Bale před odchodem do Číny: Tentokrát si místní jazyk osvojím

27.07.2019, 06:26
Fejetony
Gareth Bale se již podle španělského deníku Marca může začít těšit na své čínské fotbalové dobrodružství. Real Madrid údajně i přes vážné zranění Marca Asensia přeci jen svolil k odchodu velšského forvarda, který si má v Jiangsu Suning ročně přijít na astronomických 22 milionů eur...

Gareth Bale se roku 2013 jako jeden z mála věhlasných britských fotbalistů vydal po vzoru Jonathana Woodgatea hledat štěstí do Španělska a s Realem Madrid následně během šesti sezon vyhrál doopravdy vše, co se dalo.

K trofejím pro vítěze nejvyšší španělské soutěže, Ligy mistrů, španělského poháru, Mistrovství světa klubů či evropského Superpoháru ovšem nikdy nepřidal pokročilou znalost španělského jazyka, pročež se stával častým terčem kritiky a posměšků.

Tentokrát to však bude jiné, slibuje dopředu velšský bombarďák. "Ze své španělské zkušenosti si beru velkou lekci do života," kál se Bale na své první tiskové konferenci pro asijské novináře.

"Když jsem viděl Aarona (Ramseyho), jak si hned v Turíně osvojil základy italštiny, nemohu se dále vymlouvat na svou britskou náturu. Téhle výzvě se postavím čelem," slíbil rodák z Cardiffu, aby se později loučil přiléhavým "Jdeme si pro titul!" ve zcela bezvadné japonštině.

Gareth Bale se stane vůbec prvním Velšanem v dějinách čínské Super League, o své bezproblémové adaptaci však nepochybuje. "Drak je nedílnou součástí čínského folklóru, a já opravdu nepovažuji za náhodu, že drak nechybí ani na vlajce mé rodné země. Beru to jako jasné znamení," připomněl Bale.

Velšský kanonýr navíc bude moci sledovat stopy čtyř Britů, kteří již v Číně proráželi. Svou destinaci Bale dle svých slov konzultoval například s Akpem Sodjem, který na své čtyři měsíce v Tianjinu Teda vzpomíná jako na nejkrásnější období své kariéry. Také v jeho případě přitom šlo o jediné angažmá mimo Evropu.

Aktuálně v Super League působí akorát Angličan Tyias Browning, který se již s Balem rovněž podělil o několik praktických rad. "Dopředu teď například vím, že v tamních restauracích mou oblíbenou sedm set sedmičku bohužel nemívají. Ale to nevadí, přizpůsobím se. Proto do Číny jdu; je to nová výzva," zopakoval.

"Moc se na naše přátelství těším. Určitě mi aklimatizaci výrazně ulehčí," dodala nová posila Jiangsu Suning na adresu 25letého Browninga, který hraje za Evergrande v 1590 kilometrů vzdáleném Guangzhou.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele