Coman si poranil koleno. Jak dlouho bude chybět? Je to vážné, zní z Bayernu

28.01., 13:42
Aktuality
Ošetřování Kingsleyho Comana (© AFP)

Bayern měl po sobotním bundesligovém programu určitě radost, že zvládl derby v Augsburgu. A byl také rád, že stále vedoucí Leverkusen ztratil něco ze svého náskoku na čele po plichtě s Mönchengladbachem. Jenže dobré zprávy vystřídaly následně ty špatné. Pravděpodobně totiž nebude delší dobu k dispozici křídelník Kingsley Coman, který si poranil v zápase koleno.

Byla to poměrně nešťastná situace. Krátce předtím, než mnichovský celek otevřel ve 23. minutě skóre utkání, operoval sedmadvacetiletý Francouz před brankou. Ale upadl a lěžícího ho následně zalehl soupeř Phillip Tietz, který se snažil odkopnout míč do bezpečí. Na první pohled se nejednalo o nijak dramatickou situaci. O to hůře každopádně nevinný střet pro Comana dopadl.

Musel ihned vystřídat, hřiště opouštěl za pomoci lékařského personálu. Thomas Tuchel, kouč aktuálně druhého celku německé nejvyšší soutěže, pak neměl pro fanoušky příznivé informace. "Je to zranění kolene," potvrdil. "Budeme muset počkat na podrobnější vyšetření, zkontrolují se vazy a pak uvidíme, jaký bude výsledek. Pravděpodobně je to ale vážné, vypadalo to hodně bolestivě. Neexistovala žádná šance, že by zůstal na trávníku.”

V útrobách stadionu byl mimochodem Coman spatřen o berlích. A ačkoli ještě Bayern žádné oficiální stanovisko k délce absence nevydal, už v sobotu večer hovořil podobně skepticky jako Tuchel také Christoph Freund, sportovní ředitel Stern des Südens. "Je to pro nás všechny samozřejmě velká rána,” hlesl. "Jak však znám Kingsleyho, vrátí se ještě silnější. Přejeme mu brzké uzdravení.”

Bavorský mančaft v současné chvíli obecně trápí poměrně početná marodka. Už do Augsburgu neodcestovali vlivem zdravotních problémů Dayot Upamecano, Konrad Laimer a Joshua Kimmich poté, co utrpěli šrámy po středeční ligové dohrávce proti Unionu. Mimo hru je pro ofenzivní počínání stále Serge Gnabry, kvůli reprezentačním povinnostem na Africkém poháru národů, respektive Asijském poháru, nemůžou být nasazeni ani Noussair Mazraoui a Min-jae Kim.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com, fcbayern.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
PavlíčeQ

to je tak patnacte zraneni za dobu co je v bayernu?

Reagovat
bayern987

Podle tm je to jeho 35. zranění u nás, ale valná většina těch zranění trvala cca 10 dní.

Reagovat
PavlíčeQ

tydenni bolistky neresim ale tech vetsich zraneni mel uz dost, to je proste na palici

Reagovat
vladino10

Neni k dispozícii na hosťovanie nejaký Perisic/Kutýño?

Reagovat
Salfovic

Asi by to chtělo, protože Tell tam byl ještě zoufalejší než Coman, což už je tedy umění.

Reagovat
PavlíčeQ

na kridlo musiala a na podhrot muller/choupo

Reagovat
Seydou Doumbia

Douglas Costa Lingard, El Gaži, Vela, Bellarabi, Jesé

Reagovat
Bayern +

Benrahma ešte, toho by som asi aj bral

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo aha já četl free agent ne kdo je volný na host, to bych musel projít 30 velkých týmu a spekulovat kdo moc nehraje a koho by kdo pustil a to se mi nechtělo Benrahma cikán takže nebrat, radši Corneta

Reagovat
Bayern +

Cornet ale na Bayern nemá, herne je úplne v prdeli aj vo WHU, akurát má výhodu, že sa vie dostať do šance a byť gólový. Benrahmovi strašne prekáža Moyes podľa mňa, fakt by som ho chcel vidieť pár zápasov niekde v City alebo niečom ofenzívnom proste.

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš pravdu že na to Cornet nemá. Však on ani na Lyon neměl, když byl v ofenzívě tragický tak hrál beka a wingbeka, vůbec nechápu jak se takový hráč dostal do PL. Ale mám doma jeho podepsanou velkou kartu jak hrál ještě za Méty, to by tě mohlo zajímat. Jen teda nemám fotku, mám to u bráchy. Ale vzpoměl jsem si na to. Benrahmu nemám rád, čili radši nikoho.

Reagovat
Bayern +

na LW Musiala na AM Műller

Reagovat
vladino10

myslíš ze to je pre tuchela varianta?

Reagovat
Bayern +

Keď nás bude 11 tak asi jo

Reagovat
vladino10

ja už vidím čupa na krídle

Reagovat
Bayern +

Ale no, však ešte buchneme Wirtza do stredy večer

Reagovat
db18

Budem hrát v deseti a Müller to do jedenácti doplní v 85. minutě...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
bayern987

::thumbsup: :

Reagovat
Breze

Reagovat
Breze

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele