8. kolo
26.10.2024 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Augsburgu (© SEBASTIAN WIDMANN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Dortmund završil nepovedený týden. Za Augsburg pálil dvougólový Claude-Maurice

Hráči Dortmundu prohráli v osmém kole Bundesligy na půdě Augsburgu 1:2. Zápas přitom začal pro Borussii skvěle, když ji už ve čtvrté minutě utkání poslal do vedení Donyell Malen. Stejně jako v týdnu na Realu Madrid však žlutočerní nedokázali bodový zisk udržet, neboť v dresu domácích udeřil dvakrát Alexis Claude-Maurice.

Motivovaný Dortmund potřeboval odpovědět na demoralizující porážku 2:5 v Lize mistrů, při níž prohospodařil dvougólový poločasový náskok proti Realu Madrid. Neuběhly ani čtyři minuty a hosté šli do vedení. Hbitý Malen prošel středem hřiště a na hranici šestnáctky se rozhodl pro narážečku se Serhouem Guirassym, který následně nizozemského záložníka našel na značce penaltového puntíku, odkud se Malen prosadil přesnou střelou pod břevno. Po třech prohraných venkovních zápasech v řadě byl brzký gól přesně to, co bylo potřeba k uklidnění nervů.

Nadšení BVB ale nevydrželo dlouho. Ve 25. minutě srovnal Claude-Maurice, který převzal mič u půlící čáry a poté se vydal směrem na branku Borussie. Svou přímočarou akci se rozhodl zakončit ranou z dobrých 25 metrů, k úžasu všech domácích fanoušků to však byl zdařilý nápad, neboť přízemní pokus zapadl přesně k levé tyči. Tento gól na herním obrazu ale mnoho nezměnil, neboť hosté pokračovali ve své územní převaze i nadále. Do poločasové přestávky se ale odešlo za nerozhodného stavu.

Emre Can, který byl do druhé půle povolán na hřiště, se krátce po výkopu nechtěně podílel na třetím gólu, když srazil prudký centr do vápna Borussie přímo ke kopačkám Clauda-Maurice, jenž parádní ranou ke vzdálenější tyči poslal Augsburg do vedení. Svěřenci Nuriho Sahina byli ve druhé půli bez nápadů a příležitostí bylo málo. Zhruba 10 minut před koncem zápasu zkusil Jamie Gittens zaskočit gólmana domácích, svou střelu ale nasměroval vedle.

Dortmund si tak po závěrečném hvizdu připsal čtvrtou soutěžní prohru z venkovních stadionů v řadě. V Bundeslize pak Borussia okupuje až sedmé místo. Naopak domácí se díky výhře vyšvihli o čtyři pozice nahoru a nyní jsou na 11. příčce.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele