Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

29.10.2019, 12:59
Aktuality
Vladimír Darida (© AFP)

Anglie


Útočník Matěj Vydra si zahrál za Burnley proti Chelsea. Na hřiště šel v 63. minutě ale už za nepříznivého stavu 0:4. V závěru se domácím podařilo alespoň snížit na konečných 2:4.

Itálie


Obránce Aleš Matějů odehrál celý zápas v dresu Brescie na hřišti Janova. Jeho mužstvo sice v průběhu prvního poločasu vedlo, ale po přestávce třikrát inkasovalo a prohrálo 1:3. Druhý Čech z kádru Brescie Jaromír Zmrhal proseděl utkání na lavičce náhradníků.

Celých 90 minut odehrál za Bolognu Ladislav Krejčí. Na místě levého obránce mohl oslavit vítězství nad Sampdorií Janov 2:1. Za hosty hrál od začátku záložník Jakub Jankto, který byl střídán v 63. minutě.

Ve druhé lize se na vítězství Livorna nad Pisou podílel český brankář Lukáš Zima. Díky vychytanému čistému kontu vyhrál jeho tým 1:0.

Německo


Brankář Tomáš Koubek nechyběl v sestavě Augsburgu, který remizoval ve Wolfsburgu 0:0. Koubek si podle statistik připsal tři úspěšné zákroky.

Werder Brémy, jehož branku hájil Jiří Pavlenka, remizoval v Leverkusenu 2:2. Českého brankáře hned v úvodu překonal vlastní spoluhráč Toprak a posléze ve druhém poločase Alario, který stanovil konečné skóre. Celé utkání odehrál za hosty také obránce Theodor Gebre Selassie.

Záložník Vladimír Darida byl vyloučen po dvou žlutých kartách v utkání Herthy Berlín proti Hoffenheimu. Obě napomínání si vysloužil během pouhých šesti minut mezi 78. a 84. minutou. Hertha navrch doma prohrála 2:3. V dresu Hoffenheimu hrál celé utkání Pavel Kadeřábek, který také dostal žlutou kartu.

Nizozemsko


Michal Sadílek nastoupil opět v základní sestavě PSV Eindhoven na místě levého obránce a odehrál celých 90 minut proti Alkmaaru. Jeho mužstvu se však duel hrubě nevydařil a na domácí půdě prohrálo vysoko 0:4.

Útočník Tomáš Necid nastoupil za ADO Den Haag v 66. minutě utkání na půdě Vitesse Arnhem, kde jeho tým nečekaně zvítězil 2:0. Do statistik se ale nijak výrazněji nezapsal.

Ve druhé lize odehrál za Nijmegen celé utkání obránce Josef Kvída. Přispěl k čistém kontu a vítězství 2:0 nad Maastrichtem.

Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě Go Ahead Eagles proti Den Boschi. Střídán byl v 71. minutě. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Mladý záložník Richard Sedláček hrál za rezervu AZ Alkmaar na hřišti Volendamu od 60. minuty. Jeho tým ale ve zbytku utkání přišel o vedení 2:1 a nakonec prohrál 2:3.

Španělsko


Čtyřmi úspěšnými zákroky pomohl brankář Tomáš Vaclík k vítězství Sevilly 2:0 nad Getafe. Sevilla je v tabulce sice na pátém místě, ale jen bod za senzačně vedoucí Granadou, byť Barcelona i Real Madrid mají odehráno o zápas méně a mohou tedy nečekaného lídra sesadit.

Útočník Tomáš Pekhart nastoupil ve druhé lize v základní sestavě Las Palmas proti Fuenlabradě. Jeho tým však doma utrpěl porážku 1:3. Pekhart dostal v 75. minutě žlutou kartu.

Slovensko


Filip Twardzik odehrál v dresu Ružomberku celé utkání proti Trenčínu. Duel skončil nerozhodně 2:2. Twardzik se do dějin zápasu zapsal jen žlutou kartou ve 45. minutě.

Senica v brance s českým gólmanem Vojtěchem Vorlem prohrála doma se Seredí 0:1. Zápas rozhodl vlastní gól, který si jedenáct minut před koncem vstřelil Cascardo.

Dunajská Streda potvrdila roli favorita a porazila nováčka FK Pohronie na jeho hřišti 2:0. Podílel se na tom i český brankář Martin Jedlička.

Obránce Jurij Medveděv nastoupil už v 18. minutě z lavičky za Slovan Bratislava na půdě Michalovců. Favorit tam díky gólu ve formě hrajícího Slovince Šporara vyhrál 1:0. Druhý Čech v kádru Slovanu Erik Daniel se z lavičky na hřiště nedostal.

Obránce Filip Kaša přispěl k výhře Žilina na půdě Trnavy 1:0. Ve 38. minutě dostal žlutou kartu. Trnavský náhradní brankář Petr Bolek proseděl utkání na lavičce.



Rusko


Kompletních 90 minut v dresu Spartaku Moskva odehrál Alex Král. Jeho tým vyhrál v derby s Lokomotivem na jeho půdě 3:0 a pomalu se začíná zvedat pod vedením trenéra Tedesca. V tabulce je momentálně na sedmém místě. Na poháry však stále ztrácí sedm bodů.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček nastoupil ve druhé nejvyšší soutěži po čase v základní sestavě Lokerenu proti Beerschotu a pomohl k vítězství 2:1. Ve 36. minutě dostal Mareček žlutou kartu a v 85. minutě byl střídán.

Chorvatsko


Stefan Simič odehrál celých 90 minut za Hajduk Split a podílel se na vítězství 2:0 nad Slavenem Belupo. Zejména druhá branka Hajduku obletěla svět. Hosté totiž během gólové akce naprosto kuriózně slavili vyrovnání, ke kterému ale ve skutečnosti vůbec nedošlo.



Kypr


Omonia Nikósie remizovala doma 1:1 s Olympiakosem Nikósie. Byli u toho i dva čeští obránci v domácím dresu. Jan Lecjaks i Michael Lüftner odehráli celé utkání.

Litva


Žalgiris Vilnius podruhé během týdne prohrál se Suduvou, tentokrát na jeho hřišti 0:1. Český brankář Martin Berkovec odchytal v jeho dresu celé utkání, ale mistrovský titul, o který spolu oba celky bojují, se mu začíná vzdalovat. Žalgiris už ztrácí na soka 10 bodů.

Maďarsko


Útočník David Vaněček odehrál celých 90 minut za Puskás Akademii ve vítězném utkání na půdě Kisvárdy. Hosté si odvezli tři body po výsledku 1:0.

Polsko


Obránce David Jablonský odehrál za Cracovii Krakov celé utkání proti Štětínu a pomohl mužstvu k vítězství 2:0.

Raków Czestochowa nestačil v tomto kole LKS Lodž a prohrál na jeho hřišti 0:2. V základní sestavě hostů byli Tomáš Petrášek i Petr Schwarz, který dostal ve 40. minutě žlutou kartu. Zatímco Petrášek hrál až do konce. Schwarz byl o poločase vystřídán.

Útočník Michal Papadopulos hrál za Koronu Kielce od začátku na půdě svého bývalého klubu a posledního mistra Piastu Gliwice. V 50. minutě zápasu dostal žlutou kartu a v 67. minutě byl vystřídán. Korona v Gliwicích prohrála 0:1.

Tomáš Přikryl asistoval u jediné branky Jagiellonie Bialystok na půdě Wisly Plock. V 55. minutě přihrál na gól Klimalovi, který vyrovnával na 1:1. Jagiellonia ale nakonec odjela po porážce 1:3 s prázdnou. Přikryl odehrál celé utkání.

Ve druhé lize odehrál celé utkání za Olsztyn obránce Lukáš Kubáň. Zápas proti Puszcze Niepolomice skončil nerozhodně 0:0.

Jan Mudra nastoupil v základní sestavě Chojniczanky Chojnice na hřišti Zaglebie Sosnowiec a odehrál celých 90 minut. V divokém zápase, který skončil nakonec nerozhodně 3:3, dostal už ve 13. minutě žlutou kartu.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celý zápas za Gaz-Metan Medias, který remizoval 1:1 na půdě Chindie Targoviste.

Skotsko


St. Mirren v sestavě s brankářem Václavem Hladkým prohrál 0:1 na půdě Kilmarnocku. Český gólman měl dva úspěšné zákroky.

Turecko


Ondřej Čelůstka odehrál celé utkání za Antalyaspor na hřišti Sivassporu. Duel skončil vítězstvím domácího týmu 2:1.

Kompletních 90 minut absolvoval také levý obránce Filip Novák, který byl s Trabzonsporem na prahu porážky na hřišti Basaksehiru. Nakonec si ale odvezl remízu 2:2 po vyrovnání Sorlotha v šesté minutě nastavení.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (92)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Pegas ma zas na par let od golu pokoj

Reagovat
Pablos

kdo má bejt Pegas ? Pekhart ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo

Reagovat
TheMally11

Schick také

Reagovat
Posledni Kovboj

chcipni

Reagovat
Zark

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
TheMally11

Tohle mi už dlouho nikdo neřekl máš teď erekci?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Firkraag

Reagovat
cetto

Z toho by se skoro nedala poskládat ani kompletní jedenáctka...

Vaclík - Kadeřábek, Čelůstka, Král, Novák - Přikryl, Darida, Jankto, Krejší - Vydra, Necid

náhradníci Pavlenka, Matejů, Petrášek, Gebre, Sadílek, Pekhart

No oukej, jedenáctka se z toho udělat dá, ale stejně je to bída.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože tam nejsou hráči Slavie.

Reagovat
Zark

jankto nahradnik?

Reagovat
Losinho

"skoro ani kompletní jedenáctka"

Bum! Základní sestava i s náhradníkama

Reagovat
Posledni Kovboj

se prepocital no, to je toho

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Selänne

Reagovat
Firkraag

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
TopinB

Reagovat
Neon

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Nebelung

Reagovat
dinss

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Toprak hraje za Leverkusen, ne za Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic

Reagovat
db18

To nic, jemu to taky na chvíli vypadlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Explicitni_Euler

Jo, taky jsem si říkal...

Reagovat
smazaný uživatel

Zima minule chycena pentle a ted ciste konto hadam horsi nez Vaclik dlouho nebude

Reagovat
TheMally11

ten má být místo něj v repre

Reagovat
Neyjrayx

Zima chytá 2 italskou a ať se na mě nezlobí ale na to aby ohrozil tu naši golmanskou trojici (Vaclík, Pavlenka, Koubek) tak se bude muset posunout výše

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Diky ted uz tomu rozumim

Reagovat
smazaný uživatel

*Vaclík, Pavlenka, Kolář

Reagovat
Neyjrayx

momentálně je tam kolář protože Koubek hraje h*vno v augsburgu, aleberu ho jakože chytá v top 5 a Kolář zatím jen u nás v čr

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Než Vaclik asi jo. Ale lepší než Pavlenka už je

Reagovat
Salfovic

To je nějakej fór s tím Zlatým míčem pro Ronalda? Viz ta expreska.

Reagovat
TheMally11

zaplatil si to, stejně jako ty kurvy aby mlčely kdo je matka jeho syna

Reagovat
smazaný uživatel

To je pro vás aby vás to sralo

Reagovat
Stannis Baratheon

Já si myslím že je to kachna. Aby měl nakonec Ronaldo o jeden Zlatý pumlíč víc než Messi, když by měl mít o dva méně....

Reagovat
DieFohlenBMG

Alex Král byl i v sestavě kola Premiér ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, společně s ním tam byli i Maksimenko, Kutepov, Bakajev (3 asistence) a Larsson (2 góly). 5 hráčů Spartaku!

Reagovat
DieFohlenBMG

All stars

Reagovat
Salfovic

To se asi moc zápasů v tom kole nehrálo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrály se všechny.

Reagovat
Zark

nemas dukaz, tak nechytrac

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? však se odehrálo normálně všech 8, tak co píšeš?

Reagovat
Zark

to by mohl rict kazdy petane

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to co píšeš nedává vůbec smysl, ale dobře...

Reagovat
Zark

kdyby ses lip ucil...

Reagovat
PBLead

Reagovat
Losinho

tak snad to (hlavně) králíkovi vydrží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak!!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo z těch, co nejsou povolávaní dnes do repre by mohl dle Vás ještě vyletět a příští rok se podívat na Euro?

Reagovat
Salfovic

Nicolas Šumský.

Reagovat
db18

Objektivně: Matějů, Sadílek.

Subjektivně (když se pokusím to vzít pohledem JŠ): Necid, Frydrych

Reagovat
mayday

Chápu, že to je subjektivní dojem, ale Frydrych ty vole... Ok, beru, že ve Slavii ho mají rádi a když je potřeba, tak nějak zaskočí, ale vždyť to není absolutně fotbalista. To i toho kulturistu z Bristolu tam radši uvidím navěky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neyjrayx

Aby jel Frydrych to by musela být zraněná celá nominace aby se tam vešel, přednost před Frydrychem na postu stoperů když vynecháme tu nominaci co je tak: Suchý, Simič(i když proti irů tragédie), Jemelka má ted fazonu, Kalas a když začne hrát tak i pernica s hejdou

Reagovat
Kocour Klapuška

Frydrych myslim má snad největší šanci. Pokud se chytí na stoperu vedle Kudeli a bude hrát dobře, tak má klidně i na to hrát v repre základ. Šanci ukázat se dostane, teď ještě aby ji využil

Reagovat
Nadržený šimpanz

Lukáš Zima

Reagovat
Kang & Kodos

Když budou pravidelně hrát, tak Matějů, Schick a hlavně Hložek

Reagovat
smazaný uživatel

Hlozek ani s 30 goly, jeste na to nema vek, radeji at se uci byt lidrem proti litve a podobnym top souperum

Reagovat
Zark

Krejči se v bologni chytl

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně pochopili, že české křídlo je vlastně krajní obránce.

Reagovat
Spejbl

Přeškolení hráčů na pozici krajního obránce je záruka úspěchu

Reagovat
Achašveróš

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že se Ládík nechytá do ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

Lecjaks a Lüftner na Kypru , ti dopadli.

Reagovat
stas87

Pokial nemáš na to, aby si hral ani v Kodani, tak radšej zmizni do diery ako je Brno či Karviná a kopaj sa za uši tam.

Reagovat
RadekVonCZE

Luftner se tam zranil asi na půl roku

Reagovat
naheCZ

Kolik jsme vůbec na Luftnerovi za ten půlrok vydělali?

Reagovat
Posledni Kovboj

kolik sis vydelal za leto?

Reagovat
dinss

Luftner je tam na hostování a Lecjaks půjde za rok/dva zase o dům dál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele