4. kolo
16.09.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Junior Dina Ebimbe (© AFP)

Trefu francouzského juniora zakalil neohrabaný útočník. Bochum prolomila nejlepší defenzivu

Hráči Frankfurtu remizovali ve čtvrtém kole Bundesligy na půdě Bochumi 1:1. Úvodní gól zápasu si na své konto připsal v 57. minutě 22letý Junior Dina Ebimbe, který pohotovou ranou na vzdálenější tyč dorazil střelu Omara Marmoushe, jenž celou akci dravým průnikem z levé strany načal. Právě egyptský útočník však o něco později zbytečně fauloval ve vlastním vápně a Kevin Stöger z pokutového kopu rozhodl o výsledné dělbě bodů. Pro Orly, kteří potřetí v řadě remizovali a udrželi dosavadní neporazitelnost, se jednalo o teprve třetí inkasovanou branku.

Bochum se po pětigólovém debaklu od Stuttgartu v úvodním kole zmátořila a povedlo se jí obrat o body Dortmund i venku Augsburg. K lepšímu postavení v tabulce by ovšem potřebovala i vítězit, o což se chtěla pokusit proti Frankfurtu. Jeho vedení v posledních týdnech řešilo především budoucnost kanonýra Randala Kolo Muaniho, který si nakonec stávkováním "vydupal" přestup do PSG. Jeho absence by mohla být pro Orly citelná, jelikož dosud v žádném utkání nevstřelili více než jeden gól.

V Bochumi mohli hosté inkasovat již po čtyřech minutách, když se špatného postavení Kevina Trappa snažil využít Stöger. Hostující gólman ale záměr rakouského záložníka včas odhalil a včasným návratem do branky zamezil neštěstí. Ještě v úvodní čtvrthodině si příležitosti začali vytvářet rovněž Die Adler, ránu Dina Ebimbeho na zadní tyč ale Manuel Riemann pohotově vykopl levou nohou. Brankář Blau-Weiss se znovu vyznamenal ve 22. minutě, kdy brejk Hugo Larssona zastavil včasným vyběhnutím. O chvíli později byl v akci rovněž jeho brankářský kolega Trapp, jenž skvělým zákrokem proti střele Takuma Asana udržel bezbrankový stav. Bochum byla v úvodním poločase aktivnější, Orli hrozili převážně prostřednictvím protiútoků, ani na jedné straně se však úspěšný střelec nenašel.

Byla to právě jedna z rychlých protiakcí Frankfurtu, po které se v 57. minutě skóre poprvé měnilo. Ránu Marmoushe vyrazil Riemann pouze k nohám Dina Ebimbeho, jenž zachoval chladnou hlavu a dorážkou z hranice pokutového území otevřel gólový účet. V 74. minutě hosté nabídli modrobílým možnost k vyrovnání, když po faulu Marmoushe nařídil rozhodčí pokutový kop. Míč si vzal na starost Stöger a ranou do pravé části branky rozjásal domácí fanoušky. Již o dvě minuty později mohli Die Unabsteigbaren po rohovém kopu dokonat obrat, ten ale Trapp reflexivním zákrokem odmítl. V hektickém závěru mohly rozhodnout oba týmy, hlavička Goncala Paciencii však zamířila pouze do středu branky. Zakončení Tuty na druhé straně rovněž úspěch nepřineslo.

Bochum navázala na sérii remíz a smírně se rozešla i s Frankfurtem. V dalším kole modrobílí zavítají 23. září na hřiště Bayernu. Orli budou o den později hostit Freiburg.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bochum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele