Bratři Sadílkové po společném startu v reprezentaci: Jako děti jsme o tom snili

19.06.2023, 13:03
Aktuality

Lukáš a Michal Sadílkovi byli nadšení, že se spolu v reprezentaci dostali na hřiště při první možné příležitosti. Bratrská dvojice se při červnovém srazu premiérově sešla v nominaci národního týmu a trenér Jaroslav Šilhavý jim dal šanci na závěrečné minuty hned v sobotním utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech. Čeští záložníci doufali ve společný pobyt na trávníku spíše až v úterním přípravném duelu v Černé Hoře. Na památku si odchovanci Slovácka vyměnili dres.

Zatímco čtyřiadvacetiletý Michal Sadílek v 80. minutě nastoupil už k 15. utkání za reprezentační "áčko", o tři roky starší Lukáš naskočil v 89. minutě k premiérovému startu. Společně v závěru mohli slavit vítězství 3:0. "Mohlo se klidně stát, že bychom na tento moment čekali i několik zápasů. Ale jsem rád, že se nám to povedlo hned při první příležitosti a navíc se zápas zvládl vítězně," uvedl v rozhovoru pro FAČR Michal Sadílek.

"Jako děti jsme o tom nějakým způsobem snili, že si zahrajeme v jednom týmu. Ale že to bude v reprezentaci a ještě v soutěžním zápase... Já doufal, že by to mohlo být v přípravném utkání s Černou Horou, že bychom se na nějakou minutku mohli spolu objevit. Ale že to bude v kvalifikaci, je o to hezčí," doplnil Lukáš.

Oba bratři se navíc coby záložníci sešli ve středu pole. "Když brácha nastoupil, tak mi říkal, kam se mám posunout, protože jsem měl jít o řadu výš. Takže jsme stihli i něco prohodit mezi sebou," poznamenal Michal, hrající za nizozemský klub Twente Enschede.

Po závěrečném hvizdu zažívali velké emoce. Bratrská dvojice se sešla v české reprezentaci v utkání poprvé od roku 2011 a sourozenců Romana a Michala Hubníkových. "Hned po závěrečném hvizdu byl brácha hned vedle mě, tak jsme se objali a pogratulovali si. Bylo to hezké," uvedl Michal.

"Hned po zápase jsme se na sebe podívali, zasmáli jsme se a byl to příjemný pocit. Na tom zápase nebyla žádná kaňka, protože jsme ho zvládli jak výsledkově, tak herně. S bráchou jsme si vyměnili jeden dres, abychom měli vzpomínku a památku na to, že jsme spolu byli na hřišti společně a strávili spolu nějaké minuty," dodal Lukáš, jenž před pár týdny získal ligový titul s pražskou Spartou.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Eurofotbale, dozvíme se od tebe něco o Euru jednadvacítek? Prevka týmů? Zápasů? Nebo alespoň nějaký společný "souhrn"?

Reagovat
Lemond Laws

Ne, to by musel někdo vymyslet a sepsat. Nebo si poslechni podcast na Livesport

Reagovat
kylo ren

By mě zajímalo proč to tu šlo tak do kopru...

Reagovat
AjaxFans

Upgradem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele