3. kolo
02.09.2023 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Matarazzova změna algoritmu přinesla vítězství. Při otočce Hoffenheimu zazářil střídající Skov

Hoffenheim zvítězil ve třetím kole německé Bundesligy v domácím prostředí nad Wolfsburgem 3:1. Softwarovou firmou sponzorovaní modrobílí sice ve 36. minutě prohrávali, avšak do poločasu ještě stihl vyrovnat bývalý člen hostující vlčí smečky John Brooks. Ve druhé půli zazářil střídající Robert Skov, jenž na vítěznou branku nahrál a přidal pojistku v podobě třetího gólu sám. Václav Černý odehrál celé utkání, jeho spoluhráč Lukáš Ambros se do závěrečné nominace nevešel. Pavel Kadeřábek vynechal zápas kvůli zranění.

Wolfsburgu se první dvě kola vydařila na jedničku. Šest bodů měl na svém kontě především díky Jonasovi Windovi, jenž už střelecky takřka vyrovnal své sezonní bundesligové maximum. Hoffenheim získal svou úvodní výhru v předešlém zápase na hřišti Heidenheimu, který v poslední čtvrthodině promarnil dvoubrankový náskok. Jednu z tref zaznamenal také momentálně zraněný český bek Kadeřábek. Ten oslavil první soutěžní zásah od loňského podzimu.

Oliver Baumann navázal na výborné výkony hned v úvodu utkání, když vytáhl dalekonosnou ránu Maximiliana Arnolda těsně nad. Balon měli v moci častěji hráči v tmavě zelených dresech, domácí celek se naopak spoléhal na rychlé protiútoky. Ani skvělé počasí však nepomohlo k vytvoření většího množství šancí na jedné či druhé straně. Zajímavou možnost v podobě přímého kopu dostal ve 25. minutě Mattias Svanberg, nicméně jeho prudká rána se pouze odrazila od zdi. Ve 36. minutě se Die Wölfe přece jen dočkali. Zcela sám unikl obraně nový přírůstek smečky Tiago Tomás, který následně proti Baumannovi nechytatelně zakončil na bližší tyč. V závěru první půle však uklidil míč do prázdné brány bývalý hráč hostí Brooks, a do kabin tak šli s psychologickou výhodou modrobílí.

Domácí mohli jít krátce po pauze do vedení, jenže krásný pas za obranu nové posily z Fenerbahce Atilly Szalaie ve skluzu napálil Florian Grillitsch pouze do tyče. Pěkný protiútok na druhé straně jen o chvíli později zakončoval Černý, ale střela nakonec mířila vedle. Tím pádem to byli domácí, kteří se radoval z vedení, poněvadž si ve vápně našel míč mladičký Beier a uklidil ho do pravého dolního rohu, kam Koen Casteels neměl šanci dosáhnout. Wolfsburg následně definitivně pohřbil dánský reprezentant Robert Skov, jenž navíc u předchozí branky krátce po svém příchodu asistoval.

Hoffenheim tak oslavil druhou výhru v řadě. V příštím kole jej čeká 16. září souboj s Kolínem nad Rýnem, Wolfsburg se ve stejný den střetne s Unionem Berlín.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele