EF Fantasy k MS 2022 - Staň se nejlepším manažerem EuroFotbalu

19.11.2022, 16:05
Aktuality
S každou výraznou sportovní událostí se vážou i různé hry pro její nadšené příznivce a nejinak tomu bude i v případě letošního mistrovství světa. Oficiální stránky FIFA umožňují komukoli zúčastnit se tzv. fantasy soutěže, která každého jednotlivce postaví do role manažera vlastního celku složeného z přímých účastníků katarského šampionátu.

Základní princip je jednoduchý. Reálné úspěchy hráčů na hřišti znamenají přísun bodů vašemu týmu. Každý má jedinečnou šanci prokázat své fotbalové znalosti v praxi a zasoutěžit si přímo ať už s Vašimi blízkými, se statisíci fotbalových fanoušků z celého světa či tady s námi na Eurofotbalu.

Po velkém zájmu o tuto hru na předešlých světových i evropských šampionátech se i letos můžete těšit na EuroFotbalovou ligu a pravidelné články, které budou schraňovat prostor pro volnou diskuzi.

Pravidla

Vše podstatné je k nalezení na oficiálním webu soutěže. Kdo již svůj účet na stránkách FIFA má například díky minulému MS 2018 v Rusku, stačí se pouze přihlásit bez dalších registračních formalit.

Poté přichází na řadu složení týmu. Hráč má k dispozici stomilionový obnos, za nějž si pořídí svých patnáct vyvolených. Každý fotbalista byl na základě svého renomé, statistik a postavení v národním týmu ohodnocen přiměřenou částkou, a to tak, aby nebylo možné seskládat celou soupisku jen z největších hvězd. Dále není povoleno mít v týmu více než tři hráče z jedné reprezentace. Toto omezení se po odehrání základních skupin bude měnit a s každým dalším vyřazovacím kolem je možné vzít do týmu adekvátně vyšší počet hráčů.

Změny formace se docílí výběrem požadovaného rozestavení na grafickém znázornění hřiště nebo jednoduchým přetažením hráčů z lavičky namísto hráče v jiné řadě. Nutnou podmínkou je účast vždy alespoň tří obránců, dvou záložníků a jednoho útočníka.

Zvykem bylo mezi jednotlivými koly provádět v případě potřeby povolený počet přestupů. To samozřejmě platí i letos, ale s tím rozdílem, že přestupy můžete udělat i po uzávěrce daného kola a to v případě, kdy hráč, kterého chcete prodat a hráč, kterého chcete koupit má svůj zápas ještě před sebou. Příklad: v sestavě máte Fodena, vyjdou sestavy hodinu před zápasem a zjistíte, že je pouze na lavičce, tak můžete místo něho koupit Saku, který bude v základní sestavě týmu Anglie. Ve skupinách máte nicméně pouze 2 volné přestupy na jednotlivá kola.

Rozhodujícím jazýčkem na vahách obvykle bývá výběr kapitána týmu, neboli fotbalisty, jemuž se počet získaných bodů v daném kole zdvojnásobí. I kapitánskou pásku lze během každého hracího dne přenášet na dalšího hráče, nicméně pouze jednou můžete svého kapitána během daného kola změnit, což je změna oproti poslednímu šampionátu, kdy bylo možné měnit kapitána na každý nový hrací den během daného kola. Příklad: na pondělí je Váš kapitán Kane, ten se úplně neosvědčí, tak si na úterý přehodíte pásku na Messiho a to znamená, že případně další změna kapitána ve středu či čtvrtek již nebude možná.

Ve hře můžete využít i tzv. "boostery", a to v podobě tří jedinečných možností, jak si během turnaje bodově polepšit.

Nesmí chybět klasická Wildcard, díky které můžete provést neomezený počet přestupů během jednotlivých kol. Využít jí nemůžete pouze před startem osmifinále, kdy není důvod si svojí Wildcard plácat, protože máte automaticky možnost udělat přestupů kolik chcete stejně tak jako před startem turnaje.

Další booster, tentokrát novinka, je 12th man - čili 12. hráč vašeho týmu, kterého si můžete vybrat ze všech dostupných hráčů mimo váš tým. Cenové ani týmové restrikce zde nejsou počítány, takže velmi zajímavá možnost.

Posledním boosterem je Power Captain, který Vám umožní získat dvojnásobný počet bodů s tím rozdílem, že daného hráče nemusíte volit, protože systém automaticky vyhodnotí vašeho nejlépe bodujícího hráče ze základní sestavy.

Eurofotbalová liga

Kromě automatického zařazení do celkového žebříčku spolu se všemi ostatními může být každý hráč součástí neomezeného počtu dalších minilig, ať už otevřených veřejnosti či soukromých jen pro ty nejbližší. Vítězem je hráč, jenž nasbírá nejvyšší počet bodů.

Ke vstupu do EuroFotbalové ligy, která je volně přístupná všem zdejším návštěvníkům, postačí po registraci na webu FIFA kliknout na tento odkaz, případně v sekci Leagues po kliknutí na "Join leagues" zadejte kód NFEG34Z8.

Uzávěrka sestavení soupisek je stanovena na počátek mistrovství, tedy úvodní výkop utkání domácího Kataru s Ekvádorem v neděli 20.11. v 17:00 středoevropského času. V případě jakýchkoliv dotazů či jenom pochlubením se Vaší sestavou využijte klasicky naší diskuzi pod tímto článkem.

Všem přejeme hodně štěstí ve hře.

Autor: Coutinho10

Komentáře (190)

Přidat komentář
fabec1222

Reagovat
Liveral

Tím jak je nastavena wildcard, tak se v zásadě necha použít na 2 kola najednou. Např ji použiju na MD2, kde si poskadam celej tým a v průběhu posledního zápasu MD2, kdy už budou všichni hráči locked si to poskládám na MD3 s tím že se mi ty transfery přenesou. Otázka je jestli ta hra bude reálné naprogramovaná podle toho co říkají pravidla. Vzhledem k tomu že je napsali den před startem, bych se nedivil kdyby to tak nebylo

Reagovat
Coutinho10

jako možný je všechno , ale jo, asi není špatný nápad si ten tým složit vyloženě na MD1 a pak využít wildcard na MD2, navíc už každý bude zhruba vědět, na jaký hráče se dá více spolíhat

Reagovat
Horcmen

Diletanti mění pravidla každý den a co platilo včera, na druhý den už neplatí. Škoda, nač to udělat jednoduše, když to jde složitě.

Reagovat
Spejbl

Spíš bych to nazval "nač to dělat pořádně, když to můžou na poslední chvíli odfláknout..."

I proto to "pořádně" projedu až zitra pár hodin před výkopem, bo dřív to kvůli těm úpravám stejně nemá moc smysl. A to si myslím, že nějaká změna/úpravav té fantě beztak proběhne ještě i po úvodním zápase...

Reagovat
Horcmen

já to kašlu, tipuju, že to nakonec bude fungovat jinak, než by dle pravidel mělo

Reagovat
Liveral

To si myslím taky no

Reagovat
Spejbl

Měli na to kolik? Jen 4 roky příprav od minulýho WC (příp. 12 od výběru pořadatele), tak po nich nemůžeme chtít zázraky, no...

Reagovat
Coutinho10

no, aby to třeba nespadlo podobně jako PL fanta před posledníma deadlinama

Reagovat
Spejbl

No, nvm, jestli by lidi čekali zrovna na last-minute leaks Kataru, aby přetížili server...

I když s tím, jaká příprava byla u pravidel, bych se nedivil, kdyby to táhli na nějakým shit serveru/serverech. Každopádně já mám hotovo, takže klidně ať to spadne.

Reagovat
Coutinho10

j trochu na tu kvalitu tý organizace celé fanty od FIFA narážím no, že možná nějaký slabší servery tam můžou bejt, asi by to nebylo překvapení vzhledem k těm pravidlům atd.

Reagovat
czechfant

Rozumíte tomu někdo nějak víc? Já třeba nechápu proč ve vyhledávání hráčů mám Mbapého a Benzemu ne. I když Mbapého prodám, tak se mi tam Benzema neobjeví. Z Německa pro změnu mohu koupit asi jen 2 hráče.

Reagovat
Coutinho10

tak to nevím, já mám oba dva řazený normálně mezi útočníky Francie a ohledně Německa se mi v pohodě podařilo koupit 3 hráče Německa....napadá mě leda zkusit se přihlásit v jiným prohlížeči, třeba se to jenom špatně zobrazuje

Reagovat
czechfant

Na mobilu mi to funguje normálně. Tak nevím.

Reagovat
Coutinho10

tak aspoň na mobilu ti to jde , jinak já měl ze začátku trochu problém na notesu s prohlížečem Google Chrome, házelo mi to tam nějakou chybu, nějak přeskakoval seznam hráčů, takže mi nešlo složit tým, takže fantasy upravuju teď na prohlížeči Opera a jede to suprově, tak možná v tom Chromu je problém

Reagovat
czechfant

Chrome mám na obojím. Ale muže to být na pc nějaký rozbity. Dokonce jsem našel i Appku

Reagovat
Coutinho10

j nebo si zkus stáhnout ještě jiný prohlížeč, třeba tu Operu, ať můžeš v pohodě ovládat fantu i na pc/notesu...podle mě by ti to ten problém mohlo vyřešit

Reagovat
madridcan

On sa vôbec neobjavi totiž

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
czechfant

Musím to celý předělat

Reagovat
smazaný uživatel

Benzín nic čeče

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo myslíte, že začne, Foden, Saka, Sterling, Grealish, nebo Mount?

Reagovat
Coutinho10

těžko tipovat, ale asi bych nejvíc věřil v Saku

Reagovat
monty25

Já taky, proto ho dávám do Fantasy.

Reagovat
Coutinho10

já to ještě pořád překopávám, tak uvidím

Reagovat
Liveral

Já dám Saku ale počítám s případným transferem těsně před startem zápasu

Reagovat
DieFohlenBMG

podle mě začne Foden a Saka/Sterling na křídlech

Reagovat
Hafna

Tož asi zkusím no, proč ne

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přidám pouze tip na další zajímavou hru nejen k MS, ale i celému fotbalovému dění, ve které se dá i něco vydělat: https://sorare.com/r/maiwo-0b44fa72-c1ad-4ae5-bfde-a79c42f2e001

Reagovat
fsada

Tak to po letech opět zkusím no

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Pablos

My Bracket : kód 4A306884

Hyundai match predictor: 7IP9TRUW

Tady máte další jen pro nás z EF

Reagovat
Pablos

Je to pořád ta ofiko fantasy... jen další hry, tipování skupin, vyřazovaček a celého vítězství (My Bracket). Tipování skóre každého zápasu jednotlivě (Hyundai Match predictor). Tak se připojte, ať je nás tam hodně a je to zajímavější.

Reagovat
Coutinho10

jsem tam taky už

ještě pro přehlednost přímo odkazy pro vstup do těchto EF minilig:

Bracket: https://play.fifa.com/bracket-predictor/join-league/4A306884

Predictor: https://play.fifa.com/match-predictor/join-league/7IP9TRUW

a za sebe doporučuju obdobu Predictoru (tipování přesných výsledků, umístění skupin a pak i playoff) tady na EF ve spolupráci s Fortunou:

https://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-2022/soutez/

Reagovat
Pablos

Reagovat
Freedo

Chtěl jsem jít i do tý Fortuny, po dvou letech se lognu a zjistím, že mi zablokovali účet. Takže nic, no. Důvod hádám byl, že se ze stejné IP občas přihlásil i táta a co jsem googlil, tak to vadí.

Reagovat
Coutinho10

aha, dohledal jsem toto a to máš asi na mysli:

7.4 Veškeré bonusy či jiná zvýhodnění jsou určeny pouze amatérským hráčům a jsou vázány na jednu osobu, rodinu, domácnost, emailovou adresu, telefonní číslo, číslo příslušné platební metody (např. platební karty), sdílený počítač, IP adresu, MAC adresu.

https://www.ifortuna.cz/cms/obchodnipodminky

každopádně i tak mi přijde divný, jestli ti fakt na základě toho zablokovali účet, že ho teda nemůžeš využívat i pro běžný sázení (mimo nějaký bonusy, tipovací soutěž atd.)

Reagovat
Freedo

No, jinak si to vysvětlit nedokážu a našel jsem diskuzi, kde s tím někdo měl taky problém. Za neaktivitu se neblokuje, ne?

Reagovat
Pablos

A nemáš nějakou exekuci ?

Reagovat
Freedo

Ne a ta částka taky nesedí

Reagovat
Coutinho10

no, tak možná nakonec jo

4.12 V případě, že na Kontě nedojde k žádnému pohybu po dobu delší než 12 měsíců, je Fortuna oprávněna vyhodnotit Konto jako neaktivní.

4.14 Pokud Fortuna zjistí spojení mezi jednotlivými Účastníky, respektive jejich Konty, a bude mít podezření, že stejná osoba má přístup k několika Kontům, příp. že více osob má přístup k jednomu Kontu, je oprávněna zablokovat přístup ke všem takovým Kontům až do prošetření podezření a zároveň zablokovat Účastníkovi možnost účasti na Hazardních hrách. Zablokování Konta bude Účastníkovi oznámeno.

Reagovat
Freedo

Aha, tak to může být obojím. Dík za potvrzení

Reagovat
drussbarb

Ať vyhraje nejlepší!

Reagovat
smazaný uživatel

Jak využiji ten booster 12th man? Ten hráč mi zůstane na jedno hrací kolo?

Reagovat
Coutinho10

jj jenom na tento MD1, pokud ho chceš využít hned na toto 1. kolo a nepošetřit třeba na další kola ve skupině či playoff

12th Man – Will allow you to select 1 additional player outside your existing squad, to score points for your team in a matchday.

Reagovat
Hafna

Tak asi 40 minut mi trvalo nacpat se do limitu 100M

Reagovat
Coutinho10

já už skoro mám hotovo, ještě přemejšlim nad jednou dvoj-výměnou

Reagovat
Hafna

Já to na úvod zkusil a zbývalo mi vybrat ještě 2 hráče a budget jsem měl na ne 0,5 M Tak jsem musel asi 8 hráčů vyhodit a hledat levnější

Ale možná blby dotaz: z lavičky můžu hráče posílat v rámci kola mezi kalendarnimi dny nebo i mezi zápasy v daný den?

Reagovat
Coutinho10

tentokrát to má fachat i mezi zápasy viz

Manual Substitutions can be initiated by the user during the Matchday. A Manual Substitution is only when you sub out a locked player from your lineup for an unlocked player from your bench.

Reagovat
Hafna

Díky

Reagovat
Coutinho10

jj nz

Reagovat
Coutinho10

Unlocked Players:

Players display as unlocked when the team they play for has yet to play in the current Matchday

Locked Players

Players display as locked once the match of team they play for has begun in the current Matchday.

Reagovat
Pablos

já to měl do minutky hotovo Jen tedy jsem dnes musel vyhodit Benzemu a dát tam místo něj Lukaka, abych vzápětí vyhodil i jeho

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Bayern +

po dlhej dobe idem hrať aj ja, tak som zvedavý ako dopadnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Letos se s tim moc srat nebudu a stejne vyhraju easy...Jinak Foden by mel hrat ne ?

Reagovat
Coutinho10

asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

mam ho tam, ale na Messiho se mi nejak ne a ne podarit najit prachy

Reagovat
Coutinho10

Messiho tam chci taky narvat , ale zase otázka, jak moc bude ready, ve formě, protože posledně trénoval individuálně, ale hrát prý má

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Dumfries 7.7 gol je ještě nějaká sázkařská sekce ?

Reagovat
Coutinho10

nějaká myslim jo, ale ta už není aktivní a ani si už nepamatu link

Reagovat
Coutinho10

věříš Španělsku jo ?

Reagovat
fabec1222

Španělsko mám nejvíc, na vítěze mám i Dánsko, Argentinu a Nizozemsko. Pak spoustu týmů na (ne)umístění

Reagovat
Coutinho10

j, já jim teda moc nevěřím...Argentina či Nizozemsko můžou dojít daleko a Dánsko jsem hodně zvědavej, taky můžou překvapit

Reagovat
fabec1222

čau peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Btw proč už nedělá fantu Counter ?

Reagovat
Coutinho10

protože se od EF úplně distancoval, naposledy byl přihlášenej 1.1.2022

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. asi šel žít reálný život tak má smůlu neužije si potěšení z fanty

Reagovat
Coutinho10

ale na twitteru aktivní je, takže zradil EF

Reagovat
doocetung

Snažil jsem se to přečíst ale nepochopil jsem jestli se zase vyplatí dat ze začátku do základů ty co hrajou nejdřív a pak kdyžtak měnit ?

Reagovat
Coutinho10

určitě jo, abys je případně mohl vystřídat za ty, co teprve budou hrát

Reagovat
doocetung

A s kapitánem tak samo ? Nejdřív zkoušet pásku těm co hrajou nejdřív ?

Reagovat
Coutinho10

jj stejný, ale jak je zmíněno v článku, tak pozor, změnit ho můžeš jenom jednou, po druhý změna pásky už nepůjde

Reagovat
Liveral

Poslední dilema jestli KDB + Kamada vs DiMa + Saka. Blbý je že případně nemám + 0,5 na Fodena kdyby saka nehral

Reagovat
Coutinho10

já tam narval naštěstí jak KDB, tak Di Mariu, ale jestli musíš vybrat mezi těma dvěma variantama, tak asi ta druhá no vypadá lépe

Reagovat
Liveral

Jn, jen nevýhoda Di Marii je že už mám Messiho i Lautara ale z jednoho z nich se stane na MD2 Depay a ten první zápas má Argentina tak dobrej, že je to asi jedno

Reagovat
Coutinho10

tak to máš nabouchaný...já teda Messiho tam taky narval, ale to je z jejich ofenzivních hráčů s Di Mariou vše

Reagovat
Coutinho10

tak to bych možná tebou šel do KDB s Kamadou, ať to máš pestřejší

Reagovat
fabec1222

Hned na první zápas v sestavě golman Ekvádoru, kterej nakonec nechytá Ještěže sem stihl ještě teď vyměnit

Reagovat
Coutinho10

já jdu do golmána Qataru

Reagovat
fabec1222

Ten bude mít tak -40 bodů

Reagovat
Coutinho10

j, nebyla to dobrá volba aspoň hu můžu vystřídat pak za Hennesseyho

Reagovat
vladino10

Dá sa začať aj po tomto zápase či už som to prejebal teraz?

Reagovat
Coutinho10

jako přidat se určitě můžeš i dodatečně, ale budeš moct hrát až od 2. zápasů skupin, protože tyto 1. zápasy skupinový jsou už uzavřený no

Reagovat
vladino10

Som si to začal skladať 5 minút pred sedemnástou, stíhal to na sekundu presne a vyhodilo mi to nejaký error

Tak som v nezmyselnom nahlom klikani klikol na autopick a mám plnú zostavu katarcanov picitam

Reagovat
Coutinho10

no aspoň něco, lepší než nic

Reagovat
fabec1222

Proč nejde vidět sestava ostatních? Hodí mi to error 404 A proč omg golman Ekvádoru 0 bodů? Však čisté konto omg

Reagovat
Coutinho10

mně třeba tvoje sestava jde vpoho rozkliknout, ale ještě tam nemají to vypadá započítaný body ikdyž mně tam ty -3 za brankáře Qataru už dali...zajímavý

Reagovat
vacin

Podle všeho nemají započítaný body související s odehranými minutami.U Preciada mám započítaný 3 body za asistenci, ale už ne za odehraný zápas a čistý konto a Estupinan nemá žádný body.

Reagovat
Coutinho10

tak snad na tom zapracují, aby to v příštích dnech bylo komplet a ne jenom něco

Reagovat
Coutinho10

tak konečně nějaký info:

Please note: Due to data feed issues, some players from the QAT v ECU fixture have incorrect scores. We are working to resolve this as soon as possible.

Reagovat
Pablos

OT: ty o tom víš tak něják nejvíc mi příjde... tak jsem se rozhodl tě otravovat, než to dohledávat Jsou nějaké volné transfery během jednoho kola... nebo né ? Např. když bych měl Depaye (já ho teda osobně nemám) a dnes se dozvěděl, že nehraje... můžu ho vyměnit (mimo svojí lavičku) nebo už je to prostě smolík ? Přišlo by mi to docela vostrý takhle odhadnout sestavy hned před začátkem turnaje na celé kolo.

Reagovat
Hafna

Podle mě ted můžeš vyměnit mimo sestavu dva hráče do startu 2.kola a záleží na tobě jestli je vyměníš už ted nebo až mezi kolama. Ale teda jistý si nejsem ale takto jsem to pochopil

Reagovat
smazaný uživatel

jj.. jde to. Teď jsem Lukaka vyměnil za Gnabryho

Reagovat
Coutinho10

super, super, že člověk nemusí čekat na konec danýho kola

Reagovat
Liveral

Můžeš ho prodat a koupit někoho kdo ještě taky nehrál. Ale máš jen 2 tyhle transfery v rámci každého Matchdaye... Akorát tam mají bug, vzal jsem Saku s tím že když nebude hrát, dám tam Fodena, nicméně mám 3 Angličany, ale když prodám Saku, jeho místo se neuvolní takže můžu koupit kohokoliv kromě Angličana (naštěstí to vypadá, že Saka hrát bude, takže je to jedno)

Reagovat
Pablos

Oká dík

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo, nevěděl jsem, ze Lukaku je zraněný. Vzal jsem ho, protože jsem čekal, ze proti Kanadě je velka pravděpodobnost, ze se trefí.

Asi není žádná možnost teď ještě v tomto kole udělat transfer, ze?

Reagovat
Coutinho10

naštěstí teda je ty 2 přestupy

Reagovat
O.Giroud

Ako vystriedam hraca? Ved ked ho kliknem tak tam mam len moznost ho dat kapitana

Reagovat
Coutinho10

já tam mám, když kliknu z pole, tak sub off a když na lavičkáře, tak mám sub on, leda mě napadá, jestli chceš dát dolů hráče, co teď hraje, tak to půjde asi až po zápase

Reagovat
O.Giroud

Aj na prehliadaci? Ja som skusal Chrome, Edge aj Operu a proste tam vidim len moznost kapitana, ale je vidiet, ze je to orezane. Na mobile to vidim cele

Reagovat
Coutinho10

j , např. na mobilu, když chci vystřídat Di Mariu https://ibb.co/MCPKLyj

Reagovat
O.Giroud

a na webe mam len captain a orezane a ked scrollujem dole tak nic

Reagovat
Coutinho10

pošli screen

Reagovat
O.Giroud
Reagovat
Liveral

To vypadá že se ti to tam prostě jen nevejde. Zkus si dát přiblížení v prohlížeči třeba na 50 %

Reagovat
O.Giroud

ajo dik, ze ma taka blbost nenapadla mna len prekvapilo, ze som skusal asi 3 prohlizece a vsade to bolo rovnake

Reagovat
Liveral

To bude tím že asi máš ve Windows takový to jejich defaultni 150% přiblížení. Pak máš obrovský všechno a všude. Jde to na pár kliku změnit primo ve Windows a propise se to všude

Reagovat
O.Giroud

diky

Reagovat
Coutinho10

j, zkus asi jak píše Liveral, asi to máš moc přiblížený

Reagovat
O.Giroud

Reagovat
PJ

hmm, prodat hned Depaye a Pasveera a vyplácat si oba přestupy?

Reagovat
Coutinho10

záleží, koho máš za ně na lavičce, ale asi se to nabízí

moje trojka: Dumfries, Bergwijn a Gakpo hrajou

Reagovat
PJ

do brány mam Courtoise, tak tam si transfer plácat nebudu, ale ten Depay nevim no

Reagovat
Coutinho10

jestli mu věříš a nechceš plácet wildcard, tak si ho nech, ať ho nemusíš kupovat na 2. kolo

Reagovat
Coutinho10

*wildcard nebo případně jeden ze dvou volných přestupů

Reagovat
PJ

Depay out, Gakpo in a ušetřeno jeden a půl mega, to se bude hodit na nějakej další transfer.

... takže teď čekam, že to 70 minut bude 0:0, Nizozemci se budou trápit, tak tam Depaye pošle i zraněnýho a ten dá dva

Reagovat
PJ

tak ne 70, stačilo 60

Reagovat
Coutinho10

teď ještě stačí nějakej ten golík od něj, ať to je komplet

Reagovat
Coutinho10

tak Gakpo nám vyšel

Reagovat
PJ

nakonec dobrej transfer

Reagovat
Pablos

Tak zatím celkem provar To to teda začlo

Reagovat
Pablos

*

Reagovat
Coutinho10

koukám, že zatím ti hráli 3 hráči, takže to je dost zkreslený, 2 z nich vystřídáš, takže to ještě vpohodě můžeš otočit ve svůj proapěch

já si vyčítam zatím, že mám 2 obránce Anglie místo toho, abych tam dal záložníka např. Saku

Reagovat
Pablos

No ale na Anglii a Argentinu jsem zrovna sázel, že ti to potáhnou A Mount za 1b a Kane jako kapitán jen za 14b je teda velký špatný... už mi je jasné, že z toho nic skvělého moc nevytáhnu asi a budu se plácat někde kolem stovky no

Reagovat
Coutinho10

no já za 1 bod mám Tripíra no

Reagovat
Pablos

Kapitána mohu změnit jednou za celé kolo nebo každý hrací den ? Jestli ho máš zítra šoupnout na Dí Mariu nebo si počkat na Ronalda až.

Reagovat
Pablos

*mám

Reagovat
Coutinho10

jenom jednou, zmínil jsem to i v článku viz odstavec nad boosterama

ale taky mám dilema a možná ho šoupnu buď Messimu nebo Di Mariovi

Reagovat
djiros

Já to to včera s tím kapitánem trochu prokaucoval a po Trippierovi to hned hodil Bergwajnovi a teď to nejde změnit. Když vystřídám Bergwajna, tak pásku můžu předat dál nebo jí dostane jeho náhrada?

Reagovat
Coutinho10

no, tady se obávám, že ti Bergwijn už nepůjde vystřídat, protože kapitán nemůže být po druhý změněn, takže Bergwijn ti tam už zůstane, ale jestli ti jde vystřídat, což se divím, tak to asi určitě zkus a dej vědět, jak to dopadlo

Reagovat
djiros

Kapitána vystřídat lze, ale když půjde ven, tak nelze předat pásku dál. Takže si nechám bídné 4 body a doufat, že se neutrhne DiMaria nebo Lautaro.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
doocetung

Co to je za shit ?? Měl jsem ještě jeden transfer tak jsme vyměnil pickforda za Martineze a transfer mi zmizel ale zůstal tam pickforda a při zběsilém klikání jsem tam ještě omylem dal místo pickforda Srba z lavičky a zjistil že Martineze tam mám až na další kolo tak co to kurva je

Reagovat
Liveral

je to tak správně podle pravidel fantasy

Reagovat
PJ

no je to tak správně, pokud prodáš hráče, jehož tým už odehrál zápas, tak transfer platí až na další kolo.

Reagovat
DrQQ

Prečo nejde meniť kapitána? :-(

Prečo sa mi nedá striedať? :-(

V prvý deň po zápase sa to dalo.

Reagovat
PJ

možná to jde po zápase, ale ne během zápasu

Reagovat
DrQQ

Zápas skončil včera a nedalo sa s tým nič robiť ani dnes ráno.

Napríklad Fodena nemôžem vystriedať Paquetom a kapitánsku pásku nemôžem zobrať Kaneovi. :-(

Reagovat
PJ

hm tak to nevim, já střídání vyzkoušel teď a šlo to

Reagovat
DrQQ

Tak, striedanie už išlo teraz aj mne, ale musel som najprv ťuknúť na striedajúceho a až potom na striedaného, naopak to nejde. Kapitána zmeniť neviem.

Reagovat
PJ

a už jsi kapitána měnil nebo ještě ne? Jde to jen jednou za kolo.

Reagovat
DrQQ

Už áno, po prvom dni, teraz znovu čítam pravidlá a oni ich zmenili, môže sa striedať len raz, predtým to tak nebolo. Keby som to vedel, tak nedávam pred začiatkom kapitánsku pásku katarskému obrancovi.

Reagovat
PJ

přesně tak, změnili to. Stačilo číst článek

Taky mam Kanea kapitána a nevim jestli ho nechat nebo ještě někam posunout

Reagovat
Coutinho10

to bylo už před startem jasný ohledně kapitánů, zmínil jsem to i v článku, který vyšel den před startem turnaje, že měnit lze jenom jednou, takže jestli jsi dal nejdřív obránci Kataru a posledně jí dostal Harry Kane, tak další změna už možná není

Reagovat
Coutinho10

já můžu vystřídat v pohodě oběma způsoby:

z pole - již hrající Di Maria: https://ibb.co/MCPKLyj" target="_blank">https://ibb.co/MCPKLyj

ze střídačky - KDB - mam možnost sub on: https://ibb.co/MCPKLyj" target="_blank">https://ibb.co/MCPKLyj

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Coutinho10
Reagovat
DrQQ

Ide to aj mne už, ale ráno sa to nedalo.

Inak s kapitánom som to mal tak pekne vymyslené, najprv Khoukhi, potom ak by nejakým zázrakom nezískal veľa, som to chcel dať Kaneovi a ak by som s ním nebol spokojný, tak by som to hodil Messimu, potom prípadne Goretzkovi a poťažne Neymarovi. Takto to ostane Angličanovi, lepšie ako nič. :-)

Reagovat
Coutinho10

možná to ráno nebylo nějak bodově zfinalizovaný ten součet nebo něco, že s tím nešlo manipulovat

j bylo by to tak ideální jako na posledním šampionátu, taky bych měnil z Kane na Messi/Di Maria a potom KDB....na Messi/Di Maria jsem naštěstí díky práci jsem neměl čas nad tím tolik přemýšlet a dobře to dopadlo, teď budu mít čas přemejšlet, jestli jít do KDB případně Pašaliče, ale pokud, tak asi KDB určitě, ale nevím, jestli jít do toho nebo ne....jsem 8., uvidím, kam spadnu po Francii s Austrálií

Reagovat
Liveral

Tak záložníci nove mají 7 bodů za gól. Očividně je lehčí přepsat pravidla než upravit bug, kterej záložníkům těch 7 bodů počítá od prvních zápasu. Větší amatérismus než tuhle fantu jsem snad nikdy neviděl

Reagovat
DrQQ

Alebo podľa pravidiel má útočník dostať bod za každé dve strely na bránu. Messi ich dal 4, ale nedostal za ne ani bod. Má ich len 6, za účasť nad 60 min a za gól.

Reagovat
Coutinho10

fakt že jo, měl jsem v prohlížeči někdy ze začátku turnaje ty pravidla, bylo tam +5 points, dal jsem F5 a je tam +7 points

Reagovat
Coutinho10

tak super, mám Pašaliče, který nehraje, tak jsem místo něho koupil Vlašiče, teď tam mám oba (nevím proč) a nejde mi dát Vlašič do základu

https://ibb.co/2g0f525

https://ibb.co/mtHrb1F

Reagovat
Coutinho10

mně nějakým záhadným způsobem zmizel Tagliafico (obránce), zajímavý

Reagovat
doocetung

No tak tagliafico už měl zámeček ne, takže vlašiče tam budeš mít až na matchday 2 i když divné že šlo vyměnit záložníka za beka

Reagovat
Coutinho10

už jsem asi na to přišel, já měl Pašaliče v základu, tak jsem ho už asi nemohl sundat i před zápasem...na MD2 už to je ok a i Tagliafico je zpět

https://ibb.co/zmxTRf4

nicméně přesně jak píšeš, tak je divný, že mi zmizel Tagliafico, který už hrál v MD1, ale byl na lavičce, takže z toho důvodu mi ho systém vyndal asi automaticky a ne Pašaliče

Vlašič naštěstí svojí velkou šanci na konci 1. poločasu nedal, od 2. půle místo něj nastoupil Pašalič, tak dobrý a mám ještě šanci na něco

Reagovat
PJ

sedící Goretzka nebo jednobodovej De Paul?

Reagovat
smazaný uživatel

tomu říkám luxusní problém tyjo.. jednoboví hráči by u mě měli základ

Reagovat
PJ

no mam tam takový tři

Reagovat
Coutinho10

asi bych zkusil Goretzku, kdyby ho tam třeba v 60. minutě šoupnul

Reagovat
PJ

jj už jsem si to spočítal, že ho zkusim a nemůžu nic ztratit, mam na lavici ještě dva Belgičany...

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
PJ

hm, a jeden z těch Belgičanů je Meunier, kterej sedí taky Tak teď neřešim ani tak to, jestli ho tam místo jednobodovýho dávat, ale jestli si mam už teď vyplácat i druhej přestup a případně za koho...

Reagovat
Coutinho10

j, otázka ho za něj no, aby se to vyplatilo já mám teď dilema, jestli dát pásku z Kane na KDB...naštěstí jsem je na Messiho / Di Mariu nepřendal...spadnul jsem na 55. místo, takže asi budu muset jít do risku, žádnou lepší variantu nemám už ve hře

Reagovat
PJ

pásku už jsem na Kevina přendal, na těch sedm bodů co měl Kane mu stačí gól, tak budu doufat. Teď ještě vymyslet koho za Mouniera, ten transfer udělam. Marquinhos nebo Cancelo? :)

Reagovat
Coutinho10

možná spíš Cancelo...já pořád váhám no s páskou

Reagovat
Coutinho10

* přendáno taky, tak děj se vůle boží

Reagovat
PJ

Reagovat
Coutinho10

no, tak to nevypadá na dobrý řešení

Reagovat
PJ

zatim moc ne no

Reagovat
PJ

hm tak to jsme si pomohli

Škoda že jsem to nedal Courtoisovi

Reagovat
Coutinho10

j, kdo by to řekl, že brankář by mohl bejt nejlepší volba

byla to chyba to cpát na KDB, je fakt, že kvalitu, jakou má vedle sebe v Man City, hlavně Haaland v útoku, tak to tady nemá a bylo to vidět, ale i KDB tam dával špatný přihrávky, tu jednu v 1. poločase, tam úplně volný hráč po pravý straně a šel by sám a cpe to na druhýho hráče, kde nebylo místo, asi ten svůj tým trochu budu muset pomocí wildcard překopat...jak dobře to začalo, tak dost rychle to jde dolů

Reagovat
PJ

no skvěle jsem to udělal, koupil jsem Cancela a pak ho zapomněl na lavičce

Reagovat
Coutinho10

jajajaj, no naštěstí nic neuhrál, jenom 1 bod, takže tě to nemusí mrzet tolik, jako kdyby měl áčko či čistý konto

Reagovat
PJ

jo, taky jsem proto celej zápas fandil Ghaně Nakonec je to jedno, jeden bod v poli, jeden na lavici... jen škoda toho transferu no.

Reagovat
Coutinho10

j, to jo no

Reagovat
doocetung

Při třetím transferu mi to ukazuje "pokutu" -3body .. myslíte že když vystřídám hrace co ještě nehrál tak to bude ještě na tohle kolo nebo až na další ?

Reagovat
Coutinho10

myslel jsem si, že až na to další, ale vypadá to, že se ti to zahrne ještě do tohoto kola

During any stage of the tournament, you are able to exceed your transfer allocation for that round but each additional transfer you make will deduct 3 points off your total points. This deduction will be applied when the next fixture in the Matchday commences.

Reagovat
fabec1222

Před druhým kolem jsou dvě střídání?

Reagovat
Coutinho10

myslíš přestupy ne ?

jj + případně to, co jsi nevyplácal v 1. kole...já mám 3 volný přestupy, protože jsem udělal jenom jeden, tak se mi jeden přenesl

Reagovat
fabec1222

jj, přestupy. On jde dělat přestup během kola jo?

Reagovat
Coutinho10

ale jenom u odemčených hráčů a u tebe v sestavě, pokud ten hráč ještě nehrál, aby se ti to promítlo do toho aktuálního kola, ale nesmíš to hráče mít v základu, jako jsem měl já viz výše moje změna Pasalic => Vlasic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele