Češi v zahraničí: Dva góly Plška, jeden zásah z Itálie, Kypru a Rumunska

20.04.2021, 09:11
Aktuality
Jakub Jankto (© AFP)
Záložník Jakub Jankto se podílel brankou na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Ještě povedenější zápas si v dresu maďarské Puskás Akademie užil záložník Jakub Plšek. Proti MTK Budapešť se trefil hned dvakrát. Jednou skóroval také na Kypru v pondělním utkání za Neu Salamis útočník Tomáš Wágner. Podruhé za sebou skóroval v rumunské lize záložník Lukáš Droppa.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil za Burnley na půdě Manchesteru United v 88. minutě, kdy vystřídal Brownhilla. Jeho tým prohrál 1:3.

West Ham United tentokrát prohrál v Newcastlu 2:3. Musel se vyrovnat s dlouhým oslabením po vyloučení Dawsona už v prvním poločase. Obránce Vladimír Coufal i záložník Tomáš Souček odehráli za hosty celé utkání.

Ve druhé lize remizoval Bristol City s Tomášek Kalasem v sestavě 1:1 na půdě Sheffieldu Wednesday. Český obránce odehrál celé utkání.

Německo


Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celé utkání proti Lipsku. Zápas skončil nerozhodně 0:0.

Útočník Patrik Schick odehrál kompletních 90 minut za Leverkusen proti Kolínu nad Rýnem. Jeho tým vyhrál 3:0. Schick se ale do střelecké listiny nezapsal.

V dresu Werderu Brémy nastoupili v základní sestavě na půdě Dortmund Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie. Oba odehráli celé utkání, ale museli vstřebat porážku 1:4.

Ve druhé lize nastoupil za Würzburg v základní sestavě záložník Martin Hašek. Na půdě St. Pauli ale odehrál pouze první poločas, pak byl vystřídán. Würzburg prohrál jasně 0:4.

Itálie


Záložník Jakub Jankto se podílel brankou ve 46. minutě na vítězství Sampdorie Janov nad Hellasem Verona. Jeho tým nakonec vyhrál 3:1. Jankto byl střídán v 86. minutě. Za poražené nastoupil od začátku záložník Antonín Barák. Ten byl vystřídán v 77. minutě.



Slovensko


Ružomberok porazil Pohronie 1:0. za hosty odehrál celé utkání Ondřej Chvěja.

Slovan Bratislava prohrál doma s Trnavou 1:2. Celé utkání za domácí odehrál obránce Jurij Medveděv. V 67. minutě se dostal na hřiště i záložník Erik Daniel. Na vítězné straně zapsal kompletních 90 minut obránce Filip Twardzik.

Sereď porazila doma 2:0 Michalovce. Krátce se na tom podílel i záložník Nicolas Šumský. V 90. minutě vystřídal Díaze.

Nitra doma prohrála se Senicou 0:3. Na straně hostů se na trávník dostal na poslední čtvrthodinu Dominik Duda.

Dunajská Streda zvítězila na domácím stadionu 2:0 nad Trenčínem. Celé utkání v domácí brance strávil brankář Martin Jedlička a vychytal čisté konto.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek se dostal v 89. minutě na hřiště ve finále Nizozemského poháru. Jeho Vitesse Arnhem ale nakonec prohrálo s Ajaxem 1:2. V nastaveném čase vstřelil vítěznou branku favorita David Neres.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celý zápas za Hajduk Split proti Osijeku. Jeho tým ovšem prohrál 0:1. V 78. minutě inkasoval žlutou kartu.

Belgie


Waregem doma utrpěl debakl 2:7 s Gentem. Na domácí straně hrál od začátku zápasu útočník Tomáš Chorý. Vystřídán byl v 67. minutě za stavu 0:5.

Irsko


Brankář Vítězslav Jaroš odchytal celý zápas za St. Patricks na půdě Dundalku. Jeho tým si odvezl bod za remízu 1:1.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek odehrál celé utkání za Aktobe. To ovšem prohrálo 0:3 doma se Šachtarem Karagandy.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht odehrál 70 minut za Ermis, který porazil APOEL Nikósie 2:0.

Anorthosis Famagusta nestačil doma na Omonii Nikósie a prohrál 0:2. Záložník Josef Hušbauer nastoupil do druhého poločasu. Za vítěze odehráli celé utkání obránci Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Obránce Josef Kvída odehrál celých 90 minut za Paphos, který zvítězil 2:0 na půdě Achnasu. Kvída dostal v 76. minutě žlutou kartu.

Český útočník Tomáš Wágner skóroval z pokutového kopu za Neu Salamis v utkání s Karmiotissou. Ve 40. minutě poslal svůj tým do vedení. Hosté ale ještě do poločasu vyrovnali.

Lotyšsko


Záložník Petr Mareš odehrál celé utkání za Rigas Futbol Skola na hřišti týmu Metta/LU. Duel skončil nerozhodně 3:3.

Maďarsko


Dvěma brankami se blýskl záložník Jakub Plšek v dresu Puskás Akademie proti MTK Budapešť. Ve 36. minutě proměnil penaltu a zvýšil na 2:0. V 69. minutě pak pečetil na konečných 3:0.

Útočník David Vaněček nastoupil v základní sestavě Diósgyőri na hřišti Budafoki. Odehrál 79 minut a přispěl k výhře 2:1, přestože do střelecké listiny se nezapsal.

Polsko


Záložník Jakub Hora nastoupil v základní sestavě Podbeskidzie proti Pogoni Štětín. Odehrál do střídání 72 minut. V 53. minutě dostal žlutou kartu. Jeho tým prohrál 0:2.

Rków Czestochowa vyhrál 3:1 nad Lechem Poznaň. Podílel se na tom záložník Petr Schwarz, který nastoupil v 79. minutě. Za hosty se na hřišti objevil od začátku druhého poločasu záložník Jan Sýkora.

Wisla Krakov podlehla na svém hřišti 0:1 Wartě Poznaň. Celé utkání za domácí tým odehrál obránce Michal Frydrych. V 67. minutě viděl žlutou kartu.

Na remíze Jagiellonie Bialystok 2:2 na hřišti Plocku se podíleli oba čeští fotbalisté v jejím kádru. Martin Pospíšil nastoupil v základní sestavě a hrál až do nastaveného času druhé půle. Tomáš Přikryl nastoupil v 67. minutě.

Legia Varšava remizovala doma s Cracovií Krakov 0:0. Celé utkání v jejím dresu odehrál útočník Tomáš Pekhart.

Rumunsko


Podruhé za sebou se prosadil záložník Lukáš Droppa v dresu rumunského Voluntari. Na hřišti svého bývalého klubu Gaz Metan Medias otevřel skóre v 25. minutě. Domácí, za které odehrál celých 90 minut obránce Ondřej Bačo, ovšem dokázali vyrovnat.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál 52 minut za Spartak Moskva. Ten doma podlehl Ufě 0:3. Po druhé porážce v řadě Spartak klesl na třetí místo tabulky.

Řecko


PAOK Soluň porazil doma Olympiakos Pireus 2:0. Od 70. minuty byl u toho také útočník Michale Krmenčík.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák odehrál poslední čtvrthodinu za Aluminij Kidričevo, který získal bod za remízu 0:0 s Mariborem.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek nastoupil za Lugano v 66. minutě utkání na hřišti Young Boys Bern. Jeho tým prohrál 0:3.

Lucern remizoval 0:0 na půdě St. Gallenu. Celý zápas v jeho barvách odehrál obránce Martin Frýdek.

Turecko


Fenerbahce Istanbul vyhrál 2:1 na hřišti Basaksehiru a byl u toho také český obránce Filip Novák. Nastoupil v 61. minutě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (11)

Přidat komentář
Keeper117

If you love football you love Drooppa

Reagovat
Mr.Mike

Droppa se dostava pred Eurem do formy

Reagovat
JeséRodriguez

být u kormidla Jarolím, tak má určitě zamotanou hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Rumunský fotbal je na vzestupu...prosadit se v tamní lize není hračka. Vzal bych ho.

Reagovat
TheMally11

Smolu to semlelo

Reagovat
dave30

Takže skoro kanonáda. Minule bylo tuším 6 gólů, to je podobné.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa nemá slitování ani se svým bývalým Metanem

Reagovat
lampas

Wagner už se pomalu blíží stovce ligových gólů Neskutečné, na to jaký je to promarněný a prochlastaný talent. U něj bych taková čísla nečekal.

Reagovat
cubinho

Jankto má neskutečnou tu levou

Reagovat
PaYaB

Škoda, že Walesu nic netrefil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele