7. kolo
08.10.2023 19:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Zahozená penalta probudila spící ofenzivu Frankfurtu. Orlům vytrhl trn z pařátů 19letý talent

Večerní dohrávka sedmého kola německé Bundesligy přinesla Frankfurtu vítězství 2:0 nad Heidenheimem. Die Adler tedy konečně prolomili sérii pěti utkání bez zisku maximálního počtu bodů. Celek z města nad Mohanem v dosavadním průběhu sezony trápila především bídná ofenziva, což prokázala i zahozená penalta ze 30. minuty, kterou neproměnil Jessic Ngankam. Domácí příznivci však nemuseli smutnit dlouho, neboť o výhře jejich týmu rozhodla v závěru úvodního dějství nadějná letní akvizice z Malmö Hugo Larsson.

Frankfurtu v letošním ročníku nefungovala především ofenziva, která byla společně s Kolínem a Mohučí nejhorší v celé soutěži. Orli ovšem svou slabinu v útočné fázi kompenzovali pevnou obranou, která byla naopak nejlepší v lize. V předchozím ligovém klání s Wolfsburgem ale přece jen povolila a hned dvakrát inkasovala, což znamenalo vůbec první prohru červenobílých v této sezoně. Zaváhání chtěli odčinit doma proti Heidenheimu, který však z posledních tří duelů hned dvakrát vyhrál.

Orlům se naskytla skvělá příležitost k prolomení bezbrankového stavu ve 30. minutě. Hlavní sudí nařidil pokutový kop ve prospěch domácího celku. Exekuce se zhostil Ngankam a namířil tak mizerně, že míč skončil až na tribuně Deutsche Bank Parku. Naštěstí pro něj se v závěru poločasu rozhodl Larsson propálit absolutně vše, co mu stálo v cestě. Přízemním pokusem nedal žádnou šanci zasáhnout Kevinu Müllerovi, který pravděpodobně neviděl mezi všemi hráči balon ani odstartovat. Frankfurt tedy odcházel do poločasové přestávky s nejtěsnějším možným náskokem.

Solidní bránění za cenu ofenzivy bez fantazie. To byl recept, který diváky odsoudil k nepříliš atraktivnímu pokračovaní hry. Značný podíl na tom měla i zvýšená četnost faulů. Zvrat nastal až v 70. minutě, kdy se nejprve krásným zákrokem prezentoval Müller a krátce nato už se červenobílí dočkali šťastného konce. Křižná přihrávka přes celé pokutové území našla svého adresáta, kterým byl Ansgar Knauff. Záložník nasměroval míč k bližší tyči a připsal si svou první přesnou trefou v tomto ročníku německé nejvyšší ligové soutěže.

Frankfurt tak domácí duel s nováčkem zvládl a po ligové prohře si připsal plný počet bodů. Na výhru se pokusí navázat 21. října, kdy se střetne s Hoffenheimem. Heidenheim změří o den později síly s Augsburgem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele