Enrique přirovnal zápas s Newcastlem k hororu, Howe nesouhlasil s penaltou

29.11.2023, 13:31
Aktuality
Luis Enrique (© AFP)

Po utkání Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Newcastlem (1:1) neskrývali oba trenéři zklamání. Domácí Luis Enrique byl přesvědčený, že si Pařížané v duelu 5. kola skupinové fáze zasloužili zvítězit, doplatili ale na slabou produktivitu. Na druhé straně Eddie Howe nesouhlasil s penaltovým verdiktem polského rozhodčího Szymona Marciniaka, po němž v osmé minutě nastavení srovnal z pokutového kopu hvězdný kanonýr Kylian Mbappé.

PSG prohrával od 24. minuty po gólu Alexandera Isaka a od té doby dlouho marně dobýval bránu střeženou vynikajícím Nickem Popem. Zatímco v prvním poločase se hrál oboustranně útočný fotbal, po změně stran už domácí proti vyčerpanému soupeři jasně dominovali. Na střely zvítězili 31:5.

"Předvedli jsme skvělý výkon, byli jsme lepší a zasloužili si vyhrát. Výsledek neodpovídá dění na hřišti," uvedl Enrique na tiskové konferenci. "Bylo to jako z hororu. Newcastle bránil skvěle, ale i moji hráči k tomu přistoupili výborně a neustále si vytvářeli šance. Nepodlehli tomu, že je výsledek nezaslouženě ve prospěch soupeře," podotkl španělský kouč.

Pařížané se dočkali až v osmiminutovém nastavení, kdy se míč odrazil Tinu Livramentovi od těla do ruky a Marciniak po konzultaci s Tomaszem Kwiatkowským u videa nařídil pokutový kop. "Když jde míč od hrudníku do ruky, nepíská se to, s verdiktem sudího nemůžu souhlasit. Součástí mé práce je i to, že se musím umět ovládat, ale tohle se hodně těžko kouše. Je to frustrující, byl už skoro konec," mrzelo Howea.

Za pravdu mu podle agentury AP dala i UEFA, která Kwiatkowského stáhla z dnešního zápasu Ligy mistrů mezi San Sebastianem se Salcburkem. U videa ho nahradí Marco Fritz z Německa.

AP také připomněla, že jak UEFA sama v nedávné minulosti zdůraznila, hraní rukou se nebude pískat v případě, že míč se na ruku odrazil od těla. A zejména když míč nesměřuje k brance.

"Straky" trápí už několik týdnů rozsáhlá marodka, kvůli které je mimo hru takřka polovina A-týmu. V úterý měl Howe na lavičce k dispozici kromě stopera Paula Dummetta už jen dva gólmany a čtyři mladíky s minimálními zkušenostmi. I proto odehrál Newcastle v Parku princů i s nastavením více než sto minut bez jediného střídání.

"Hráči odevzdali úplné maximum, naprosto skvělý týmový výkon. Jenom škoda, že ho nemohli na konci oslavit vítězstvím. Pořád jsme ale ve hře o postup, to je důležité," připomněl Howe.

V papírově nejsilnější skupině F už je jistým postupujícím Dortmund, který si v úterý poradil 3:1 s AC Milán. PSG stačí v závěrečném kolem zvítězit na hřišti Borussie a projde dál. Newcastle musí k postupu zdolat doma AC Milán a doufat v bodovou ztrátu Pařížanů.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je tu vôbec niekto kto si mysli , že to penalta bola? Myslím , že by mi na celom eurofotbale stačili prsty jednej ruky , aby som ich spočítal.

Reagovat
smazaný uživatel

A lepší mohli byt ako chcú a výhru si zaslúžiť a bla bla , ale futbal sa nehrá na strely, šance , na držanie lopty ale len na góly. A včera bol NUFC škaredo zarezaný lebo UEFA chce PSG v LM aj na jar.

Reagovat
janinho

staci pozriet s kym sedel khelaifi vo VIPke

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Enrique a spol.

Reagovat
patas92

Pískat jenom vyloženě úmyslné hraní rukou, jinak nic. Lepší řešení nevidím.

Reagovat
j_mrazik

Co je vyloženě?

Reagovat
patas92

Když jdeš zřetelně proti míči nebo když si třeba rukama nepřirozeně zvětšuješ objem těla (aby se to nezneužívalo). Zohledňovat nějaké odrazy, od čeho kam, nebo z jaké dálky se fakt nedá posuzovat nějak konzistentně.

Reagovat
smazaný uživatel

+ pokud hraní rukou (byť neúmyslně) zabrání vstřelení gólu nebo jasné gólové příležitosti (což by se muselo posuzovat podle kontextu).

Reagovat
Ranoth

zachranila mi tiket

Reagovat
Kejza

Čumí na blbý horory. V těch nejlepších laciná katarze v nastavení nepřichází.

Reagovat
kissak

do budoucna taktika jasná, v posledních 10 minutách se snažit o průnik do vápna a nastřelení soupeřovy ruky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele