. V 58 minutě stáhnul Anthony Losilla ve vlastní šestnáctce Baumgartnera, uviděl žlutou kartu a spolu s ní ukázal Patrick Ittrich i na penaltový puntík.

Exekuce se ujal Kramarić a mizerným kopem nejenže nechal vyniknout Riemanna, ale také potvrdil, že střelecká smůla z uplynulého ročníku jej ještě neopustila. Za pět minut nepochybně moc držel palce svému spoluhráči Georginiovi Ruttnerovi, aby jeho hlavička skončila po břevnem, jenže to by bochumská jednička nesměla předvést další parádní zákrok.

Muž v rukavicích překazil radost i Robertu Skovi a i dál držel naděje svojí družiny nad vodou. Dokud nenastala osmaosmdesátá minuta a s ní secvičený signál po rohovém kopu, kdy centr dopadnul na bližší (levou) tyč na hlavu střídajícího Munase Dabbura, který jej dopravil na místo určení - 3:2. Během pětiminutového nastavení se už výběr Thomase Reise v PreZero Areně k ničemu nedostal.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele