24. kolo
02.03.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Karim Adeyemi (© AFP)

Adeyemi okořenil návrat do základní sestavy BVB vítězným gólem nad Unionem

Dortmund zvítězil ve 24. kole Bundesligy na půdě Unionu Berlín 2:0. Po nevydařených výkonech z minulých kol se pod koučem Edinem Terzičem znovu začala viklat židle a další ztráta by jeho místo neupevnila. Přeplněný hostující kotel mohl ovšem v závěru první půle s radostí sledovat nádhernou střelu Karima Adeyemiho, která Dortmundu zajistila výhru. Talentovaný Němec tak ukázal, že se sázka na něj vyplácí, jelikož nastoupil v základní sestavě BVB poprvé od prosincového duelu v Lize mistrů, v němž se gólem podílel na remíze s PSG. Alex Král sledoval celý duel pouze z lavičky.

V minulém kole se znovu ve hře Die Schwarzgelben projevovaly velké mezery v defenzivě, které Borussia nedokázala zacelit. Problémy navíc proti Hoffe nastaly i v útoku, kde špatně hrajícího Jadona Sancha zastupoval v roli asistenta 34letý Marco Reus. Na Angličanovo místo si brousil zuby belgický megatalent Julien Duranville, jenž se po vleklém zranění postupně vracel do sestavy BVB.

Odbyla šestá minuta a Berlíňané už málem slavili vedoucí branku. Po chybě hostů ve středu hřiště si domácí vytvořili obrovskou příležitost, na jejímž konci byl Lucas Tousart, který pálil těsně vedle vzdálenější tyče. Dortmund se následně vzchopil a síly se vyrovnaly. Ve 35. minutě prodloužil rohový kop Juliana Brandta na nabíhajícího Nica Schlotterbecka Adeyemi, nebezpečná hlavička druhého jmenovaného ale zasáhla jen obličej domácího golmana. Ve 41. minutě pak celou útočnou akci vzal na svá bedra Adeyemi a parádním technickým obstřelem ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání.

Borussia si sebevědomou hru ze závěru první půle přenesla i do druhého dějství. V 52. minutě se v šestnáctce uvolnil Niclas Füllkrug a tvrdou ranou na přední tyč prověřil reflexy Frederika Rönnowa. Na druhé straně se zase pár minut nato objevil v jedinečné příležitosti Kevin Volland, tvrdou střelu z blízkosti ovšem famózním zákrokem zneškodnil Alexander Meyer. Hra se následně zklidnila a tempo diktovali hosté. Těsně před koncem po samostatném úniku ještě zvýšil na konečných 2:0 Ian Maatsen, pro něhož to byl první bundesligový zásah.

Borussia tak zastavila výsledkový propad a z Berlína si odvezla tři body. Další zápas ji čeká 9. března proti Brémám, Union o den dříve vyzve Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele