Fejetony

Zajímavosti z kvalifikace: na sever od jihu Ameriky

Honduras - Mexiko 3:1, USA - Trinidad&Tobago 3:0, Kostarika - Salvador 1:0. Překvapení? Ne, vůbec žádná! Mexiko nevyhrálo v Hondurasu již 16 let!

04.04.2009 Fejetony 30 komentářů
Zaujalo nás

Zajímavosti z kvalifikace: Jižní Amerika

Ono to asi ani jinak nejde! Všechno se točí okolo utkání Bolívie - Argentina, ve kterém Božského Diega sundali z nebe až snad hluboko pod zem. Podívejme se tedy také my na pár zajímavostí okolo tohoto duelu.

03.04.2009 Fejetony 79 komentářů
Zaujalo nás

Radovi radí asi někdo jiný než Křetínský

Tak jsem se ve všech těch diskuzích okolo nominace české reprezentace na dvojzápas kvalifikace MS 2010 dočetl spoustu moudrostí. A abych nebyl za hlupáka, přidám také pár těch vlastních a zcela jistě originálních.

Že by Capello přece jen uměl anglicky?

Fabio Capello už umí anglicky zatraceně dobře. Nevěřte stohům papíru, které se od jara o jeho jazykových (ne)schopnostech popsaly. Italský kouč teď mimoděk položil důkaz z nejpádnějších. Možná nerozumí, když si začnou Gerrard s Rooneym v pozápasovém rozjaření štěbetat liverpoolským akcentem, psané a spisovné angličtině ale rozumí zřejmě víc než se zdá.

Slavia Praha, hrdá historie, nadějná přítomnost (1)

Nový stadión se neotvírá každým dnem. Dokonce snad ani ne jednou za rok se objeví na mapě fotbalové současnosti další svatostánek, chrám jeho veličenstva fotbalu. 7. května 2008 se dočkala Slavia Praha. Ale nejen ona se může radovat. Myslím si, že důvod ke spokojenosti musí mít každý, kdo fotbalu u nás fandí.

Rozhovor s důchodcem z Tribuny C

Derby Slavia - Sparta je dávno za námi, rozhovor tedy neni zase až tak aktuální, ale dohnat tohoto staříka se mi povedlo až dnes. Vše se nyní točí okolo "ultras" a jejich chování, vystupování. Ale jak to vidí ta nejstarší generace? Ti, kteří před lety patřili k vlajkonošům, k rebelům? Bez dlouhých řečí se hned pustím do otázek a odpovědí, než mi tady dědula usne.

Jak dopadnou evropské ligy? (2)

Dnes se podíváme na další evropské ligové soutěže. V Portugalsku je o titulu rozhodnuto, právě tak v Rakousku a Řecku. Téměř jasno mají ve Španělsku. Ve Skotsku je binec, na Slovensku se bude hrát celý květen. Ve Švýcarsku se pere Basilej s Bernem. A v Česku?

Jak dopadnou evropské ligy? (1)

Blíží se konec sezóny. Tedy té ligové, klubové. Před námi jsou poslední kola, boje vrcholí. Podívejme se dnes, po třetí dubnové neděli, na situaci v jednotlivých evropských zemích. Někde je již mistr znám, jinde mají téměř jasno. Ale jsou ligové soutěže, kde to budou nervy až do posledního hvizdu rozhodčího.

Ruská vzpoura trpaslíků

Petrohrad, CSKA a Spartak Moskva, kdo dál? Asi jedině tyto týmy měly předkupní právo na zisk titulu a postup do evropských pohárů. Ale letos se to těm malým přestalo líbit a rozhodli se vzít spravedlnost do svých rukou. Jedná se o náhodu, nebo o nový fenomén v jedné z nejbohatších lig Evropy?

Barcelonský průvan

Neuplyne snad ani den bez dalších a dalších zpráv okolo odchodů a příchodů, okolo změn v tomto velice populárním klubu. S čistým svědomím se dá napsat, že Barcelona v tomto směru překonala "přestupového" krále nedávné minulosti, Real Madrid. Mnohdy jsou sliby jen sliby a jedná se víc o chyby, ale i tak je zajímavé sledovat vývoj těchto rošád.

Inzerát: Hledá se zájemce o titul

Kde? No přeci v zemi, jejíž liga si sama hrdě říká Liga hvězd. Jenže letos se zdá, že ony hvězdy a hvězdičky silně pobledly a o mistrovský titul této Galaxie, zvané Španělsko, nemají moc zájem. Jak jinak si vysvětlit nikdy nekončící ztráty Realu Madrid, Barcelony, Villarrealu, Atlética de Madrid, Sevilly...

USA, MLS a peníze

Možná, že to pro mnohé z vás bude velké překvapení, ale ze všech fotbalistů, kteří hrají v USA profesionální fotbalovou ligu, Major League Soccer, vydělává nejvíce David Beckham. Tvrdíte, že se to dalo čekat? Dobrá, asi máte pravdu. A tak jen dodám, že to zase tak velký balík není.

Gonzalo Higuaín má přání: Barca ven!

Na tiskové konferenci se mladý argentinský útočník Realu Madrid odhalil. Tedy ne ve stylu jistých dámských hvězdiček české "kulturní" scény, jen novinářům a lidu prostému ukázal svou pravou tvář. Nebo duši? Prostě a jednoduše, bude fandit Schalke 04 a chce, aby Barcelona z LM vypadla!

Kdo nahradí Karla Brücknera?

Do mistrovství Evropy ve fotbale ještě zbývá celkem dost času, ale jedna otázka hýbe fotbalovým národem již nyní. Kdo po Euru převezme žezlo od Karla Brücknera? Těžko bez košťálové, pardon křišťálové koule soudit, kdo bude v létě zvolen jako air force one českého fotbalu.

Roberto Carlos si myslí, že Realu chybí!

Jo a taky nemá rád Mijatoviče. A dobře ví proč! Z Realu Madrid se mu moc nechtělo, ale pro sportovního ředitele tohoto klubu se stal osobou nepohodlnou, nežádoucí. Také takto končí velcí klubisté, kteří pro dres, v kterém odehráli desítky zápasů, jsou ochotni prodat ďáblovi vlastní duši.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele