6. kolo
30.09.2023 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Wind po krátké odmlce opět provětral obranu soupeře. Frankfurt poprvé okusil hořkost prohry

Hráči Wolfsburgu zvítězili v šestém kole Bundesligy nad Frankfurtem 2:0. Volkswagen Arenu rozjásal již tradičně Jonas Wind, jenž ve 31. minutě dorazil míč do prázdné brány. Dánský kanonýr se tak v letošním ročníku postaral už o 75 procent gólů svého týmu. Orlům nepomohlo ani vyloučení zkušeného Maria Götzeho krátce před odbitím hodiny odehraného času. Po sérii čtyř ligových remíz v řadě hosté také poprvé prohráli. Václav Černý nahradil na hřišti v 90. minutě právě střelce rozhodující branky.

Frankfurt ze sebe tak trochu neúmyslně strhnul nálepku týmu, jehož střetnutí přinášela atraktivní a ofenzivní představení. V dosavadním ročníku činil jeho průměr méně než jednu vstřelenou branku na zápas, k čemuž značně přispěl odchod Randala Kolo Muaniho. Ani Wolfsburg si nemohl s útočnou silou příliš vyskakovat, jelikož sám Wind nastřílel o tři góly více než zbytek týmu.

Utkání začalo energicky z obou stran, ovšem fanoušci si na první větší příležitost museli počkat. Až ve 22. minutě vybídl skvělým sklepnutím bývalý Vlk Omar Marmoush Ellyese Skhiriho, jenže jeho střelu reflexivním zákrokem zneškodnil Koen Casteels, jenž oznámil touhu zkusit novou výzvu po sezoně. Nejprve se ale radovali domácí. První střelu zvládl Kevin Trapp vyrazit, jenže instinkt zabijáka zase a znovu ukázal Wind a poslal zelenobílé do vedení.

Hostům nehrálo štěstí do karet ani po změně stran. Po druhé žluté kartě musel trávník předčasně opustit hrdina německé reprezentace z finále Mistrovství světa v Brazílii Götze, pro kterého to byla druhá červená karta v německé nejvyšší soutěži v kariéře. Početní převahy využili svěřenci Nika Kovače až v poslední desetiminutovce, kdy byl v pokutovém území faulován střídající Kevin Paredes. Penaltou pak sice pohrdnul střelec první branky Wind, nicméně po vyražení Trappa míč dorazil do brány.

Wolfsburg navázal na předchozí povedené domácí duely a také potřetí se radoval z vítězství. Vlci se příště představí 7. října na hřišti Stuttgartu, Frankfurt o den později přivítá Heidenheim.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele