Češi v zahraničí: Necid rozhodl dvěma góly, Červenka se trefil za Linfield

05.02.2019, 19:55
Aktuality
Uplynulý fotbalový víkend přinesl i z hlediska českých fotbalistů působících v zahraničí mnoho zajímavého. Dvě branky Tomáše Necida v nizozemské lize a také lehce exotickou gólovou premiéru útočníka Marka Červenky v Severním Irsku si můžete prohlídnout také na videu. Skóroval také za rezervu Alkmaaru Ondřej Mihálik. Patrik Schick hrál v základu AS Řím, Zdeněk Folprecht se na Kypru těšil ze skalpu lídra tabulky a třeba v izraelské lize došlo na souboj dvou českých hráčů proti sobě.

Anglie


Tomáš Kalas odehrál celé utkání za Bristol City proti Swansea a jeho tým vyhrál 2:0. V tabulce už poskočil na 6. místo zajišťující play-off. I s FA Cupem vyhrál už sedmkrát za sebou a neprohrál celkem 13 zápasů, tedy od konce listopadu.

Francie


Tomáš Koubek odchytal za Rennes utkání s Amiens a pomohl svému mužstvu k vítězství 1:0. Podle statistik si připsal tři zákroky. Momentálně patří Rennes 9. místo.

Itálie


Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě AS Řím proti AC Milán a odehrál rovných 81 minut. AS s Milánem remizovalo 1:1.

Ladislav Krejčí naskočil v 73. minutě v dresu Bologni do zápasu na hřišti Interu Milán a pomohl svému týmu k senzačnímu vítězství 1:0.

Celý zápas za Sampdorii Janov odehrál v Neapoli Jakub Jankto. Námořníci však prohráli jednoznačně 0:3. Jankto dostal v utkání žlutou kartu.

Brescia ve druhé lize zvítězila jasně 5:1 na hřišti Pescary. Obránce Aleš Matějů odehrál první poločas. V jeho nastavení ale musel vystřídat.

Německo


Záložník Jan Morávek nechyběl ani potřetí za sebou v základní sestavě Augsburgu, který porazil Mohuč 3:0. Morávek odehrál 87 minut, než jej nahradil Angličan Reece Oxford. Podílel se také na třetí brance Islanďana Finnbogasona, který zaznamenal hattrick.

Od 71. minuty hrál za Herthu Berlín v utkání proti Wolfsburgu český záložník Vladimír Darida. Jeho mužstvo však doma prohrálo 0:1. Darida viděl v 88. minutě za faul žlutou kartu.

Nerozhodně 1:1 skončilo utkání mezi Norimberkem a Werderem Brémy. Za domácí nastoupil od začátku záložník Ondřej Petrák a odehrál celé utkání. V 78. minutě dostal žlutou kartu. Na straně hostů se objevila tradičně hned dvojice českých hráčů. Obránce Theodor Gebre Selassie i brankář Jiří Pavlenka si také zapsali do statistik kompletních 90 minut.

Španělsko


Sevilla v brance s Tomášem Vaclíkem nestačila na Celtu Vigo, která protrhla své trápení. Jediný gól vstřelil českému gólmanovi v 73. minutě Yokuslu.

Eredivisie


Útočník Tomáš Necid se v nizozemské lize blýskl dvěma góly proti Heraclesu a zařídil vítězství svého ADO Den Haag 2:0. Necid naskočil do zápasu jako náhradník v 69. minutě. O deset minut později otevřel skóre, vzápětí dostal žlutou kartu a nakonec v 89. minutě vedení svého celku pojistil.



Ve druhé lize se za rezervu AZ Alkmaar prosadil útočník Ondřej Mihálik. Už ve 4. minutě utkání otevřel skóre v zápase s Cambuurem. Mihálik odehrál celý zápas a nakonec se mohl radovat z vítězství 2:1. Závěr utkání si zahrál také další Čech Richard Sedláček, který nastoupil v 88. minutě.

Celý zápas za Go Ahead Eagles odehrál Jaroslav Navrátil. Jeho mužstvo však tentokrát neuspělo. Doma prohrálo s FC Eindhoven 0:1.

Za Nijmegen nastoupil v základní sestavě obránce Josef Kvída. Odehrál celé utkání a přispěl k vítězství 4:1 nad béčkem Utrechtu.

Belgie


Lokeren prohrál v Kortrijku 1:2 a v jeho sestavě se objevil jen jeden český fotbalista. Záložník Lukáš Mareček odehrál celý zápas. Útočník Jakub Řezníček proseděl zápas pouze mezi náhradníky.

Chorvatsko


V úvodním zápase jarní části chorvatské ligy porazila Lokomotiva Záhřeb na vlastním hřišti Inter Zaprešič 2:0. Celé utkání za domácí tým odehrál záložník Jan Lecjaks, který v menším záhřebském klubu hostuje ze slavnějšího Dinama.

Izrael


V izraelské lize došlo na pikantní souboj dvou Čechů. Maccabi Petah Tikva, za který odehrál celé utkání obránce Tomáš Sivok, remizovalo doma s Hapoelem Raanana 1:1. Za hosty nastoupil od začátku druhého poločasu záložník Martin Zeman, který do klubu v zimě přišel z Plzně.

Kypr


Pafos s českým záložníkem Zdeňkem Folprechtem v základní sestavě překvapivě zvítězil 2:1 na hřišti APOELu Nikósie. Pafos, který je v tabulce předposlední vyhrál podruhé v řadě. Zato APOEL už vede před konkurenčním AEL Limassol o jediný bod. Zajímavostí zápasu je, že hráči Pafosu dostali celkem 9 žlutých karet. Jedním z mála, kteří unikli, byl právě Folprecht.

Maďarsko


Útočník Michael Rabušic po čase znovu naskočil do zápasu za Haladas Szombáthelyi. Do utkání proti Kisvárdě nastoupil ve 31. minutě jako náhradní za zraněného Priskina. Jeho mužstvo však prohrálo na domácím trávníku 0:1.

Severní Irsko


Útočník Marek Červenka se trefil v dresu severoirského Linfieldu v zápae Irish Cupu proti celku Crusaders z Belfastu. Do zápasu, který v normální hrací době skončil bez branek, nastoupil v prodloužení ve 105. minutě. To už Linfield prohrával 0:1. Červenka ve 117. minutě vyrovnal, ale hosté vzápětí strhli vedení znovu na svou stranu. Výsledkem 2:1 v jejich prospěch nakonec utkání i skončilo.

Červenkův gól v čase 5:50



Skotsko


Neuvěřitelným čtyřem penaltám musel v zápase proti Rangers čelit brankář St. Mirrenu Václav Hladký. Tři pokutové kopy soupeř proměnil, jednou Hladkému pomohla tyč. Rangers se nakonec radovali z vítězství 4:0.

Na hřišti Hibernianu v Edinburghu odchytal první soutěžní zápas za Aberdeen brankář Tomáš Černý. Zkušený gólman musel o poločase zaskočit za zraněnou jedničku Joea Lewise. Aberdeen sice v úvodu zápasu prohrával, ale nakonec skóre otočil a vyhrál 2:1. Ve druhém poločase navíc ještě zahodil penaltu.

Turecko


Kasimpasa nestačila doma na Sivasspor a prohrála s ním 1:3. V její základní sestavě nechyběl český záložník David Pavelka, který odehrál 76 minut, než byl vystřídán.

Rovných 57 minut odehrál v dresu Trabzonsporu proti Ankaragücü obránce Filip Novák. Pak ho vystřídal Ibaňéz. Trabzonspor díky gólu ze 6. minuty vyhrál 1:0 a v tabulce je na pátém místě jen o skóre za třetím Besiktasem a čtvrtým Malatyasporem.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (57)

Přidat komentář
Josifek

4 Penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Necid

Reagovat
Kang & Kodos

Ty vole, ten gól Červenky

Reagovat
db18

stejně se ale divim, že to trefil...

Reagovat
Kang & Kodos

Já taky čekal, že trefí golmana, kterej mu to vyrazí přímo na stehno a pak se to dokutálí do brány.

Reagovat
db18

...vedle brány

Reagovat
TheMally11

Luxusní pas za obranu oh wait

Reagovat
smazaný uživatel

takzvaná beckhamovka

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Pro hlasatele... Marek Červenkaaaa!

Reagovat
Azazelo RD

Ani neběžel poděkovat. Pičus.

Reagovat
Coutinho10

hezky to ten protihráč připravil pro Červenku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

prunikova prihravka a la Vacha

Reagovat
TheMally11

Reagovat
PBLead

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
oli9

jj reprezentační malá domů

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Rišty

jako gabriel kdysi henrymu...

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci rejpat, ale v té druhé a na začátku třetí věty je trošku moc 'také'.

Reagovat
Neon

Reagovat
dave30

Nevíte někdo, co je s Čelůstkou? Po zimní pauze jenom 45 minut v poháru (dostali za tu půlku 3 góly) a potom 4 krát tribuna. Na to, že na podzim hrál téměř všechno je to dost divné.Není zraněný?

Reagovat
Rob Roy

Jo, prý nějaké zranění,myslím že koleno, bylo to cca před týdnem v nějaké reportáži na Isportu z přípravy Baníku, že se aspoň chodí dívat na kluky a pokecat si. A Filip Novák si teď v zápase snad zlomil palec a bude taky minimálně měsíc mimo hru. Proč není ani na lavici Brabec netuším. V každém případě pokud si ani on v únoru nekopne (vzhledem k tomu že se teď Rizespor dobře chytl s novým stoperem), tak máme vyřazené 4 ze 7 repre obránců z posledního repre srazu (Čelůstka a Novák zranění, Brabec nehraje, Pudil nehraje). Možná přijde velká příležitost pro některé ze čtveřicei Bořil/Matějů (levý obránce) a Kúdela/Hejda (stoper)

Reagovat
dave30

Vzhledem k tomu, že po zranění nehraje ještě ani Suchý, tak na tom stoperovi to bude zajímavé (že by výpomoc Sivoka?). A nevím jak Matějů, střídal těsně před poločasem za stavu 3:0 pro ně. Tam asi bude také nějaký problém...

Reagovat
Rob Roy

Prý jen natažený sval, nic vážného (ptal jsem se na fb Brescie). Naskočí buď hned v příštím zápase nejspíš, max. jeden vynechá

Reagovat
mayday

Bohužel u toho Brabce jsem to čekal, že přijde, dostane šanci a pak si sedne.

Reagovat
KingMaster13

Zase ale on je fakt příšernej. Já jsem to trochu i čekal, že si tam taky sedne. A myslím si, že nyní jak šel dolů by sotva měl i na naší ligu

Reagovat
mayday

Mně právě nikdy nepřišel, že by měl na nějaký lepší zahraničí. Kam teda řadím i to Turecko, kam přece jen proudí hráči z celýho světa. I v nejlepší formě ve Spartě mi nikdy jako žádnej zázrak nepřipadal, česká liga podle mě strop. Nebo nějaký Rakouska, Švýcarska, nějaký Lince nebo Curychy, ale má víc podle mě nemá.

Reagovat
KingMaster13

Mě přišlo, že ke konci angažmá ve Spartě by na to i mít mohl. Vůbec jsem nečekal že půjde takhle dolů. Minimálně na tu Belgii jsem věřil, že mít bude.

Reagovat
mayday

Na spodek tabulky by možná mohl mít, na vrchní půlku tabulky asi ne. I když v Rize už si sedl i na spodku turecké ligy no. Nevím, nemůžu říct, že mě to překvapuje, jak říkám, spíš jsem mu nevěřil. To je asi ideální borec, aby hrál celej život ve Spartě

Reagovat
lampas

Co Sadílek?

Reagovat
smazaný uživatel

Pata nezklamal, ten jede neustale na sve vlne ..opet golove hody

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

DS: Povězte, co to bylo za bláznivý zápas?

Hladký: „Bláznivý je asi slabé slovo. Vůbec jsem nerozuměl tomu, co se to děje. Připadal jsem si jako na jednom nejmenovaném stadionu v České republice, ale ani tam jsem nezažil něco takového

Reagovat
Spalovač šancí

Co to má za podprsenku ten týpek, který dal vítězný gól Crusaders?

Reagovat
Hokaido

Tedka to používají Spartani na soustředění. Měří to tep, rychlost atd., hodně šikovná věc. A rovnou se to odesílá trenérům do tabletu, takže třeba vidí, který hráč už musí střídat...

Reagovat
Spalovač šancí

Ale že musím střídat, by na mě bylo vidět i bez podprdy

Reagovat
Ondiis

Reagovat
FruFru

Reagovat
dinss

Stojí to snad přes mega ale je to šikovná pomůcka.

Reagovat
zlatan-legend

Tak tahle podprda se používá už tak minimálně 3 roky

Reagovat
BílíAndelDrcKo

"GPS vesta" .... primárne sa to začalo použivat na zistovanie reakčných časov hráčov a priestory kde sa pohybuju.

Reagovat
JeséRodriguez

Snad to pro Necida neznamená na 2 roky jistotu nominace do repre, jak bývá v našich luzích a hájích zvykem. Ale jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Sural zatím nic?

Reagovat
7kaka7

Hrát severo irskou ligu musí bejt taky slušná divočina

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
havrys99
Reagovat
Stannis Baratheon

nejdřív 2 simulace a pak dvě mimo vápno

Reagovat
ratusek

Musí se jim pomoci zpátky na výsluní, nechutné že je to baví

Reagovat
C-M@ster

Sleduje někdo Ládíka Krejčího nějak víc?

Jak hraje? Je tam vidět progres, nebo ho přestup zabrzdil jak Brabce?

Reagovat
dave30

Těžko hodnotit, když v novém roce má ze čtyř zápasů odehraných 18 minut...

Reagovat
Zark

..ma nekdo nasledovanych tech jeho 18 minut nejak vic..?

Reagovat
dinss

Hladký zachytal výborně. Pokud bude pokračovat v těch výkonech tak by si mohl říct o lepší angažmá.

Reagovat
C-M@ster

Hladký zachytal výborně. Pokud bude pokračovat v těch výkonech tak by si mohl říct o lepší angažmá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele