Fantasy MS - souhrn osmifinále

08.12.2022, 12:56
Aktuality

Katarský šampionát míří do finiše, zbývá odehrát posledních osm zápasů. To samé platí i pro fantasy manažery.

Přestože osmifinálové kolo umožnilo každému libovolně přeházet soupisku patnácti hráčů k obrazu svému, pořadí na čele naší EF ligy se výrazněji nezměnilo. Pojďme se tedy podívat, jak osmifinále dopadlo.

Nejlépe osmifinálová část vyšla uživateli s názvem týmu BROOZA s krásnými 108 body. Trefil ideálního kapitána Mbappého, k němu další úspěšné střelce Richarlisona nebo Saku, vyplatil se i Foden se dvěma asistencemi, v obraně samozřejmě nechybí Dumfries a vše ještě podpořil Messi jako 12th man. Druhý s 99 body skončil Anybeny, o dva body méně nasbíral VK9.

V celkovém pořadí se na prvním místě i po osmifinále drží AnfieldLFC s 289 body, dva body na něj ztrácí bronzový z osmifinálového kola VK9 a třetí s 282 body je Royal do repre. Bez šance na celkové vítězství ale ještě není ani řada dalších, odstupy nejsou velké a pokud si někdo ještě schovává nějaké boostery, mohou mu v pořadí hodně pomoct.

A jak se bodově dařilo jednotlivým hráčům? Nepřekvapí, že nejvíce, hned 21 bodů, nasbíral portugalský střelec hattricku Goncalo Ramos. Jenže o tom, že by mohl nastoupit a posadit hvězdného kapitána Cristiana Ronalda, neměl tušení asi vůbec nikdo kromě portugalského trenéra. V naší lize jej tak neměl zřejmě vůbec nikdo, naopak v celosvětovém pořadí osmifinále jej mělo hned sedm z první desítky, navíc čtyři z nich jako kapitána. Ti pravděpodobně vydělali na tom, že ve svém týmu měli Ronalda a když zjistili, že nebude hrát, vyměnili jej právě za střelce Benfiky.

Z dalších hráčů tradičně nezklamal Kylian Mbappé, zatím nejpilnější sběratel bodů na celém turnaji, v osmifinále jich připsal 15. Další, koho stojí za to vypíchnout, je nizozemský ofenzivní obránce Denzel Dumfries, který ve skupině sbíral body jen za čistá konta, ale v osmifinále se konečně odvázal a za gól a dvě asistence do sítě USA získal 14 bodů. A nebyl to jediný obránce s vysokým bodovým ziskem, 11 bodů za gól a přihrávku brali Dumfriesův týmový kolega Daley Blind a také Raphael Guerreiro z Portugalska.

Kdo vsadil na hráče Anglie, tak taky určitě nebyl zklamaný, protože proti Senegalu udrželi čisté konto plus nadstavbu přidal díky dvěma asistencím Philip Foden, jeden gól dal Bukayo Saka a konečně se na šampionátu trefil i Harry Kane.

Pohodovou cestu za postupem měli i Brazilci, kteří rozstříleli Jižní Koreu a po devíti bodech si připsali střelci všech gólů - Paquetá, Vinicius, Richarlison a po dvouzápasové absenci kvůli zranění se navrátivší Neymar.

Postup si kromě Francie, Portugalska, Anglie, Nizozemka a Brazílie také pohlídala Argentina díky Messimu, který se podílel na vyřazení Austrálie jedním gólem.

O největší překvapení osmifinálových duelů se postaralo Maroko, které na penalty vyřadilo Španělsko, takže další z velkých týmů na MS končí. Blízko velkému překvapení podobným způsobem byli i Japonci, nicméně ti penaltový rozstřel proti Chorvatsku nezvládli.

Teď tu tedy máme do pátku 9.12. do 16:00 prostor si připravit vhodně tým na čtvrtfinálové duely. K dispozici oproti osmifinále máme jeden volný transfer navíc, takže celkem můžeme udělat pět změn "zadarmo", každá další nás bude stát tři body.

Nezapomeňte, že přestupy je možné provádět i v průběhu kola, ale aby vám nový hráč sbíral body už ve čtvrtfinále, musí mít jak původní, tak i nový hráč svůj zápas ještě před sebou. Pokud provedete transfer s hráčem, jehož tým už zahájil svůj čtvrtfinálový zápas, bude změna platit až na semifinále.

Kdo má ještě wildcard, tak jí může využít právě teď, případně pokud máte k dispozici ještě jeden z boosterů 12th Man či Power Captain, tak větší potenciál na získání bonusových bodů díky těmto boosterům je asi teď ve čtvrtfinále než bude v semifinále či v závěrečných bojích o medaile.

Autor: Coutinho10

Komentáře (45)

Přidat komentář
fabec1222

Zase se to nějak podělalo...

Reagovat
djiros

Všichni co měli postoupit, postoupili, tak WildCard dáme až v semifinále

Reagovat
Coutinho10

nakonec mi taky všichni hráči jedou dál a to včetně Zíjáše

musím teda pomalu promyslet, na koho z těch týmů a hráčů budu chtít vsadit, jestli to nějak pořádně překopat nebo není potřeba

Reagovat
djiros

Jako vyrovnané týmy, taktické bitvy, málo branek. Nečekám bodové žně, proto je té WC škoda. Navíc týmy v SF budou hrát i o medaile a to těch 6 přestupu v posledním kole bohatě stačí. Přemýšlím, že 12th dám na hráče, který bude hrát v zápase o třetí místo, kde by se mohlo více útočit.

Reagovat
Coutinho10

takže wildcard nedávat vůbec ? jako možná není špatný nápad jí dát na semifinále, budeš mít 100% složení týmů i pro finále a zápas 3. místo

12th Man už nemám, co mám je Power Captain, který asi použiju teď, sice jak říkáš, asi to bude opatrnější, ale zase ho dávat v další fázi, kdy máš jenom 2 zápasy, tak je menší pravděpodobnost, možná i u toho 12th Man,kdy teď máš širší výběr potencionálních hráčů, ale vybírat bych toho 12. už asi nechtěl

Reagovat
djiros

Asi napálím booster teď, ale kterého Brazilce? Neymar nebo Vinicius? Každopádně zaboduje ten druhý než vyberu.

Reagovat
Coutinho10

no, ač Brazílii mám rád a fandím jim, tak jako trochu mám z Chorvatska obavy, to nebude procházka růžovým sadem jako proti Koreji

Reagovat
djiros

Samozřejmě, ale Chorvati mají vzadu díry. Vždyť co spálila nevýrazná Belgie a Japonci jim taky zatápěli. Navíc Brazílie v laufu, odpočatí a proti Chorvatům po prodloužení. Ještě je možnost zkusit Ramose, ale pochybuji, že bude pálit dva zápasy po sobě.

Reagovat
Coutinho10

no uvidíme, jo, ten Ramos není špatná volba, ale právě, jestli to dokáže zopakovat je otázka

Reagovat
John Obi Mikel

Jak to bude v semifinále a finále s přestupy?

Reagovat
PJ

Teď jich máš pět, který můžeš využít do konce posledního čtvrtfinále. Po skončení se otevře semifinálový kolo, kde bude zase pět přestupů k použití do konce druhýho semifinále. A pak se otevře finálový kolo, kde bude šest přestupů.

Reagovat
John Obi Mikel

Díky

Reagovat
suldik

Viem "vytransferovat" obrancu za útočníka? Stále mi to hádže že sa dá vymeniť iba post za post

Reagovat
Coutinho10

bohužel, určitě dost z nás by bralo možnost mít v sestavě o útočníka víc

na to je dobrý booster 12th Man, ale ten můžeš použít jenom jednou za kolo, minule přišel celkem vhod mít klasický 3 útočníky + 1 extra

Reagovat
Coutinho10

* ne za kolo , jednou za šampionát

Reagovat
suldik

Tak to je škoda pre mňa ale dik za info

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s čistým kontem pro obránce a brankáře? Počítá se pro to 120 minut bez penalt?

Reagovat
PJ

Určitě jo, ale nakonec je to jedno :)

Reagovat
fabec1222

No a je to v prdeli,plnej dum Brazilcu, k tomu Rich jako bonusový dvanactej

Reagovat
PJ

Pět Brazilců, dva Angláni nebo tři Francouzi, Klaassen nebo tři Argentinci. Minimálně osm hráčů. Přestupů bude pět. Ať počítam jak počítam, jsem v řiti

Reagovat
Coutinho10

já jsem tam naštěstí narval jenom Paquetu

Reagovat
PJ

a k tomu tě někdo donutil, Brazilce nedávat? Jako nápad dobrej, ale jak tě napad?

Reagovat
Coutinho10

upřímně, nevěřil jsem jim...to že rozstříleli Koreu pro moje rozhodnutí nebylo důležitý, nemělo to váhu, Korea se porazila sama a Brazílii to spíš ublížilo a navíc už dlouhodobě, jak přijde kvalitní soupeř z Evropy ve vyřazovací fázi, tak to většinou dopadá špatně

i díky tomu jsem nakonec pošetřil wildcard na semifinále a udělal pouze 3 přestupy, protože jsem neměl potřebu to víc překopávat a navíc všichni hráči mi po osmifinále pokračujou

Reagovat
PJ

Tak to klobouk dolu. Já mam vymalováno, dneska Messi dobrý, Paqueta dobrý, dalších šest hráčů dohromady nula bodů, boostery fuč a na semifinále budu rád, když složim jedenáctku..

Reagovat
Coutinho10

koukám, že ještě máš 6 hráčů ve hře, takže to je většina sestavy...škoda možná, co mě napadá, že jsi se nezbavil toho Klaassena....to třeba u mě byla priorita, vím, že za 6 mega, že bych šel kus za kus moc možností nebylo...nakonec jsem musel zlevnit v útoku, abych měl něco navíc do zálohy....do semifinále to budeš mít těsný, ale tým dáš, ale nebudeš to mít asi tak dobrý směrem ke střídání

Reagovat
PJ

Chtěl jsem, když jsem viděl že sedí, a kdyby postoupili Brazilci, tak bych ho vyměnil. Ale když jsem věděl, že budu na semifinále potřebovat hodně přestupů, nechtěl jsem riskovat, že o jeden přijdu a třeba koupim hráče, kterej pak vypadne.. Zvažoval jsem MacAllistera (udělal jeden bod, takže nic čeho bych teď litoval) nebo Ziyecha (pak bych měl jistotu, že budu na SF potřebovat přestup, buď jeho nebo Bruna).

Takže sice nehrál, ale ve finále mi nahrál stejně jako většina Brazilců a Argentinců :)

Reagovat
Coutinho10

je fakt, že nebyl nikdo, kdo by v tý cenový relaci přímo nějak zabodoval a máš pravdu, že musíš i kalkulovat směrem k semifinále, abys na toho jednoho hráče ve finále neudělall o přestup navíc, to by se úplně nehodilo

Reagovat
Liveral

Já věděl že bude dobrej nápad nechat si wildcard na semifinále

Reagovat
PJ

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Molina v sestavě + aktivovaný Power Captain...to by mohlo jít

Reagovat
Kiss Me Polka!

wtf ja nemuzu ted v kole prodat hrace?

Reagovat
Coutinho10

jakýho, za koho ? to je divný

Reagovat
Kiss Me Polka!

no 5 minut pred zacatkem jsem chtel vymenit dumfriese za hakimiho, prodej probehl ,ale hrace tam nemam

Reagovat
Coutinho10

jo, to je jednoduchý Dumfries už má odehráno, takže se ti ten hráč za něj projeví až v dalším kole pokud bys chtěl Hakimiho např. nebo někoho, kdo bude teprve hrát a chtěl to mít projevený ještě v tomto kole, tak musíš prodat hráče, který taky ještě nehrál

Reagovat
Kiss Me Polka!

tak to jsem to posral ,protoze jsem jeste zvazoval, ze ho prodam za cancela..

Reagovat
Kiss Me Polka!

ale aspon, ze postoupil do dalsiho kola, kdyz jsem ho koupil (i kdyz asi stejne pujdu do wc, takze je to jedno..)

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
djiros

Kdo nepošetřil WC, tak má pravděpodobně po hře.

Reagovat
Coutinho10

ikdyž zrovna mě by to nerozhodilo, vypadnuli mi jenom Paquetá, B. Fernandés a G. Ramos + buď 3 Angličani nebo Francouzi (brankáře jednoho mám), takže asi bych šel možná do -1 transfer nad ten rámec povolených (bude opět 5 volných přestupů) nebo kdybych před tím posledním zápasem někoho z toho večerního prodal a koupil někoho s jistým semifinále, abych nešel do mínusu, ale v pohodě, což pro ostatní asi tolik není

Reagovat
Coutinho10

* ještě vlastně Dumfries, takže celkem 7 hráčů mimo, takže bez wildcard bych to dal, měl tedy jenom 1 hrajícího náhradníka při 5 volných přestupech, ale s wildcard si to můžeme složit podle svých představ, ikdyž těžko vybírat, jak to složit

Reagovat
Coutinho10

trochu mě štve, že když jsem hrál toho Power Captaina, že nevystřelil někdo neočekávanej jako nejlepší kapitán toho čtvrtfinále

jinak Maguire a Hernandez s -1 bodem nic moc...škoda, že Portugalsko s Marokem nehrálo ten pozdější zápas právě místo Francie s Anglií, protože na lavičku jsem dal nejmíň bodující hráče (Ramos 1 bod, B. Fernandes 2 body), abych uvolnil místo pro hráče, který teprve měli hrát (Rabiot & Mbappé)....hrát Portugalsko s Marokem večer, tak bych tam nemusel mít mínusový hráče

Reagovat
PJ

Ještě jsi dopadl dobře. Já mam Messi 18, Paqueta 5, Saka 5, zbylých osm hráčů dohromady 4 body

Reagovat
Coutinho10

jenom o trochu ale byl bych na tom podobně, kdybych neměl 7 bodů za Molinu štve mě ještě, když už jsem prodal Kanea, že i tak za včerejšek měl luxusních 8 bodů, když dal jenom 1 gól z penalty a 2. penaltu zazdil, tak by správně měl mít méně bodů, ale za neproměněnou penaltu tady nejsou mínusový body, takže kdo ho měl, tak docela pohoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele