Češi v zahraničí: Krmenčík vystřelil finále, Jankto výhru nad AS Řím

04.05.2021, 09:24
Aktuality
Jakub Jankto (© AFP)
Záložník Jakub Jankto se prosadil v italské lize a pomohl Sampdorii k vítězství nad AS Řím. Důležitou roli v postupu PAOKu Soluň do finále řeckého poháru hrál Michael Krmenčík, který vstřelil důležitou branky v duelu s AEK Atény. Na vítězství West Hamu United v Burnley se podílel asistencí Vladimír Coufal, i když jeho parťák Tomáš Souček předtím zavinil penaltu.

Anglie


Útočník Matěj Vydra nastoupil v základní sestavě Burnley doma proti West Hamu. Odehrál 61 minut, než byl vystřídán. Za hosty hráli kompletních 90 minut obránce Vladimír Coufal a záložník Tomáš Souček. Oba promluvili do děje zápasu poměrně výrazně. Souček faulem na útočníka Wooda zavinil pokutový kop, ze kterého šlo Burnley do vedení. West Ham ale brzy vyrovnal, když se po centru Coufala prosadil Michail Antonio. Ten dal nakonec ještě jednu branku a West Ham zvítězil 2:1.



Ve druhé lize odehrál celé utkání za Bristol obránce Tomáš Kalas. Jeho tým prohrál v Millwallu 1:4.

Itálie


Záložník Antonín Barák hrál celých 90 minut za Hellas Verona. Jeho tým remizoval doma se Spezií 1:1.

Brankou v 65. minutě se podílel český záložník Jakub Jankto na výhře Sampdorie Janov nad AS Řím 2:0. Z levé strany se dostal za obranu a nekompromisní ranou prostřelil brankáře. Jankto strávil na hřišti celý zápas.



Obránce Aleš Matějů odehrál v Serii B celý zápas v dresu Brescia. Ta doma porazila Spal 3:1. V tabulce je tři kola před koncem na 10. místě, ale stále má naději na postup do play-off o přestup. Na osmé Chievo v tuto chvíli ztrácí dva body.

Německo


Obránce Theo Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka odehráli celé utkání za Werder Brémy v semifinále Německého poháru proti Lipsku. Po bezbrankové remíze následovalo prodloužení. I v něm bylo skóre vyrovnané 1:1, než se v nastaveném čase prosadili hosté a zajistili si postup do finále.

Nizozemsko


Obránce Tomáš Hájek oderhál celý zápas za Vitesse Arnhem proti Zwolle a podílel se na vítězství 2:1. Tři kola před koncem se Vitesse drží na čtvrtém místě, má pět bodů náskok na pátý Feyenoord a čtyři body ztráty na třetí Alkmaar.

Slovensko


Trnava doma jasně přejela Slovan Bratislava 3:0. K velkému vítězství v derby přispěl i obránce Filip Twardzik, který odehrál celé utkání. Za hosty hrál od 65. minuty záložník Erik Daniel a od 85. minuty i obránce Jurij Medveděv.

Brankář Martin Jedlička odchytal celý zápas za Dunajskou Stredu proti Žilině a přispěl k vítězství 2:1. V 61. minutě dostal žlutou kartu.

Celé utkání za Sereď proti FK Pohronie odehrál záložník Ondřej Machuča. Hosté vyhráli 1:0 a jejich jediný gól vstřelil v 71. minutě z penalty útočník Ondřej Chvěja. V 79. minutě pak dostal žlutou kartu a v 89. minutě byl vystřídán dalším Čechem Petrem Galuškou. Celé utkání na vítězné straně odehrál s kapitánskou páskou obránce Petr Pavlík.

Záložník Dominik Duda se dostal v dresu Senice v utkání proti Nitře na trávník těsně před poločasem jako náhradník. Nakonec přispěl svému týmu k vítězství 1:0.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič přispěl k vítězství Hajduku Split 3:2 nad Rijekou. Odehrál celé utkání.

Brankář Vítězslav Jaroš odchytal celé utkání za St. Patricks. Jeho tým remizoval na půdě Sligo Rovers 1:1.

Kazachstán


Obránce Michal Jeřábek nechyběl v základní sestavě Aktobe proti Astaně. Duel skončil vítězstvím hostů 2:0.

Lotyšsko


Záložník Petr Mareš nastoupil už ve čtvrtek v základní sestavě Rigas Futbol Skolyproti týmu Noah a odehrál 61 minut, než byl vystřídán. Jeho tým zvítězil 4:2.

Maďarsko


Diósgyőri remizoval doma s Újpestí 0:0. Útočník David Vaněček odehrál za domácí tým první poločas.

Záložník Jakub Plšek nastoupil za Puskás Akademii na půdě Paksu v 66. minutě. V 78. minutě dostal žlutou kartu. Plškův tým prohrál 2:4.

Záložník Jakub Navrátil nastoupil ve 46. minutě za Kisvárdu na hřišti Zalaegerszégu. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Polsko


Už ve čtvrtek remizovala Jagiellonia s Rakówem Czestochowa 0:0. Za domácí tým odehrál celé utkání záložník Tomáš Přikryl. V 65. minutě nastoupil také další středopolař Martin Pospíšil. Za hosty odehrál druhou půli záložmík Petr Schwarz.

Již jistý mistr Legia Varšava remizoval doma s Wislou Krakov také 0:0. Za domácí odehrál celé utkání útočník Tomáš Pekhart, za hosty zase obránce Michal Frydrych.

Lech Poznaň doma prohrál se Stalem Mielec 1:2. Český záložník Jan Sýkora hrál za domácí tým od 65. minuty. V 76. minutě dostal žlutou kartu.

Záložník Jakub Hora nastoupil za Podbeskidzie v základní sestavě a na hřišti Piastu Gliwice odehrál celý zápas. Horův tým prohrál 0:2.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa nechyběl v základní sestavě Voluntari. Jeho tým ale prohrál doma s Hermannstadtem 0:1. Droppa byl střídán v 66. minutě.

Rusko


Celý zápas na půdě Arsenalu Tula odehrál v dresu Spartaku Moskva český záložník Alex Král. Jeho tým si odvezl vítězství 2:1. Spartak dvě kola před koncem poskočil na druhou příčku, která zaručuje předkolo Ligy mistrů.

Řecko


Útočník Michael Krmenčík nastoupil za PAOK Soluň v 77. minutě do pohárového utkání s AEK Atény. V 85. minutě vstřelil důležitou vyrovnávací branku na 1:1, přičemž vzápětí dostal žlutou kartu. PAOK v nastavení přidal ještě jeden gól, vyhrál 2:1 a souhrnným skóre 3:1 postoupil do finále. V něm se utká o cennou trofej s Olympiakosem Pireus.



Slovinsko


Aluminij Kidričevo remizoval 2:2 na půdě Olimpie Lublaň. Od 69. minuty byl u toho také záložník Marcel Čermák.

Švýcarsko


Lucern zvítězil 2:1 na hřišti Vaduzu. Český obránce Martin Frýdek nastoupil v základní sestavě. V poločase ovšem střídal.

Turecko


Útočník Milan Škoda nastoupil za Rizespor do druhé půle utkání v Denizli a přispěl k vítězství svého mužstva 1:0. Rizesporu patří dvanáctá příčka na sestupové pozice má tři kola před koncem náskok sedmi bodů.

Obránce Filip Novák nastoupil z lavičky v 62. minutě za Fenerbahce Istanbul proti Erzurumu a přispěl částečně k vítězství 3:1. Fenerbahce je v tabulce druhé o pět bodů za vedoucím Besiktasem a s jednobodovým náskokem před třetím Galatasarayem.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (44)

Přidat komentář
letitfly

Když srovnám los West Hamu, Chelsea a Leicesteru... to by snad nakonec byl i prokauč, kdyby to Kladiváři nezvládli urvat do TOP 4

Reagovat
Mustang™

Vypadá to tak. Ale oni jsou schopní v takových zápasech ztratit

Reagovat
smazaný uživatel

To bude finiš jak řemen, moc se těším

Navíc všechny 3 kluby mám docela rád, sranda že těžkost losu je přesně naopak proti postavení v tabulce. :)

Reagovat
dave30

Je pravdou, že WH se slabými moc neztrácí. Newcastle a Arsenal ( ) jsou výjimka posledních 3 měsíců.

Reagovat
JacoBee

Coufalův obláček

Reagovat
Rothbard

OT: Kde se bere idea, že Pulpit = defenzivní trenér a je taková modla pro členy FDF? Včera byl v Dohránu+, kde machroval, jak kdysi tipoval Schranze, že bude patřit mezi nejlepší útočníky v lize, Lukakua obdivuje pro jeho útočnou práci, jak umí i nahrávat a tak. Vůbec u týmů, o kterých se bavili, nevyzdvihoval práci dozadu, že třeba dostávají málo gólů a podobně...

Reagovat
Stana95

hraje hodně běhavý fotbal s propracovanou obranou, tak možná proto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on se netajil nikdy ze fandi Interu milan a jeho defenzive. Kdyz hral inter na slavii, tak slavil gol interu v jejich kotli

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
r.mrazik

mozna proto,ze jeho zaloznici meli nejspis zakazano se jen priblizit souperovu vapnu

Reagovat
exse

Jankto se docela rozstřílel. Snad se mu povede EURO a konečně vypadne z Itálie.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
oli9

A kam? Podle mě mu ta Itálie sedí

Reagovat
exse

Jako sedí, ale pořád je to tak trochu sranda liga a on sám říkal, že by si chtěl zkusit něco jinýho. Takže pokud nebude mít nabídku z top 4 Seria A, tak by podle mě dávalo smysl jít si zkusit střed tabulky PL, BL.

Reagovat
dave30

Nevím, jestli hráč z průměrného týmu "srandaligy" (tvá slova) bude mít takovéto nabídky. Bude to asi složitější, než vyzkoušet si další školní kroužek.

Reagovat
AC Sparta Praha good

Itálie mu nijak neškodí, aspoň si zahraje proti kvalitním týmům, než aby seděl na lávce v PL

Reagovat
JohnKoul

Sedět v PL > sedět v League One > hrát kdekoliv jinde.

Reagovat
Mustang™

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych ho rád viděl v Atalantě

Reagovat
TheMally11

hlavně ne do ubrečený španělský

Reagovat
Hlahart

Jinak Barákovo 7+2 v lize taky není vůbec špatný. Docela podceňovaný hráč v Česku

Reagovat
smazaný uživatel

Barák by měl hrát na Euru jasný základ

Reagovat
JeséRodriguez

Místo Krále s Daridou a Součkem

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No bude mit co delat, aby vytlacil Masopusta ze sestavy

Reagovat
Dron

Fišaro, Fišaro... začneš někdy po sobě ty články číst? To je zas hrůza dneska

Reagovat
stas87

V akom matrixe sa St. Patricks a Sligo Rovers dostali do Chorvatska? Keby sa ta chyba tykala vylozene UK, tak si poviem ok, stane sa. Ale kurva Chorvatsko je ood UK sakra daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

To je v kontextu totho jak se nám tvrdí, že je Slovensko v Evropě.

Reagovat
AC Sparta Praha good

Je to seřazené podle abecedy, nejdřív sledovanější ligy, potom méně sledované a Irsko je hned po Chorvatsku, takže jen vypadl ten nadpis

Reagovat
Bakary3

Abyste se z toho neposrali, porad tohle stezovani.

Kazdymu myslicimu člověku dojde, ze mu vypadl nadpis ligy, no boooze.

Reagovat
stas87

Nie je to tak dlho, co tu majster vydal clanok o Donnarummovi a na fotke nebol Gianluigi ale Antonio. A tych chyb v clankoch ci expreskach ma tento autor celkom jasne najviac. Ono je zrejme velm tazke si precitat po sebe to co chcem vydat, ze? Ved to je naprosty zaklad, si najprv precitat po sebe svoju robotu a az potom to predsa vydam. Ak nesplnis ani tento minimalny zaklad, o com teda tvoja robota je?

Reagovat
berliner

Reagovat
Bakary3

Jo, je to zaklad, ale psat tu sracky jakoze v jakym matrixu patri Irove do Chorvatska, jako by to autor asi nevěděl, mi přijde uz vic než trapný.

Reagovat
Hlahart

Reagovat
Kily

pořád ty stejné firmy

Reagovat
Kiwi-21

Ono je to tím že na eurofotbal.sk se taková chyba stát nemůže tak si zanadavá tady

Reagovat
dadoprso

eurofutbal.sk

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Busby babes

Mourinho do AS.

Reagovat
oli9

konečně je tam někdo srovná, žádný hipster

Reagovat
dave30

Jj, a ještě mu první rok více jak půlku mzdy uhradí Tottenham.

Reagovat
ACSeRw!n

na Krmelce se u nas tesim

Reagovat
TheMally11

Jiříčku, příště si to po sobě alespoň jednou přečti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele