Další marod v Bayernu, Davies vynechá zápasy s Leverkusenem i Laziem

05.02., 12:12
Aktuality
Alphonso Davies (© AFP)

Bayern ne a ne opustit problémy se zraněními. Teprve nedávno se musel mnichovský velikán smiřovat s faktem, že bude na delší období postrádat Kingsleyho Comana, teď se na nějakou dobu obejde také bez levého obránce či křídelníka Alphonsa Daviese. Podle zpráv z televizní stanice Sky Germany se jeho absence protáhne až na tři týdny a zmešká nejen duel s Laziem.

Už v půlce února podstoupí aktuálně druhý bundesligový celek první osmifinále Ligy mistrů, ještě předtím ho ale čeká v německé nejvyšší soutěži přímá bitva o první příčku s Leverkusenem. A do tohoto zápasu se kanadský reprezentant nepodívá, alespoň takové informace rezonují napříč německými médii. Na vině je zranění kolene, které si hráč přivodil v sobotním ligovém klání proti Mönchengladbachu.

Do střetnutí s Bayerem by nemusel mít kouč Thomas Tuchel k dispozici minimálně šest hráčů. Bez ohledu na to, že existuje určitá naděje, že se z marodky navrátí Joshua Kimmich a Dayot Upamecano, evidentně bavorský stratég bude znovu čelit nelehké situaci ohledně složení své sestavy. Taková skutečnost pochopitelně pouze hraje do karet aktuálnímu lídrovi Bundesligy.

Mimo hru pro utkání s Gladbachem byli také Konrad Laimer, dlouhodobě zraněný Bouna Sarr, náhradní brankář Daniel Peretz a Serge Gnabry, na Asijském poháru stále zůstává stoper Min-jae Kim. Oficiální klubové stanovisko ohledně přesné délky Daviesova výpadku zatím není známo, Bayern pouze specifikoval, že si třiadvacetiletý rodák z Ghany natáhl vazy v oblasti levého kolene. Nedá se ale předpokládat, že nejbližší dva mače stihne.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com, fcbayern.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
janinho

chudak harry, on tu trofej nevyhra ani s bayernom

Reagovat
Jardman

Letos Bayer. Přes léto vyhodit trnéra, posílit kádr a příští rok to bude treble.

Reagovat
janinho

verim tomu, ze s nagelsmannom alebo flickom by bayern hral ovela lepsie. tuchel bol celkom dobry v psg ale chelsea aj bayern su cisty trapas. ten titul minulu sezonu im BVB darovali.

Reagovat
Jardman

Ano, už loni jsme to neměli vyhrát. Ta rošáda s Nagels, to mluví za vše - ve všech soutěžích byl na tom dobře, v LM bez prohry, skoro bez inkasovanýho gólu, dostal padáka, přišel Tomík a všechno prohrál, nechápu, jak BVB to loni neurvala.

Reagovat
janinho

dost im chybal v poslednom kole Bellingham (az teraz ked ho vidim v Reale vidim ako velmi im musel chybat) a proste to nezvladli v hlavach. nechapal som ako kktsky vtedy zacali ten zapas, potom to uz bol len boj s casom. skoda toho (pre bayern) lebo tuchel by letel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
db18

Reagovat
8lampard8

no já na Tuchela teda vzpomínam v dobrym, přece jenom titul v LM neni k zahození, navíc jsme vyřadili na cestě k němu ty nejlepší týmy a předváděli solidní hru. Sice ta hra v druhý půlce angažmá nebyla kdovíjaká a nedalo se na ní kolikrát koukat, ale obrana fungovala a pokračoval v rozvoji některých mlaďochů, který Frankie předtim vytáh.

Reagovat
db18

Tak tady funguje relativně jen ta podpora juniorů, ale to je taky kvůli tomu, že jim musí něco sypat do pití a má na marodce půlku kabiny, takže mu nic jiného nezbývá...

Reagovat
vladino10

Vyhrať vyhrá, otázka je ci túto sezónu. Bayer je posledne zápasy celkom neproduktivny aj keď hra dobre, to bayern hra hovno už 1,5 sezony ale góly stále dáva.

Tento Davies zatiaľ nebude až taky problém, pokryje to guerreiro a mazraoui. Aktualne sa ešte aj tie zranenia bayernu tak pekne rozložili, ze to je rozdelené medzi posty tak, ze to vedia pokryt. Uvidíme co za pár týždňov.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Salfovic

Bayern 59 gólů, xG 59

Leverkusen 52 gólů, xG 49

Reagovat
janinho

momentalne sa mi zda ze bayerN sa trosku zasekol. na zaciatku sezony dominovali v zapasoch a teraz je to skor vyrovnane, takze si myslim ze sa leverkusen na nich hecne a pokial harry sam nespravi 2-3 goly, tak by som si skor tipol ze ich daju. snad sa mi podari pozriet si ten zapas.

Reagovat
Rudnevs

Bayer sa ale zasekol tiež

Reagovat
vladino10

Bayer z posledných 4 zápasov vyhral 2 iba silou vôle. Jeden remizovali a s Darmstadtom to bola ako tak pohodova vyhra

Reagovat
db18

Teď už ale budou mít k dispozici navrátilce z afrického poháru.

Reagovat
Sigma Olomouc

Kane je dokope k titulu

Reagovat
Fodbalysta

Každý slušný člověk přeje titul Leverkusenu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Bayern +

Reagovat
godwood

Reagovat
Kucka

Reagovat
PavlíčeQ

ne

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele