Evropská liga je obrovskou motivací, řekl sparťanský záložník Kairinen

23.08.2023, 23:55
Aktuality
Kaan Kairinen (© AFP)

Podle záložníka Kaana Kairinena představuje Evropská liga pro fotbalisty Sparty obrovskou motivaci. Pražané se o postup do hlavní fáze soutěže utkají v závěrečném 4. předkole s Dinamem Záhřeb. Kairinen na tiskové konferenci před úvodním čtvrtečním utkáním v Chorvatsku prohlásil, že Dinamo je stejně kvalitní jako FC Kodaň, s níž Letenští vypadli ve 3. předkole Ligy mistrů.

Sparta i Dinamo mají zajištěnou minimálně účast v Evropské konferenční lize. "Přesně víme, čeho tady chceme dosáhnout, protože máme jen dvě možnosti, buď Evropskou ligu, nebo Konferenční ligu. Každý ví, že Evropská liga je tou lepší možností z těchto dvou. Takže pro nás je obrovská motivace hrát Evropskou ligu," řekl Kairinen.

Úřadující chorvatský mistr stejně jako Kodaň hraje pravidelně skupinu evropských pohárů. "Podle mě mají oba týmy obrovskou kvalitu. Víme, že Dinamo pro nás bude velmi těžkým soupeřem, ale i na tyto dva zápasy jsme dobře připraveni. Doufám, že se nám to zítra podaří ukázat na hřišti," uvedl čtyřiadvacetiletý finský reprezentant.

Vedení Dinama odvolalo v pondělí trenéra Igora Biščana, jehož nahradil Sergej Jakirovič. Záhřebanům proti Spartě už nepomůže stoper Josip Šutalo, který přestoupil do Ajaxu Amsterodam. Na odchodu je i kapitán a brankář Dominik Livakovič, podle chorvatských médií zamíří do Fenerbahce Istanbul.

"Pro nás to vůbec není téma a na tyto věci se nesoustředíme. Vždy se snažíme soustředit jen na své vlastní záležitosti a svou vlastní taktiku. A jak už jsem říkal, jsme dobře připraveni na zítřejší zápas," mínil Kairinen.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele