5. kolo
22.09.2023 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart opět rozdával fotbalovou radost. Guirassyho formu pocítila i děravá obrana nováčka

Rozjetý Stuttgart potvrdil skvělou formu i v pátém kole Bundesligy, ve kterém porazil na domácí půdě Darmstadt 3:1. Švábové sice nezačali ideálně, když už v 17. minutě zaznamenal vlastní gól Dan-Axel Zagadou. Poté ale přišla další one man show Serhoua Guirassyho, jenž u první trefy svého týmu asistoval a další dvě branky sám vstřelil. Africký útočník tak nasázel v posledních pěti soutěžních duelech za klub neuvěřitelných 11 gólů, čímž si ve 27 letech říká o výrazně lepší angažmá. Domácí si zároveň připsali už čtvrtou výhru a prozatím se posunuli do čela ligy.

Švábové byli od startu nové sezony jako vyměnění. Díky fantastickým výkonům získali z prvních čtyř kol devět bodů, přičemž měli se 14 vstřelenými góly vůbec nejlepší útok v lize. To nebyla dobrá zpráva pro Darmstadt, který přijel na jejich půdu se šňůrou čtyř zápasů v řadě bez vítězství a zároveň nejhorší obranou soutěže. V minulém kole však dokázal vybojovat ve velké přestřelce bod se silným Gladbachem, na což chtěl navázat i proti rozjetému klubu z města automobilů.

Hráči v bílých dresech byli od úvodních minut aktivnější a soupeře téměř nepouštěli na svou polovinu. V 17. minutě ale umlčel domácí tribuny stoper Stuttgartu Zagadou, jenž si po přízemním centru z pravé strany nešťastným způsobem srazil balon do vlastní sítě - hosté tak šli hned z první pološance do vedení. Radost však nováčkovi soutěže vydržela jen pět minut, poté totiž předvedl skvělou práci tělem Guirassy, který zády k bráně sklepl míč na území penaltového puntíku, z nějž placírkou po zemi prostřelil hostujícího brankáře Enzo Millot. Asistent u první trefy, který se od startu sezony prezentuje fantastickou formou, udeřil po půlhodině hry, kdy skvostnou pumelicí pod břevno poslal domácí celek do vedení.

Die Lilien po hodině hry opět inkasovali a znovu u toho byl Guirassy. Tentokrát nezastavitelný útočník procpal míč do pokutového území na Chrise Führicha, jenž zakončil přesně k pravé tyči. Gól mu ovšem poté sebral videorozhodčí, který odhalil ofsajdové postavení. Hosté se nevzdávali, jejich snaha o vyrovnání však byla téměř nulová. S blížícím se závěrem je sice jednou podržel Marcel Schuhen, na němž ztroskotal Deniz Undav, v nastaveném čase ale přece jen přidal pojišťovací trefu nádherným lobem Guirassy.

Stuttgart tak navázal na skvělou formu a na domácí půdě získal další tři body. V příštím kole se 30. září utká s Kolínem, Darmstadt vyzve o den později na souboj Werder Brémy.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Guirassy Stuttgart o něj nesmí přijít!!! Jinak se bez něj sesype (možná).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele