Anglická Premier League souhrn - 11. kolo

01.11.2008, 15:46, aktualizováno 03.11.2008, 22:58
Komentáře a souhrny
Aston Villa nevyužila možnost posunout se na třetí místo, v Newcastlu po dvou brankách Martinse prohrála 0:2. Domácí si ziskem tří bodů hodně pomohli. Na poslední místo vrátili Tottenham, sami se díky minimálním rozdílům ve spodku tabulky katapultovali až na čtrnáctou příčku.

Everton FC - Fulham FC 1:0

01.11.2008 13:45

Góly: 87. Louis Saha

Everton slaví další výhru. Proti Fulhamu byl favoritem a předzápasové prognózy také potvrdil. Jediný gól střetnutí vstřelil kanonýr Luis Saha až čtyři minuty před koncem normální hrací doby.

Zápas začal velmi opatrně, ani jeden celek nemohl říct, že by měl nějak výrazně a delší dobu navrch. Také brankáři se moc nezapotili. Až v 8. minutě měl hostující gólman Mark Schwarzer práci. Prudký a nebezpečný centr Nevilla ale dokázal před nabíhajícími fotbalisty chytit. O pár sekund později musel řešit pro změnu hlavičku Pieenara, se kterou si bez větších potíží poradil, podobně jako s následnou jemnou střelou Yakuba.

V 19. minutě všechny hostující fanoušky vystrašil svou tečovanou střelou z přímého kopu Mikel Arteta, jehož přízemní pokus musel vyrazit na roh až opět Schwarzer. Také na druhé straně to zkoušel z dálky Jimmy Bullard, ale o výsledku jeho dělovky z dobrých 25 metrů je škoda mluvit. Fulham měl v první půli také hodně štěstí. Střela Fellainiho se totiž zastavila o tyčku. Belgický reprezentant se tak potřetí v řadě prosadit nedokázal. Everton si poté na pár minut vypracoval tlak a několikrát nebezpečně zahrozil. V první půli měl navíc mnohem častěji míč na svých kopačkách, ale využít toho ke vstřelení branky nedokázal.

Po pěti minutách druhého dějství se málem radoval záložník Tim Cahill. Australský reprezentant ovšem po centru Artety hlavičkoval jen pár centimetrů nad. Svěřenci kouče Moyese začali mnohem lépe než jejich soupeř a několikrát nadělali londýnské obraně velké problémy. Fulham poprvé nebezpečně zaútočil v 57. minutě a hned z toho málem byl gól. Na centr ze strany si naskočil Gera a trefil břevno Howardovy brány.

Oba celky se snažily rozhodnout duel a především Cottagers byli v 72. minutě ke vstřelení branky neskutečně blízko. Přímý kop Bullarda Howard pouze vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Bobby Zamora a trefil brankovou konstrukci.

Domácí trenér Moyes se snažil na poslední minuty utkání oživit ofenzívu, a tak v 75. minutě poslal do hry již třetího útočníka - mladíka Anichebeho. Evertonu se po pár minutách povedlo dokonce dát gól, jenže pro faul gólmana nemohl být uznán. V 87. minutě to už ovšem vyšlo. K hlavičce se dostal střídající Saha a rozhodl zápas.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Blackburn Rovers 2:2

01.11.2008 16:00

Góly: 55. Roman Bednář, 62. Ishmael Miller - 13. Benni McCarthy (pen.), 89. Keith Andrews

Oba dva celky potřebovaly vyhrát, nakonec se ale rozešly smírně. West Brom přišel o vítězství tři minuty před koncem normální hrací doby. Mezi střelce se zapsal také Roman Bednář.

Baggies za poslední tři utkání inkasovali devět branek, a tak toužili dnes zbytečně neobdržet gól, jenž by jej mohl stát body. Jenže už ve 12. minutě se dopustili fatální chyby. Ryan Donk za držení protihráče zařídil pro Blackburn penaltu, kterou se rozhodnul kopnout Benedict McCarthy a vstřelil první gól svého celku.

Pro West Bromwich to znamenalo zvýšit aktivitu směrem dopředu, ale moc dobře si nevedl, jelikož defenzíva hostujícího celku pracovala dobře a všechny útoky odrážela. Velmi blízko vyrovnání byl v 25. minutě Robert Koren, ale z hranice pokutového území nemířil přesně. Situaci svému týmu velmi zkomplikoval v 36. minutě McCarthy, který viděl už svou druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. V první půli této výhody tým českého útočník Romana Bednáře, který se opět objevil v základní sestavě, už využít nedokázal.

Bylo jasné, že domácí fotbalisté nastoupí po přestávce s ofenzivními plány, vždyť nic jiného jim ani nezbývalo, pokud již počtvrté nechtěli zklamat své fanoušky. Také byli hned od začátku lepší a snažili se útočit, což vyústilo v 55. minutě ve vyrovnávací gól. Ten nedal nikdo jiný, než Roman Bednář, který propálil gólmana Robinsona.

I po vstřeleném gólu pokračovali Baggies velmi aktivně a výsledkem byla druhá branka. K pěkné ráně napřáhnul Ishmael Miller a během sedmi minut West Brom dokázal stav utkání otočit. Po dvou brankách domácí fotbalisté trochu ubrali ze svého tempa a v závěru přišli o vítězství. Z dálky vypálil Keith Andrews a jeho střela, který letěla do rohu brány, skončila až za zády gólmana Carsona.

Více informací k zápasu

Manchester United - Hull City 4:3

01.11.2008 16:00

Góly: 3. Cristiano Ronaldo, 29. Michael Carrick, 44. Cristiano Ronaldo, 57. Nemanja Vidić - 23. Daniel Cousin, 69. Bernard Mendy, 82. Geovanni (pen.)

Manchester potřeboval uhrát proti nováčkovi z Hullu tři body a velmi brzy za tímto cílem nakročil. Hned na začátku vstřelil gól Cristiano Ronaldo a nakonec jeho tým přidal ještě další tři branky a mohl se radovat z další domácí výhry. Tigers se totiž prosadili "jen" třikrát.

Uběhly tři minuty a Manchester se již radoval ze vstřelené branky. Ke střele napřáhnul Cristiano Ronaldo a dokázal míč poslat až do brány. Zanedlouho dostal možnost ohrozit bránu Van der Sara z přímého kopu Geovanni, jenže nemířil přesně a míč poslal nad. Skoro stejně si vedl na druhé straně v 16. minutě Wayne Rooney, jenž pálil z hranice pokutového území.

Tigers moc nebezpeční nebyli, a tak to záložník Geovanni zkoušel i se střelou ze čtyřiceti metrů. Pouze však otestoval pozornost domácí jedničky. Ve 22. minutě se Hullu ovšem povedlo vyrovnat. Po centru z pravé strany se dokázal prosadit Daniel Cousin a zdramatizoval tak průběh utkání. Remízový stav hostům ovšem vydrželo pouze pět minut. Přesně zacílil záložník Michael Carrick a dal na 2:1.

Manchester se snažil přidat ještě minimálně jeden gól, a tak i nadále mnohem více útočil. Jenže všechny jeho příležitosti byly zblokovány, chyceny nebo nepřesné. Blízko gólu byl v 41. minutě Wayne Rooney, ale jeho hlavička letěla nad. United však ještě do přestávky třetí branku přidali. Po rohovém kopu se k míči dostal Cristiano Ronaldo a vstřelil svůj druhý gól.

Hned v úvodu druhé půle moc nescházelo a Dimitar Berbatov málem zvýšil vedení už na 4:1, jeho střela po přihrávce od Rooneyho ovšem postrádala přesnost. Na druhé straně to zkoušel opět bezúspěšně záložník Geovanni, jehož střela z přímého kopu gólmanu Van der Sarovi nenadělala žádné nepříjemnosti.

V 57. minutě se Red Devils dočkali čtvrté branky. Mezi úspěšně střelce se zapsal po centru Rooneyho obránce Nemanja Vidič. Manchester pokračoval i nadále v ofenzivním snažení a svým výkonem bavil fanoušky. Další branku mohl přidat také střídající Tévez, ale nemířil přesně. O poznání lépe si vedl v 69. minutě Mendy. Za dalších dvanáct minut snížil Hull z penalty zásluhou Geovanniho na rozdíl jediné branky a dodal závěru nový náboj. Vyrovnat už ale nedokázal, a tak odjíždí bez bodu.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - West Ham United 1:1

01.11.2008 16:00

Góly: 83. Mido - 21. Hayden Mullins

Černá série Kladivářů je alespoň trochu narušena. Middlesbrough dokázalo zlepšeným výkonem po změně stran pouze vyrovnat. Po skvělém závěru se mohly z výhry radovat oba týmy, zaslouženě se tak rozešly smírně.

Zápas přivítalo deštivé počasí a poznamenalo tak odvážnost ataků obou týmů. Zvláště opatrně začal West Ham, přesto se k první zajímavé šanci odvážil Sears, ale průnik obranou zakončil střelou mimo tři tyče. Postupně hosté využívali zrychleného povrchu k převaze, která ve 21. minutě vedla k prvnímu gólu. Poskakující centr propadl až na malé vápno k Boa Mortemu, ten se zbavil obránce a narazil lépe postavenému Mullinsovi. První střela mu nevyšla podle představ a míč propadl mezi jeho nohama, vše napravil následným pohotovým pokusem, který z jedenácti metrů opřel o břevno, od něhož se míč odrazil do branky.

Po dvou minutách nechybělo mnoho a londýnský klub mohl vést o góly dva. Po faulu na Bellamyho zahrával přímý kop z nebezpečné vzdálenosti Collins. Přízemní střelou prostřelil zeď a jen decimetry dělily jeho dělovku od levé tyče. West Ham se snažil rychle a přesně kombinovat, což mu vždy vycházelo až do finální přihrávky, kterou ve vlastní šestnáctce zpacifikovali domácí obránci. Vůbec poprvé se do vápna hostů odvážil až ve 44. minutě Alves, v dobré pozici mířil pouze do náruče Greena. Útočný závěr ze strany Boro zaměstnal hostujícího brankáře ještě při nebezpečném centru Downinga. Green sebral Alvesovi, který by zakončoval do odkryté branky, míč před očima.

Obrovskou šanci v úvodu druhé půle spálil Collison, když se na penaltě ocitl naprosto osamocený a míč nepochopitelně napálil přímo do Turnbulla. Vyrovnaných, leč na šance nepřínosných, dvacet minut přerušil nebezpečnou střelou zpoza vápna Gary O'Neil, Green si poradil. Nabuzení domácí se snažili dále. S hlavičkou neuspěl Rigott, přízemní střelu z třiceti metrů umístil jen těsně mimo Downing a zády k bráně nezamířil přesně ani Mido.

Deset minut před koncem rozjásal skvělým naběhnutím i zakončením domácí fanoušky obránce Hoyte, zakončoval však v diskutabilním ofsajdu, pro který mu gól uznán nebyl. V 83. minutě už si Middlesbrough vedlo lépe. Collins fauloval střídajícího Mida jen centimetry od vlastního vápna. Sám faulovaný se poté nerozpakoval tvrdou ranou podstřelil vyskočivší zeď a překvapil Greena pokusem k jeho bližší tyči.

I v další šanci se ocitl Mido, po vysunutí za obranu donutil Greena k zákroku střelou přesně k bližší tyči. Na druhé straně zase nechybělo Rigottovi mnoho, aby si Etheringtonovu střelu srazil do vlastní branky. Ve druhé minutě nastavení neuvěřitelně zachránil domácí Turnbull. Faubertův centr na penaltu našel Bowyera, jehož střelu vyrazil brankář pouze před sebe. Pro dorážku si doběhl houževnatý Bellamy, ale i jeho vychytal golman Middlesbrough a rozhodl tak o dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Wigan Athletic 1:2

01.11.2008 16:00

Góly: 82. Niko Kranjčar - 45. Amr Zaki (pen.), 90. Emile Heskey

Wigan to dokázal! V dramatické koncovce na půdě Portsmouthu se nejen postaral o přetržení vlastní šňůry čtyř porážek v řadě, nýbrž rovnou urval veledůležité vítězství. Povedlo se mu to skrze Heskeyho trefu z poslední minuty...

Více informací k zápasu

Stoke City - Arsenal FC 2:1

01.11.2008 16:00

Góly: 11. Ricardo Fuller, 73. Seyi Olofinjana - 90. Gaël Clichy

Kanonýři slízli opět pořádnou porci ostudy, když podlehli dalšímu nováčkovi. Tentokrát po skutečně bídném výkonu nestačili na Stoke City. Ten vedl dokonce 2:0, Clichy pak s notnou dávkou štěstí až v nastavení přidal čestný zásah hostí.

Arsenal hned od prvních minut začal soupeře přehrávat, tomu však nelze upřít snahu kombinovat po zemi. Přestože hosté zcela jasně dominovali hře, ve 12. minutě na ně čekal ošklivý šok. Tajnou zbraní Stoke jsou v této sezoně dlouhé auty produkované Delapem a po jednom z nich padla také první branka utkání. Fuller přeskočil Tourého a poslal míč přímo k zadní tyči – 1:0. Tento gól poněkud sebral favoritovi vítr z plachet. A už za osm minut to mohlo být ještě horší. Almuniův kiks trestal přesnou hlavičkou Delap, Clichy byl ovšem na brankové čáře v pohotovosti a spasil svůj tým.

První alespoň nějakou šanci si Kanonýři vytvořili ve 27. minutě, ovšem Denilsonovu přihrávku zužitkoval Adebayor akorát ke slabé střele, s níž si Sorensen bez problémů poradil. Od té doby přebral otěže zápasu do svých rukou přeci jen opět Arsenal, do zakončení se však dlouho nedostával. Až krátce před přestávkou pálil tožský útočník ve službách londýnského celku jen těsně nad z hranice šestnáctky.

Zkraje druhého poločasu postrádala hra obou celků jakoukoliv myšlenku. Hlavně Arsenalu nevycházelo prakticky nic, na co sáhl, důraz a brzké přistupování fotbalistů Stoku jim k duhu opravdu nešly. Až po hodině hry se málem po rohu prosadil Touré. Naběhl si na bližší tyč pro centr Fabregase s dvěma soupeři v zádech a z první zamířil jen těsně nad břevno. V 67. minutě se o slovo přihlásili opět Potters. Diao z hranice šestnáctky prostřelil chumel hráčů před sebou a vylekal rozpačitého Almuniu.

Obrázek zápasu v posledních dvaceti minutách si asi umíte udělat sami. Kanonýři bušili na zataženou defenzivu domácích, co to šlo, jejich snaha se ovšem velmi často míjela účinkem. Navíc se v 73. minutě stalo něco nečekaného. Další dalekonosný aut Delapa nadělal paseku v obraně Arsenalu, Shawcross prodlužoval za sebe na dobíhajícího Olofinjanu, který s balonem na hrudi doklopýtal za brankovou čáru. Ztrápený favorit posléze nedokázal pořádně udržet míč na kopačkách, k tomu všemu v 77. minutě přišel o Van Persieho. Ten úplně zbytečně naběhl do Sorensena, ač golman Potters držel balon pevně v rukavicích, a loktem ho povalil k zemi. Nemohlo následovat nic jiného než červená karta.

Nad hrou Arsenalu ve zbývajících minutách duelu se museli příznivci všech rivalů jen usmívat. Tlak nijaký, přihrávky nepřesné, zkrátka jedno velké trápení. Až ve čtvrté minutě nastavení zvládl Arsenal alespoň zkorigovat stav utkání. Clichy vypálil za pokutovým územím a jeho nejednou tečovaná rána zapadla přesně k bližší tyči.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Sunderland AFC 5:0

01.11.2008 16:00

Góly: 27. Alex, 30. Nicolas Anelka, 45. Nicolas Anelka, 51. Frank Lampard, 53. Nicolas Anelka

Chelsea neponechala nic náhodě a proti Sunderlandu potvrdila pověst jednoho z nejlépe střílejícího týmu soutěže. Už po poločase vedla 3:0 a ve druhé půli přidala další dva přesné zásahy. Hattrick si na konto připsal útočník Nicolas Anelka.

Roy Keane splnil to, co předeslal. Základní sestavu proti středečnímu zápasu obměnil a v útoku se například objevil neznámý, teprve 18letý mladík Tim Waghorn. Podle očekávání ale začala Chelsea lépe a v prvních minutách svému soupeři moc míč nepůjčila. K zajímavé střele se dostal Florent Malouda a z poměrně velké vzdálenosti se snažil zaměstnat gólmana Fulopa, který ale zasahovat nemusel, jelikož střela byla nepřesná.

První skutečná šance málem přišla v 10. minutě, kdy se snažil Chimbondu přetlačit Ashley Cole a poslat míč do brány, jenže proti francouzskému zadákovi se neprosadil. Sunderland se do hry téměř vůbec nedostával, a tak na nějaké příležitosti moc pomýšlet nemohl. Naopak nebezpečně opět zahrozil Malouda, s jehož střelou si ale Fulop poradil. Za pár sekund měl maďarský gólman velké štěstí, jelikož Deco nastřelil břevno.

Chelsea měla v zápase navrch, jenže nedokázala si vytvořit moc šancí. Vedení se ovšem ujala v 27. minutě. Střelu Colea z úhlu sice ještě gólman Fulop se štěstím odvrátil, ale pouze ke stoperu Alexovi, jenž ve skluzu už poslal míč do brány. Uběhly tři minuty a již na 2:0 zvyšoval Nicolas Anelka. Hostující hráči reklamovali ofsajd a zřejmě měli pravdu. Gól ovšem platil. Sunderland zaostával ve všech činnostech a před přestávkou potřetí inkasoval. Malouda poslal přihrávku na volného Anelku, který neměl problém poslat míč do prázdné brány.

Druhý poločas začal obdobně jako skončil ten první. Sunderland se sice trochu více vytáhnul dopředu, ale na jistou obranu Chelsea recept nenašel. V 51. minutě opět inkasoval a o vítězi nebylo sebemenší pochyb. Po centru Anelky zakončoval hlavou do prázdné brány Frank Lampard. Obrana Black Cats byla v tomto zápase děravá jako cedník. Uběhly dvě minuty od čtvrtého gólu a svůj hattrick dokonal Nicolas Anelka, který byl nepokrytý a v pohodě zakončoval.

Chelsea hrála ve velké pohodě a v 60. minutě málem přidala další zářez. Maloudova hlavička ale letěla těsně nad, Bosingwova dělovka z dálky naopak byla lapena gólmanem Fulopem. První šanci měl Sunderland až v 67. minutě, Djibrila Cissého ale skvěle vychytal Petr Čech. Blues bez jakýchkoliv potíží zápas dotáhli do vítězného konce a proti tragickému soupeři slavili zaslouženou vysokou výhru.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 2:1

01.11.2008 18:30

Góly: 69. Jamie Carragher (vl.), 90. Roman Pavljučenko - 3. Dirk Kuijt

Z Tottenhamu se pomalu stává mistr závěrečných minut. Poté, co v poslední chvíli vyrovnal derby s Arsenalem, dnes dokonce otočil utkání s doposud vedoucím Liverpoolem. Hrdinou White Hart Lane se tentokráte stal Rus Pavljučenko.

Tottenham příliš dlouho z euforie po severolondýnském derby nežil. Už ve třetí minutě totiž zmrazila White Hart Lane nečekaně brzká trefa Kuyta. Aut z pravé strany si obratně zpracoval Keane, obtočil se okolo svého strážce, čímž se dostal do šestnáctky Spurs. Tam posunul míč vedle sebe Kuytovi, který nekompromisně ze značného úhlu prostřelil Gomese. Hororový start Londýňanů do utkání málem podtrhl v šesté minutě nešťastný zásah Benta do centru Gerrarda z rohového kopu, který málem vyústil ve vlastní gól.

Posléze se hra poněkud uklidnila, Kohouti se nicméně o vstřelení branky snažili o něco intenzivněji. Nedaleko gólu byl Bent ve 22. minutě, na nadějný centr Čorlukův však jen těsně nedosáhl. Ve 41. minutě pak přišla ještě větší šance domácích. Modrič si na hranici šestnáctky poradil s Carragherem, aby parádní ranou donutil Reinu k předvedení skvělého zákroku. První půle tedy sice začala slibně, nakonec se ale střelci obou mužstev příliš nečinili.

Hned zkraje druhého dějství hodně polekal publikum na White Hart Lane dvěma nebezpečnými pokusy Steven Gerrard. Nejprve jeho tečovaná bomba skončila za přispění Gomese na břevně. Poté se po chybě brazilského brankáře na hranici šestnáctky anglický internacionál nerozpakoval, svou střelu však opět namířil pouze do horní části brankové konstrukce. Krušné chvíle Spurs v úvodních chvílích druhé půle pokračovaly hned v 56. minutě. Tehdy Gerrard z přímého kopu našel na zadní tyči Alonsa, jehož pokus však trestuhodně neměl gólové parametry. Za dvě minuty ještě hodně aktivní kapitán Reds navázal na zblokovaný centr Riery nepřesnou ranou, pak ovšem začala kohoutí show.

Po hodině a osmi minutách hry centroval David Bentley balon do pokutového území, po něm se na přední tyči vrhalo hned několik hlav, patřících hráčům toho či onoho mužstva. Nakonec ho trefil Jamie Carragher a bohužel pro něj a celý Liverpool ho tímto usměrnil za Reinova záda. Tato nešťastná situace Reds poznamenala natolik, že najednou ztratili převahu, které nabyli začátkem druhého poločasu. V 81. minutě to dokonce mohlo být 2:1, kdyby Pavljučenko naložil s možností, kterou mu svou minelou nabídl Reina, lépe. Co však tehdy nebylo, stalo se minutu před koncem. To gólman Liverpoolu sice ještě zvládl vyrazit pokus Bentleyho, na pohotovou dorážku Pavljučenka už byl ovšem krátký.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Manchester City 2:0

02.11.2008 17:00

Góly: 76. Ricardo Gardner, 88. Richard Dunne (vl.)

Bolton po 350 minutách konečně opět vstřelil branku a dokázal vyhrát. Díky třem bodům navíc opustil poslední příčku v tabulce. Svěřenci kouče Hughese naopak opět klesli, nyní jim patří 10. pozice, ale od sestupových vod jsou vzdáleni pouhé dva body.

Manchester City v minulém kole poprvé v sezóně nevstřelil ani jednu branku a dnes na to v prvním poločase navázal. Ovšem také Bolton si nevypracoval téměř žádné velké šance, a tak opět diváci žádný záživný fotbal neviděli. Zajímavá příležitost přišla až v 15. minutě, kdy vybojoval standardní situaci ze zajímavé pozice Kevin Davies, ale Matthew Taylor s ní naložil prachbídně. Trefil totiž zeď Citizens.

Domácí fotbalisté se sice snažili, jenže bránu Joea Harta mockrát neohrozili. Hodně nepřesně pálil Muamba a v 27. minutě si po rohovém kolu vedl stejně také útočník Kevin Davies. V 41. minutě naopak zachránil Bolton skvělým zákrokem gólman Jaaskelainen, jenž zlikvidoval příležitost Irelanda.

Po přestávce už přeci jen přibilo šancí, vytoužený gól ale přišel až v závěrečných minutách. Ovšem moc nescházelo a už v 57. minutě málem rozvášnil hostující fanoušky kanonýr Robinho, který se zbavil bránícího Steinssona, dostal se ke střele a nadělal domácímu brankáři nepříjemnosti. Ten však dokázal míč vyrazit.

Velká šance Boltonu přišla pro změnu v 62. minutě. Míč do pokutového území dostal kapitán Kevin Nolan, jenž ihned vypálil a až pohotový zákrok Joea Harta zachránil Manchester od první branky v jeho síti. Zanedlouho se po souboji s Kompanym dožadoval penalty Taylor, jenže nebyl rozhodčím Rileyem vyslyšen a hra i nadále pokračovala.

Na druhé straně naopak zřejmě zahrál v šestnáctce rukou po centru Wright-Phillipse obránce Samuel, ale pokutový kop opět odpískán nebyl. V 76. minutě nasměroval Bolton za vítězstvím Ricardo Gardner, jenž si na konto připsal první letošní gól. Za dalších dvanáct minut přidali Wanderers druhou branku. O tu se ale postaral hostující stoper Richard Dunne, který si po centru Gardnera z levé strany hřiště sklepl omylem míč do vlastní sítě. Kdyby však nezakročil, za ním stojící Davies by zakončoval do prázdné brány. Do konce utkání se stav už nezměnil.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Aston Villa 2:0

03.11.2008 21:00

Góly: 60. Obafemi Martins, 83. Obafemi Martins

Domácí Newcastle přehrál ve velmi důležité duelu Villans 2:0 a body tak zůstávají na St.James' Parku.

Začátek zápasu byl z obou stran velmi klidný, první náznak vážnější akce přišel v 7.minutě, kdy měl možnost střílet Gutiérrez, jeho pokus byl však zablokován. V první čtvrthodince se hodně kouskovalo, oba týmy si neodpustily drobné fauly.

V 11.minutě měli obrovskou příležitost hosté. Po rohovém kopu Garetha Barryho však Martin Larsen trefil hlavou jen tyč Givenovy branky. Tempo do této doby vázlo, oba týmy se snažily rychlými protiútoky, ale ty zatím úspěch neslavily. Po půl hodině hry tak byl stav stále bezbrankový 0:0.

Do poločasu bylo střeleckých pokusů ještě dost na obou stranách, za domácí pálil nejčastěji Obafemi Martins a za hosty Ashley Young. Ten měl vůbec největší šanci první půle, když se šikovně zbavil obránce a následně trefil Givena do ramene.

Začátek druhé půle byl podobný tomu prvnímu. Obě mužstva se snažila dostat pod tlak svého soupeře, ale na obou stranách chyběly přesnější přihrávky, které by měly rozhodně větší šanci na úspěch.

I nadále byl na straně domácích hodně aktivní nigerijský útočník Martins, který se snažil zakončovat ze všech pozic, stále mu však chybělo potřebné štěstí. Postupně se do útoku začali tlačit čím dál více domácí, Villans se snažili dlouhými míči hledat Johna Carewa.

První branka utkání padla v 60. minutě. Barton přihrál volnému Martinsovi, ten se zbavil Laursena, jehož nezajistil Cuellar, a následně poslal míč přesně k tyči – 1:0.

Sedm minut před koncem základní hrací doby přišlo rozuzlení. Skvělou akcí se blýskl Gutierrez, který prošel po levé straně až do pokutového území a před prázdnou bránu předložil gólovou přihrávku dobíhajícímu Martinsovi - 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC1182127:426
2.Liverpool FC1182116:826
3.Manchester United1063119:821
4.Arsenal FC1162323:1220
5.Aston Villa1162319:1420
6.Hull City1162317:1820
7.Everton FC1143415:1915
8.Middlesbrough FC1142511:1614
9.Portsmouth FC1142511:1714
10.Manchester City1141623:1813
11.West Ham United1141615:1913
12.Stoke City1141613:1913
13.Blackburn Rovers1134413:2013
14.Newcastle United1133514:1812
15.Sunderland AFC113359:1612
16.Fulham FC103258:911
17.Wigan Athletic1132613:1611
18.Bolton Wanderers1132610:1311
19.West Bromwich Albion1132610:1811
20.Tottenham Hotspur1123613:179

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (463)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele