Anglická Premier League souhrn - 18. kolo

22.12.2007, 15:42, aktualizováno 23.12.2007, 19:07
Komentáře a souhrny
Arsenal v severolondýnském derby porazil Tottenham a Vánoce stráví na první příčce ligové tabulky. Liverpool odčaroval kouzlo Portsmouthu na cizích stadionech, když zvítězil 4:1. Manchester United porazil Everton, takže zůstal na dostřel Arsenalu a nezaváhala ani Chesea v Blackburnu. Newcastle doma jen remizoval s Derby.

Arsenal FC - Tottenham Hotspur 2:1

22.12.2007 13:45

Góly: 48. Emmanuel Adebayor, 76. Nicklas Bendtner - 66. Dimitar Berbatov

Arsenal se ode dneška může považovat za nekorunovaného krále Londýna. Po skalpech West Hamu, Fulhamu a Chelsea si připsal na své konto již podruhé vítězství nad svým největším rivalem – Tottenhamem. Hrdinou zápasu se stal mladičký Dán Bendtner, který svým prvním gólem v Premier League vystřelil Arsenalu vítězství 2:1.

Zápasu nechybělo nic – nudné pasáže, zejména v první půli, penalta a hlavně napínavý závěr se šťastnějším rozuzlením pro domácí Arsenal.

První poločas byl vskutku jen slabým odvarem toho druhého. Přitom začal zápas slibně. Už ve druhé minutě nabyl Adebayor Flaminimu, jenž pálil jen těsně vedle levé tyče. Pak se ale hrálo celý zbytek poločasu prakticky jen uprostřed hřiště. Za zmínku stojí jen tři solidní příležitosti, ale to je vše. Ve 28. minutě našel Hleb v nebezpečné palebné pozici Eboueho a Robinson musel prokazovat výtečnou formu posledních dní. Pak až v minutě čtyřicáté poprvé zahrozili i hosté, po výtečné práci Keana s Lennonem pálil těsně mimo Boateng. O dvě minuty později vybojoval rohový kop Sagna a z následného centru vytěžil Toure nebezpečnou hlavičku, kterou však vyrazil Robinson.

Krátce po změně stran se poprvé měnilo skóre. Ve 48. minutě předvedl Arsenal oku lahodící akci, která také po právu skončila prvním gólem zápasu. Do prostoru se výborně uvolnil Fabregas a pak překrásně patou daroval už desátou branku v sezoně Adebayorovi. Hned o minutu později to mohlo být už 2:0, ale hrubku O’Hary nepotrestal přesnou střelou Fabregas. Pak už však začal hrát dopředu i Tottenham. V 65. minutě ještě ohromnou šanci po parádním pasu Lennona spálil Keane, když z malého vápna nastřelil břevno, ale o minutu později už se mohli hosté radovat z vyrovnání. I tato úspěšná akce si zaslouží obdiv. Na míč za obranu si naběhl Keane a po příkladu Fabregase patičkou uvolnil Berbatova a ten i s přispěním teče bránícího obránce propálil Almuniu - 1:1.

V 72. minutě poté přišel zřejmě klíčový moment zápasu. Toure v pokutovém území sestřelil Berbatova a sudí Styles nekompromisně nařídil penaltu. Míč si postavil osvědčený exekutor Keane, jenomže s nabídnutou příležitostí nenaložil vůbec dobře a Almunia jeho pokus zneškodnil. O čtyři minuty později přišla pro Tottenham další rána. Arsene Wenger se odhodlal ke střídání a mladík Bendtner nahradil nevýrazného Eboueho, jehož opět napravo zastínil Sagna. Dánský reprezentant se okamžitě stal hrdinou. Na gól znovu přihrával Fabregas, tentokráte vybídl dánského útočníka ke skórování hlavou. Konec zápasu si už domácí pohlídali a nedopustili další pokračování dramatu.

Více informací k zápasu

Reading FC - Sunderland AFC 2:1

22.12.2007 16:00

Góly: 69. Ívar Ingimarsson, 90. Stephen Hunt - 82. Michael Chopra (pen.)

Další ránu do vazu uštědřil Sunderlandu Reading, když ho doma porazil 2:1 díky gólu Hunta až z nastavení celého zápasu. Z nenáviděného provokatéra se tak pomalu stává uznávaný šutér, jelikož v posledních třech zápasech pokaždé skóroval.

Reading se Sunderlandem navzdory očekávání nesehrály zrovna nudný zápas, obě mužstva se tlačila dost často do koncovky a na Madejski Stadium tak bylo po celých devadesát minut o zábavu postaráno.

Zápas začal pěkně zhurta, zvláště Black Cats se hnaly za brzkým vedením. Už ve 4. minutě se ocitl Andy Cole sám před Hahnemannem, ovšem na staré dobré časy v dresu Manchesteru nenechal fandy Sunderlandu vzpomenout, jelikož ho nadvakrát americký brankář vychytal. V osmé minutě na sebe upozornil zase na druhé straně Kitson, když po pasu Conveye pálil z hranice šestnáctky těsně nad. Tentýž hráč pak ve 29. minutě nechal vyniknout hlavu Hunta, jenomže zároveň i Gordona, jenž se vrátil do branky po několika zápasech, které odchytal náhradník Ward. Skotský golman zákrokem a la Schmeichel udržel nerozhodný stav zápasu. Do konce ještě párkrát letmo zahrozil tlačící Reading, ale ani jeho zvýšená aktivita už žádné šance v prvním poločase nepřinesla.

Druhou půli načal dalekonosnou ránou nad bránu Chopra, to bylo v 50. minutě a hned o minutu později zatrnulo příznivcům hostů, neboť Kitson báječně uvolnil Hunta, který sice překonal Gordona, ale balon nečekalo měkké přistání v síti, nýbrž tvrdé – na tyči. V 69. minutě už ale Sunderland doplatil na svou pasivní hru a inkasoval. Standardku rozehrával Harper, našel hlavu Sonka, jeho pokus sice ještě Gordon vyrazil, ale jenom k nohám Ingimarssona, jenž se nemohl mýlit. V 76. minutě poté mohl Reading rozhodnout, jenomže Doyle střílel vedle. Jenže o pět minut později přišel šok. Neustále bránící Sunderland si vymodlil penaltu, když jen minimálně zasáhl Sonko nohu unikajícího Jonesa, a měl tak vynikající možnost se lacino dostat na dosah alespoň jednoho bodu. No a také se tak stalo, neboť Chopra poslal Hahnemanna na druhou stranu. Tentýž hráč pak ještě pálil nebezpečně v 87. minutě, ale Hahnemann zvládl vytáhnout jeho pumelici nad bránu. Sunderlandu skutečně narostla po vyrovnávací brance křídla a minutu před koncem měl dokonce možnost Jones se postavit soupeřově golmanovi tváří v tvář, ale ten ho vychytal. A tak mohl v neskutečném závěru převrátit stav zápasu na svou stranu Reading. Má totiž neobyčejně gólového Hunta. Každopádně gól to byl sporný a bude určitě britskými médii ještě hodně přetřásán. Gordon totiž pokus Hunta vyrazil, ale podle sudího až za brankovou čárou. Následné protesty hráčů Royals nesplnily účel a Sunderland se tak nakonec musel po zásluze před očividně silnějším Readingem sklonit.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - West Ham United 1:2

22.12.2007 16:00

Góly: 40. David Wheater - 44. Dean Ashton, 90. Scott Parker

Zápas Middlesbrough s West Hamem United nabídl vyrovnané střetnutí, nakonec však šťastnějšími zůstávají hosté. Boro si sice jako první ujalo vedení zásluhou Davida Wheatera, ovšem ještě v prvním poločase dokázal vyrovnat Ashton. Konečnou podobu dal výsledku v závěrečných minutách záložník Scott Parker.

Dlouhou dobu se diváci v hledišti značně nudili, jelikož k vidění rozhodně nebyl žádný útočný fotbal, právě naopak. Vše se změnilo až v závěru první půle. Jako první na sebe upozornili domácí svěřenci manažera Southgatea. Stewart Downing našel centrem z přímého kopu u vzdálenější tyče Aliadiera, který následně poslal míč na volného Davida Wheatera. Ten střelou z pěti metrů vstřelil svůj druhý letošní gól a zařídil tak pro svůj tým vedení. To však Boro moc dlouho nevydrželo. Po centru Henriho Camary se trefil učebnicově z voleje útočník Dean Ashton, a to i přesto, že byl tísněn několika protihráči. Stav po úvodních čtyřiceti pěti minutách zněl 1:1.

Middlesbrough mělo sice po většinu druhé půle převahu, jenže tu přetavit v rozhodující gól nedokázalo. Největší šance měl však West Ham. Při té první si výborně počínal Mark Schwarzer, jenž lapil výborně kopnutý přímý kop Solana. V 90. minutě už však zkušený australský gólman tak úspěšný nebyl. Jelikož střela Scotta Parkera skončila za jeho zády.

Middlesbrough po tomto zápase spadlo v tabulce o jednu příčku níže (na 15. místo), naopak Kladiváři si minimálně do neděle polepšili. Nyní jim patří desátá příčka, ovšem po zápase Newcastlu s Derby můžou klesnout zpátky na 11. místo.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Wigan Athletic 1:1

22.12.2007 16:00

Góly: 78. Clint Dempsey - 70. Marcus Bent

Napínavý souboj do posledních vteřin byl k vidění na londýnském Craven Cottage, kde Fulham hostil Wigan. Od duelu dvou mužstev namočených více či méně do sestupových vod se neočekávala moc atraktivní podívaná, ale jak se ukázalo, byla to chybná domněnka. Po prvním dějství plném šancí, ale ne gólů, přišla naopak nepříliš záživná druhá půle s jedním gólem na každé straně.

Do utkání vstoupily oba týmy s obrovskou chutí a vervou a už od prvních minut bylo patrné, že nebudou hrát na remízu. Nejprve se předvedl ve vynikajícím světle domácí Fulham. V 7. minutě odkopával z malého vápna hlavičku Bocanegry Landzaat a o minutu později změnil směr Bouazzova centru na poslední chvíli před dotírajícím Daviesem golman Kirkland. V 10. minutě o sobě dali vědět i hosté, když dlouhý aut Wiganu ještě chytře prodloužil Valencia na lépe postaveného Browna, ten však poslal míč akorát tak pánu Bohu do oken. Potom přišla oddechová patnáctiminutovka, kterou ukončila až šance Kamary po centru Daviese z volného kopu, kdy senegalský forvard mířil jen do tyče. A o minutu později pálil Konchesky neskutečně z necelých čtyřiceti metrů do břevna.

Přehled klíčových okamžiků druhého dějství otevírají hned oba góly. Nejprve se v 70. minutě po rohu dostal míč vysoko nad hlavy všech borců v pokutovém území Fulhamu, pak si pro něj nejvýše vyskočil Bramble, sklepl ho poblíž Benta, jenž včas zareagoval a uklidil balon do sítě – 1:0 pro hosty a Craven Cottage ztichl. Ovšem už v minutě 78. přišlo vyrovnání, jelikož se Dempsey postavil do Kamarovy střely a jen tak bez přípravy posunul balon na jisto za Kirklandova záda. Do konce zápasu se trochu překvapivě snažili dobýt vítězství hlavně hosté. Nejprve v 79. minutě šel sám na golmana Sibierski, ale na Niemiho nevyzrál a pak až dvě minuty před koncem řádné hrací doby hlavičkový pokus téhož hráče okusil tvrdost břevna branky Fulhamu. Utkání tak skončilo asi zaslouženou remízou 1:1 a situace na spodku tabulky se tak nikterak nezměnila – Wigan stále předposlední a Fulham zůstal sedmnáctý, tedy kousek od sestupového pásma.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Portsmouth FC 4:1

22.12.2007 16:00

Góly: 13. Yossi Benayoun, 16. Sylvain Distin (vl.), 67. Fernando Torres, 85. Fernando Torres - 57. Benjani

Po dvou ligových porážkách konečně Liverpool zabral a v souboji o páté místo porazil Portsmouth. Reds tak ukončili dlouhou sérii hostů, kteří na hřišti soupeře neprohráli od začátku září.

Prvních dvacet minut byla k vidění ze strany Liverpool výborná hra směrem dopředu. Už ve čtvrté minutě měli hostující obránci co dělat. Nebezpečný centr Kuyta odvrátili před nabíhajícím Torresem až na poslední chvíli. Za pár okamžiků střílel Kewell a míč prolétl těsně vedle. Anglický gólman ve službách Portsmouthu se vyznamenal až při příležitosti Kuyta, kterému výborně do pokutového území přihrál Torres, jenže obávaný kanonýr Reds nedokázal Jamese překonat.

Vytoužený a zasloužený gól přišel pro domácí ve 13. minutě. Po centru Kewella se nádherně trefil z voleje záložník Benayoun. Tento stav ovšem nevydržel dlouho. Za další tři minuty si střelu Torrese srazil nešťastně do vlastní sítě obránce Distin. Liverpool se po druhé vstřelené brance stáhl více do obrany, takže diváci museli čekat na větší příležitost dalších dvacet minut. Benayounova střela ovšem letěla jen do boční sítě. O moc úspěšnější nebyl o malou chvíli později ani kanonýr Dirk Kuyt, který se snažil Jamese překvapit nečekanou střelou, jenže nemířil přesně.

Do druhého poločasu výborně vstoupil Portsmouth. Diopova střela letěla jen těsně nad Reinovou bránou. V 55. minutě to zkusil z velké vzdálenosti Kewell, ovšem nepřesně. O dvě minuty později přišlo nečekané – na 1:2 snížil hostující kanonýr Benjani. Ten si elegantně obešel před bránou Liverpoolu obránce Riiseho a střelou k tyči nedal Reinovi šanci.

Naděje na dobrý výsledek vzal Portsmouthu aktivní Torres. Příležitost Babela dokázal sice ještě James vychytat, ale na dorážku liverpoolského kanonýra byl už krátký. I po tomto gólu přišlo odmlčení, přesto domácí fotbalisté ještě jednou síť Pompeys rozvlnili. Po hlavičce Gerrarda se z voleje prosadil podruhé v zápase Fernando Torres.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Birmingham City 3:0

22.12.2007 16:00

Góly: 72. El-Hadji Diouf, 78. Nicolas Anelka, 90. Nicolas Anelka

I v tomto zápase se potvrdila důležitost kanonýra Nicolase Anelky pro Bolton. Francouzský reprezentant totiž dvěma góly potopil zvedající se Blues a zásluhou ještě El-Hadjiho Dioufa roznesli Wanderers hosty z Birminghamu celkem jasně 3:0.

Stačilo málo a už v první minutě se mohli domácí fotbalisté radovat ze vstřeleného gólu. Přímý kop Ivana Campa z hranice pokutového území se štěstím lapil brankář Taylor. Zanedlouho se před hostující brankou opět děly zajímavé věci. Odražený míč napálil Anelka, ale nedokázal zamířit přesně. Aktivní Danny Guthrie, který je v Boltonu na hostování z Liverpoolu, měl jednu z největší příležitostí svého týmu prvního poločasu. Nepovedená hlavička stopera Birminghamu Kellyho se dostala právě k anglickému záložníkovi, který střelou z dvaceti metrů nemile vylekal gólmana Taylora. Wanderers byli jasně lepším týmem, dokázali si vytvořit řadu šancí, ovšem v první půli pokaždé selhali v koncovce.

Trotters se sice dlouhou dobu nemohli prosadit, avšak ke konci zápasu "popravili" svého soupeře smrtícím tlakem. Skóre otevřel až v 72. minutě útočník Diouf, který se prosadil z otočky po Anelkově přihrávce. Za šest minut rozhodl v podstatě o vítězi kdo jiný než kanonýr Anelka. Jeho střelu z ostrého úhlu už Taylor zastavit nedokázal. Tentýž hráč dokonce zvýšil na 3:0. Nolanova přihrávka doletěla až k zkušenému Francouzovi, který už neměl problém dopravit míč do sítě.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester City 1:1

22.12.2007 16:00

Góly: 14. John Carew - 11. Rolando Bianchi

Poměrně atraktivní podívaná se odehrávala ve Villa Parku, přestože nakonec přihlížející viděli jen dva góly. Obě branky se vtěsnaly do první čtvrthodiny zápasu, ale rozhodně nelze říci, že by se zbývající minuty nic nedělo.

Do utkání vstoupily obě strany nadmíru aktivně a už v 6. minutě zahrával nebezpečně přímý kop Elano, ale výtečně si k tyči pro balon doskočil Carson. Přesto se diváci na Villa Parku dočkali gólu přeci jen velmi brzy. V 11. minutě potrestali Citizens z brejku zbytečnou ztrátu míče uprostřed hřiště, když Petrov našel Bianchiho nízkým centrem, ten se jakoby nic zbavil Laursena a zblízka s přehledem skóroval. Villans ale smutnili jen tři minuty, po tak krátké době totiž přišlo vyrovnání z kopačky Carewa. Ten si bravurně zpracoval dlouhý míč, obtočil se okolo Richardse a v kleštích zvládl překonat mladého golmana hostí Harta. Od vyrovnání neuplynulo ani deset minut a už mohli jít domácí do vedení. Po hrubce Harta však Laursen hlavičkoval do odkryté svatyně jen příliš slabě, a tak odkopával téměř z brankové čáry Ball. Ve 26. minutě si v krátké době vybral Hart už svou druhou slabší chvilku v zápase a tentokráte ji Agbonlahor podle názoru mnohých potrestal, nicméně ani on nehlavičkoval do nekryté sítě nikterak razantně. Elano pravděpodobně přišel s odkopem až příliš pozdě – v době, kdy už míč překročil brankovou čáru. Každopádně rozhodčí gól neviděl, a proto trval i nadále nerozhodný stav. Ovšem ve 32. minutě si Hart spravil značně reputaci, když vychytal ve vyložené šanci Carewa, za pomoci tyče udržel Aston Villu ve hře o tři body. Touto gólovou možností skončila také přehlídka důležitých okamžiků první půle.

Druhý poločas zase tolik tutovek sice nenabídl, nicméně dál diváky bavil, o tom není sporu. V 53. minutě nejprve pálil Agbonlahor z voleje mimo branku a v minutě 78. zahrozila Aston Villa tentokráte prostřednictvím Carewa ještě vážněji. Všechno udělal norský snajpr dokonale – pronikl zleva do vápna, přehodil si míč na silnější pravačku, ale to zakončení? Ouha! Div, že netrefil rohový praporek, přitom mohl být hrdinou. V 81. minutě zas Petrov střílel mimo ve slušné šanci. Z posledních pár řádků je patrné, že byla Villa rozhodně aktivnější a páté Citizens k ničemu nepouštěla, problém je však v koncovce. A aby toho nebylo málo, tak 83. minutě mohl Reo-Coker poslat do velké šance Agbonlahora, ale ten lidově řečeno míč "zadrbal" a obral ho o něj Ball. To bylo vše. Aston Villa už pak nijak nezahrozila a přestože celý zápas soupeře drtila, musí se spokojit jen s remízou.

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC 2:1

23.12.2007 13:00

Góly: 22. Cristiano Ronaldo, 88. Cristiano Ronaldo (pen.) - 27. Tim Cahill

Co by si Manchester United počal bez Cristiana Ronalda? Portugalský záložník opět zařídil pro svůj tým vítězství, tentokrát velmi cenné. Red devils sice poslal do vedení už po dvaadvaceti minutách hry, ale během několika okamžiků dokázal vyrovnat Tim Cahill. Poslední slovo však měl v závěrečných minutách opět Ronaldo.

Výborně hrající Everton byl v dlouhých pasážích Manchesteru vyrovnaným soupeřem a málem prodloužil už skoro dva měsíce dlouhou sérii bez prohry. V závěru však tlak United přinesl své ovoce v podobě druhého gólu.

Úvod zápasu nabídl boj s několika tvrdými souboji a rozhodčí Howard Webb musel už v úvodní patnáctiminutovce sáhnout hned čtyřikrát k žlutému napomenutí. Ihned z první větší příležitosti pak padl gól. Ten rozzářil především všechny domácí fanoušky. Hostující sít rozvlnil krásnou technickou střelou kanonýr Cristiano Ronaldo. V 27. minutě se stav ovšem měnil znovu, tentokrát ale na druhé straně. Po chybě obránce Evry se hlavou prosadil středopolař Tim Cahill.

Manchester se sice snažil ještě do přestávky zvrátit vývoj utkání na svou stranu, jenže jeho příležitosti zůstaly nevyužité, a proto poločasový stav byl nerozhodný.

Po celý druhý poločas měli domácí fotbalisté značně navrch a Everton musel častokrát zachraňovat až samotný americký gólman Tim Howard. Ten se několikrát zaskvěl skvělými zákroky, jako například při střele Tevéze, jenže na pokutový kop Cristiana Ronalda už nestačil. Pienaar fauloval v pokutovém území Ryana Giggse a jeho atak posoudil sudí Webb jako penaltový. Ronaldo si přesně mířenou střelou upevnil v tabulce střelců první místo a hlavně díku němu se Manchester stále drží vedoucího Arsenalu.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Derby County 2:2

23.12.2007 15:00

Góly: 27. Mark Viduka, 87. Mark Viduka - 6. Giles Barnes, 52. Kenny Miller

Newcastle se proti Derby dlouhou dobu trápil a málem připustil největší překvapení kola. Naštěstí pro domácí však nakonec vše dopadlo dobře. Na poslední chvíli zachránil pro Straky alespoň remízu kanonýr Mark Viduka, jenž dnes vstřelil hned dva góly.

Téměř vyprodaný stadion na gól moc dlouho čekat nemusel. Vstřelilo jej Derby, konkrétně Barnes. Ten se do míče opřel pravou nohou a jeho pokus se zastavil až v síti. Pro Berany to byl teprve druhá branka, kterou letos vstřelili na hřišti soupeře. Domácí fotbalisty inkasovaný gól evidentně zaskočil, ovšem vzpamatovali se z něj poměrně rychle. Zanedlouho totiž Vidukova střela letěla jen těsně vedle tyče. Vyrovnání přišlo za necelých dvacet minut. Na pozemní střelu Viduky mířící k tyči gólman Bywater zareagovat nedokázal. Poslední příležitost na změnu výsledku v první půli měl nejprve Beye, svou hlavičku však poslal mimo, a následná dalekonosná střela Bartona letěla pro změnu nad bránu.

Také do druhého poločasu vstoupili lépe hosté. Na gól však tentokrát čekali o minutu déle. Gólově se prosadil Miller. O tři minuty později se opět předvedl Barton, ale ani tentokrát nemířil přesně. S ubíhajícím časem působili fotbalisté Newcastlu čím dál nervózněji, nakonec se ovšem gólu dočkali a zajistili si remízu. Mark Viduka napřáhl zhruba ze 14 metrů a s trochou štěstí Bywatera propálil. Derby tak muselo být po zápase velmi zklamané, jelikož bylo blízko svému letošnímu teprve druhému vítězství.

Více informací k zápasu

Blackburn Rovers - Chelsea FC 0:1

23.12.2007 17:10

Góly: 22. Joe Cole

Chelsea splnila povinnost na půdě tápajícího Blackburnu a po hubeném vítězství 1:0 si upevnila třetí příčku v tabulce před Manchesterem City.

Přitom se zdálo hned od první minuty, že by domácí nemuseli vyjít z tohoto střetnutí s prázdnou. Hned po pár vteřinách totiž Bentley centroval na Santa Cruze, před nímž těsně zvládl ztlumit míč v rukavicích Petr Čech. Velice slibný začátek. Ten navíc umocnila v 11. minutě tvrdá rána Bentleyho do břevna a hned o další minutu se na Čecha řítil sám Santa Cruz, ale ani on nedokázal skórovat. Pak na chvíli upadla hra do šedého průměru a hrál se úsporný fotbal. Ovšem ve 22. minutě senzačně udeřila do této doby ospalá Chelsea. Ospalost pro tentokrát vystřídala přímočarost. Essien se zmocnil na půlící čáře míče, předal ho Kalouovi, jenž přesným pasem poslal do úniku Colea. Tomu se povedlo přes strážce Warnocka vystřelit natolik dobře, že rozvlnil síť za Friedelovými zády. Další vzrušující okamžik přišel po další slabší desetiminutovce. Reidovu povedenou střelu ovšem vytáhl Čech brilantně na tyč. Tyč se o další tři minuty později třásla i na druhé straně po tvrdé ráně Lamparda.

Druhý poločas otevřela nepříjemná zpráva nejen pro fanoušky Chelsea, ale i pro celé Česko. Petr Čech si totiž ve 48. minutě při boxování těžkého míče poranil kyčel, sice ještě bezmála čtvrthodinu pokračoval, pak se ale nechal vystřídat Hilariem. A už v 70. minutě musel Hilario zasahovat proti nepříjemnému hlavičkovému pokusu Santa Cruze. Povedlo se a Čechův záskok tak dvacet minut před koncem udržel Chelsea ve vedení. V 77. minutě se s perfektním skokem vytasil i na druhé straně Friedel, aby zlikvidoval Lampardovu střelu. Z následného rohu gól nevzešel, přestože se ocitl ve stoprocentní šanci střelec jediného gólu utkání Joe Cole. A jelikož se neujala ani střela Kalou z 81. minuty, skončil tento napínavý duel výhrou hostí 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC18134136:1543
2.Manchester United18133232:942
3.Chelsea FC18114325:1037
4.Manchester City18104425:2034
5.Liverpool FC1796231:1133
6.Everton FC1893632:1830
7.Portsmouth FC1886429:1930
8.Aston Villa1885529:2129
9.Newcastle United1875626:2826
10.Blackburn Rovers1875623:2526
11.West Ham United1774622:1525
12.Reading1863924:3521
13.Tottenham Hotspur1846830:3118
14.Bolton Wanderers1845921:2717
15.Middlesbrough FC1845917:3017
16.Birmingham City18431118:3015
17.Fulham FC1828819:2914
18.Sunderland AFC18351017:3414
19.Wigan Athletic18341118:3413
20.Derby County1814138:417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zacatek-nas tlak,ale hru slepice k mymu prekvapeni brzy vyrovnali.Na to ze jim chybi tolik obrancu tak kloubouk dolu.Cekal sem nejaky kiksy,ale branilo hodne dobre prvni pulku nas vubec nepustili do hry.Prvni polovina vyrovnana,zaslouzene 0:0.

Druha pulka skvelej vstup-po tom golu sem si rikal ze pridame dalsi jeden dva a bude hotovo.Ale ty slepice se nevzdali vyrovnali,ten gol mozna trochu hliníkův,ale tou penaltou(narizena po pravu uznavam) si to vyzehlil.

Nastesti este prisel Bendtner a vyhral pro nas dalsi derby .

Slepice super výkon,trocha smuly ale kloubouk dolu.Bylo to na remizu.kdyby kecálek dal tu pentli kdovíjak by to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

btw komentář už máš výše...tos nám tady nemusel takle vypisovat prubeh zapasu

Reagovat
-Kopy-

Ten první gól Almunii nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

nebyl jeho ale moh ho chytit,ale tou pentlí si to vyzehlil

Reagovat
-Kopy-

Nic si nevyžehlil.

Reagovat
-Kopy-

Oproti minulé sezoně prostě Arsenal dokáže vyhrát utkání v nichž není lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

jako lepsi sme nebyli,ale ani horsi to se rict neda.Bylo to na remizu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lehmann na té lavičce vypadal nějaký skleslý, asi se konečně s rolí náhradníka smířil.

Aha, tak ne. Almunia těsně předtím vychytal Keanovi penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

posloucha nekdo ty voly na Prime...? Jako 'Kaut a Toréš' nemaji chybu

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je sila

Reagovat
smazaný uživatel

Mě stačilo, jak tam nějaký zoufalec doporučoval, ať si zapamatujeme toho šikovného, talentovaného útočníka Fernanda Torrése. Jako by byl před příchodem do Liverpoolu neznámým mužem.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, ale zas nemuzu rict, ze ty komentare nejsou zajimave...asi jinym zpusobem nez by meli, ale to prece nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Vízek

Reagovat
smazaný uživatel

K přenosům Premier League jsem často otočený zády k počítači...

Reagovat
-Kopy-

..."Kaut" je kouzelnej.

Reagovat
Kily

nesmíš po nich hned chtít zázraky, vždyť fotbal dělají několik měsíců. Nezapomínej, že Prima bude vysílat ME v Rakousku a Švýcarsku, forma lidí na Primě bude gradovat až tam

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo: Žérárd, Píínáánt...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a slepicounti dostali i napodruhý od AFC....

Vládce Londýna= ARSENAL LONDÝN FC

Reagovat
smazaný uživatel

ty si fakt traged,zadnej Arsenal Londyn neni kkte!!

Exituje jen Arsenal Football Club

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše EXIT

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi hrajou na jinaci planete..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt za trest , jsem tak smutný, že to euro nebude vysílat čt .. nebo ta prima je zralá na vypnutí zvuku.

Reagovat
smazaný uživatel

schvalne sem si to pustil na poslednich 10 minut toho mače co davali.A mate pravdu ty komentatori sou fakt tragédi.Kdyz mel sanci kuyt a on to vyslovil nejak kaut.

A pak podotkl ze je velice zajimave ze v rodnem jazyce Benjaniho Mwavuvariho se to cte benjani mlavuvari.A ze sem tam zmeni l tak sem myslel ze napisu na primo dopis.

I 15 lety kluci by to komentovali líp.

Reagovat
smazaný uživatel

no strašné.. ti komentátoři jsou takoví umělí, prostě typičtí "novátorští". Komentují jak pro blbečky, oproti zlaté čt, kde komentují, aniž by o každém hráči vychrlili kotel úplně zbytečných a nudných informací. Ten chlápek co tam seděl dneska byl opravdu hrozný. V jednu chvíli vyprávěl ze života Gerrarda a v zařval, že se "Kaut" řítí do šance, až jsem se lekl. Fakt mne to ME mrzí. To bude s takovýma komentátorama pěkně o ničem. Zlatý Bosák, Svěcený, koneckonců i Čapek a další na čt, kteří by to zvládli daleko příjemněji. Nejvíc mě fakt štvou ty nudné a hlavně zbytečné informace. U míče je nějaký fotbalista a oni o něm začnou přednášet jak ve škole. Komentátoři by měli komentovat pokročile, pro pokročilé diváky. Jedině tak nebudou vypadat jak blbečci.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, to bude parla za perlou na tom Euru 2008, opravdu to komentovani od nich stoji za hovno a to Euro nebude lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

perla

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, dnes jsem toho mel dost, tak sem si vycerpane sedl k PC a najednou slysim nejake blbosti, tak si du dat sprchu s tim, ze to snad prejde....vratim se a blbosti se stale ozyvaji...a pak sem si uvedomil ze posloucham komentatory tv prima a bylo mi to jasne ....

Reagovat
smazaný uživatel

City - sklamanie! S tou hrou vonku by mal niečo Ericsson robiť, lebo stále sa nemôže spoliehať na šťastie. Na druhej strane Villa ukázala, prečo nebude patriť ešte hodne dlhú dobu v tabuľke na pohárové miesta. Typy ako Reo-Coker či Young alebo aj Stylyian Petrov nemajú na to, aby tento kvázi ambiciózny tým doviedli na tieto miesta.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, kdyz nedokazi promenit to co maji, nezaslouzi si vyhru.. nejvic me dostalo to precisleni 2 na 1, to by lip zahrali i ve III.tride..

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt získává aspoň nějáký body, ty z venku jsou zvlášť důležitý!!

www.ajax.wgz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt získává aspoň nějáký body, ty z venku jsou zvlášť důležitý!!

www.ajax.wgz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

no tobych zase netvrdil

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně!

Reagovat
-Kopy-

Bary Bary Bary

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze mu ten gol pomuze,skoda ze Lyon hraje na jeden hrot,to by mel vetsi sanci.Ale jestli Benzema odejde ted v zime tak by se prosadit moh.

Reagovat
smazaný uživatel

No na primě fakt komentátoři ostuda.. Ale aj na dvojce se občas seknou.. třeba nedávno mě dostalo když tam někdo (už přesně nevim kerý to byl) řekl místo [Gigs] [Džigs].. Tak to sem fakt chcal..

Reagovat
smazaný uživatel

baros je marny blbecek...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

je to moda urazet naseho nejlepsiho reprezentacniho utocnika vid?

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu že to píšeš zrovna když dal góla

Reagovat
smazaný uživatel

a arsenal je najlepsi...minimalne v anglii

Reagovat
smazaný uživatel

A maximálně na ostrovech...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

hadal sem se vcera vic nez dost,ale dovolim si nesouhlasit,myslim ze dokaze konkurovat i jinej evropskej celkům.Hlavne jednomu z italie konkretne z milána

Reagovat
smazaný uživatel

to sa este uvidi..acm pojde do prdele...

Reagovat
smazaný uživatel

Robie ty jedno kopyto nase diky!

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz slysim ten komentar na prime tak jsem najezeny az na riti.Ale co me zarucene dnes dorazilo? Kdyz to Nykodym behem 10 min.prepojil 3x do studia ze svymy genialnimy otazkami.Jinak respekt.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal forever!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal sou lamky co nic nevyhrajou jako vzdy! a tak to ma byt Chudak Rosa kam se to zas dostal

Reagovat
-Kopy-

Hm, další debil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si vůl

Reagovat
Zajda

Máme doma výhru 4-1. P'mouth se zmohl jen na začátku druhé půle ale EL NINO je doslova udupal. Jinak dobrá výhra AFC...gratuluju..

.

.

.

Čáo

Reagovat
smazaný uživatel

sice tak tak ale Ronaldo se o to postaral

Reagovat
smazaný uživatel

There is only Ronaldo.

Reagovat
-Kopy-

Jo jo, taky ho mám rád...

Reagovat
-Kopy-

Jinak ten brankář Kuszczak snad ani jednou dobře nevykopnul, strašnej tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

a ze vraj chce byt jednotkou...s takym vykonom urcite...dufam ze foster sa da dokopi...

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze to neudrzeli

Reagovat
smazaný uživatel

chytal Kuszczak? :D ta lama

Reagovat
smazaný uživatel

Tak musim podotknout, ze Straky si dnes nezaslouzily ani ten bod. Nechat Derby rozehrat k takovemu vykonu je naprosto trestuhodne a jejich vykon cely byl tragicky, v cele Cacapa s Rozehnalem....Dale jeste bych chtel podotknout, ze i pres uzemni prevahu Newcastlu si nedokazaly vypracovat golovou sanci, goly padly z nahodne odrazenych balou (+ ten prvni gol byl dost diskutabilni), kdezto Derby hralo skvele protiutoky a jejich oba goly byly pekne akce, i kdyz spis individualni, presto ne nahodne.....Smula pro Derby, ale ten dnesni vykon byl skutecne dobry a i ten bod je pro ne hodne....rozhodne velky prislib do dalsich kol ....

Reagovat
smazaný uživatel

To zas bude další podprůměrná sezona v Newcastlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta proti Evertonu byla spravedliva nebo klasicky pro M.U. a lepe situovane kluby pripiskla?

Reagovat
-Kopy-

Jasná penalta, Pienaar byl docela naivní.

Reagovat
smazaný uživatel

presne jasna pentle,todle musel pisknout.A to fergusona nesnasim a fandim Arsenalu.

Sice uplne zbytecnej zakrok,ale penaltovej.Nevim proc to pienaar udelal byla to kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze byla spravedliva...peace

Reagovat
smazaný uživatel

Já na PRIMU moc nekoukám a když,tak vypnu zvuk. Ty hloupé kecy k tomu nepotřebuji. Když tam rozdávají rozumy exoti jako Vízek a spol. Jinak Liverpool opět pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool s prehladom vyhral...to bude zaspas proti Interu..fu neodvážim si tipnúť kto postúpi..no sympatickej ší je Live

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele