31. kolo
27.04.2024 18:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Neporazitelný Leverkusen to opět dokázal, sérii bez porážky zachránil v nastavení Andrich

Fotbalisté Leverkusenu remizovali ve 31. kole Bundesligy se Stuttgartem 2:2 a senzačně uhájili naději na absolvování sezony bez jediné porážky napříč soutěžemi. S hráči Bayeru to ale dlouho vypadalo bledě i kvůli zahozené tutovce Patrika Schicka. Švábové, jejichž rovněž překvapivě úspěšný ročník zastínil právě příběh domácího Bayeru, vynesl vedení výborný vstup do druhé půle. V rozmezí 10 minut se totiž prosadili Christian Führich a Deniz Undav. Jenže Bayer znovu ukázal, že jej letos není možné odepisovat. V nastaveném čase totiž z poslední akce utkání srovnal skóre dorážející Robert Andrich.

Mistr z Leverkusenu nebyl po remíze v Dortmundu daleko od dosažení šňůry bez prohry trvající celou sezonu, čekalo jej však ještě několik složitých překážek. Jednu z nich představoval Stuttgart, jemuž Bayer ukradl nejen naději na postup v poháru, ale také roli největšího překvapení ligového ročníku. Švábové přitom za poslední tři měsíce prohráli v Bundeslize jen jednou, naposledy nicméně minulý víkend na hřišti Brém.

Proti čerstvě korunovanému šampionovi však mohli jít brzy do vedení. Na vynikající centr Leonidase Stergioua se vyšplhal Serhou Guirassy, ale jeho razantní hlavička doputovala jen těsně vedle tyče branky Lukáše Hrádeckého. Po necelé půlhodině hry se o slovo konečně přihlásil také Leverkusen. Alejandro Grimaldo si ideálně naběhl na pas za obranu, a ačkoliv se po jeho neúspěšné střele odrazil míč ideálně ke kopačkám Schicka, český útočník nedokázal z první dostatečně seřídit mířidla a dorážku z první poslal jen nad.

Krátce po změně stran navíc neproměněnou tutovku Švábové potrestali. Jamie Leweling se uvolnil na pravé straně hřiště a upaloval směrem k bráně, jeho následný pokus sice pozorný Hrádecký vyrazil na tyč, jak se doráží z prvního doteku ale ukázal Schickovi Führich a překvapivé vedení hostů bylo na světě. Další šok přišel v 56. minutě, kdy si Undav na hranici pravidel pomohl rukama proti Andrichovi a zakončením k tyči zvýšil náskok svého týmu. Jen chvíli nato ovšem vrátil naděje Bayeru na ligovou neporazitelnost do reálných rovin Amine Adli, jenž na hranici vápna přebral míč, posunul si jej na levačku a pohotovou střelou snížil. V nastaveném čase se opět prokázala neskutečná síla novopečeného mistra v závěrech zápasů. Po přímém kopu se v 97. minutě dostal k odraženému balonu Andrich, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ani Stuttgart se tak nestal prvním přemožitelem Bayeru v ročníku. Švábové se v dalším kole utkají 4. května doma s Bayernem, Leverkusen zamíří o den později do Frankfurtu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele