Chelsea znovu hledá manažera, Potter byl po 207 dnech odvolán

02.04.2023, 21:40
Aktuality
Graham Potter (© AFP)

Graham Potter po sedmi měsících končí na lavičce Chelsea. Sedmačtyřicetiletý manažer doplatil na neuspokojové výsledky, jeho místo dočasně zaujme asistent Bruno Saltor...

"Jménem všech v klubu chceme Grahamovi poděkovat za jeho přínos pro Chelsea. Grahama si nesmírně vážíme jako manažera i jako člověka. Vždy se choval profesionálně a čestně, všichni jsme zklamaní," uvedli spolumajitelé londýnského klubu Todd Boehly a Behdad Eghbali, kteří za necelý rok investovali na přestupech více než 600 milionů eur.

Chelsea přesto neprožívá vydařenou sezonu, v září se rozloučila s Thomasem Tuchelem, kterého nahradil Potter, za něhož tehdy Brighton vyinkasoval odstupné 24 milionů eur.

Potterovi se však výsledky ambiciózního mužstva stabilizovat nepodařilo, naposledy na Stamford Bridge podlehl Aston Ville (0:2) a z 22 ligových utkání zaznamenal pouhých sedm výher. Vedení proto došla trpělivost a 47letého manažera po pouhých 207 dnech odvolalo.

Blues nyní začnou hledat nástupce, jímž by se podle novináře Fabrizia Romana mohl stát Julian Nagelsmann, který před nedávnem skončil v Bayernu Mnichov, kde ho vystřídal Tuchel.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl, sport-express.ru

Komentáře (446)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele