2. kolo
31.08.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Gerardo Seoane (© AFP)

Borussia si proti outsiderovi spravila chuť po bolavé porážce s Leverkusenem

Borussia Mönchengladbach, které vítězství zajistila dvojice Franck Honorat - Tim Kleidienst, vylepšila ve druhém kole Bundesligy svou impozantní bilanci ve vzájemných duelech proti Bochumi na osm zápasů bez porážky z posledních devíti.

Bochum byla před utkáním druhého kola bez výhry, ale měla lepší vstup do utkání. Největší šanci prvního poločasu měl domácí Philipp Hofmann, ale jeho pokus prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče, a tak se oba týmy ještě o přestávce rozešly smírně.

Mönchengladbach byl po celý první poločas pod tlakem a ve druhé půli zoufale potřeboval zlepšit hru. To se pomalu ale jistě dařilo, když Honorat z hranice pokutového území trefil brankovou konstrukci. Zdálo se, že snaha Hříbat přivedla Bochum k životu, Hofmann ale zahodil skvělou šanci dostat svůj tým do vedení - útočník chyboval v hlavičkovém zakončení, když míč poslal vedle.

Nevyužité šance se však Bochumi vymstily a Kleindienst nakonec v 67. minutě skóroval. Stejný hráč v 78. minutě pohotově přiťukl balon Honoratovi, jenž náskok zvýšil. Další gól už nepadl, a Gladbach tak půjde do reprezentační pauzy v lepším naladění.

Autor: Livesport.cz / Amos Murphy

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele