Čtyři góly stačí, Rusáku aneb Události 7. kola FORTUNA:LIGY

26.08.2019, 12:40
Názory a komentáře
Poslední kompletně srpnové kolo FORTUNA:LIGY je odehráno a fanouškům ofenzivního fotbalu přineslo hody. Shodná vítězství 4:0 si připsaly oba celky loni bojující o titul. Slavia zvládl vršovické derby, Plzeň zase duel z Opavou. Viktorka však může o druhé dosavadní místo přijít, jen dva body za ní je Mladá Boleslav, která zvládla přestřelku s Dynamem a má zápas k dobru.

Hned tři celky z dosavadní první šestky prohráli, Jablonec schytal výprask v Příbrami, Slovácko v Ostravě a Sparta nestačila v Liberci. Z týmů v nižších patrech tabulky mohou být spokojeni muži z Karviné, kteří ve Zlíně poprvé zvítězili, a z Olomouce. Ti se výhrou s Teplicemi dostali do klidného středu tabulky.

Oproti ostatním článkům z této rubriky bude v tomto porušena snad celá osnova. Jediné, co zůstane zachované, jsou tradiční tweety Luďka Mádla, naopak postrádat můžete Spartu v zápase kola, léčení mindráku z Baníku i anketu o nejlepšího Kozáka.

Zápas kola


Mladá Boleslav - České Budějovice

Obrat z 0:2, celkem šest gólů, z toho čtyři v podání Nikolaje Komličenka a červenou kartu. To vše nabídl nedělní duel mezi Boleslaví a Budějovicemi. Po brance Provoda a spektakulárních nůžkách Brandnera to s Jihočechy vypadalo nadějně, jenže pak udeřil ruský kanonýr a tři body zůstaly doma.



Gól kola


1. Josef Hušbauer (Slavia)

Sedmé kolo bylo pohledných tref plné, i proto se nedostalo na zdařilé pokusy Michala Škody, Hložka nebo Brandnera. Hned dvojnásobné zastoupení má naopak v první trojici Slavia, absolutním vítězem se stal Hušbauer, jehož famózní přímý kop načal kanonádu proti Bohemians.



2. Jan Rezek (Příbram)



3. Ibrahim Traoré (Slavia)



Jedenáctka kola



Brankář - Michal Reichl (Olomouc)

Sigmě pomohl k vítězství nulou, když už po půlhodině kapituloval, zachránil jej VAR. Jinak zazářil zejména ve druhé půli, když k šílenství přiváděl zejména Žitného, jehož hned třikrát vychytal ve velké příležitosti.

Pravý obránce - Martin Hála (Olomouc)

Návrat jako hrom. Více než jedenáct měsíců byl Hála vinou zdravotních trablů bez fotbalu, hned v prvním duelu po návratu odehrál plnou porci minut, přispěl k čistém kontu a navíc skóroval. Krátce po poločase si naběhl na centr na zadní tyč, který bez větších potíží usměrnil do brány.

Střední obránce - Michal Frydrych (Slavia)

Dobrý výkon předvedli oba stopeři Slavie, oba k tomu skórovali, přeci jen výraznější byl ale Frydrych. Ten odehrál celé utkání, v němž jeden gól sám dal, když si naběhl na přetažený roh, k dalšímu výrazně pomohl. Po jiné standardce se dostal k míči, jenž zkusil propálit na bránu. Střela byla sice zblokována, jenže jen k jeho parťákovi Kúdelovi, který už hravě zakončil.

Levý obránce - Jiří Fleišman (Ostrava)

Stejně jako předchozí dva muži, i Fleišman se na vítězství podílel brankou a čistým kontem. Po čtvrtině zápasu využil spatně vyběhnuvšího Trmala a dostal míč do odkryté klece. Na na levé straně dobře fungovala jeho součinnost s Azevedem.

Pravý záložník - Tomáš Malinský (Liberec)

Hlavní strůjce domácího vítězství Slovanu nad Spartou. Krátce před pauzou využil chyby Radakoviće a z úhlu propálil Nitu, po necelé hodině hry vybojoval (nutno dodat, že hodně pofidérním způsobem) pokutový kop. Sám skóroval i podruhé, když před úplně prázdnou bránou využil pobídky Musy.

Střední záložník - Lukáš Budínský (Mladá Boleslav)

Tradiční exekutor standardních situací se na velkém obratu Mladé Boleslavi podílel asistencí, když podařeným přímákem našel Komličenkovu hlavu a pomohl ke snížení. Ve druhé půli se trochu vytratil, přesto jej hosté museli neustále střežit.

Střední záložník - Aleš Čermák (Plzeň)

Destrukci Opavy započal, když si našel Hejdův dlouhý balón a ranou o tyč otevřel gólový účet Viktorky. Připsal si i gólovou přihrávku, na jeho míč za obranu si totiž naběhl Kovařík a přeloboval vybíhajícího Šroma.

Střední záložník - Josef Hušbauer (Slavia)

Stejně jako prakticky pokaždé v této sezóně patřil i ve vršovickém derby mezi nejlepší na hřišti. V deváté minutě otevřel skóre fantastickým přímákem do vzdálenější šibenice, aktivní byl i ve zbytku utkání a řekl si o místo v sestavě proti Kluži.

Levý záložník - Dyjan Carlos de Azevedo (Ostrava)

Druhý zástupce levého kraje Baníku. Netradičně hlavou otevřel skóre utkání po asistenci netradičně centrujícího Smoly. Ještě v první půli mohl skórovat podruhé, po pauze znovu hlavičkoval, ale minul. Mohl mít i asistenci, kdyby Smola jeho pobídky lépe využil

Útočník - Nikolaj Komličenko (Mladá Boleslav)

Se čtyřmi trefami jednoznačně hlavní hrdina kola. Za stavu 0:2 se chopil otěží, nejprve hlavičkou zužitkoval Budínského standardku, poté se prosmýkl mezi dvěma obránci a vyrovnal. Třetí trefu od té první nedělilo ani patnáct minut, tentokráte hlavičkoval po Matějovského centru, a nakonec využil nalitý balón z Mešanovićova přímáku.

Útočník - Michal Škoda (Příbram)

I on měl velkou zásluhu na překvapivě jednoznačném vítězství proti Jablonci, byť oproti Rusovi dal "jen" polovinu branek. Po půlhodině dorážel Zemanovu standardku, pohledným gólem patnáct minut před koncem stanovil konečný výsledek 4:0.

Co by vám nemělo uniknout


Ve vršovickém derby debutoval v bráně Slavie osmnáctiletý gólman Jakub Markovič a hned ve svém prvním duelu si připsal vychytanou nulu.

Slovácku se v Ostravě nedařilo, z čehož pravděpodobně pramenil i zákrok Daníčka na Baroše. Ostrava snad góly dávat může a Morava ne? Kapitán hostujícího celku měl veliké štěstí, že sudímu se nechtělo vytahovat červenou kartu a odměnil jej jen tou žlutou.



Kdo se ale vyloučení nevyhnul, to byl Jiří Kladrubský. Ani on neunesl nezdar svého týmu, který v Mladé Boleslavi promrhal dvougólový náskok, a Mešanovićovi nasadil hlavičku ve stylu Zinedina Zidana, jen mířenou o trochu výše. Na videu v čase 2:35



Uroš Radaković a Florin Nita působili jako Pat a Mat, tedy alespoň při úvodním gólu Liberce v nastavení první půle. První jmenovaný ukázkově namazal Malinskému, rumunský gólman zase nesmyslně otevřel prostor na přední tyči.



Asi nejkontroverznějším momentem kola byl souboj Malinského s Hanouskem vedoucí k penaltě a vedení Slovanu 2:0. Názor si podle videa udělejte sami.



Sám si ho udělal i "faulovaný" Malinský, který má do detailů nastudovaná pravidla, avšak o nových, sparťanských, ještě neslyšel.



Zachyceno na sociálních sítích


Okupantům ani tunu!

Někdy se ta předsezónní očekávání nenaplní...

Jiná, předzápasová, se zase vyplní do puntíku.

Ještě, že tak.

Minimálně pan Jílek panu Julínkovi moc neděkoval.

What is this? Sabotejž?


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha761015:119
2.Viktoria Plzeň742113:714
3.FK Jablonec741213:913
4.Baník Ostrava740312:812
5.FK Mladá Boleslav640214:1112
6.1. FC Slovácko74037:1112
7.Sparta Praha731313:1110
8.1. FK Příbram731310:910
9.Sigma Olomouc73138:810
10.Slovan Liberec73048:89
11.Fastav Zlín73047:89
12.Bohemians Praha 1905721410:157
13.SFC Opava72054:156
14.MFK Karviná71248:95
15.Dynamo České Budějovice71247:135
16.FK Teplice61234:105

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (309)

Přidat komentář
JackDaniels.

Bruggy kupuju Wanyamu za 15M... Este niekto mi bude tvrdit ze ceska liga je na tej istej urovni?

Reagovat
HorajzmAmmann

ano, je

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale 15M těch jejich fufniku

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Rezan

však to psal ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Selänne

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Lemond Laws

Nabízeli ho i Slavii, ale ta ho nechtěla..Takže asi tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě

Reagovat
Greny

Kvalita ligy se pozná podle toho kdo koho za kolik pustí?

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
JackDaniels.

Tak uz som tu uviedol milion faktorov, toto som len prihodil ako nieco dalsie navyse, aj prestupy su niekde na uplne ineej urovni..

Reagovat
oli9

ano stejně jako platy zaměstanců ...ale to nedělá tu ligu lepší... Netvrdím, že není kvalitní ale viděl bych to tak na stejné úrovni... možná jsou o trošičku nad náma ale česko, belgie, rakousko vidím stejně..stejně tak švýcary..podíve se kde jsou ted a taky mají celkem jiné možnosti ohledně peněz při přestupech

Reagovat
Selänne

Tohle je strašná sračka, sorry jako.

Reagovat
smazaný uživatel

Aaa tady cucham flastence

Reagovat
Greny

A dodám ještě : A kdo koho za kolik koupi.. pokud jo tak např Číňani mají dost kvalitní ligu

Reagovat
Selänne

Kvalita ligy se totiž určuje na základě jednoho zápasu v dvojzápase.

Reagovat
Losinho

Není, ale tenhle argument je mimo.

Reagovat
JackDaniels.

Vysvetlil som to vyssie

Reagovat
JackDaniels.

Myslis ze by Wanyama siel do ceskej ligy?

Reagovat
Losinho

Já taky nepsal, že jsou ty ligy na stejný úrovni ale třeba o Dannym bych taky nevěřil, že sem půjde

Reagovat
JackDaniels.

Danny mal 35..

Reagovat
Losinho

I tak mohl kamkoliv vydělávat nebo si užívat tepla. Do MLS by ho určitě vzali, např.

Reagovat
Rezan

Wanyama je narozen v Africe, klidně mu může být taky 35

Reagovat
db18

Reagovat
Stannis Baratheon

Čínské kluby kupují za mnohem dráž než třeba nizozemské. Nic to neznamená.

Reagovat
John Obi Mikel

Genk - Slavia 1:4

Reagovat
KingMaster13

Jenže furt je to jeden zápas. Pak tu máš Plzeň vs Antverpy vypadnutí Anderlecht vs Slavia rychta.... dokonce dvakrát (i v roce 2005). Pak okay Plzeň vyřadila Lokeren ale ten letos už není ani v nejvyšší soutěži. Jako nemáme s nima nejhorší výsledky ale furt si myslím že ta liga je prostě výš, neříkám že o parník ale výš je

Reagovat
John Obi Mikel

Historii bych tu nezmiňoval, bavíme-li se o současné kvalitě ligy. Plzeň - Antverpy vyrovnaný dvojzápas, loni Anderlecht prohrál v EL s Trnavou (jistý si ale nejsem) a Slavia-Anderlecht tehdy byl specifický zápas, ještě za trenéra Uhrina a při nepovedeném konci jeho jinak slušného angažmá.

Reagovat
kilobyte

Takže v porovnávání české a belgické ligy bereš v potaz dvojzápas Anderlechtu s Trnavou, ale Slavia s Anderlechtem byl specifický zápas.

Reagovat
Selänne

Hele, rumunská liga je kvalitnější než ta naše?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Antverpy jsou v Belgii tak 5.-6. nejsilnější tým, něco jak u nás Bolka, kdežto to Plzeň je u nás dvojka něco jako Genk v Belgii, který hraje skupinu LM bez předkol.

Reagovat
oli9

to jako když někdo vysolí třebas z azerbajdzanu třebas 40 míču za někoho tak má proto kvalitnější ligu ?

Reagovat
JackDaniels.

Ty vole, skratka infrastruktura, podmienky na rozvoj , mladez, zazemie, popularita a snou suvisiace veci ako predaj dresov, cena vstupeniek, vysielacie prava....to vsetko suvisi s peniazmi a to vsetko tak isto suvisi s kvalitou ligy, to ze raz slavia porazi nejaky brlgicky klub neznamena nic, chcel by som ju vidiet kde by bola leby hrala belgicku ligu, to zesom napisal ze prestupil ma hlbsi vyznam, nehovori yo len o tomto prestupe ale velkovej urovni aka v belgicku je. To ze si nemajstrovsky tym moze dovolit kupit hraca ktoreho cena. Je naa urovni celej jedenastky 6. tymu vo vasej lige predsa svedci o niecom... Vytahovat tu sracky typu Cina je teraz v tom zmysle v top 5je uplne mimo zdravy rozum a vazne nechapem ako niekto moze byt taky zadubeny a zajst az k tomu, s logikou yo nema vela spolocneho, aj to aku cenu su vacsie kluby zaplatit za hraca z belgickej ligy svedci o jej kvalite, v ceskej sa bohuzial od cias vyborneho Rosickeho k tejto cenovke nik ani len nepriblizi... No offense, cesku ligu mam rad, ale budte objektivny....

Reagovat
oli9

Tak slavie by v belgii hrála tutově o titul to jsem si jistý. Ale ano pokud pořád všechno počítáš na peníze tak jsou před náma hodně...ale já nikde nepíšu že to není kvalitní liga ..jen si myslím,že sportovně na stejné úrovni jako naše . To že ceny hráčů a platy hráčů jsou jinde je věc druhá...viz nejdrahší hráč tam za snad 24 mil eur a souček 7 mil eur a řekl bych že herně naprosto stejní.....

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OTASi

to ti tady ty blbečkové nikdy nepřiznaj..hodnotěj CZ ligu podle našich dvou TOP týmů... ale to, že pak je obrovská propast, to už neberou v potaz... samozřejmě že Belgie je jinde, tam se nejedná jen o sportovní stránku, ale i o hospodářskou, je to prostě západ, zatímco my jsme postkomunistická země sovětskýho bloku... slavii dotujou číňani, spartu křeínskej, jinak je to tady naleštěná bída.. ano, občas umíme za málo peněz udělat funkční mužstvo do pohárů, což je plus, ale porovnávat na základě toho ligy nejde....kvalita je furt bídná... já nevím, kde ti borci žijou. ať si pustěj zápas naší ligy krom top 3 celků s někým stejně ,,dobrým".. uslyší tam řvát místní chytráky na rozhodčího nebo na hráče.. hráče nadávat do čuráků rozhodčím, který si to nechaj líbit... ne, belgie je prostě uplně jinde..viz jej produkce TOP hráčů

Reagovat
JackDaniels.

No konecne niekto so zdravym nazorom! Dakujem, uz som si tu pripadal ako v skolke..suhlasim so vsetkym

Reagovat
didosh

Teď si spokojený že je to někdo další kdo plive na Českou ligu?

Reagovat
JackDaniels.

Kto na nu plive??

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, a i když místní volove budou namítat že to s tím nemá nic společného, tak bych klidně přidal i úroveň národních týmů, ptzw Belgie ty borce pro narodak umí vychovat doma, přestože ti nejlepší odchází mladí, ale takřka okamžitě se v zahraničí prosazují.

Reagovat
verv

Reagovat
Selänne

asi tak.

Reagovat
wyqinac

presne a cinska liga je jedna z nejlepsich na svete. Vzdyt tam sel Hulk za 45m liber a oscar za 60m! Takze by mela byt minimalne v top 5 bych rekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi debil.

Reagovat
wyqinac

Kvůli tomu, že používám stejnou logiku jako autor příspěvku?

Reagovat
Kang & Kodos

Záleží, jestli se máš potřebu ptát takhle jednoduše, nebo na to koukat pohledem těch letních přestupů

Reagovat
JackDaniels.

Tak jeden prestup fakt o nicom nesvedci, skor to jeden dalsi diel z puzzle ktore neustale pribudaju a potvrdzuju moje slova, koniec koncv...je to jedno :)

Reagovat
Kang & Kodos

Sportovně jsou na tom o trochu líp, finančně o dost. Ale aby do Belgie od nás přestupovali top hráči v 27 letech, to mi přijde nesmyslný.

Reagovat
JackDaniels.

Suhlaasim, pride nam to asi nezmyselne obom, ale to mozno len do chvile kedy by nam ponukli rovnake podmienky ako im, predsa tam nesli pre nic za nic... zrejme sa najdu ludia co by isli do vacsich lig hratnstred taabulky a aj ludia co by za tovnake platove podmienky preferovali sice slabsiu ligu, ale htu o titul a europu

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
RadekVonCZE

Sry, to bylo omylem, já koukám přes mobil

Reagovat
JackDaniels.

Odpustam

Reagovat
smazaný uživatel

sportovne na tom jsou o hodne lip, spis vysledkove jen o trochu

Reagovat
Mass

Nešli hráči Stanciu a Olayinka opačným směrem?

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je, že zatímco Ngadeu a Deli šli do Belgie jako asi nejlepší hráči CZ ligy, tak Stanciu a Olayinka se v Belgii moc neprosadili - Stanciu se pořádně nechytil v Anderlechtu a Olayinka v Gentu ani nedostal šanci, kdyby nepřestoupil do Slavie, tak by zřejmě další sezónu kopal na hostování v nějakým slabším týmu nebo seděl v Gentu na lavičce/tribuně. Čistě fotbalově třeba jejich liga o tolik dál než naše není, ale když se přičtou další faktory jako ekonomika, zázemí, prostředí, tak je ten rozdíl markantní.

Reagovat
Mass

Čínský klub FC Kung-pao koupil 33-letého Brazilce za 50M, Arabský klub Ahmed Nasralsidobot koupil hráče za 30M, co to dokazuje?

Reagovat
JackDaniels.

Ze nevies citat

Reagovat
smazaný uživatel

umeni je delat za malo penez hodne muziky

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Posledni Kovboj

to neni umeni, varit se soli. Bez soli, to je umeni.

Reagovat
JackDaniels.

Teriaky sauce

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
TheMally11

sparta ale koupila Janka, Biabianyho, Štramáka

Reagovat
Lemond Laws

Rusák

Reagovat
Lemond Laws

jinak RUSKO

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Baronne

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
C-M@ster

Fun fact: Když tu byli za války němečtí vojáci, chovali se korektně a děckám rozdávali bonbóny, když nás přišli Rusáci osvobodit, kradli hodinky a rodiny schovávali dcery na půdě, aby je neznásilnili, což se i tak dělo - a Koněv to kryl.

Měla by si to zapamatovat i mladší generace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak bonbony...

Reagovat
C-M@ster

Na tomhle se snad všichni pamětníci shodují.

Reagovat
SuperBanikovec

Babička mi vykládala,že když ustupovali Němci přes Moravu a ukládali raněné do rodin, tak chodil jeden důstojník a ptal se jich jestli o ně dobře pečují. Voják řekl, že jo tak prapraděda dostal od něj pytlík třtinového cukru a tabáku.

Reagovat
OTASi

moje babička, budiž ji lehká zem, mi to s hodinkama říkala taky.. "davaj časy" prej říkali

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale na tyhle kecy, jak byli za války Němci hodní a ohleduplní, jsem už taky trochu alergickej. Asi to bude souviset s mou výchovou a tím, že babičce ti hodní Němci zabili půlku rodiny a tu druhou poslali do koncentráku. Nejhorší mi na tom přijde to, že se WWII takhle zlehčuje už i na školách a evidentně to dopadá na úrodnou půdu.

Reagovat
C-M@ster

O tom, že Němci zabíjeli a posílali lidi do koncentráků se nebavíme, to je snad jasný...

Je řeč o tom, jak se chovali k těm, na který neměli rozkazy střílet nebo je deportovat. Zkrátka jak se chovali, když s něma přišel do styku "obyčejnej" člověk.

To bys pak radši potkal Němce - válečnýho soupeře než Rusáka - osvoboditele.

Reagovat
Selänne

O tom, že Němci zabíjeli a posílali lidi do koncentráků se nebavíme, to je snad jasný...

Jo jo, bavíme se tu o bonbonech.

Reagovat
Posledni Kovboj

ja mam teda rad bonpari

Reagovat
Selänne

Já mám rád německou verzi Matrixu, kde ti Morfeus nabízí koncentrák v levý ruce a hašlerky v pravý ruce.

Reagovat
Posledni Kovboj

nevi nekdo jak se rekne nemecky "what if I told you"?

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, jak se to řekne německy, akorát zatím nevím, co je to anglicky. Nemůžeš to napsat česky?

Reagovat
Posledni Kovboj

ja cesky neumim

Reagovat
smazaný uživatel

Ovládám češtitu rodně, slovenštinu a němčinu velmi dobře, jakžtakž ruštinu, španělsky vím, co je piedes para baneras, protože to bylo napsaný na nožičkách pod vanu, když jsme předělávali jednu koupelnu. Ale angličtina není pro mě, tam překládám tak maximálně translatorem a to moc nefunguje. Pak překládám fráze "How do you do? - All right." jako "Jak si to děláš? - Vždycky pravou." Dodnes nevím, proč se ten koktejl Sex on the beach vlastně jmenuje Sex na kurvě a proč se všichni tak tlemí, když ho objednávám v češtině. Prostě angličtina není pro mě.

Reagovat
Posledni Kovboj

Ich spreche kein Tschechisch

Reagovat
smazaný uživatel

Ééé... nechci vypadat jako hnidopich, ale "Ich spreche nicht tschechisch." nebo ještě lépe "Ich verstehe nicht tschechisch." Ovšem to řekne německý profesor. Tady kousek od nás v Dolních Rakousích spíš kváknou něco, co zní jako "I versteh kórnix tschechisch"

Reagovat
Posledni Kovboj

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

To je hezké, ale kdyby přijel Němec, tak ti dá Kinder. A kdybys odmítl, tak tě předhodí Rusům k znásilnění.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

rozdávali bonbóny a občas vypálili nějakou vesnici

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
C-M@ster

Přečti si to ještě jednou.

Reagovat
smazaný uživatel

"Když tu byli za války němečtí vojáci, chovali se korektně"

jako logicky němečtí vojáci nebyli hajzlové, kteří stříleli každého na potkání, ale toto tvrzení je přehnané

Reagovat
C-M@ster

To je sice super, ale neargumentuješ k věci.

Když dostali příkaz někoho zastřelit, tak ho zastřelili, když dostali příkaz vypálit vesnici, tak ji vypálili.

Já mluvím o tom, jak se chovali, když příkazy neměli.

Děda Němce za války střílel, nemám důvod se jich nějak zastávat, ale tohle je podle mě fakt, co oba národy poměrně dobře dokresluje a neměl by být zapomenut.

Reagovat
smazaný uživatel

"oba národy poměrně dobře dokresluje" - tohle mi právě přijde jako největší blbost, házet celé národy do jednoho pytle. Neexistuje nic jako typická vlastnost národa - že všichni Němci jsou namyšlení, Češi vyčůraní, Rusové alkoholici, Američani dementi, Francouzi zbabělci... - jsou jen předsudky. Hlavní důvod, proč jsou tady Němci vnímáni pozitivněji než Rusové, je ten, že nás okupovali do roku 45, takže si to může pamatovat kolik - tak 2 % populace? A z aktivních politiků, kteří mají na utváření "veřejného mínění" podstatný vliv, nikdo. Zatímco Rusové tady byli 68-89, což pořád pamatuje víc než polovina národa. V Německu jsem byl párkrát (+ mockrát v Rakousku, kde mám i příbuzenstvo), v Rusku jednou (týden s kámoši po maturitě "mejdan" v Moskvě) a z mojí zkušenosti byli lidi všude úplně normální.

Reagovat
C-M@ster

Blbost podle mě je vztahovat to na jednotlivce.

Příjdeš do kontaktu s Rusákem a říct si "aha, Rusák, to bude prase". To nejde.

Ale generalizovat a říct, že když se ti rozbije auto na vesnici a v Praze, že ti někdo spíš pomůže na vesnici podle mě klidně můžeš. Stejně tak můžeš říct že v Kanadě je ta šance, že ti někdo pomůže ještě větší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, ale nejde a priori říct, že všichni Rusové za války znásilňovali a všichni Němci byli ohleduplní. Příp. když uvedeš zdroj, který tvrdí, že Rusové se dopustili většího počtu znásilnění, tak je to pak o tom zjistit příčinu - je to jejich výchovou, nebo něčím jiným? Třeba tím, že zatímco Němci (řadoví vojáci) žili v relativně lidských podmínkách a za svou poslušnost byli svými nadřízenými odměňováni třeba i společností "lehkých holek", zatímco Rusové znali jen negativní motivaci (odměny neexistovaly, jen tresty obvykle v podobě zastřelení) a asi se z nich stávali "zvířata" snáz než z Němců. Ale to už spekuluju a nechce se mi posouvat debatu do oblasti, kterou nemůžu objektivně posoudit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
frankiefcb

No právě především na konci války byli Němci tak vynervovani, že mnohdy zbytečně likvidovali civilisty.

Reagovat
smazaný uživatel

C-Mástr si to pamatuje jinak, ten má pořád na jazyku tu sladkou chuť německých bonbonů

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
OTASi

tohle nemá cenu tady

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
ratusek

hodní němci

Reagovat
andrew96

Reagovat
C-M@ster

Vysměj se do ksichtu těm devadesátiletejm babkám, co to pamatují.

Reagovat
andrew96

Díky, ale tvá generalizace mně stačila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Za prvé ubohé generalizovani a za druhé není pravda, že by nebyly tresty za znásilňování. Za to byla kulka. Samozřejmě pokud šlo o znásilňování osvobozováneho obyvatelstva. U nemek to bylo horší. Rusáci se celkově mstili na civilistech za to co Nackově předváděli v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sosna

Moje devadesatileta babka by ti povykladala, jak se Němci v Olomouci na konci války chovali korektně. A s tím tvým demagogickym fun factem by tě na starý kolena poslala do prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

Já znám obě verze příběhu.

Jak tu o Němcích rozdávajících bonbóny a Rusech kradoucích mléko z lahve pro miminko.

Tak tu, kdy Rus zabránit Němcovi znásilnit ženu.

Z toho vyplývá následující:

1. Svinstva dělají obě strany. Tedy nikoliv jen ti poražení nebo všemi neoblíbení. Vzpomeňte si na Drážďany nebo Hirošimu.

2. Každý národ má své dobré lidi i hovada.

3. Rusové měli a mají horší infrastrukturu. Proto dodnes dost věcí tam (i jinde na východě, třeba Ukrajina) funguje na principu "co si neuděláš, to nemáš". Na západě jsou lidé přeci jen více zvyklí na nějaký spolehlivý systém.

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis a jinde (treba valassko) se nemci chovali jako zmrdi, i kdyz nemeli zadne rozkazy, aby se tak chovali, fun fact...

Reagovat
Baronne

To ale neni úplně fun fact

Reagovat
frankiefcb

Ty jsi napsal hroznou sracku. Stačí si přečíst třeba krvavá léta od Padevěta ty bonbone. Nicméně i zvěrstva spojenců se kryly. Netřeba si myslet, že když voják bojoval proti nacismu, že byl okamžitě Mirek dusin.

Reagovat
OTASi

Ono politika mocnosti, a tedy činy armády jako celku se nerovnají činům jednotlivých pluků...to, co píšeš je v zásadš pravda. i od mojí babičky jsem slýchal, jak se tu němci nechovali špatně.. ale jsme u toho problému.. potomek židovský rodiny ti těžko olajkuje takovej příspěvek, protože mu popravili půlku rodiny...potomci českých rodin ti třeba ale řeknou, že tady ta a ta část wehrmachtu rodzávala dětem lízátka..to je prostě válka....btw o ruskejch vidlákách mi taky vyprávěla, hodinky si orpavdu vynucovali, protože to neznali, neznali ani vodovod, a to ani v 68. roce...byli to prostě kluci naverbovaný i z nejzapadlejších prdelí

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé... Takže můžu předpokládat, že banda esesáků, která zbytečně zapálila slávistickej stadion těsně před koncem války (tedy pokud je to pravdivá verze, slyšel jsem jich víc), tak tam nejdřív mrskla pytlík bonbónů... Vážně zajímavé...

Reagovat
smazaný uživatel

Já znám obě verze příběhu.

Jak tu o Němcích rozdávajících bonbóny a Rusech kradoucích mléko z lahve pro miminko.

Tak tu, kdy Rus zabránit Němcovi znásilnit ženu.

Z toho vyplývá následující:

1. Svinstva dělají obě strany. Tedy nikoliv jen ti poražení nebo všemi neoblíbení. Vzpomeňte si na Drážďany nebo Hirošimu.

2. Každý národ má své dobré lidi i hovada.

3. Rusové měli a mají horší infrastrukturu. Proto dodnes dost věcí tam (i jinde na východě, třeba Ukrajina) funguje na principu "co si neuděláš, to nemáš". Na západě jsou lidé přeci jen více zvyklí na nějaký spolehlivý systém.

Reagovat
RadekVonCZE

Jak to dokážež? Zdroj?

Reagovat
mistr129

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Ale Rusky

Reagovat
Nadržený šimpanz

Já pořád nemužu zapomenout na tu z finále LM

Reagovat
didosh

Pěkné cecky

Reagovat
RadekVonCZE

Kinsey Sue je solidiní prcinka, doporučuju sledovat na IG

Reagovat
Posledni Kovboj

vsechny vychtrly a zmalovany, ble

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Reagovat
Mouser

a nafrneny este

Reagovat
didosh

Znám spoustu Rusek a opravdu většina má nos hore...

Reagovat
RadekVonCZE

A jakou máš zkušenost s Ukrajinkama? PS. (Já nemám)

Reagovat
ratusek

v pornu

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
icemike

Reagovat
Liquid

Reagovat
RadekVonCZE

Ukrajinky taky fajne

Reagovat
Nazgúl

Prvních 40. minut byl zralej na střídání, bylo vidět, že ho to nebaví, jen rozhazoval rukama. Nechal si dát debilní žlutou, protože rozhodčí písknul jeho faul, kterej hráč ČB nasimuloval. On mu tam tedy domlouval a něco na toho ležícího řval, ten něco štěkl na něj a Komli si povyskočil přímo před rozhodčím metr do vzduchu, udělal symbolickou piruetku s výkřikem a začal se v hrozných křečích válet i když se ho nikdo nedotkl. Rozesmál celý stadion a dostal žlutou. Minutu na to s míčem ve středu hřiště podklouzl, ztratil míč a ČB z toho dali první gól. Až potom, když dal tu šťastnou branku, tak ho to zase začalo bavit a byl to zase ten Car Nikolaj z loňské sezóny.

Reagovat
JackDaniels.

Inak Husbauer snad neviee daat skaredy gol

Reagovat
kilobyte

Strama se dozvěděl jak pískal Julínek?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak tedy je zajímavé si přečíst, že v Iránu dělá zase to samé: Nakoupil hafo hráčů a pak kouká, že mu to nehraje. Takhle rozpáleného jsem ho tu u nás ale neviděl. Tady působil jako uhlazený tiskový mluvčí.

Reagovat
kilobyte

Prý mu přivedli jen dva hráče, co chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak to jsem špatně pochopil. On jen chtěl hafo hráčů, ale protože se Íránci dozvěděli jak to bylo ve Spartě i předtím, tak mu koupili jen dva.

Reagovat
HorajzmAmmann

Koukám na los Baníku do konce podzimu a celkem zajímavě má všechny největší žebráky doma, ale venku budou dostávat (minimlně první 4 zápasy)

doma: ČB, Příbram, Zlín, Olomouc, Karviná, Opava, Sparta

venku: Jablonec, Boleslav, Plzeň, Slavia, Teplice, Bohemka

tak aspoň na prohru venku budeme moct zareagovat výhrou doma...

Reagovat
KingMaster13

Takže po podzimu tak prostředek tabulky

Reagovat
HorajzmAmmann

4-6 s prstem v prdeli a Pánikem na lavičce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Tak pokud budete vyhrávat doma a venku prohrávat tak mi to jaksi na top 6 nestačí, ledaže by byl nějakej tragickej ročník a to fakt nechci

Reagovat
HorajzmAmmann

právě že to vždycky tak nějak stačí (3 body za 2 zápasy)

loni Liberec 6. a měl 11 výher 9 remíz 10 porážek.

Reagovat
HorajzmAmmann

co kukám tak všechny sezony je to 6. místo od 40 do 46 bodů

Reagovat
KingMaster13

Okay tak uvidíme no

Reagovat
HorajzmAmmann

Jako víš co, ty první 4 týmy jsou jasný. Slavia ten titul může dostat rovnou, Plzeň si to 2. místo uhájí a u těch dalších dvou týmů záleží, zda si udrží nejlepšího střelce (Doležal, Komlichenko)

o to 5. místo se pak se zbytkem už nějak poperem...

Reagovat
Zark

jak se z Pánika tady dělá furt nějakej diletant a slabina.. přičemž právě on jim vytrhává trn z prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Diletant třeba ne, ale jedna ze slabin ano. Za mě absence kreativního středu zálohy a Pánik brání klubu usadit se na tom 4.místě trvale. Těžko to posoudíš, pokud jsi neviděl alespoň 70% našich zápasů a nesbíráš informace o klubu i mimo sledování zápasů. Ono jen pohled na tabulku, do toho vidět třeba každý pátý zápas, to strašně zkresluje. Musel bys být asi přímo fanoušek FCB, aby sis všimnul těch špatných věcí, co se tam dějí (taktika, střídání/nestřídání, nasazování hráčům,...). Jasně, každý zápas není špatný, ale nikam se neposunujeme, už se to tu řešilo x-krát.

Reagovat
ratusek

nech ho, zase se k tomu vyjadřuje dement, co o tom ví hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ze te to furt bavi vysvetlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem se nudil a chtěl jsem to ještě jednou zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

To se uvidí, až Pánik odejde, do té doby jsou to jen spekulace. Já naopak myslím, že bez něj se propadnou. Až čas ukáže, kdo měl pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Krátkodobě ano, protože na některých postech budou hrát pod trenérem typu Kozla, Svědíka, Holoubka a dalších, hráči i o více než 10 let mladší a to nějaký čas potrvá, ale dlouhodobě to samozřejmě Baníku jen pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

I v té druhé polovině budeme mít horší los. Silnější týmy doma (Jbc, MB, Plzeň, Slavia) a horší venku. Takže pokud se vymění po podzimu, tak to bude mít nový trenér těžké, hlavně u těch méně trpělivých fanoušků, kteří nebudou mít tolik trpělivosti jako s Pánikem. A místní, kteří zatím nechápou proč nechceme Pánika nám budou říkat - vidíte, my jsme to říkali

Reagovat
smazaný uživatel

Nicméně, nechce se mi moc věřit, že ho odvolají v repre přestávce (snad dostanu milé překvapení a budu se v tom mýlit). Má tu zas tu svou berličku, že jsme na 4. místě + haha penalty, i když to absolutně neodpovídá realitě (deja vu s minulým podzimem, hlavně ke konci).

Reagovat
smazaný uživatel

Ale té repre pauze taky nevěřím. Ani kdybychom to v Jablonci odchodili.

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechme depresivního Páníka být, jsem potěšen, že 8x baníkovců jede na kemp repre U18... Z toho VW figuruje jako náhradník pro U19. Denis je v nominaci na U21

Teď tedy ještě protlačit Smolíka do "A", když tam může být i Kozák

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák tam doufám není, raději se na nominaci ani nebudu dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně je to o tom, jak to ten nový trenér pojme, že ano. Kdyby opravdu chtěl pracovat s mladými a mnohem víc s odchovanci, tak většina z nás to přijme. Prostě potřebujeme udělat krok vzad, abysme udělali dva kroky vpřed, dlouhodobě se to Baníku jen vrátí. Je jen třeba potom v praxi ukázat, že ta hra někde směřuje a není to stejné či ještě horší než pod Páníkem, ty výsledky potom přijdou a i Brabec bude mnohem spokojenější, když se mu každé přestupové období ozve nějaký tým s nabídkou na hráče a už konečně bude Baník tak trochu samostatný, ne úplně závislý na jeho dorovnání rozpočtu. Navíc si tím Baník udělá samozřejmě mnohem větší reklamu u mladých hráčů z jiných krajů, když uvidí, že dáváme mladým šance, prodáváme je dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zark

Podle me mate prehnana ocekavani, nebo ne prehnana, ale alespon neadekvatni k soucasne kvalite kadru. A moc nechapu tady tomuhle bodu " Za mě absence kreativního středu zálohy a Pánik brání klubu usadit se na tom 4.místě trvale". Jakoby snad mohl zato ze mu nikdo neprivedl nejakeho tvurciho zaloznika, coz je u baniku problem delsi doby... snad od dob Rudy Otepky Proc tolik nepicujete uz treba do Jankulovskeho ze do tymu nebyl schopen privest tvurce hry, kdyz uz. V tomhle me strasne serete, ze dokazete kritizovat strasne moc jen to "co se vam hodi a co se může" a pak úplně předchazite jine veci, a to bud z principu nebo proto, ze tomu proste nerozumite. A ted nevim co je horsi...

Ja myslim, ze Panik odvadi dobre vykony ale zavdecit se fanouskum v cesku skoro nejde. Ostatne kdyz se tak divam na jine tymy, tak mi to dava zapravdu. Dobre jmeno si drz iakurat tak Trpis, ale za nim stoji ohromne penize a Vrba jeste jakztakz, ale tam jsou taky penize nesrovnatelne jine. mozna jeste Rada ale to je otazka casu..

Asi chapu vas postoj, ze se na to nekdy neda divat, protože sledujete každy zapas a to pak se averze stupnuje ale zase vam chybi i urcity nadhled, ktery by ste meli brat i s ohledem na minule roky bidy.

Reagovat
smazaný uživatel

Částečně souhlasím, vždycky se nám nebude něco líbit, ale při úspěších by to byly spíše drobnosti, zatímco teď je toho spousta a díky tomu zmiňujeme i věci, co by nám třeba jinak nevadily. A ano, typ Rudy Otepky chybí, ale to jsme taky někteří psali, divili jsme se, že od vedení nepadlo žádné slovo o potřebě kreativního záložníka.

Po letech bídy a balancování na hraně existence za současné problémy rádi jsme, ale nechceme se spokojit jen s tím, že jsme přežili a hrajeme ve středu tabulky, když majitel do toho sype peníze, vedení vyhlásilo boj o poháry, nakoupili Pánikovi hráče, které chtěl a stejně jsou výkony průměrné (a to jsme měli spíše slabší týmy, na Spartě jsme se posrali už v tunelu), taktika hrozná a využívání mladých (jako posledně) žádné. Začalo to už v minulé sezoně. A vadilo by nám to i bez toho vyhlašování boje o poháry, to až takový vliv nemá Teď se Slováckem to byl od prvního gólu konečně fotbal, ale po dlouhé, dlouhé době

#StopVálkám #NePánikovi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Zark

Dobře, diky za nazor. Ale mam tam nejake pochybnosti

"když majitel do toho sype peníze, vedení vyhlásilo boj o poháry" jak hodne do toho sype v otazce konkurence? Sype do toho vic nez Plzen, Slavia, Sparta? To asi ne, proto se da brat jako uspech ze se budete u techto tymu drzet, kdyz pominem slavku ta si jede svoji ligu.

"taktika hrozná" ... to podle me neni uplne pravda, videl jsem zapasy. ale taky sem videl co ma za tym a s tou zalohou proste nejde hrat nejak extra kombinacne.

A ohledne nejakeho omlazovani. kdyz tam zkousel dat Budinskeho... tak to dopadlo jak sme ve videli na Sparte.

Podle me do konce sezony Panik u tymu vydrzi, pak prijde nekdo jiny. bud dobry mlady progresivni trener, ktery za rok odejde nekam do Slavie, nebo nekdo jiny. kdo vi...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesype do toho více než první trojka, ze svého dává kolem 50M ročně, ale nevím, jestli do toho počítá i co jde z jeho firem, nebo ne. Většinou máme drobné regionální sponzory, z kterých toho zase tolik nekápne. S Křetínským ani s Číňanama se jeho finanční možnosti nedají srovnávat, Plzeň už má několik let příjmy z pohárů a Paclík má i svoji rezervu pro horší časy, takže letošní vypadnutí s nimi nijak nezamává. Ta první trojka je jasná a my bychom byli spokojení, pokud bychom se drželi hned za nimi, přesně jak píšeš.

Tou taktikou myslím souhrn více věcí (ne jen časté přihrávání vzadu a zmatenost jak se vlastně dostat k soupeřově brance a nakonec nákop s bojem o míč), to jen opakuju co už jsme tu psali mockrát, ale je to třeba i kopání rohů ve dvou do prvního obránce zakončené brejkem proti naší brance (trpěli jsme to několik desítek zápasů), střídání hráčů často až ke konci i když potřebujeme srovnat a něco změnit, abychom se začali dostávat do šancí...on Bob vypadá, že moc nemá rád změny a pořád jakoby se držel něčeho, s čím nás třeba slavně i se štěstím zachránil z beznadějné situace, ale teď už by mohl hrát i fotbal, zapracovávat mladé, rozvíjet Baník, vtisknout hráčům nějaké fotbalové návyky z tohoto století

Budínský měl ten zápas se Spartou asi nejméně povedený ze všech co u nás chytal, ale v Karviné ta výhra byla díky němu, v Opavě taky s přehledem. Dokonce odchytal minulou sezonu i pohár a ve finále proti Slavii taky super (to jsem byl i rád, že když o něco šlo, tak ho Pánik na ten finálový zápas nevyměnil a zůstal v zajetých kolejích). Lašty nebude chytat věčně a Budínský má sice pár věcí na zlepšení a jsem rád že ho máme a uvidíme, nejhůře to bude průměrný brankář, ale na ligu určitě má (pokud nejsem ovlivněný tím, že je mi sympatický)

Já doufám, že Pánik do konce sezony nevydrží, ale nechci nějakou rychlou záplatu (ta asi nebude, jinak už by musel být ven). Třeba bude do konce sezony jak říkáš, ale to bych měl z toho skřípání zničené zuby...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

Jaro 3.plac s prstem v nose,bez Boba a s Barkovem a Wojatschkem v kádru a Barymu na hrotu místo Smoly..

Reagovat
smazaný uživatel

Jseš si vědom, že TS13 je momentálně našim nejlepším útočníkem?

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale, jestli se místo někoho má dostat Barkov do áčka, tak je to Baroš...Legenda nelegenda.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Mrkni se na jarní los.

Reagovat
HorajzmAmmann

Wojatschkeho jsem viděl a je marný. Bojím se, že to je Šašinka 2.0

Reagovat
smazaný uživatel

To ho jako vážně hned odjebeš, aniž bys ho viděl hrát za dospělé? Dle čeho usuzuješ?

Ššainka byl (je) doklepávač, VW lítá všude kolem a umí dát branky i z dálky.

Reagovat
HorajzmAmmann

zdá se mi hodně pomalý a nemotorný, prostě jako starší Šašinka. Na křídle totálně nepoužitelný... neodjebal jsem ho, jen mu prostě moc nevěřím.

Zato Barkov je úplně jiná liga

Reagovat
smazaný uživatel

Nemotorný?

Kdyby už hrál za miže, tak bych neřekl ani popel, ale on zatím od dob, kdy jsem ho poprvé zaregistoval (U15) řádí s Barkovem jak černá ruka, což dokazuje rok co rok. Ne nadarmo figuruje v nominaci reprer jak U18, tak U19.

Zkus ho někdy více sledovat a nesoudit dle repre v Irsku, kde byl na kraji utopený. Jakmile hrál podhrot, tak už se zvedl i jeho výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Však Wojatschke je podhrot, křídlo. Hroťák je Barkov...Na tom ME sedmnáctek nevypadal Vojta tak dobře, jak jsem očekával, ale stále je velmi talentovaný a Baník si nemůže dovolit ztrácet takové talenty dříve než v jejich 21, spíš 23 letech...Už mi stačí, jak si nevytáhli Míšu Fukalu z Frýdlantu a ten teď je v Liberci a na pravém beku ukazuje velký potenciál...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Sám jsi největší žebrák

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
martin1

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Euphael

Reagovat
Losinho

Prej doma žebráci, přitom je tam slušná Olomouc.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
ondrasch77

A jak se teda těšíš na jaro?

Ven k žebrákům a doma se silnejma? To už asi moc 3-bodových výsledků nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HorajzmAmmann

toho se trošku bojím, ale Baník umí vyhrávat i venku, tak třeba něco uhrajou venku...

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
John Obi Mikel

Čtvrtej gól Slavie parádní.

Reagovat
HorajzmAmmann

OT:

Patrik Schick se dostal do hledáčku RB Lipsko, německý klub pracoval na příchodu českého útočníka z AS Řím a na poslední chvíli má jednoho konkurenta - o někdejšího hráče Sparty nebo Sampdorie hodlá usilovat také Schalke.

Ať už hlavně někam přestoupí...

Reagovat
Kang & Kodos

" o někdejšího hráče Sparty"

To mě vždycky píchne u srdce, když si vzpomenu na těch asi 30 minut, co u nás odkopal, zatimco k nám chodili Paixao a spol.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
kilobyte

Za tu chvíli u nás snad stihnul jen tu zidanovku, ne? Ale bůh ví, kde by teď marodil, kdyby začínal u nás.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Banikovec7

OT: Jak jsme tu řešili to finále poháru, tak se prý bude hrát u týmu, který je níže v tabulce v době semifinále.

Reagovat
kilobyte

To aby Slavia s tím náskokem nebláznila a počkala si až po semi.

Reagovat
Greny

A co když se semifinále bude hrát v jiný termín a třeba týden od sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Slavie bude hrát venku, dál neřeš...

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Banikovec7

Prý se bude počítat oficiální termín SF.

Reagovat
kilobyte

Spíš by mě zajímalo, kdyby se do finále dostala nějaká "vesnice".

Reagovat
Marv

Brno na to opravdu nemá a týmy z 3. a nižších lig se tam nemají šanci podívat..

Reagovat
HorajzmAmmann

škoda, že to nebylo i loni

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď přeju finálovou účast Hradci, aby se finále odehrálo na nejslavnějším stadionu v republice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

To je docela rozumný řešení, v poháru by to tak mělo fungovat celkově.

Reagovat
smazaný uživatel

Platí to i pro Slavii nebo bude hrát zase všechny zápasy poháru doma?

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám ten VAR fakt nesnášelt, a to ani ne jako fanoušek Sparty, když je to proti nám. My prostě hrajeme příšerně a rozhodčí nám zápasy neprohrává. Ale jak je proboha možný, že se rozhodčí jde podívat a pak takovej souboj, jako je Hanousek s tím debilem Malinským, v klidu foukne jako penaltovej? Už Malinskýho vyjádření dokazuje, že se to z hlediska penalt ubírá špatným směrem - tedy ne že penalta má bejt odměna, pokud vám soupeř nedovoleně ukončí akci, ale jako cíl velký spousty akcí. Výrazy jako "šikovně jsem si před něj dál nohu" bych prostě samotný trestal pokutou. Takhle hráči nesmí premejslet. Ve vápně pak nejde o gól, ale o šikovný spadnutí před obráncem. A to je hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si prostě doprdele nemáš "šikovně dávat nohu", ty máš dát gól, a když ti v tom zabrání nedovoleně, dostaneš za odměnu penaltu.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
didosh

Reagovat
kilobyte

Když on Malinský začal přemýšlet.

Reagovat
smazaný uživatel

Malinský

Reagovat
Godwinson

Jako ten Malinský je čůrák od pohledu, ale když otevře hubu, tak je to ještě mnohem horší. Když tam hrajou takový zmrdi, tak je dost důležitý, aby alespoň rozhodčí fungovali. A to je u nás vtipná představa

Reagovat
Pyroman

Malinský je neuvěřitelný koště, to ukázal už pár sezón zpátky, když ještě za Hradec kopl ležícího protihráče.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
shitcool

Štrama je strašnej floutek

Reagovat
lampas

Pokud si Křetínský není schopen ošéfovat ani to, aby proti nim nešli rozhodčí, tak nemá v tomhle byznisu opravdu co dělat. A trenér, který postaví v dresu Sparty do zápasu Radakoviče, taky nemá tam kde je co pohledávat.

Reagovat
pingla

Štramák na konci hodně pobavil

mi připomněl tohle: https://www.youtube.com/watch?v=JAFQFvSPhQ8

Reagovat
RadekVonCZE

Hovno!

Reagovat
Fairplay

Snajpr kvalit Komličenka v lize nebyl roky, ten kdyby nebyl z Ruska, tak se z něj dělá nový Pepi Bican. Hlavně že vychvalujeme všelijaký dřeváky jako Tecl, dříve třeba Wagner, Harba, Ikaunieks

Reagovat
mayday

Tak Wagner vyloženě dřevák není a nějakej standart si drží, ten tak sedm osm devět branek ročně dává. Ti další jsou jednosezoňáci, to je fakt.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
PlackaSKS

ten zákrok na baroše.. za co jinýho chce dát červenou než za šlapák ze strany na koleno... snad dostane daníček dodatečnej trest

Reagovat
čolo

Reagovat
mistr129

Reagovat
John Obi Mikel

Udělat to Baroš, o ničem jiným se týden nemluví.

Reagovat
didosh

Reagovat
andrew96

Zároveň ve srovnání s červenou pro Kodeše nerozumím, že ji nedostal také Radaković.

Reagovat
Liquid

byl sem tu jeden z mála co tu psal hned, že jasná červená

Reagovat
srandamač

gratuluji

Reagovat
Rarášek

Ten gól Brandnera Tyvole, to musí přeci bejt v TOP 3.

Reagovat
ratusek

taky nechápu

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Proč ve Slavii hraje desítku Rumun?

Reagovat
ratusek

ve Spartě chytá rumun a to je největší problém Sparty. další dement, co se k tomu chce vyjádřit a přitom ví hovno

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Losinho

Ten hejtil příchod Stancia ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť Nita pravidelně podává super výkony

Reagovat
Sosi

Ale ne pri nakupu v Bille

Reagovat
Rarášek

Byl to Kaufland.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude liga ve Fifě?

Reagovat
Banikovec7

Nejspis ne

Reagovat
smazaný uživatel

určitě nějaká ano

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měla? To jsou nějaký eurofotbalácký pravidla? Ještě řekni, že se jmenuješ Hanousek..

Reagovat
RadekVonCZE

Ale Rumunská bude Fakt je, že mají hodně vývojářů i z Rumunska

Reagovat
Erdovec

Honza Rezek

Reagovat
smazaný uživatel

Z posledniho prispevku rovnou do tretiho odstavce... Mindrak z Baniku za ten tyden teda fest porostl.

Reagovat
mistr129

Příště třeba bude i nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ti neni lito touhle detinskou ublizenosti shazovat svoji vlastni mnohahodinovou praci, tak se teda budu tesit...

Reagovat
honza.kvapill

Ublizeny si spis ty.

Reagovat
Mouser

Prvni dobrej nadpis v historii EF

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Štáfek a Hampl v tiki taka Tady je vidět, že fotbal sledujou a nejsou jen kecalové jako Hejma a spol.

Reagovat
KingMaster13

Jako Hampl luxusní, toho by tam měli brát furt. A i ten Štáfek se dá, byli tam daleko horší hosté

Reagovat
Posledni Kovboj

Hampl je dobrej, tesim se na videa

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Greny

Akorát teda mohli zopakovat i ten zákrok Radakovice, když tam Hampl říká že tím to všechno začalo... A zkušené to tam nedali ani když to několikrát zmínil a rozebrali jen Kacarabu a penaltu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Spalovač šancí

Za co jiného by měl jít Radakovič ven? To same Kacaraba ten druhý faul - nebyla chyba rozhodčího, že nedal žlutou, ale že nedal rovnou červenou. A Hancko ji tedy taky dostat měl.

VAR: 3 jasné červené a není ani jedna. A k tomu ještě ten nesmysl s penaltou

Reagovat
Liquid

přesně měli dát u Radakoviče tradiční kolečko, zdali červená nebo žlutá, myslím, že šlo ale hlavně o to, že to bylo v 8.minutě a sudí se bál dát takto rychle červenou a pak to kompenzoval u Kačaraby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Zrovna jdu kouknout, tuhle sezónu snad poprvý

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
domingo

ten nadpis je nechutnej

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

je skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
EAG le grand amour

Reagovat
smazaný uživatel

Kolmičenko kompenzuje Putina a jedinou dobrou věcí z této divnozemě plné dopingu a fake news

Reagovat
Imos

Sparťani! To vás baví číst furt ten brek k tý penaltě na blesku a všude? Jeden dva články bych pochopil, ale kolem deseti už je fakt moc a je to dost trapný, čeho si Dan myslí, že docílí?

Všichni tady ví, že kdyby Sparta stejně zařízla Slovan tak je o tom jeden článek a dneska už se o tom neví

Reagovat
Kang & Kodos

Mě spíš nebaví číst podobný hovna

Reagovat
bruchy

Tým kola Příbram

Ta baráž byla na zblití, ale teď zase začínám odpouštět

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný kolo

Reagovat
srandamač

Odkud vylezl ten Malinský? Ještě ani nedopadl a už se vztekal, že se nepíská a pak tam jde ramenem do soupeře, uplnej bezmozek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele