5. kolo
23.09.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Oslavující Timo Werner a Emil Forsberg (© AFP)

Gladbach před svými fanoušky znovu selhal. Šachovou partii pomohl rozčísnout Werner

Fotbalisté Lipska porazili v pátém kole německé Bundesligy Mönchengladbach na jeho hřišti 1:0. V utkání se neobjevil zraněný český útočník Tomáš Čvančara, který si v předchozích čtyřech ligových kláních připsal tři góly a jednu asistenci. Jeho absence byla znát, jelikož se ve vyrovnaném duelu dlouho nemohl nikdo prosadit. Nakonec se to však podařilo Timu Wernerovi v 75. minutě. Hříbata tak opět zklamala své fanoušky, před kterými prohrála v lize potřetí v řadě.

Trenér Marco Rose se od začátku svého působení na lavičce Býků již podruhé vracel do Borussia Parku, kde během svého nedávného angažmá dovedl Hříbata poprvé v historii do vyřazovací fáze novodobé Ligy mistrů. Navzdory tomu jej zde ale žádné vřelé přivítání nečekalo, vždyť už při loňské návštěvě jeho svěřenci odjížděli s jasnou porážkou 0:3. Něco takového teď ovšem nepřipadalo v úvahu, neboť se nacházeli v o poznání lepší formě, kterou navíc podpořili poklidným vítězstvím v pohárové Evropě na hřišti Young Boys.

Proto bylo celkem překvapení, že hosté během prvních 20 minut ani jednou nevystřelili. Ani Borussia se však dlouho nemohla dostat do větší příležitosti. Až ve 24. minutě po faulu těsně před pokutovým územím zahrávali volný přímý kop, ke kterému se postavil Julian Weigl. Jeho střela se však otřela o jednoho hráče v připravené zdi a skončila mimo. Podobnou příležitost dostali Býci ve 40. minutě po nedovoleném zákroku na hranici šestnáctky. Benjamin Henrichs si však počínal obdobně jako Weigl a trefil jen před ním stojící zeď. Na konci poločasu se za velkým vápnem do míče opřel Fábio Carvalho a pokusem, který mířil do horního rohu branky, provětral domácího gólmana.

Úvod druhého poločasu napověděl, že by Lipsko chtělo zápas přenést na svou stranu. Už po pár minutách se totiž protáhl skrz obranu domácích Loïs Openda, který svou přízemní střelou z pravé části pokutového území prověřil pozornost Moritze Nicolase. Ovšem kromě této šance druhé dějství připomínalo projevem hráčů obou celků to předchozí. Dlouho se ani jedno z mužstev nedokázalo dostat přes pevnou obranu oponenta, ale v 75. minutě se to povedlo Býkům z Lipska. Přihrávku Xaviho Simonse nešťastně tečoval Ko Itakura a poslal ho přímo k nabíhajícímu si Wernerovi, který oběhl gólmana Nicolase a z ostrého úhlu dostal balon s odrazem o tyč do brány. Bývalý hráč Chelsea tak nasměroval tým z východu Německa ke třem bodům.

Bývalému trenérovi Borussie se tedy podařila odveta za loňskou porážku a Lipsko si odvezlo cennou výhru. Cesta Gladbachu za prvním vítězstvím v sezoně bude pokračovat 30. září, kdy se představí na hřišti Bochumi. Býci ve stejný den přivítají ve šlágru kola Bayern.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

MG není slabý. Ale měl velice těžkého soupeře .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele