25. kolo
09.03.2024 15:30 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Gerardo Seoane (© AFP)

Seoane měl se střídáním zlaté ruce. Parádní zápas uzavřel gólový premiant

Mönchengladbach remizoval v Rheinland derby v rámci 25. kola Bundesligy s Kolínem nad Rýnem 3:3. V na góly bohatém utkání se do hlavní role pasoval Robin Hack, který se dostal na hřiště v 71. minutě. Nejprve smazal jednogólový deficit a o pár desítek vteřin později dokonce přiřknul domácím vedení. Borussia se však ani tak ze tří bodů nakonec neradovala, jelikož v 79. minutě stanovil konečnou podobu výsledku premiérovým zásahem v Bundeslize Damion Downs. Tomáš Čvančara opět nenastoupil kvůli zranění.

Sobotní odpoledne svedlo v Mönchengladbachu ke střetu dva celky s velmi bídnými formami. Domácí fotbalisté z předchozích sedmi zápasů dokázali zvítězit pouze jednou, přičemž v minulém kole remizovali s předposlední Mohučí. Kolín na tom byl ještě o poznání hůře, jelikož byl namočený v bitvě o záchranu a čtyři po sobě jdoucí duely bez zisku tří bodů mu vůbec v tomto boji nepomáhaly.

Do Rheinland derby vstoupili ale mnohem lépe právě Kozlové, když se v sedmé minutě dostal do vápna Faride Alidou a vypálil téměř z úrovně brankové čáry. Velké chyby se však dopustil gólman Moritz Nicolas, který stál příliš daleko od přední tyče a míč si pouze vrazil do vlastní sítě. Záhy se na druhé straně naopak blýskl Marvin Schwäbe, jenž konečky prstů vytáhl na brankovou konstrukci dalekonosnou ránu Floriana Neuhause. Ve 32. minutě ovšem domácí zachytili rozehrávku Kolína a balon rychle přesunuli na nabíhajícího Francka Honorata, který ranou na bližší tyč srovnal.

Velmi blízko obratu byl krátce po změně stran Florian Neuhaus, jenž po narážečce s Jordanem Siebatcheuem nastřelil z hranice brankoviště pouze tyč. V 64. minutě to však byl i přes mírnou převahu domácích opět Alidou, který posunul skóre utkání, když po přímém kopu hlavičkoval k levé tyči. Pak ovšem přišlo šťastné střídání Gerarda Seoaneho. Ani ne minutu po nástupu na trávník totiž hlavičkoval ze stejného prostoru jako před chvílí Alidou na druhé straně Hack a opět přesně do míst, kam gólman nedosáhl.

Snový start navíc stvrdil 25letý útočník už o dvě minuty později, kdy z hrany vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě a poprvé poslal Gladbach do vedení. Ani tím ale atraktivní pasáž neskončila, v 79. minutě srovnal po čtyřech minutách na hřišti ranou mezi nohama gólmana Downs, a určil tak konečný stav 3:3.

Vyrovnaná bitva dvou trápících se celků tak nakonec vítěze nepoznala. Gladbach sehraje další ligový zápas 16. března, kdy se střetne s Heidenheimem. Kolín změří o den dříve síly s Lipskem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele