30. kolo
21.04.2024 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Osvědčená souhra z minulého kola stačila Freiburgu jen na remízu s Mohučí

Fotbalisté Freiburgu remizovali ve 30. kole Bundesligy na domácí půdě s Mohučí 1:1. Bádenský celek se dostal do vedení po situaci z šesté minuty, kdy stejně jako v minulém zápase zafungovala spolupráce mezi Ricu Dóanem a Michaelem Gregoritschem, přičemž tentokrát se z branky radoval vytáhlý Rakušan. O záchranu bojující Die Nullfünfer ovšem dokázali odpovědět ještě před pauzou, když se ve skluzu prosadil odchovanec hostů Jonathan Burkardt.

Hráči Mohuče započali v posledních týdnech spanilou jízdu za záchranou, když čtyřikrát v řadě neprohráli, přičemž v posledních dvou kolech nastříleli dohromady osm gólů. V tabulce se tak vyhoupli alespoň na barážovou příčku a od Bochumi už je dělil jen jeden bod. Freiburg měl ovšem také o motivaci postaráno, jelikož stále mohl vzhledem ke špatné formě Frankfurtu bojovat o šestou pozici zajišťující evropské poháry.

Domácí udělali velký krok k zisku tří bodů už v šesté minutě, kdy japonský šikula Doán našel milimetrově přesným centrem svého ofenzivního kolegu Gregoritsche, který v souboji s hostujícím brankářem poslal balon do sítě. Zkušený kanonýr mohl změnit skóre i chvíli před uplynutím úvodní půlhodiny, jenže se proti němu vyznamenal Robin Zentner. Následně o sobě dali poprvé vědět i svěřenci trenéra Bo Henriksena, když nechal nikým nehlídaný Burkardt vyniknout Noaha Atubolua. Hosté přidávali na tempu, což potvrdil vyrovnávacím zásahem právě Burkardt, jenž si skvěle naběhl na přihrávku z pravé strany a ve složité situaci zakončil nejlépe, jak mohl.

Po opatrnějším úvodu druhého dějství se málem znovu zapsal mezi střelce Gregoritsch, jehož křižná rána minula vzdálenější tyč jen o pár centimetrů. Přesnost scházela chvíli poté i hlavičce Lukase Küblera. Žádný větší nápor domácích se však nekonal. Mohuč měla výrazně navrch nejen v počtu střeleckých pokusů, ale dokonce také ve statistice držení míče. Další příležitosti si ovšem v závěru už ani jeden z celků vytvořit nedokázal.

Mohuč tak i ve Freiburgu potvrdila dobrou formu a domů si odvezla alespoň bod. V následujícím kole se 28. dubna střetne s Kolínem, bádenský celek vyzve o den dříve Wolfsburg.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele