Češi v zahraničí: Folprechtův double, asistence Baráka a Vydry

12.05.2021, 09:00
Aktuality
Povedené střelecké období prožívá v kyperské lize záložník Ermisu Zdeněk Folprecht. Trefil se v pátek i v úterý. Asistencemi přispěli svým týmům k bodovým ziskům Antonín Barák z Verony v italské lize a Matěj Vydra z Burnley v anglické.

Anglie


Obránce Vladimír Coufala záložník Tomáš Souček odehráli za West Ham celé utkání proti Evertonu. Jejich tým prohrál 0:1. Souček dostal v 72. minutě za faul žlutou kartu.

Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley a odehrál 67 minut, pak byl vystřídán. Jejich tým vyhrál 2:0. Vydra asistoval u první branky Westwooda ve 35. minutě.



Itálie


Záložník Antonín Barák odehrál celé utkání za Veronu proti Turínu. Gólovou asistencí se podílel na remíze 1:1. V 88. minutě přihrál na vyrovnávací branku Dimarcovi.



Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov na půdě Interu Milán, ale vystřídán byl už o poločasové přestávce spolu s dalšími třemi spoluhráči. Sampdoria utrpěla debakl 1:5.

Obránce Aleš Matějů nastoupil v 72. minutě za Brescii, která vyhrála 2:0 na půdě Monzy. Zajistila si tím play-off o postup o nejvyšší soutěže.

Německo


Záložník Jan Morávek nastoupil v základní sestavě Augsburgu na půdě Stuttgartu a odehrál 68 minut. Augsburg prohrál 1:2. Na lavičce celý duel strávil brankář Tomáš Koubek.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim celé utkání proti Schalke. Jeho tým vyhrál 4:2.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie odehráli celý duel s Bayerem Leverkusen, který skončil nerozhodně 0:0. Gebre Selassie dostal v 87. minutě žlutou kartu. Za hosty celý zápas odehrál útočník Patrik Schick, který se také dostal do notýsku rozhodčího. V nastaveném čase viděl žlutou kartu za faul loktem.

Záložník Vladimír Darida naskočil v dresu Herthy Berlín do zápasu s Bielefeldem v 73. minutě místo polského útočníka Piateka. V nastaveném čase viděl žlutou kartu, s bezbrankovým výsledkem ale nic neudělal.

Slovensko


Záložník Dominik Duda nastoupil v základní sestavě Senice, která remizovala 1:1 na půdě Ružomberku. Střídal v 61. minutě. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Hned tři Češi byli v základní jedenáctce Pohronie v zápase proti Michalovcům. Celé utkání hráli obránce Petr Pavlík a útočník Ondřej Chvěja. Útočník Petr Galuška střídal v 62. minutě, už v prvním poločase dostal žlutou kartu ve 38. minutě.

Sereď vyhrála 1:0 v Nitře a byli u toho dva čeští hráči. V základní sestavě byl Ondřej Machuča, který střídal v 90. minutě. Od 68. minuty hrál i záložník Nicolas Šumský.

Obránce Jurij Medveděv odehrál za Slovan Bratislava celý duel s Dunajskou Stredou. Od 75. minuty byl na hřišti i záložník Erik Daniel. Vedoucí tým tabulky ale doma prohrál 0:1 a stále čeká na stvrzení mistrovského titulu. Za hosty chytal celý zápas brankář Martin Jedlička.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celé utkání za Hajduk Split ve Varaždínu. A radovat se mohl z vítězství 1:0.

Irsko


Tým St. Patricks prohrál doma se Shamrockem Rovers 1:2. V brance domácího týmu byl mladý český gólman Vítězslav Jaroš.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek se svým výkonem podílel na vysokém vítězství Aktobe na půdě Žetysu 5:1. Český stoper odehrál celý zápas.

Kypr


Obránce Pavel Čmovš nastoupil v pátek v základní sestavě Ney Salamis proti Ermisu a odehrál celý zápas, který jeho tým vyhrál 3:1. Jediný gól hostů vstřelil hned ve 4. minutě český záložník Zdeněk Folprecht, jenž odehrál celý zápas.



Zdeněk Folprecht potvrdil formu i v úterním utkání s Paralimni, v němž znovu skóroval a podílel se na vítězství 4:2. V 79. minutě pečetil konečný výsledek. Krátce poté, v 86. minutě, byl vystřídán.



Český záložník Josef Hušbauer nastoupil ve 34. minutě za Anorthosis Famagusta do utkání proti Larnace. Jeho tým ovšem odešel poražen po výsledku 0:2.

České obranné duo Omonie Nikósie Jan Lecjaks a Michael Lüftner nechybělo v základní jedenáctce v duelu proti Apollonu Limassol. Zatímco první jmenovaný odehrál celý zápas, Lüftner střídal v 54. minutě.

Lotyšsko


Rigas Futbol Skola porazila Ventspils 1:0 a byl u toho také český záložník Petr Mareš. Odehrál celé utkání.

Polsko


Záložník Tomáš Přikryl odehrál celé utkání za Jagiellonii Bialystok na půdě Górniku Zabrze. Jeho tým prohrál 1:3. Od 58. minuty hrál také Martin Pospíšil.

Záložník Jakub Hora krásnou brankou poslal už v 5. minutě Podbeskidzie do vedení v zápase s Wislou Plock. Duel nakonec skončil nerozhodně 1:1 a Hora jej odehrál až do konce.

Obránce Michal Frydrych odehrál za Wislu Krakov s kapitánskou páskou celé utkání proti Lechu Poznaň. Za hosty hrál od začátku záložník Jan Sýkora. Vystřídán byl v 90. minutě. Zápas skončil vítězstvím hostů 2:1.

Raków Czestochowa porazil doma Piast Gliwice 1:0. Od 63. minuty hrál za domácí tým také český záložník Petr Schwarz.

Rumunsko


Obránce Ondřej Bačo odehrál celé utkání za Gaz Metan Medias proti Astře a mohl se radovat z vítězství svého týmu 2:1.

Záložník Lukáš Droppa nastoupil v základní jedenáctce Voluntari proti Chindii Targoviste. Utkání skončilo nerozhodně 0:0. Droppa střídal v poločase.

Rusko


Spartak Moskva porazil v ruské lize na svém hřišti Chimki 2:1. V základní sestavě vítězů nechyběl záložník Alex Král, který byl vystřídán v 81. minutě. Spartak drží kolo před koncem druhé místo zajišťující předkolo Ligy mistrů.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík se dostal na hřiště v dresu PAOKu Soluň proti Arisu v 62. minutě. Jeho tým v derby vyhrál 2:0. Krmenčík se tentokrát střelecky neprosadil.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal za St. Johnstone utkání na půdě Celticu. Lovit míč ze sítě musel celkem čtyřikrát. Jelikož se jeho spoluhráči nedokázali prosadit ani jednou, skončil duel pro hosty porážkou 0:4.

Slovinsko


Aluminij Kidričevo vyhrál 3:0 na půdě Koperu. Za hosty nastoupil v 77. minutě z lavičky náhradníků záložník Marcel Čermák.

Švýcarsko


Obránce Martin Frýdek nastoupil v základní sestavě Lucernu, který si doma poradil se Servette Ženeva 3:0. Český bek byl vystřídán v 70. minutě.

Záložník Roman Macek se dostal na hřiště až v úterním utkání na půdě Basileje. Nastoupil v základní sestavě a odehrál do střídání 66 minut. Lugano prohrálo 0:2.

Turecko


Útočník Milan Škoda odehrál za Rizespor proti Malatyasporu 73 minut. Rizespor doma utrpěl debakl 0:4.

Obránce Tomáš Břečka nastoupil v sobotu v 81. minutě za Kasimpasu na půdě Erzurumu a pomohl udržet vedení 1:0.

V úterý Břečka nastoupil v dalším zápase proti Ankaragücü od začátku a odehrál celý zápas. Jeho tým zvítězil 3:1.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (20)

Přidat komentář
inferno08

Předpokládám, že lepší fotka Zdeňka Folprechta není.

Reagovat
TheMally11

Reagovat
PH8

Reagovat
RadekVonCZE

Vidím stejné obrázky

Reagovat
naheCZ

Reagovat
fabec1222

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

To není Folprecht, ale Jack Randall

Reagovat
dave30

Podívejme se, jak se nám ten Morávek na konci sezóny rozehrál. S takovou bude mít na konci sezóny z toho našeho trojlístku v Augsburgu nejvíce odehraných minut (možná i 300)...

Reagovat
TheMally11

ten se ještě stijne zranit

Reagovat
dave30

Je pravda, že jeho výřad zranění je neuvěřitelný. Jenom od 29.1. 2017 má 21 zranění. V podstatě se divím, že mu prodlužují smlouvu. Ale on pro ně asi není moc drahý (cca 550 tisíc euro ročně).

Reagovat
smazaný uživatel

Proč vlastně nikdy nehrál za repre? Myslím, že třeba za Jarolíma by tam byl lepší než Droppa a spol.

Reagovat
lubik

Většinou byl zraněny si myslím. Ta jeho náchylnost je fakt hrozná.

Reagovat
dave30

To by se musela termínovka repre přizpůsobit jeho zdravotní kartě.

Reagovat
naheCZ

Tak něco za repre stihnul ještě za Bílka ne? Tuším že minimálně jednou proti Lichtenštejnsku hrál, trefil tam břevno, pokud se nepletu...

Reagovat
Kily

a ve finále toho i přes větší porci odehraných minut pokazí méně než ti dva dohromady

Reagovat
dave30

Tak Koubek toho letos moc neposral (bo nechytal) a o Suchém jsem za ty 3 zápasy neslyšel (jenom to, že chce odejít).

Reagovat
naheCZ

OT: Marcel Lička se postupu do nejvyšší soutěže s Orenburgem nedočká, klub neobdržel licenci...

A Tomáš Rataj by měl z Opavy přestoupit do Bodo/Glimt

Reagovat
Imos

Lička ty trenérský zkušenosti pobírá dost zajímavě jsem zvědavej, kdy se objeví v lize, vypadá docela jako kouč, kterýho by mohl vytáhnout Karl z klobouku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele