Češi v zahraničí: Wágner zazářil hattrickem. Jeden zásah přidali Pekhart a Gebre Selassie

27.04.2021, 12:00
Aktuality
Útočník Tomáš Wágner se zaskvěl hattrickem v kyperské lize, stihnul ho ještě v prvním poločase. Z penalty také skóroval Tomáš Pekhart v Polsku za Legii Varšava. Gól přidal i netypický střelec Theo Gebre Selassie v dresu Brém. Jeho branka ovšem k bodovému zisku nevedla.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley na půdě Wolverhamptonu a podílel se na vítězství 4:0. Odehrál 73 minut, než byl vystřídán Jayem Rodriguezem.

Záložník Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal odehráli celé utkání za West Ham United proti Chelsea. Kladiváři doplatili na oslabení po vyloučení Balbueny a prohráli 0:1.

Ve druhé lize odehrál kompletních 90 minut obránce Tomáš Kalas za Bristol City proti Lutonu. Domácí vedli ještě o poločase 2:0, nakonec prohráli 2:3.

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie a odehrál na půdě Sassuola 79 minut. Jeho tým prohrál 0:1.

Verona prohrála 0:1 na hřišti Interu Milán. Celé utkání odehrál za hosty záložník Antonín Barák, který v 68. minutě dostal žlutou kartu.

Německo


Záložník Jan Morávek nastoupil do utkání Augsburgu proti Kolínu nad Rýnem ve 42. minutě z lavičky. Jeho tým prohrával v té chvíli 0:3. Nakonec Augsburg stáhl ztrátu na 2:3, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Špatné výsledky odnesl trenér Herrlich, kterého nahradí Markus Weinzierl.

Brankář Jiří Pavlenkaa obránce Theo Gebre Selassie odehráli celé utkání za Brémy na hřišti Unionu Berlín. Werder prohrál 1:3. Jedinou jeho branku v 82. minutě skóroval právě český bek.



Obránce Pavel Kadeřábek nastoupil v základní jedenáctce Hoffenheimu a odehrál celé utkání ve Freiburgu. Jeho tým si odvezl remízu 1:1.

Útočník Patrik Schick nechyběl v základní sestavě Leverkusenu proti Frankfurtu. Jeho tým vyhrál 3:1. Schick byl na trávníku do 77. minuty, než byl vystřídán.

Würzburg ve druhé lize remizoval 2:2 na půdě Karlsruhe. Záložník Martin Hašekv jeho dresu vyběhl na hřiště v 60. minutě.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek nastoupil v základní sestavě Vitesse Arnhem a odehrál celých 90 minut v zápase na hřišti Feyenoordu Rotterdam. Hned ve 3. minutě dostal český stoper žlutou kartu. Nakonec ale přispěl k čistému kontu a konečné remíze 0:0.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička vychytal čisté konto v dresu Dunajské Stredy na půdě Zlatých Moravců. Přispěl tím k vítězství 1:0.

Sereď prohrála 1:2 v Ružomberku. V barvách hostů hrál od 78. minuty záložník Nicolas Šumský.

Senica remizovala doma s Michalovcemi 1:1. Od 82. minuty byl u toho také český záložník Dominik Duda.

Kapitán a obránce Petr Pavlík i útočník Ondřej Chvěja odehráli celé utkání za Pohronie proti Nitře. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Obránce Filip Twardzik odehrál celé utkání za Trnavu proti Trenčínu. Spartak doma vyhrál 2:0.

Záložník Erik Daniel nastoupil za Slovan Bratislava v 69. minutě. Ve šlágru kola v Žilině se podílel na vítězství 3:2.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celé utkání za Hajduk Split na hřišti Dinama Záhřeb. Jeho tým prohrál 0:2. Simič dostal na konci prvního poločasu žlutou kartu.

Irsko


Brankář Vítězslav Jaroš odchytal za St. Patricks celé utkání na hřišti Finn Harps. Mladý český gólman zapsal čisté konto a přispěl k vítězství 2:0.

Obránce Michal Jeřábek dostal v kazašské lize v 78. minutě utkání na půdě Akzhayiku červenou kartu. Jeho Aktobe prohrálo zápas 0:1.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprechtnastoupil v základní sestavě Ermisu, který ovšem proti Doxe prohrál 0:1. Na trávníku vydržel český fotbalista do 84. minuty, kdy byl vystřídán.

Obránce Josef Kvída odehrál celé utkání za Pafos na půdě Karmiotissy. Jeho tým vyhrál venku vysoko 6:0.

Útočník Tomáš Wágner se blýskl v dresu Ney Salamis hattrickem do sítě Paralimni. Stihl to za první poločas. Nejdřív se prosadil ve 14. minutě z penalty, když potrestal faul na svou osobu. Následně přidal ještě góly v 31. a 37. minutě. Jenže hosté náskok 3:0 neudrželi a nakonec si odvezli jen bod za remízu 3:3. Wágner byl vystřídán ještě za stavu 3:2 v 79. minutě.



Záložník Josef Hušbauer odehrál celý zápas za Anorthosis Famagusta proti Olympiakosi Nikósie. Jeho tým prohrál doma 0:2.

Omonia Nikósie vyhrála doma 2:1 nad AEL Limassol. Za vítězný tým odehráli celé utkání obránci Michael Lüftner i Jan Lecjaks.

Lotyšsko


Rigas Futbol Skola vyhrála 3:0 na hřišti Riga FC. Za hosty nastoupil v základní jedenáctce záložník Petr Mareš a odehrál celé utkání.

Maďarsko


Útočník David Vaněček nastoupil v základní sestavě Diósgyőri na hřišti Kisvárdy. Odehrál do vystřídání 57 minut. Od 66. minuty hrál také záložník domácích Jaroslav Navrátil. Vaněčkův tým si odvezl výhru 1:0.

Polsko


Záložník Petr Schwarz naskočil v dresu Rakówa Czestochowa v 63. minutě do zápasu proti Slasku Wroclaw. Podílel se tak na vítězství 2:0.

Záložník Jakub Hora pomohl Podbeskidzie k vítězství 1:0 nad Lechem Poznaň. Nastoupil z lavičky v 61. minutě. Za hosty hrál od 75. minuty záložník Jan Sýkora.

Obránce Michal Frydrych odehrál kompletních 90 minut za Wislu Krakov. V derby s Cracovií se zrodila bezbranková remíza 0:0.

Jagiellonia Bialystok prohrála 0:2 na půdě Warty Poznaň. Celé utkání odehrál za hosty záložník Tomáš Přikryl. Další Čech Martin Pospíšil střídal o poločasové přestávce.

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou z penalty v 71. minutě o vítězství Legie Varšava na hřišti Lechie Gdaňsk. Pekhart odehrál celých 90 minut a dostal v 52. minutě žlutou kartu.

Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál za Gaz Metan Medias celé utkání proti Dinamu Bukurešť a pomohl k vítězství 4:1.

FC Voluntari porazil doma Viitorul Constanta 1:0. Přispěl k tomu i záložník Lukáš Droppa, který odehrál celých 90 minut.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál celé utkání za Spartak Moskva. Pomohl k důležitému vítězství 1:0 nad CSKA Moskva. Spartak je třetí s dvoubodovou ztrátou na druhý Lokomotiv.

Řecko


PAOK Soluň remizoval 0:0 s Panathinaikos Atény. Český útočník Michael Krmenčík nastoupil z lavičky do druhého poločasu.

Slovinsko


Záložník Marcel Čermák nastoupil v základní sestavě Aluminij Kidričevo proti Taboru Sežana. Odehrál pouze první poločas. Duel skončil porážkou domácího týmu 0:2.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek odehrál celé utkání za Lucern. V 58. minutě dostal žlutou kartu. Na konci zápasu s Curychem se ale mohl radovat z vítězství 3:1.

Turecko


Útočník Milan Škoda nastoupil za Rizespor na hřišti Genclerbirligi v 65. minutě. Jeho tým prohrál 1:2.

Obránce Tomáš Břečka odehrál kompletních utkání za Kasimpasu, která prohrála 2:3 na půdě Fenerbahce Istanbul. Na poslední vteřiny se na hřiště v domácím dresu dostal i obránce Filip Novák.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (24)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

Michal Frydrych V případě odchodu Zia bych ho bral

jinak menší OT, které bych napsal pod zimní diskuzi, ale stejně by si to každý přečetl až v listopadu - Vasja Bajc návrat krále

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Vasjou?

Reagovat
HorajzmAmmann

Bude od nové sezony nejspíš trénovat naše skokany

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam nemá nikdo na top30, je úplně jedno kdo to bude trénovat..

Reagovat
Liquid

však on půjde skákat pod naší vlajkou horší než ti naši turisti nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak to se mozna vysledky zvednou.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Někdo z lavičky Rangers prý rasisticky urážel soupeře, když hráli v neděli se St Johnstone To by mě zajímalo, jestli to budou řešit tak moc jako Slavii

https://twitter.com/paullarkin74/status/1386947353408573441

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prý šlo o nadávky ohledně náboženství

https://twitter.com/ParkheadRFB/status/1386702552658497536

Reagovat
db18

Reagovat
frankiefcb

Ten třetí gól Wágnera

Reagovat
AC Sparta Praha good

asi tu chybu očekával

Reagovat
lubik

OT: Nemá někdo na isportu premium ? https://isport.blesk.cz/clanek/fotbal-1-liga-rocnik-2020-21/395279/hlozek-krejci-a-spol-zajem-z-ciziny-kdo-poslal-nabidku-a-co-na-to-sparta.html

Jen by mě zajímalo, jestli tam bylo něco zajímavého ?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravděpodobně Hložek zůstane ještě rok ve Spartě a pak půjde do Bundesligy, největší zájem má Lipsko. Krejčího chce West Ham za 10M, ale Sparta požaduje víc. Vitíka chce Leverkusen a Brémy. Zájem ze zahraničí je i o Karabce, Sparta ale v létě ještě nechce nikoho prodávat.

Reagovat
lubik

Díky, takže nic zajímavého. Z mého pohledu bych v létě nikoho neprodávál z těchto hráčů a spíše doplnil kádr a vyházel ty hráče, co ve Spartě už nemají co dělat.

Reagovat
Selänne

Autor Vacek, takže půlka článku klasicky vycucaná z prstu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Kiaku-Kiaku Kianga ..wow, cool jméno.

Reagovat
John Obi Mikel

Kanga

Reagovat
cetto

Ty dresy Ney Salamis jsou fenomenální

Reagovat
smazaný uživatel

Strasnej hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Wágner do repre!

Reagovat
Nadržený šimpanz

Co to je za ten Slovinskej tým Čermáka? Hrozně název

Reagovat
dave30

Kidričevo je taková naše středisková obec a na jejím katastrálním území je velká továrna na zpracování hliníku. Stadion mají asi jako naše týmy v krajském přeboru...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele