3. kolo
14.09.2024 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Ermedin Demirović zajistil výhru Stuttgartu. (© AFP)

Úderné duo připravilo fanouškům Stuttgartu první tříbodovou radost v této sezoně

Stuttgart si ve třetím kole Bundesligy připsal první vítězství v sezoně, když porazil Mönchengladbach na jeho hřišti 3:1. Klíčem k hostujícímu úspěchu se stala ofenzivní dvojice ve složení Fabian Rieder a Ermedin Demirovič. První jmenovaný totiž připravil bosenskému útočníkovi dvě branky včetně té rozhodující.

V napínavém prvním poločase byli v úvodních 15 minutách prověřeni oba brankáři, když Timu Kleindienstovi zabránil ve třetím gólu za jeho nový klub povedeným zákrokem Alexander Nübel. Čerstvý střelec svého prvního reprezentačního gólu Deniz Undav se poté dostal do čisté šance, ale jeho pokus zlikvidoval Jonas Omlin. Přesto útočník o několik minut později prolomil nerozhodný stav, když se prosadil poté, co Omlin vyrazil střelu Jamieho Lewelinga.

Stuttgartu se v prvních dvou kolech nepodařilo udržet vedoucí stav a také tentokrát o svůj hubený náskok přišel. Zhruba po půlhodině hry se na zadní tyči položil do hlavičky Alassane Pléa a srovnal. Naneštěstí pro Die Fohlen se ovšem krátce po vstřelení branky její autor zranil a musel předčasně opustit hřiště.

Ve druhém poločase pokračoval nápor Gladbachu a Franck Honorat krátce po změně stran pálil těsně nad. Stuttgartu se však podařilo získat vedení zpět, když Rieder přihrál Demirovičovi a ten z první uklidil balon do branky. Stejné duo pak znovu zakombinovalo a pohotově přidalo třetí gól, když Demirovič po Riederově rohu hlavou zaznamenal svůj třetí přesný zásah v této sezoně.

Domácí se ze všech sil snažili o vyrovnání, když Ngoumou z nadějné pozice přestřelil, zatímco střídajícímu Chrisi Führichovi zabránila ve čtvrtém gólu Stuttgartu tyč. Gladbach nakonec kontaktní branku nevstřelil a svěřenci Gerarda Seoaneho nyní v sedmi domácích ligových zápasech nevyhráli a klesli na 11. místo, zatímco Stuttgart poprvé v tomto ročníku Bundesligy zvítězil a připravuje se na návrat do Ligy mistrů v polovině týdne proti Realu Madrid.

Autor: Livesport.cz / Adam Clancy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele