13. kolo
03.12.2023 19:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Fredrik Jensen (© AFP)

S nepřízní počasí se lépe popasoval Augsburg. Brazilec Iago se aklimatizoval v mrazu i mlze

Hráči Augsburgu porazili ve 13. kole Bundesligy na vlastním stadionu Frankfurt 2:1. Hráči obou týmů museli kromě svého soupeře bojovat také s 11stupňovým mrazem a výrazně sníženou viditelností, což se už v první půli zadařilo Fredriku Jensenovi. Finský reprezentant prudkou střelou skóroval a potvrdil, že mu vzhledem k jeho původu tyto podmínky nedělají problém. Kromě zástupce Skandinávie se však prosadil také rodák ze zcela odlišných podnebných podmínek, rozhodující zásah totiž měl na svědomí Brazilec Iago.

Tomáš Koubek jejich trefám tleskal pouze z lavičky náhradníků.

Bavoři se v posledních kolech naladili na remízovou notu a celkově se mohli pyšnit již pětizápasovou sérií bez porážky. Naposledy málem slavili i tříbodový zisk, když na stadionu trápícího se Unionu Berlín přišli o vedení až chvíli před koncem. Smolný duel prožil také Frankfurt, který pořádně prověřil rozjetý Stuttgart, ale od porážky jej to neuchránilo. Náladu si následně nezlepšil ani ve čtvrtek, kdy na jeho hřišti zvítězil PAOK Soluň.

Ještě více mohl Orlům přitížit hned ve druhé minutě Phillip Tietz, jenž si šikovně naskočil na prudký centr z pravé strany, hlavičkou však nezamířil přesně. Ačkoliv se hrálo ve velké zimě a husté mlze, o dobrý fotbal nebyla nouze. V osmé minutě se po sérii odrazů prodral ke střele frankfurtský Paxten Aaronson, dobře ale zasáhl pozorný Finn Dahmen. O chvíli později se musel činit také Kevin Trapp, i on si nicméně s pokusem Ermedina Demiroviče poradil. Zhruba po půlhodině hry zahrávali domácí standardku, po níž nastal ve vápně velký zmatek, který dokonce vyústil v gól Felixe Uduokhaie, ten ovšem kvůli ofsajdu nakonec neplatil. Ve 35. minutě už se však Bavorům poštěstilo. Chybu v rozehrávce hostů využil Demirovič, poslal míč kolmo na nabíhajícího Jensena a ten ranou pod břevno otevřel skóre.

Ihned po návratu na hřiště mohl po přízemním pasu na přední tyč zvýšit na rozdíl dvou branek Tietz, stejně jako zkraje úvodního dějství ale mířidla neseřídil. Co se nepovedlo jemu, napravil těsně před uplynutím hodiny hry Iago. Míč z pravé strany doplachtil přesně k brazilskému křídelníkovi a ač levák, technickým obstřelem pravou nohou na zadní tyč zvýšil vedení svého týmu. V 76. minutě už mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť se po zákroku na střídajícího Rubéna Vargase kopala penalta. Jenže tu dosavadní muž zápasu Demirovič zahodil a chvilku nato nastala pohroma také na druhém konci. Do té doby skvěle chytající Dahmen si nešikovným způsobem srazil centr zleva za vlastní záda a bylo zaděláno na drama.

Augsburg přesto dotáhl zápas do vítězného konce a v tabulce se zařadil o jediný bod za svého soupeře. V příštím kole zavítá 9. prosince na stadion Brém, Frankfurt bude tentýž den hostit Bayern.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nechte ty fotbalisty na pokoji!!! Vždyť jsou to taky jenom lidi!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele