Anglická Premier League - preview 11. kola

01.11.2008, 08:40, aktualizováno 03.11.2008, 08:14
Previews
Jedenácté kolo Premier League zakončí souboj dvou tradičních účastníků Premier League. Zatímco Aston Villa zaížvá pod O'Neillem renesanci zašlé slávy, Newcastle se teprve pomalu hrabe z nejhoršího.
Everton FC - Fulham FC  (sobota 13:45)
Ve Fulhamu i Evertonu zavládnula po posledním kole dobrá nálada. Není se čemu divit, oba kluby si totiž dokráčely pro vítězství, která pro ně mají nesmírnou cenu. Tentokrát se postaví proti sobě.

Manažeři Moyes i Hodgson stojí před těžkým úkolem. Musí své celky připravit na zápasy tak, aby byly schopné vyhrát. Remíza totiž ani jednomu moc nepomůže, jelikož zůstanou velmi blízko posledním třem příčkám v tabulce, což je pro Cottagers a především Toffees nepřijatelné. Favoritem jsou ale domácí hráči, a to ani ne tak kvůli posledním výsledků, nýbrž sérii, které trvá už několik let – Everton totiž v Premier League neztratil s Fulhamem doma ani bod. Podobně si však vede také londýnský klub. Za posledních patnáct zápasů se pokaždé z výhry radoval hostitelský tým.

Everton vyhrál za posledních devět zápasů (ligových i pohárových) pouze jeden, ovšem právě v minulém kole. V sobotu naopak uhrál velmi cennou remízu s Manchesterem United. Hvězdou obou střetnutích se stal záložník Marouane Fellaini, který hned dvakrát rozvlnil síť.

Fulham si vedl skoro jako přes kopírák, avšak s jedním rozdílem. Po remíze v Portsmouthu se ve středu radoval v utkání s Wiganem z dvoubrankové výhry. "Fulham v Goodison Parku neměl nikdy dobré výsledky, to jsem jej však ještě nevedl jako trenér. Musíme si důvěřovat, protože naše poslední tři výsledky byly dobré," prohlásil Hodgson.

Oba týmy si mohou oddechnout, jelikož nemají žádné velké problémy s absencemi. Hrát nebude pouze liverpoolský Lars Jacobcen a Nuno Valente. Menší problémy mají i Tim Cahill a Leon Osman, s největší pravděpodobností ale nastoupí. Za hosty je mimo hru Seol Ki-Hyeon a také nemocný obránce Tony Kalllio.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
West Brom i Blackburn vstoupí do tohoto zápasu s touhou odčinit nezdařilé výsledky z minulých týdnů. Výhra tak má mnohem větší význam než kdykoliv jindy, radovat se ale může pouze jeden.

Domácí fotbalisté čekají na vítězství už tři kola, hosté dokonce čtyři. Ve středu však Rovers proti Aston Ville předvedli dobrý výkon, byli lepším týmem na hřišti, jenže moc jim to nepomohlo. Na konci zápasu se totiž radovali Villans, kteří vyhráli 3:2. West Bromwich už třikrát v řadě prohrál a po skvělém začátku se nebezpečně přiblížil sestupovým příčkám. Hlavně proto nyní touží vyhrát, jinak hrozí, že by se klidně mohl objevit až na předposlední příčce.

Manažer Blackburnu Paul Ince byl i přes prohru po posledním kole poměrně spokojený, viděl totiž výrazné zlepšení. "Naše hra byla dobrá, ale utkání není jenom o tom, že budeme celou dobu útočit," prohlásil 40letý bývalý anglický reprezentant. Ten přesto začíná být mírně znepokojený, a proto se snaží najít optimální sestavu. Levonohého obránce Stephena Warnocka například postavil do středu zálohy, v útoku začíná dávat šanci Benedictu McCarthymu.

V Premier League se tyto dva týmy potkaly prozatím pouze šestkrát a mají nesmírně vyrovnanou bilanci. Dvě vítězství patří Blackburnu, jedno Baggies a tři zápasy vítěze nenašly. Ani v jednom střetnutí navíc nepadly více jak dvě branky a je velmi nepravděpodobné, že by se to nějak měnilo. Největší silou ani jednoho celku totiž není ofenzíva.

Na hostující straně musí řešit nepříjemné problémy. Pro zranění totiž nejspíš nebude hrát největší útočná hrozba Roque Santa Cruz, moc dobře na tom nejsou ani Stephen Warnock a Vince Grella. Mimo hru zůstávají ještě David Dunn a Steve Reid. Vrací se však stoper Samba. Domácí fotbalisté jsou na tom mnohem lépe. Postrádají totiž jenom korejského reprezentanta Kima a start Meiteho je nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Manchester United - Hull City  (sobota 16:00)
Nic netrvá věčně. Ani pohádková série bez porážky nováčka z Hullu, čítající pět utkání v řadě. Tu rázným způsobem utnula v minulém kole londýnská Chelsea, Tigers teď čeká další soupeř z Velké čtyřky – Manchester United.

Právě Red Devils číhají za letošní senzací v tabulce, se ztrátou pouhých dvou bodů. K tomu však mají zápas k dobru. Hull City v posledním kole vypadl ze společnosti nejlepších čtyř mužstev, za Arsenalem a Aston Villou ovšem trčí jen o skóre. Tigers sice na severozápadě Anglie v rámci Premier League ještě nikdy naplno nebodovali, obecně však zůstávají mimo své hřiště neporaženi, což je chvályhodná bilance. Venku Tygři skalpovali dokonce Arsenal, Tottenham či Newcastle. Nyní však čelí mužstvu doma neporazitelnému, které navíc naposledy na Old Trafford třikrát slavilo vítězství. Rudé ďábly žene kupředu též vidina jubilejní 400. výhry v Premier League (pokaždé pod Sirem Alexem Fergusonem).

Motivace Hullu proti tak slovutnému soupeři by měla být zřejmá, mohlo by se ovšem stát něco podobného jako v utkání s Chelsea. Mimo jiné i přílišný respekt Tigers vůči londýnskému gigantovi vyústil v potupnou porážku 0:3. Opakování této záležitosti se chce Phil Brown, manažer překvapujícího nováčka, v sobotu vyhnout. "Řekl jsem hráčům, že jestli je mezi nimi někdo, kdo nedoufá v jakýkoliv úspěch, ať se v sobotu ani neobtěžuje vkročit do šatny," předeslal na tiskové konferenci na pohled přísný muž.

Jen jednou v historii Tigers slavili výhru v "Divadle snů". Stalo se tak v rámci FA Cupu před více jak 50 lety, když zvítězili 2:0, ačkoliv se zrovna pohybovali ve spodních patrech Division Two, zatímco Manchester mířil za svým prvním poválečným titulem. Mimo to v Manchesteru sedmkrát Hull neuspěl a jednou zde uhrál alespoň bod za remízu.

Wes Brown, jehož v sobotu nepustí do hry bolavý kotník, znovu na pravém kraji obrany uvolní místo pro veterána Garyho Nevilla. Tím pádem by mohla živoucí legenda Reds odehrát v pořadí už 550. zápas za Manchester. Také van der Sar s Carrickem by se již mohli objevit v základní sestavě. Cristiano Ronaldo, střelec jediných dvou branek v minulém kole proti West Hamu, si odbude svůj 250. start v dresu United.

Phil Brown bude muset poprvé po šesti zápasech opět zasáhnout do osvědčené podoby zahajovací jedenáctky. Důvodem je karetní trest Iana Ashbeeho. Zastoupit by ho měl buď Bryan Murphy, nebo Bernard Mendy. Rekordní posila v osobě Anthony Gardnera je mimo hru ještě zhruba na tři týdny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.17 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Gianfranco Zola čelí dalšímu těžkému úkolu. Hned po svém nástupu do funkce manažera West Hamu jeho noví svěřenci sice zvítězili, od té doby ale Hammers nebodovali a nenávratně klesají níž a níž. Teď se postaví Middlesbrough.

Čtyři porážky v řadě, přijde i pátá? Toť hodně nepříjemná, ale aktuální otázka pro všechny, kdo mají zájem na londýnském klubu. Hráči West Hamu v minulých dvou kolech stanuli proti členům tzv. Big Four a pokaždé jim podlehli 0:2; naposledy Manchesteru United. Přes černou sérii proher a mizernou obranu (Hammers vždy v lize inkasovali) však Zola svým ovečkám věří. "Mají mou absolutní důvěru a já věřím v jejich schopnosti. Věřím, že tato šňůra skončí co nevidět a my začneme sbírat body," uvedl italský manažer na předzápasové tiskové konferenci.

Middlesbrough zcela kontrastně oproti svému příštímu sokovi naposledy slavilo výhru 2:0, když přemohlo Manchester City. V sedmi kolech to byla teprve druhá výhra Boro. I díky triumfu nad Citizens mají na Riverside Stadium na West Ham náskok jednoho bodu, přičemž opatrují slušnou devátou příčku. Na čem však rozhodně musí zapracovat je schopnost udržení si koncentraci po celý zápas. Middlesbrough totiž inkasovalo vícekrát v poslední čtvrthodině jak kterýkoliv jiný klub Premier League (7krát).

Kladiváři patří k velmi oblíbeným soupeřům teessideského celku. Zvláště když se hraje na Riverside Stadium. Tam totiž v rámci Premier League Boro Hammers podlehlo jen jedinkrát, a to zrovna loni 1:2 díky pozdní trefě Parkera. Jinak Middlesbrough osmkrát zvítězilo a pouze jednou se oba soupeři rozešli smírně.

Po dobu tří měsíců nebude Garethu Southgateovi k dispozici záložník Mohamed Shawky. Mimo hru je též německý stoper Robert Huth. Kdežto Mido s Hoytem již s týmem v pátek absolvovali kompletní trénink a naděje, že v sobotu nastoupí, tak stále žije.

West Ham se konečně dočkal, když mu začíná dramatickým způsobem řídnout marodka. Návratu způsobilí jsou již obránci Neill s Tomkinsem, přičemž start Scotta Parkera je nejistý. Trest však na trávník rozhodně nepustí klíčového forvarda Carltona Colea, jenž se nechal zbytečně vyloučit v utkání s Arsenalem, poraněné lýtko je pro změnu důvodem absence Valona Behramiho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.10 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Portsmouth FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Ani úžasně spolehlivý střelec Amr Zaki nedokázal zabránit ošklivému pádu Wiganu. Tomu po slušném rozjezdu patří momentálně až 18. příčka a na výletě v Portsmouthu se očekává jeho další ztráta. Pompey totiž patří k tomu lepšímu, co letos Premier League nabízí.

Ani poslední těsná porážka od Liverpoolu nemění nic na tom, že mají domácí celkem slušnou formu. Do středečního utkání čtyřikrát v řadě neprohráli, na druhou stranu odchod Harryho Redknappa ke kormidlu Spurs je může určitým způsobem poznamenat. Hůře jak Latics na tom však někdy v budoucnu budou jen těžko. Čtyři prohry za sebou a za tu dobu strašidelné skóre 2:10 (oba dva jediné góly zaznamenal Zaki v utkání s Liverpoolem) mají za důsledek mimo jiné tristní divácký zájem. Ten sice nebyl nikdy ve Wiganu veliký, přesto průměrná návštěvnost pod 20 tisíc fanoušků, to je hodně smutná statistika.

Pompey doma zatím vždy bodovali a navzdory zápornému skóre jim náleží lichotivá sedmá příčka. Portsmouth rovněž "zdobí" nechvalná střelecká potence, úzce související právě se špatným poměrem vstřelených a inkasovaných branek. V modrém dresu se prosadili zatím jen tři hráči (Johnson, Crouch a Defoe – všimněte si, bez výjimky Angličané) a to jen v pěti z deseti letošních zápasů. Ve zbytku vyšli naprázdno.

Latics opět na cestách nejsou, jako je již ostatně tradicí, zrovna škodní. Loni zvítězili venku jen dvakrát, letos prozatím jednou. Loni na Fratton Parku kapitulovali vcelku hladce 0:2 po dvou trefách Defoea. Bez zajímavosti není, že v rámci Premier League se spolu oba celky ještě nikdy nerozešly smírně.

Možná i sobotní klání zmešká klíčový bek Pompey Glen Johnson, jehož pravidelně zastupuje Francouz Noé Pamarot. Nicméně o všem rozhodne ještě zátěžový test, který těsně před výkopem prověří míru způsobilosti anglického zadáka. Mimo hru pravděpodobně zůstane také jiný obranář, zkušený Sol Campbell, jehož případně zastoupí Kaboul. Vrátit by se měl Defoe, který jen střídal v závěru minulého utkání.

Změny se určitě čekají od bosse Wiganu, Steva Bruce. Hovoří se o vynechání Paula Scharnera či Emmersona Boyce, stálic na postu stopera, mezi jedenácti vyvolenými a nahrazení Titem Bramblem. Také kreativní středopolař Jason Koumas by se mohl znovu odpoutat od lavičky náhradníků a ukázat, že jeho značný pokles formy oproti loňsku nebude trvalejšího rázu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Podle některých britských, veskrze bulvárních deníků, to v kabině Arsenalu po severolondýnském derby pořádně vřelo. Není divu, Gunners v závěrečných minutách přišli o lukrativní náskok a nakonec jen remizovali 4:4. Povede se jim takové zaváhání odčinit v sobotu na hřišti Stoku?

Londýňané pomalu ztrácí náskok na Manchester United, který si tak pracně vybudovali na začátku sezony, neboť teď mají oproti němu jen dva bodíky navíc, k tomu budou Red Devils ještě dohrávat klání s Fulhamem. O ztrátě na čelo raději nemluvě – Liverpool Kanonýrům odskočil již na šest bodů. Jakoby se tedy Arsenalu rozpadalo veškeré dílo pod rukama. Teď ho může dostat zpět do pohody, alespoň té psychické, herně se totiž londýnský gigant ve středu předvedl v dobrém světle, souboj s dalším nováčkem. Ovšem Gunners už letos jednou nově postoupivší celek podcenili. West Bromwich sice hned zkraje ročníku přemohli těsně 1:0, později však i na svém hřišti nestačili na Hull v poměru 1:2.

Stoke si navíc v této sezoně pořádně nabrousil zuby již na jednoho soupeře ze severní části hlavního města Albionu. Tottenham mu také nakonec v 8. kole podlehl 1:2. Zajímavé rovněž je, že naposledy, co se tato dvě mužstva utkala na ligové úrovni, byl úspěšnější outsider z Britannia Stadium. Na svém stánku (tehdy ještě Victoria Ground) si roku 1985 poradil se slovutnějším sokem vcelku jasně 2:0. Nyní ale budou Potters chtít zřejmě sázet hlavně na pevnou defenzivu, díky níž už letos dvakrát udrželi čisté konto. Prozatimní okupace 15. příčky je rovněž ani teď nestaví do pozice favorita utkání.

Arsenalu bude zřejmě o víkendu scházet kapitán Gallas. Ten si ze souboje s Tottenhamem odnesl problémy s podkolenní šlachou a sám Arsene Wenger mu nedává téměř žádnou šanci na včasné uzdravení. Také Eboue čerstvě přibyl na marodku Gunners.

Manažer Stoke City Tony Pulis pravděpodobně zachová stejnou jedenáctku, která uhrála v minulém kole klíčovou výhru nad Sunderlandem. Čerstvé zprávy dorazily ohledně stavu dlouhodobě zraněného křídelníka Liama Lawrence. Ten podstoupil operaci kotníku, která ho vyřadí ze hry na dalších několik týdnů.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 4.25 - 1.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Po 86 zápasech skončila v předminulém kole domácí neporazitelnost Chelsea. Nyní se bude snažit londýnský velkoklub rozjet novou sérii, ale hned na začátek jej nečeká žádný snadný úkol, bude muset porazit Sunderlandem.

Ten si ovšem nemůže dovolit ztrácet body, jelikož stále se nachází v pozici, která mu moc nevyhovuje. Trenér Chelsea Scolari se však protějšku Roye Keana zastal a sklonil mu poklonu. "Roy je velmi inteligentní, hodně se toho naučil od manažerů, kteří jej během jeho kariéry vedli. Troufám si říci, že z něj jednou bude dobrý trenér," prohlásil zkušený Brazilec, který také ocenil kvality soupeře. "V jejich kádru je plno dobrých hráčů," dodal.

Black Cats mají letos po deseti kolech pouhých dvanáct bodů, ale především v minulém kole se skutečně moc nepředvedli. Na hřišti Stoke neměli téměř žádné příležitosti, jak vstřelit gól a ani kouč Keane nebyl se svým týmem spokojený. "Náš výkon nebyl takový, jaký jsem očekával. Hlavně proto udělám v týmu změny," nechal se slyšet 37letý trenér. Poprvé v základní sestavy se po nepříjemném zranění kolena objeví s velkou pravděpodobností útočník Kenwyne Jones. Hrát by měl také obránce Phil Bardsley. Start brankáře Craiga Gordona je ale opět v ohrožení, a tak se v bráně dost možná opět objeví Marton Fulop.

Po nečekané prohře od Liverpoolu si Chelsea spravila ve středu chuť v zápase s Hull City. Tabulkového souseda na jeho hřišti rozstřílela v poměru 3:0 a udržela si své druhé místo a pouze tříbodovou ztrátu na vedoucí Liverpool. Proti Sunderlandu se jí navíc daří, porazila jej hned ve všech posledních sedmi případech, a i tentokrát si jde pro tři body. Velmi častokrát navíc inkasuje minimum branek, velké nebezpečí jí nehrozí ani pro tento zápas. Black Cats se totiž v ofenzívě poměrně trápí.

Chelsea však jenom o výhru tentokrát nejde. Bude se snažit vstřelit také minimálně jeden gól, který by pro ni znamenal již tisící v Premier League. Stala by se tak teprve čtvrtým týmem, který tuto metu dokázal pokořit (Manchester United vstřelil 1235 branek, Arsenal 1070 a Liverpool 1007). Naopak záložník Frank Lampard může v případě dvou přesných zásahů pokořit hranici sta ligových branek.

Na hřišti se ale nepotká se zkušeným portugalským stoperem Ricardem Carvalhem, jenž se zranil během utkání s Hullem, mimo hru bude zhruba tři týdny. Návrat alespoň hlásí útočník Didier Drogba. Start Joe Colea je nejistý a hrát určitě nebudou Michaelové Essien a Ballack.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Liverpool FC  (sobota 18:30)
Tottenham v minulých dvou zápasech všem pochybovačům ukázal, že pod Harrym Redknappem půjde opět nahoru. Výhra nad Boltonem a remíza na hřišti Arsenalu jsou dobrým příslibem do budoucnosti. Tentokrát jej ale čeká něco jiného. White Hart Lane uvidí lídra letošního ročníku z Liverpoolu, který bude usilovat o další tři body.

Severolondýnské derby nabídlo podívanou, jakou diváci častokrát nevidí. Především fanoušci Spurs z ní museli mít ohromnou radost, jelikož jejich tým vyrovnal na konečných 4:4 až ve čtvrté minutě nastavení. "Bylo to fantastické utkání a na konci pro nás výborný výsledek," pochvaloval si Redknapp. "Dostali jsme hloupé góly, ale nevzdali jsme se a v závěru jsme se skvěle dokázali vrátit do utkání," pokračoval nástupce Juande Ramose. Už teď, po dvou utkáních, má Redknapp na kontě dvakrát tolik bodů než jeho španělský předchůdce.

Tottenham se sice stále ještě neodpoutal od poslední příčky a dost možná se mu to nepovede ani v případě výhry nad Liverpoolem, má však šanci přiblížit se týmům, které se nenacházejí v sestupových vodách. Jenže nic snadného jej nečeká, vždyť Reds zatím hrají skvěle a budou zřejmě silnějším týmem než Arsenal. V posledních kolech ale Spurs odstranili svůj největší neduh – malou efektivitu při střílení branek, a tak diváci dost možná uvidí skutečně zajímavé představení.

Liverpool je mistrem závěrečných minut utkání. V minulém kole s Portsmouthem to opět potvrdil a v 76. minutě vstřelil první a zároveň poslední gól střetnutí z penalty Steven Gerrard. Pro vedoucí celek ligy velmi typický jev. Pokud svěřenci kouče Beníteze střílí góly, je to ve většině případů až ve druhé půli, kdy dali hned dvanáct ze svých patnácti branek. Liverpoolu letos přeje štěstí. Tentokrát ale bude potřebovat předvést skvělý výkon, jelikož Tottenham je nažhavený podruhé v sezóně zvítězit.

Reds hraje do karet letošní forma, ale také výsledky ze vzájemných zápasů. Určitě nikoho nepřekvapí, že jsou hráči z města Beatles dlouhodobě úspěšnější, poslední výhru si navíc Tottenham připsal před více než čtyřmi lety. Ani loni si nevedl moc dobře. Na Anfield Road sice uhrál remízu 2:2, doma následně ale podlehl v poměru 0:2.

Lodivod Redknapp věří, že se mu pro tento důležitý zápas vrátí stoper Ledley King, naopak může zapomenout na pomoc disciplinárně potrestaného Michaela Dawsona. Proti svému bývalému klubu bude už připraven konečně nastoupit liverpoolský Robbie Keane, zatímco jeho partner z útočné dvojice Fernando Torres s největší pravděpodobností do utkání vůbec nezasáhne. Stejně tak jako Martin Škrtel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.65 - 3.20 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bolton Wanderers - Manchester City  (neděle 17:00)
V jediném nedělním zápase se divákům představí celky dvou různých stylů pojetí hry. Zatímco Bolton střílí minimum gólů a častokrát dokáže své fanoušky nudit k smrti, v zápasech Manchesteru City častokrát padá díky nebezpečnému útoku velký počet branek, kterých mají na kontě hned po Chelsea vůbec nejvíce. Kdo bude slavit úspěch se dozvíme již dnes.

Citizens mají letos ty nejvyšší cíle, ale v poslední době se k nim zatím vůbec nepřibližují. Vždyť za minulých pět utkání vyhráli pouze jednou (3:0 nad Stoke) a pochopitelně se tak vzdálili čelu tabulky. Ve středu podlehli na hřišti Middlesbrough a vůbec v prvním zápase nedokázali vstřelit žádný gól, ovšem kouč Hughes slibuje: "Budeme hrát útočný fotbal a je jedno, zda hrajeme venku, nebo doma."

To, co předvádí Bolton směrem dopředu, si skutečně moc pochvaly nezaslouží. Svěřenci trenéra Megsona ani v posledním kole s Evertonem nevstřelili branku, již potřetí v řadě, a navíc opět nezískali v utkání ani bod. Oba účastníky tohoto střetnutí mezi sebou dělí pouhých 30 kilometrů, a tak Anglie uvidí další zajímavé derby. To první Bolton na hřišti Manchesteru United nezvládl a především díky nesprávně odpískané penaltě prohrál 0:2.

"Jestliže neriskujete a nestřílíte góly, pak si zaděláváte na problémy. Naším důvodem, proč jsme tak dole, je právě nízká efektivita. Vždyť jsme nedali hned v šesti z deseti zápasů ani jeden branku," povzdechl si lodivod Megson, jehož tým čeká na další přesný zásah již 274 minut. Jako poslední se prosadil Matthew Taylor, jenž se trefil 5. října v zápase s West Hamem United.

Domácí celek je opět po 10. kole v kompletní sestavě. Vrací se totiž defenzivní záložník Gavin McCann, který byl pod disciplinárním trestem kvůli červené kartě ze zápasu s Tottenhamem. Na druhé straně je k dispozici opět obránce Pablo Zabaleta, po angíně může hrát také Brazilec Jo a opět by se tak mohl objevit v základní sestavě. Mimo hru ale zřejmě bude mladíček Sturridge.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Aston Villa  (pondělí 21:00)
Aston Villa se pokusí v pondělní dohrávce využít dalšího klopýtnutí Arsenalu a poskočit nejen před něj, ale i Manchester United až na třetí příčku. V takovém razantním kroku se pokusí Villans zabránit Newcastle, který po sobotní výhře Spurs klesl na samotné dno tabulky.

Vůbec nejdelší štreku, jež může kterýkoliv z týmů Premier League v celé této sezoně urazit (327 km), váží v tuto chvíli pátý nejlepší prvoligový celek z Birminghamu. Na St. James Parku sice v minulém kole vyhořel soused Villy, West Bromwich, to ale svěřence Martina O’Neilla asi jen těžko poleká. Přestože Magpies zaznamenaly pod provizorním manažerem, Joem Kinnearem, určitý pokrok vpřed (v posledních čtyřech utkáních vyšlo naprázdno jen jedinkrát), dvakrát po sobě nevyhrály od 5. dubna tohoto roku, kdy se jim dokonce povedlo triumfovat třikrát v řadě.

Kinnear ovšem neztrácí hlavu. "Existují jen malé rozdíly mezi kluby od sedmého místa níže. Máme nyní šanci se dostat na 12 bodů a měli bychom mít dostatečné sebevědomí tak učinit na svém hřišti," burcuje své ovečky Ir na lavičce Magpies. Ten se zároveň ve zkratce vrátil k nedávnému klání s Bromwichem. "Byli jsme velmi nervózní a opatrní, ale jejich skalp nás ohromně povzbudil."

Aston Villa, která z minulých třech zápasů jakékoliv soutěže vzešla vždy jako vítěz, na půdě soupeře letos ještě ani jednou neremizovala. Krom toho její bilance není nijak černá, i když ztráty s Chelsea a Stokem se počítají. Zato v kraji Tyneside se zpravidla Villans příliš nečiní. Jen jediné z osmi střetnutí se Strakami v rámci Premier League převrhli birminghamští na svou stranu. Celkově to tak hrozné není. Pokud v pondělí Villa uspěje, bude se jednat o její 50. vítězství v Newcastlu.

Martin O’Neill letos zatím neměl skutečně mnoho důvodů zasahovat do osvědčené startovní jedenáctky. Hned devět fotbalistů Aston Villy zasáhlo do všech prozatím odehraných kol a celkově severoirský manažer využil méně svých svěřenců (17) než jakýkoliv z jeho kolegů. Před nedělním zápasem ho trápí jen jediný problém. Tím je možná absence Stiliana Petrova, marodícího s podkolenní šlachou. Steve Sidwell, který si letos odkroutil všehovšudy 14 minut (v novém dresu však již jednou skóroval), bude muset těsně před výkopem podstoupit zátěžové testy.

Kapitána Strak Michaela Owena již nepobolívají třísla a vpustí ho v pondělí do hry. To je zásadní zpráva pro příznivce Newcastlu i manažera Kinneara. Někdejší hráč Tottenhamu se může veselit tím spíš, že může opět počítat rovněž s veteránem Nickym Buttem, který zmeškal duel s West Brom vinou zranění kotníku.

Pondělní dohrávka má svůj výkop naplánovaný tradičně na 21.00 CET. Dohlížet na její průběh bude pan Steve Bennett původem z Kentu. Ten již řídil souboj Villans s Tottenhamem, jenž celek z Birminghamu vyhrál 2:1. Dodá si Aston Villa ještě více sebevědomí před výletem do Prahy k utkání Poháru UEFA se Slávií?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC1082015:626
2.Chelsea FC1072122:423
3.Arsenal FC1062222:1020
4.Aston Villa1062219:1220
5.Hull City1062214:1420
6.Manchester United953115:518
7.Portsmouth FC1042410:1514
8.Manchester City1041523:1613
9.Middlesbrough FC1041510:1513
10.Sunderland AFC103349:1112
11.West Ham United1040614:1812
12.Everton FC1033414:1912
13.Blackburn Rovers1033411:1812
14.Fulham FC93248:811
15.Stoke City1031611:1810
16.West Bromwich Albion103168:1610
17.Newcastle United1023512:189
18.Wigan Athletic1022611:158
19.Bolton Wanderers102268:138
20.Tottenham Hotspur1013611:166

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verim, ze pokud bude Hull hrat tak laxne jako proti Chelsea a bude delat podobny chyby, tak zvitezime :-)))

Reagovat
afc

Sak taky Rooney stal viac ako cela zakladna zostava Hullu.Takze vyhrat je povinnost pre Manu

Reagovat
bakasa

Everton - Fulham 1

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 0

Manchester United - Hull City 1

Middlesbrough FC - West Ham United 1

Portsmouth FC - Wigan Athletic 1

Stoke City - Arsenal FC 2

Chelsea FC - Sunderland AFC 1

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 2

Reagovat
mike.84

jinak cfc opět výhra nad sunderlandem 2-0 tip, united musí ztratit , kluci z hullu se poučí,

Reagovat
smazaný uživatel

jinak dneska totenham liverpool porazi ta remiza s arsenalem jim kurevksy zvedla sebevedomia proste musi pac sems e vsadil o litr rumu

Reagovat
smazaný uživatel

Everton - Fulham 1

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 0

Manchester United - Hull City 1

Middlesbrough FC - West Ham United 1

Portsmouth FC - Wigan Athletic 1

Stoke City - Arsenal FC 0

Chelsea FC - Sunderland AFC 1

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 2

Reagovat
smazaný uživatel

Everton-Fulham 1

WBA-Blackburn 1

Middlesbrough-WHU 0

Portsmouth-Wigan 2

Stoke-Arsenal 2

Chelsea-Sunderland 1

Tottenham-Liverpool 2

Reagovat
smazaný uživatel

arsenal to dneska musi zvladnout proste..

Reagovat
smazaný uživatel

jinak newm

Reagovat
smazaný uživatel

Snad Tottenham vyhraje ...my už si s tygry poradíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mas pravdu Chelsea rozprasi Sunderland to je zle uznavam Chelsea hra skvely futbal

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby vas neprekvapili jak nas...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm Liverpool bude hrat zase bez Torresa? ale tak jeden hrac na nom sa furt neda stavat moj tip 0:2 Keane,Riera

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sTottenhamem to bude souboj dvou vyborných stratégů a trenérů. Vpadá to, že se Spurs pod Redknappem konečně rozjedou. Proti Arsenalu měli skvělej závěr. Doufám že si naši daj pozor na ty střely z dálky na který doplatil Arsenal. Naštěstí nám nechytá Almunia . Torres by snad už mohl, ikdyž se tu píše že ne. Hlavně ať jsou s Martinem brzo fit

Reagovat
smazaný uživatel

Everton - Fulham 0

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 0

Manchester United - Hull City 1

Middlesbrough FC - West Ham United 1

Portsmouth FC - Wigan Athletic 1

Stoke City - Arsenal FC 2

Chelsea FC - Sunderland AFC 1

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 2

Reagovat
smazaný uživatel

tottenham-liverpool..10 je oprávněně možná bych to vyděl i na výhru kohoutů

Reagovat
R22

Reagovat
smazaný uživatel

jj, vzdyt hraje prvni s poslednim a spurs ve dvou predchozich zapasech sve soupere primo prevalcovali

Reagovat
smazaný uživatel

Už se těším na večerní zápas Spurs. Doufám, že budou pokračovat ve zlepšených výkonech a Liverpool pořádně potrápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v to muzes asi jen silne doufat... Jsme na koni a myslim, ze opravdu prave s vama body neztratime.. To, ze jste potrapili Arsenal hned neznamena, ze jste v uzasne forme...Arsenal vam ten bod daroval, meli by jste byt radi a radeji si moc nevyskakovat :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jsi se ještě nedivil....

Reagovat
smazaný uživatel

ja se divim uz ted

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto jsem psal, že doufám , že budeme pokračovat ve zlepšených výkonech. O úžasné formě tam nepadlo ani slovo. Jsem realista.

Reagovat
smazaný uživatel

totenham vyhraje na liverpoolem 3-1 nebo 2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenhamu přeju, aby se zvedl, ale dnes ještě není ta správná chvíle.

Reagovat
honziss

Sakra, tak dneska náš zápas neuvidím.

Kluci, věřím ve 3 body, zabojujte ať získáme důležité vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

TO NIKTO NEVERI SPURS???more sak MUSIA!!!!:D

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímalo by ma koľko z tých ludí čo tu "praje" spurs chcú skôr prehru lfc a o spurs tu nejde

Reagovat
Tomanatura

Tak jednoho už znáš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věř mi, že já jim určitě přeju. Nějakej Liverpool mi je ukradenej

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé nesnáším Liverpool a za druhé jim celkem přeju

Reagovat
smazaný uživatel

já zas nesnášim Manchester ... to je náhoda

Reagovat
smazaný uživatel

Já to ovšem neříkam z důvodu,že bych se tu do někoho navážel.A když se dívám jaké články tu píšeš,tak se divím že jsem ti vůbec odepsal.

Reagovat
fantomas

Já si přeju hlavně pěknej fotbal...

Reagovat
minoLFC

fans Spurs neprajú svojmu súperovi, fans ManU svojmu nenávidenému rivalovi a ostatní teamu, ktorý je na špici tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti do toho

Reagovat
fantomas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Já ted netipoval Liverpool.

Reagovat
smazaný uživatel

já si spletl článek

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea...jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

everton dufam že už vyhra aj doma

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool Do ToHo

Reagovat
fantomas

Jj, taky dneska držim palce Evertonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reds !!! Do ToHo !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal - Stoke 0:1 ( Silvestre vlastní )

Reagovat
Tomanatura

Jeden velký problém. Stoke hraje doma

Reagovat
smazaný uživatel

no a ??

Reagovat
Tomanatura

Takže když to má dopadnout 0:1, tak ten Silvestre si těžko dá vlastní gól.

Reagovat
smazaný uživatel

podivej se na to ještě jednou a možná pochopíš

Reagovat
smazaný uživatel

jeee tak nakonec dva nula

Arsenal - Stoke 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea vihra nad sunderlanom 4:0 goli podla mna aju 2 lampard 1 anelka 1 kalou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Bendtner s Adem spolu v utoku, to nemuže fungovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevis proč Galas neni ani na lávce?

Reagovat
fantomas

Je zraněný.

Reagovat
Tomanatura

----------------Saar------------------

-Gary--Ferdinand--Vidic--Evra---

- -Carrick-Anderson-Nani-

---------Rooney-----Berbatov------

No né, on postavil 4 angličany. Ale ta záloha bude teda zas fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

- Cristiánko ??

Reagovat
Tomanatura

Samozřejmě.

Reagovat
smazaný uživatel

to je teda ucta k hraci, ktery vam minuly rok vyhral ligu a CHL

Reagovat
Tomanatura

Opravdu mě unavuje odpovídat na tyto stupidní kecy. Jestli mi chceš k tomuto něco vytknout, najdi si diskuzi, ve které jsem o tom napsal vše.

Reagovat
smazaný uživatel

ten stupidni kec ma sve opodstatneni, ostatne i letos byste se bez jeho golu placali ve stredu tabulky ... a kdo pak se dnes trefil za United ?

Reagovat
Tomanatura

ostatne i letos byste se bez jeho golu placali ve stredu tabulky ...

Vidím, že s někým takovým se opravdu nemá cenu bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

to byla nadsazka ale minimalne titul vam vystrilel

Reagovat
Tomanatura

Ano, důležité byly ty góly. Ale nejdůležitější byla práce jeho spoluhráčů a to, že Ronadlo sklidil smetánku za všechny, není pro mě vůbec důležité. Necením(a ten, kdo se na zápasy díval, mi dá zapravdu) Ronadlovu práci, cením práce jeho spoluhráčů.

A jestli chceš psát o někom, kdo United nejvíc pomohl k titulu, zmiň Rooneyho, Ferdinanda, Vidiče, Evru, Scholese. Tito hráči byli minulou sezonu před Ronaldem.

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela stupidní názor. Neříkám že je mi Ronaldo zrovna sympatický, ale jho zásluhy na loňské a předloňské sezoně jsou prostě napopiratelné. Je pravda, že mu ty goly připravili spoluhráči, ale to přece každýmu střelci. Určitě neslízl smetánku, to je hloupost. Proto aby dal tolik golu muel makat, to neprijde samo! Jestli jsi videl zápasy na začátku sezony tak mi dáš za, že vam chybel.

Reagovat
smazaný uživatel

*za prvdu

Reagovat
Tomanatura

Jelikož jsi další z těch, co tvrdí, že na začátku se United nedařili kvůli tomu, že chyběl Ronaldo, tak už na tvé přípsěvky odepisovat nebudu. Zjisti si o tom něco a pak se kdyžtak přihlaš

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool vyhraje!! ted sou našláplí jak svine!!

Reagovat
smazaný uživatel

Everton mel na male co hosi?Ale Liverpool vyhraje jasne!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool by měl prohrát, aby nám moc neutekl, na MU asi nevyhrajeme, ale plichta by bejt mohla. MU má zápas k dobru a kdyby ho vyhrál, taky by měl náskok. Doufám, že Phil Brown něco vymyslí.

Reagovat
smazaný uživatel

A už zase! Ach jo, když takhle zazdíme hned začátek zápasu, tak se nedá nic uhrát. Zkuste srovnat, tygři, snažte se.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo, Ronaldo, takhle netrefit branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, co to zase vyvádí Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Góóóóóóóóóóóóól!!!!!!!!!!!!!! Udržet, chlapci, udržet. Hull jedééém! Já vás miluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, tak nic. 2:1.

Reagovat
Tomanatura

Carrick!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, už je to v háji, 3 góly MU nedáme. Ale dobře, no, na tyhle fotbalový slony holt tygři nemají. Jsem rád že jsme dali gól.

Reagovat
Tomanatura

Jistě, to by bylo opravdu obrovské překvapení. Hraje se pěkný fotbal Po 1. poločase vyzdvihnu Ronalda, maká pro tým

Reagovat
smazaný uživatel

Grr, 4:1, jdu najít holinky, zase abych tejden chodil kanálama.

Reagovat
Tomanatura

Nemáš proč, Hull předvádí výborné výsledky. A to, že teď narazil na 2 giganty nic nemůže změnit na morální pozici tohoto týmu.

Nicméně, po 9. kole být zachráněný, to je pro nováka naprostá krása

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, dělal jsem si srandu, navíc 4:2, to zase není takovej nářez, i když Arsenal-Tottenham se asi opakovat nebude. Ale je sympatické, že naši pořád hrají.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych nepredbihal 4:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, penalta. Góóóól 4:3, jedééééém, dorovnáme, klucíííííííííííí, bojujem, dáme góla, já se z nich zblázním, to snad není pravda.

Reagovat
Tomanatura

Pěkný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

muzi ty jedeš jinak Alex nám snad vyhraje zápas náhradník se všim všudy, no jo když se záloze ani útoku nedaří probořit ten beton tak musí přijet bagr alex a celý to probořit, škoda že mu to anelka tam dokopnul, dva góly alexe v jednom zápase to by bylo neuvěřitelný, ale on si ještě přidá jinak ten anelka to tam doklep nejspíš z offsidu ale tak gol by byl i kdyby se anelka míče nedotkl...

Reagovat
smazaný uživatel

co rikas na ten druhej gol? podle me to ofside nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem to nedocetl do konce tak uz vim co si o tom ofsidu myslis

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem nejakej zmatenej tam melo byt o tom golu ne o tom ofsidu, nojo alkoho dela svoje

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak jsem to pochopil, i když myslim že zároveň v jednom sem napsal i o golu a offsidu čili ten tvůj příspěvek výše dává taky smysl

Reagovat
smazaný uživatel

a jinak zatim i v tom nejhoršim počasí kde nemůže snad tým betonovat víc jak kočky, jedině že by mu v tom pomohli snad ještě fanoušci a v tom nejprochcanějšim a nejufoukanějšim počasí podávat takový výborný výkon s mnoha podařenýma a rychlýma kombinacema kdy všechny tři góly byly ze tří metrů do prázdný brány dopraveny (i když druhej ze zbytečnýho offsidu), na to jaké máme podmínky předvádíme nadstandartní výkona jsem jenom rád že anelka zas střílí, podle prvního poločasu to vidim a doufám ve vylepšení skore a výhru 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

podivej kdyz jdou dva hraci sami na golmana a prihraj si tak to ofside neni, ted to bylo podobne v momente kdy cole palil tak anelka sice v ofsidu byl ale alex ne a vybehl z poza obrany, a v momente kdy se toho balonu alex dotkl tak uz byl za obrancema a anelka taky, tot muj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

tak tedy, za 1. Joe nepálil nýbrž centroval po zemi ale to je to nejmenší, teď offside/neoffside, v době centru nebyl v offsidu ani anelka ani alex respektive anelka byl na hranici a to se většinou pouští tudiž tohle bylo spprávně neodmáváno, ovšem kdyby už tohle odmával nemohli bysme se asi taky zlobit, teď údajný druhý offsie, nejde o to že už byli za obráncema ale že alex v podstatě nahrál (i když chtěl střílet) anelkovi před něj a už to se jako offside počítá, anelka byl asi metr před alexem čili tohle byl naprosto jasný offside, to samé se např. odehrálo na ME kdy hrálo polsko s německem a nevím jak to bylo ale dva hráči Německa byli za obranou Polska a myslim že Klose centroval PŘED sebe na spoluhráče, který dal gol ale gol neplatil protože přihrávka směřovala dopředu, offside prostě je když jde míč na hráče dopředu od spoluhráče ať vysíláš míč za obránce nebo ať vysíláš míč za obráncem....

Reagovat
smazaný uživatel

a teď už jdu koukat zas na primu protože brankostroj pokračuje, do čtveřice gól do prázdné brány tentokrát Lampardovou hlavou

Reagovat
smazaný uživatel

aj to je kurňa příděl, první anelkův hattrick a to ještě 35. minut do konce vidim to na 7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Keane

Reagovat
fantomas

No konečně Wengera napadlo rozhejbat hru Walcottem. A to ho k tomu ještě muselo donutit zranění Sagny.

Reagovat
fantomas

Van Persieho střídání taky schvaluju, ted zaberte hoši!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak probíhá to utkání prohráváme zaslouženě nebo jsme lepší ?

Reagovat
smazaný uživatel

Moc sa tam neohrial

Reagovat
smazaný uživatel

Didiéér se vrací po zranění, Joe dneska celkem dobře na to že je po zranění v podstatě dvě asistence a teď střílej Drogbátore

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se zase snazi hrat fotbal dementi debilni !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě,že zůstalo jen u snahy.

Reagovat
smazaný uživatel

aspon niekto sa snazil ty hlupak a nespoliehal sa na stastie ako to robi looserpool ...

Diky Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

za stavu 5:0 co by si chtěl robit ?

Reagovat
smazaný uživatel

no mých tipovaných 7:0 to nakonec nebylo ale šancí na to kurňa bylo ale jinak dobrý výkon do té 70. minuty než jsme to doslova už jenom dohrávali a dokopávali, čech jeden cenější zákrok, drogba přišel do hry ale ještě by se měl asi pořádně rozehrát, prakticky všechny míče ztrácel... ale jinak dneska musí panovat spokojenost, to samé se určitě nedá říct v táborech arsenalu a united, kteří sice ale přece jenom tu výhru vybojovali

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je řada na Reds Do ToHo !!!!!!!

Reagovat
daewa

Preview zápasu Aston Villy je nejspíš špatně přeložený, protože si nemyslím, že by to zdejší autor vymyslel sám. Cesta Villans do Newcastlu je určitě jejich nejdelší, ale ne nejdelší štreka, kterou může kterýkoliv z týmů Premier League v celé této sezoně urazit. Např. z Londýna do Newcastlu je to ještě dál...

Reagovat
fantomas

Kurva, já to nesmazal. Sorry...

Reagovat
daewa

V pohodě :) Jen že jsem doma nemocnej, tak můžu aspoň rejpat

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele