31. kolo
06.05.2023 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Bayernu Mnichov (© AFP)

Bayern vyhrál v Brémách a i tři kola před koncem sezony udrží v tabulce první příčku

Mnichovský velkoklub v minulosti často Werderu naděloval. Výjimkou nebýval ani šestigólový příděl. Tentokrát viděli diváci na Weserstadionu jenom tři góly, nicméně dvě z nich padly do branky, kterou hájil Jiří Pavlenka. Zelenobílí tedy nadále nemají matematickou jistotu setrvání v Bundeslize, ačkoli největší adepty na sestup je rozhodně třeba hledat jinde.

Během úvodní desetiminutovky se hrálo především před českým gólmanem. Ten se poprvé zaskvěl po dvaceti minutách hry, když se jej snažil hlavou překonat Benjamin Pavard. Následně se z úhlu pokusil překvapit Kingsley Coman, což se mu nepodařilo. V závěru otevírací půlhodiny se prezentoval se svým volejem Leonardo Bittencourt a Yann Sommer předvedl rutinní zákrok.

Následně se po pobídce od Mitchella Weisera snažil o elegantní zakončení patičkou Romano Schmid, jenže krásný gól se nekonal. Potom se odhodlal k individuálnímu průniku Christian Groß, ovšem hostující svatyně mu ve finále byla malá. Při opětovné absenci Niclase Füllkruga, stále vedoucího kanonýra celé soutěže, bylo střílení branek znovu na Marvinu Duckschovi, jenž v uplynulých týdnech zaujal dobrou formou. Bohužel proti obhájci titulu mu nebylo přáno.

Po změně stran se ve velice dobrém světle ukazoval Noussair Mazraoui. V 50. minutě však z jeho přípravy Sadio Mané nevyužil vůbec nic. Po hodině hry zasáhnul Kimmich ruku Niklase Starka. Rozhodčí Christian Dingert nechal pokračovat ve hře, a tak se Tuchelova skvadra dočkala až v minutě dvaašedesáté.

Po šťastném odrazu se míč dostal ke Gnabrymu, který zůstal ve vzdálenosti šesti metrů od brány zcela neobsazený a díky tomu mohl levačkou otevřít skóre - 0:1. Za deset minut načasoval Mazraoui naprosto ideálně přihrávku na Leroye Saného, jehož přízemní střela se zastavila až v síti - 0:2. Ole Werner věděl, že teď už to bude mít jeho výběr hodně složité.

Nicméně kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby Ducksch záhy po rozehrávce o kousek neminul. Ani obstřelu v podání Jense Stageho mnoho nechybělo. Dočkal se až Niklas Schmidt, když si v 86. minutě nedělal problémy a z bezmála pětadvaceti metrů precizně vymetl pravou šibenici - 1:2. Více toho už ale borci hájící barvy klubu z hanzovního města nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele