17. kolo
25.01.2023 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Janik Haberer (© AFP)

Union opět nezaváhal, z Brém odváží všechny tři body

Svěřenci Urse Fischera nadále okupují v tabulce druhou příčku. Daří se jim především v domácím prostředí, leč teď si vylepší i venkovní statistiku, jelikož otočili utkání proti Werderu. Ten se zjevně neoklepal ze sedmigólového přídělu, který utrpěl v Kölnu.

V 6. minutě si zahrával Jiří Pavlenka, který hodlal udělat kličku Kevinu Behrensovi, jenž jeho úmysl přečetl. A mnoho nechybělo, aby se hosté ujali vedení. Naopak těsně předtím, než skončila úvodní čtvrthodina, rozehrál Marvin Ducksch standardní situaci na hlavu Amose Piepera, a ten se štěstím procedil balon mezi nohama Frederika Rønnowa - 1:0.

Radost příznivců a příznivkyň klubu v zelenobílých dresech neměla dlouhého trvání, jelikož za 180 sekund autor prvního zásahu chyboval. Český brankář při následném ohrožení stačil pouze vyrazit k Janniku Habererovi, jenž mohl uklízet do odkryté klece - 1:1.

Záhy bylo rušno zase na opačném pólu hrací plochy. Míč se odrazil k Leonardovi Bittencourtovi, jehož tečovaný pokus skončil na tyči, načež die Eisernen odkopávali do bezpečí. Po půl hodině se osmělil Sheraldo Becker a muž v rukavicích si připsal na své konto dobrý a potřebný zákrok. Jenže pak jeho odkop srazil Behrens a právě Becker pálil neomylně pod břevno. Bohužel pro Berlíňany se ukázalo, že první jmenovaný zahrál rukou.

V nastaveném čase ještě Bittencourt vymyslel zajímavý lob, který skončil na horní síti. Okamžitě po změně stran Union vybojoval roh, po kterém centroval Josip Juranović na hlavu Kevina Behrense, a jeho koníček zapadnul na místo určení - 1:2. O odpověď se pokusil Niclas Füllkrug, jenže na dvanáctou branku, kterou by na čele kanonýrů dorovnal Christophera Nkunkua, si bude muset ještě chvíli počkat. V 80. minutě se ujal exekuce přímého kopu Leonardo Bittencourt a Rønnow pro jistotu vyrážel nad břevno. Füllkrug v samotném závěru stihnul ještě zacílit těsně vedle.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele