základní část, 9. kolo
21.09.2024 13:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Vlasij Sinjavskij v souboji o míč s Ondřejem Mihálikem (© FC Hradec Králové)

Hradec po měsíci slaví výhru, doma přesvědčivě porazil Slovácko

Slovácko přijíždělo do Hradce Králové s pověstí týmu, proti kterému je velmi nepříjemné hrát. To se ale nepotvrdilo, domácí tým se v utkání devátého kola Chance Ligy dokázal třikrát gólově prosadit, hosty navíc nepustil do žádného nebezpečí. Votroci po výhře 3:0 minimálně na pár hodin poskočili na čtvrté místo.

Bezmála měsíc byly oba týmy bez soutěžního utkání a oba vstupovaly do utkání s jasným cílem - zvítězit. Na pocit výhry totiž celky Hradce i Slovácka čekaly dvě kola. S velkou vervou se do utkání pustili domácí, už v sedmé minutě mohl z voleje skórovat Adam Vlkanova, ale mířil jen do míst, kde stál brankář Milan Heča.

Na hodně dlouhou dobu to byla jediná kloudná akce zápasu. Bojovalo se o střed hřiště, přičemž více ze hry měl Hradec, avšak bez většího efektu. To ovšem platilo jen do 34. minuty, kdy Vlkanova ideálně posadil ze standardní situace míč na hlavu Filipa Čiháka, který se nemýlil. Votroci mohli kolem 40. minuty gólový účet ještě navýšit, nicméně Adam Griger svou šanci nevyužil. Tomáš Petrášek po následném rohu sice ano, ale gól nemohl platit kvůli ofsajdu. Hradec tak do šaten odcházel se zaslouženým vedením 1:0.

Slovácko do druhého poločasu prostřídalo a dle očekávání se chopilo iniciativy. Hradec se místy vůbec nedostal k míči, ale hostům chyběl moment překvapení, domácí obrana navíc fungovala perfektně. Tlak Slovácka paradoxně zužitkoval Hradec - Michal Trávník chtěl na polovině nahrávat skluzem na své obránce, míč ale ukradl Griger a utíkal směrem do šestnáctky soupeře, kde vymíchal stopery a s přehledem překonal i Heču.

Od druhé branky mělo utkání jasný obraz. Hradec vedení kontroloval trpělivou kombinací a Slovácko působilo trochu odevzdaným dojmem. Toho domácí ještě stihli využít, a to zásluhou Lukáše Čmelíka, jenž se v pokutovém území dostal k míči a hned z první zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Slovácko si bude chtít napravit chuť v týdnu, kdy v rámci poháru zajíždí do Kuřimi, Hradec Králové změří ve stejné soutěži síly s pražským Motorletem.

Autor: Livesport.cz / David Zlomek

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Tomko7

2:1

Reagovat
oli9

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele