27. kolo
31.03.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Davie Selke (© AFP)

Absence vykartovaného kanonýra přibrzdila nálet Augsburgu vstříc pohárové Evropě

Fotbalisté Augsburgu remizovali ve 27. kole Bundesligy před vlastními fanoušky s Kolínem nad Rýnem 1:1. Opatrný duel otevřel v 18. minutě přesnou ranou k tyči Arne Maier, hosté ovšem na trefu domácího středopolaře odpověděli ještě v úvodním dějství, když se prosadil Davie Selke. Fuggerstädter po změně stran pocítili absenci vykartovaného kanonýra Ermedina Demiroviče, jelikož nedokázali proměnit územní a střeleckou převahu ve vítěznou branku. Po čtyřech ligových triumfech v řadě se tak museli smířit jen s bodem, který je přibrzdil v honu za šestou příčkou v tabulce.

Augsburg před reprezentační pauzou naskočil na fantastickou čtyřzápasovou vítěznou vlnu, při které vstřelil 12 gólů a pouze dvakrát inkasoval. Bavoři se tak začali nenápadně přibližovat šesté pozici, jež zajišťuje alespoň účast v Konferenční lize. Skvělou formu chtěli potvrdit na domácím hřišti, kde přivítali předposlední Kolín. Ten se i pod novým trenérem Timem Schultzem stále trápil, když v lize už šestkrát v řadě nevyhrál.

Vyrovnaný úvod duelu dlouho nepřinesl větší příležitosti. Obě strany se snažily především vyvarovat chyb v rozehrávce, navzdory tomu se ale Augsburg ujal v 18. minutě vedení. Na konci skvěle sehrané akce po autovém vhazování se ocitl Maier, jenž přízemní střelou levačkou překonal Marvina Schwäbeho. Effzeh následně využili prvního nedorozumění v defenzivě domácích, když situaci dva proti brankáři do prázdné brány zakončil Selke. Bavoři si mohli vzít vedení zpět hned vzápětí, když si na rohový kop naskočil Kristijan Jakič, jenže Schwäbe jeho hlavičce vystavil stopku.

Ani ve druhé půli nemuseli fanoušci, kteří strávili delší čas ve frontě na občerstvení, litovat. První zajímavější šanci měl totiž až téměř po čtvrthodině hry Philipp Tietz, jehož hlavičku odvrátil na další roh jeden z bránících hráčů Die Geissböcke. Na druhé straně to zkusil zpoza vápna atypicky na kraji obrany hrající Jan Thielmann, avšak jeho střela byla tečovaná mimo bránu, roh ale rozhodčí nenařídil. Největší příležitost měl následně Dion Drena Beljo, jenž patičkou málem vsítil vítězný zásah, nicméně fantastickým zákrokem se na brankové čáře blýskl Thielmann. V závěru utkání měl ještě na noze jistý gól Rubén Vargas, jenže švýcarský rychlík napálil z bezprostřední blízkosti Schwäbeho.

Augsburg tak na skvělou formu nenavázal a doma získal jen bod. V příštím kole se 7. dubna střetne s Hoffenheimem, Kolín vyzve o den dříve Bochum.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele