Hráči Nového Zélandu kvůli rasismu předčasně ukončili zápas s Katarem

19.06.2023, 23:57
Aktuality
Hráči Nového Zélandu (© AFP)

Reprezentanti Nového Zélandu odmítli kvůli rasismu nastoupit do druhého poločasu dnešního přípravného utkání v Rakousku proti Kataru. Národní svaz oceánské země uvedl, že obětí rasistických urážek od soupeře se stal obránce Michael Boxall.

Incident se odehrál krátce před koncem prvního poločasu za stavu 1:0 pro Nový Zéland. Před zahráváním volného kopu naštvaní novozélandští hráči obstoupili jednoho Katařana.

"Michael Boxall byl rasisticky urážen během prvního poločasu katarským hráčem. Rozhodčí nereagoval, takže se tým rozhodl, že do druhého poločasu nenastoupí," oznámili představitelé organizace New Zealand Football na twitteru.

Portugalský kouč Kataru Carlos Queiroz uvedl, že jeho tým o předčasném konci zápasu přišel informovat novozélandský kapitán. "Podle všeho si hráči na hřišti vyměnili pár slov. Kdo začal a kdo reagoval? To vědí jen oni. Nebyli žádní svědci, rozhodčí nic neslyšel, ani lavičky. Byla to hádka mezi dvěma hráči," řekl trenér pořadatelů loňského MS, kteří na přelomu a června představí jako hosté na Zlatém poháru CONCACAF.

Kvůli rasismu se dnes podle agentury AFP nedohrál ani zápas mezi mládežnickými reprezentacemi Irska a Kuvajtu. Irští zástupci si v druhém poločase stěžovali na rasistické urážky jednoho ze svých střídajících hráčů a oznámili, že případ nahlásí světové federaci FIFA. V předčasně ukončeném duelu vedl irský tým do 21 let nad o rok staršími Kuvajťany 3:0.

Autor: ČTK

Komentáře (84)

Přidat komentář
Marv

Reagovat
Mass

Tak co, dostane Abdul taky stopku na deset mezinárodních zápasů, když je to slovo proti slovu? Asi ne, musel by být bílej a z východní Evropy.

Reagovat
inferno08

Tak Abdul to zatím nevyvracel, ne?

Reagovat
verv

Myslíš z východní Evropy třeba jako Suaréz?

Zajímalo by mě, kdy kvůli tomu přestanete fňukat a ještě z toho dělat nějakej boj proti východoevropanům

Reagovat
Mass

Myslim z východní Evropy jako Kúdela nebo Coltescu. Nebo trest za rasismus pro svazy Slovenska a Maďarska.

https://www.rte.ie/sport/soccer/2019/0923/1077720-uefa-sanctions-hungary-slovakia-romania-for-racism/

A ne, nepřestanu poukazovat na diskriminaci, pokud se má rasismus brát vážně, tak se musí brát vážně i falešný obvinění z něj.

Reagovat
verv

Trest za rasismus dostal třeba i Arnautovič, taky východoevropan?

Dostávaj je týmy z Itálie, Španělska, Holandska, Francie a ano, i třeba ze Srbska, Slovenska nebo Česka. Dělat z toho nějakej útok na východní Evropu je k smíchu. Spíš to poukazuje na nějakej mindráček.

Reagovat
Mass

Ale já sem nikde nepsal, že jen východoevropani dostávají tresty za rasismus.

Kdysi sem tu třeba kritizoval FA za směšněj trest pro Cavaniho. https://www.skysports.com/football/news/11667/12179230/edinson-cavani-manchester-united-striker-discriminated-by-fa-over-instagram-post-says-uruguayan-players-association

Reagovat
verv

Hned na začátku píšeš, že by ten hráč musel být bílej a z východní Evropy, aby dostal trest

Reagovat
Mass

To by ho dostal automaticky

Reagovat
Mass

Btw to nepoznáš sarkasmus? To budu muset za každej svůj rejpavej post psát /s jako na redditu?

Reagovat
verv

Já v tom spíš než sarkasmus vidím fňukání.

Reagovat
Mass

Já fakt nejsem ten, kdo by tady fňukal. Fňukat bude každej druhej fotbalista, kterej si bude myslet, že slyšel něco špatnýho.

Reagovat
fenixLFC

"Ale já sem nikde nepsal, že jen východoevropani dostávají tresty za rasismus."

"musel by být bílej a z východní Evropy."

Reagovat
bobis21

Zmínit jako příklad zrovna Arnautoviče srbského původu teda není úplně šťastné. A to že dostal mnohem menší trest, přestože pro jeho rasismus byl opravdový důkaz, je právě ukázka té nesmyslnosti.

Reagovat
verv

Je to hráč Rakouský repre. Že by UEFA v tom svým komplotu protí východní Evropě šla tak daleko, že stačí špatnej původ?

Arnautovič se k tomu hlavně postavil jako chlap, okamžitě se omluvil a to i osobně tomu hráči. Nepřišel s nějakou pohádkou o fucking guyovi, což hrálo velkou roli v délce toho trestu.

Reagovat
bobis21

A nebo ten člověk, který lhal o rasismu i v jiných případech, lhal i tady. To by asi taky mělo hrát roli, nemyslíš? Jeden z nich žádné jiné podobné případy nemá. Druhý o tom lhal i v jiných případech. Na základě toho říct že má ten druhý 100% pravdu bez jakýchkoliv důkazů je směšné. Proto to všichni kromě UEFA (tedy policie, prokuratura apod.) shodili ze stolu. Jen UEFA si hraje, že zázračně ví víc, než všichni ostatní.

Reagovat
Mass

Reagovat
Front hell

Reagovat
verv

Lhal o rasismu i v jiných případech? To by mě zajímalo kdy.

Asi taky lhali i ti jeho spoluhráči, kteří okamžitě reagovali, nebo Kovář když telefonoval s kámošema (nebo co to tehdy bylo).

Porovnávat prokuraturu a policii s UEFA je celkem mimo. Policie potřebuje jasný a nezpochybnitelný důkazy, UEFA může trestat i na základě indicií, že se to tak stalo, tak jako v tomhle případě.

Můžem s tím souhlasit nebo ne, ale dělat z toho nějakej boj proti východní Evropě zavání nějakým komplexem.

Reagovat
bobis21

Třeba na Spartě. Rangers tam zase obviňovali z rasismu, Sparta ale pak poskytla záznamy ze stadionu a UEFA pak uznala, že tam rasismus nebyl a Rangers si to vymysleli. V nějakém zápase ještě předtím zase obvinili soupeře z homofobie - taky se to pak prokázalo jako falešné obvinění. To už máš 2 další případy během cca roku, kdy falešně obvinili soupeře, ale my máme věřit, že ten jeden případ mezi tím si určitě nevymysleli a všichni jim musíme 100% věřit bez toho, aby dali nějaký důkaz.

Spoluhráči hned po zápase řekli, že nic neslyšeli. Až po konzultaci s právníkem si najednou vzpomněli, že slyšeli úplně všechno. Velmi důvěryhodná výpověď

"UEFA může trestat i na základě indicií" - což je právě to, s čím máme problém. To opravdu pořád nechápeš? Jediné co chceme je, ať UEFA jedná podle důkazů, ne podle nějakých pocitů a podobných sraček.

Reagovat
verv

Však s tím obviněním na Spartě přišly ostrovní média, pak se akorát Gerard nějak vyjídřil, že je zklamanej. Přímo Kamara s tímhle neměl nic společnýho a Rangers to ani nijak nehrotili.

Spoluhráči hned po zápase řekli že nic neslyšeli A proto tam začali Kúdelu okamžitě nahánět po hřišti.

Btw, že se nějaká věc neprokáže ještě neznamená, že se nestala. Když na sobě hráči nemají mikrofony, tak 90 procent těchhle věcí je maximálně na základě nějakýho tvrzení toho konkrétního hráče a lidí okolo, kteří to buď slyšeli nebo naopak ne.

Takže by podle tebe UEFA měla fungovat jako normální soud? Dodat nezpochybnitelný důkazy, což je v tomhle úprostředí ve většině případu nereálný. Do toho různý odvolání atd, to by se každej případ táhnul měsíce, což by ničemu nepomohlo jedné ani druhé straně.

UEFA prostě není žádnej tribunál a má to nastavený takhle (a určitě ne z toho důvodu, aby šikanovala hráče a kluby z východu Evropy), takže se to musí akceptovat.

Reagovat
bobis21

Ty se směješ, přitom to přímo řekl v tv rozhovoru hned na hřišti po zápase Je vidět, jak pracuješ s důkazy. To pak není divu, že podporuješ trestání bez důkazů, když se vysmíváš důkazům, které jdou proti tvým pocitům.

Samozřejmě že to že se neprokáže neznamená, že se to nestalo. Ale znamená to, že nevíš jestli se to stalo, takže dávat trest nedává smysl. Podle úplně stejné logiky bys přeci mohl dát trest i Kamarovi za falešné obvinění ne? Není pro to důkaz, ale to neznamená, že se to nestalo. Takže proč takový trest nedostal?

To je celá pointa. Máš dvě tvrzení (teda asi 5, když budeš počítat každou změněnou verzi Rangers, kteří pokaždé tvrdili úplně něco jiného ..). Pokud nejsi schopen prokázat ani jednu z verzí, nemůžeš ani jedné straně dát trest. Takhle to funguje všude v normálním světě.

A ano, UEFA by měla dávat tresty jen v případě, že má aspoň nějaký důkaz. Tady nebyli schopni říct ani jeden, který by měli. Rozhodně nikdy nepřijmu žádný trest bez toho, aby nějaký důkaz pro to existoval. Ať jde o jakoukoliv situaci. To je prostě nechutná totalitní praktika. A žádné "takže se to musí akceptovat", nechat se sebou vyjebávat a ani se proti tomu neozvat je cesta do pekla.

Reagovat
verv

Ti samí hráči, kteří tam začali Kúdelu okamžitě nahánět po hřišti, potom řekli že nic neslyšeli? Já jsem samozřejmě neviděl všechno, co se toho týká, tak mi to možná uteklo. Ale přijde mi to dost zvláštní, to se na něj vrhli jen tak pro nic za nic?

Však já tady tuhle logiku neuplatňuju, pravdu ví jenom přímí účastníci. Prostě UEFA si udělala nějaký interní vyšetřování a z toho co zjistili se přiklonili na stranu toho, že se to stalo.

Jenže kdyby se to praktikovalo tak, jak popisuješ, tak se ve fotbalovým prostředí nepotrestá nikdy nic a rasisti budou vesele chodit na fotbal a urážet dál. Například když Sparta dostala trest po zápase s Monacem, tak taky mohli tvrdit, že to nebylo hučení na černocha ale nějakej speciální chorál nebo tak něco (stejně jako Kúdela s fucking guyem). Pokud by to bylo jako u normálního soudu, že žalující strana (UEFA) musí prokázat svoji verzi, tak to asi těžko prokážou se stoprocentní jistotou, protože šikovnej právník by to rozkopal.

Ta mantra, že se to rozhodlo bez důkazů je založená na čem? UEFA žádný důkazy nikdy nezveřejňuje, takže klidně nějakej důkaz mít mohla, akorát se nedostal ven (neříkám, že to tak bylo). Totalitní praktika by to byla, kdyby to tak chodilo v normálních civilních soudech. UEFA má svoje stanovy a postupy a podle nich se řídí a pokud se chceš pohybovat v jejich strukturách, tak to akceptovat musíš, to je prostě fakt (stejně jako když seš člen třeba rybářskýho spolku). Pokud ne, tak můžeš ty struktury opustit a nic se ti nestane. Tohle mi trochu připomíná brečení lidí nad tím, jak je na Facebooku nesvoboda a cenzura atd., jak kdyby je někdo nutil tam ten účet mít.

Reagovat
bobis21

Ano, řekl že sám nic neslyšel, jen jim řekl Kamara co prý slyšel on a proto se na Kúdelu vrhli. Což odpovídá i tomu, co vidíš na videu - nejdřív jim Kamara něco řekne a až pak se na Kúdelu naštvou. Video rozhodně neodpovídá verzi, že to všichni v širokém okolí slyšeli.. O několik týdnů později pak vypodíval ten samý hráč, že slyšel úplně každé slovo sám. Tohle prostě je naprosto nevěrohodná výpověď.

A na té spartě s Monacem právě důkazy existovaly, proto taky s tím trestem neměl nikdo žádný problém a naopak ho prakticky všichni podporovali. To je právě ten rozdíl. Proti Rangers naopak pro to důkazy neexistovaly, proto Sparta trest nedostala, přesto že to obvinění bylo úplně stejné. Měla teda Sparta podle tvé logiky dostat trest i tam? Když bylo to obvinění úplně stejné a na důkazy se nemá brát ohled? A co jinak, může prostě kdokoliv kdykoliv takové obvinění udělat a prostě z toho bude automaticky trest bez ohledu na důkazy? Vůbec tam nevidíš prostor pro zneužití?

UEFA se přesně tak už chová (viz sparta vs monaco/rangers), ale v tomto případě prostě podlehla nátlaku a dala ten trest bez důkazů. A ano, přiznali že důkaz neměli a vycházeli jen z výpovědí - např. právě z té, kterou zmiňuji nahoře - tedy od hráče, který hned po zápase sám přiznal, že to neslyšel. To je prostě neobhajitelné.

Reagovat
verv

Ty jsi hroznej manipulátor Já nikde netvrdím, že má UEFA trestat jenom na základě obvinění, ani že se nemá brát ohled na důkazy. Jenom říkám, že kdyby se to v těchhle případech praktikovalo jako u civilního soudu, tak by se nikdy nic nepotrestalo, protože zpochybnit se dá víceméně cokoliv.

V případě Rangers na Spartě to byla jenom pseudokauza rozpoutaná pár novinářema a přiživená nějakým tím debilním právníkem. Takže to UEFA celkem okamžitě smetla ze stolu. S Monacem to vzešlo od samotnejch hráčů a byl kvůli tomu i přerušenej zápas. Takže to nebylo o důkazech, jak ty tvrdíš, protože ty byly vlastně v obou případech stejný (bučení na hráče tmavé pleti), ale řešil se kontext.

Což mimochodem vyvrací to tvrzení, kvůli kterýmu tahle diskuze vlastně vznikla, že UEFA si nějak zasedla na východní Evropu. Kdyby to tak bylo, tak by si nenechali ujít ani tuhle příležitost k trestu, zvlášť když to celkem rezonovalo v médiích.

Prostě v případě Kúdely museli nějak rozhodnout, byly tam tlaky z obou stran a v rámci toho rozhodli tak jak rozhodli. Můžem s tím souhlasit nebo nesouhlasit, můžem to i zpochybňovat. Ale dělat z toho otázku nějakýho boje proti našemu regionu mi přijde úplně zcestný a tak nějak počesku ublížený

Reagovat
bobis21

"protože zpochybnit se dá víceméně cokoliv" - jenže tady nebylo ani co zpochybnit, protože prostě nic neukázali.

Bylo to s Monacem 100% o důkazech. To že se ti pravda nehodí do tvého argumentu to nezmění.

To tvrzení s východní evropou ale nebylo moje, já nic takového netvrdil. Já jen srovnával případ s důkazem vs. bez důkazu a absurditu toho, že ten bez důkazu dostal několikanásobně vyšší trest.

V případě Kúdely mohli prostě rozhodnout, že neví co se stalo a proto není co trestat. To že tohle neudělali tak opravdu jen ztratili veškerý respekt.

A od Kamarova právníka byla ta nenávist k nám úplně jasná, vždyť pak i jel kampaň ve stylu "nejezděte do česka, je tam nebezpečno" apod., přitom jsme jedna z nejbezpečnějších zemí na světě. To prostě jinak než jeho nenávistí neobhájíš.

Reagovat
verv

Jaká pravda se mi nehodí do argumentu? S Monacem byl zápas přerušenej rozhodčím kvůli rasismu publika, následně to bylo v zápise, potvrdil to delegát a na základě toho přišel trest. Žádný další důkazy nebyly potřeba, i když jich bylo dost. Pokud bys vytáhl čiště důkazy z obou případů, tak budou vlastně stejný (část publika bučí na hráče), akorát v případě Rangers to ani rozhodčí ani následně komise UEFA nevyhodnotila jako rasismus. Tohle jsou fakta.

Tys s tím tvrzením nepřišel, ale přišels do diskuze, která se toho týká a z které tohle všechno vyplynulo.

Poslední odstavec už nepobírám vůbec, já nikde Kamarova právníka neobhajuju.

Reagovat
bobis21

Právěže ne. V případě Monaka ty záběry a zvuk ze stadionu prokázaly rasismus. V případě Rangers záběry a zvuk ze stadionu nic takového na záznamech nebylo a Rangers si to tedy vymysleli. A i trenér Rangers o tom "rasismu" pak mluvil, tak neříkej že to bylo jen média. Z tohoto nechutného lživého obvinění se už nijak nevymluví. Už o nich 100% víme, že tohle opravdu dělají.

Reagovat
verv

Však to bučení na Kamaru bylo úplně zřetelný a nikdo to ani nezpochybnil. Tak jak můžeš tvrdit, že na záznamech nic takovýho nebylo?

Rangers s ničím takovým fakt nepřišli, na tiskovce po zápase na to dostal Gerrard přímej dotaz a odpověděl, že si ničeho nevšiml. Až pozdeji, když se to začalo propírat v médiích, tak se k tomu i vyjádřil že je překvapenej že si toho nevšiml. A po rozhodnutí UEFA, že je tím verdiktem zklamanej.

Reagovat
bobis21

Bylo, ale nebylo jen na něj ale třeba i na další, zároveň tam nebyly žádné rasistické nadávky ani pokřiky. Proto je jasné, že důvod není rasový.

To ovšem neplatilo v tom zápase s Monacem, kde přesně tyto věci právě ruchové mikrofony zachytily - takže opravdu existoval důkaz o rasistických urážkách. Samotné bučení opravdu nebyl ten problém.

A z čeho byl teda zklamaný? Chtěl trest za neexistující rasismus? Jak teda můžeme vědět, že i předtím jen nechtěl trest za neexistující rasimus?

Reagovat
verv

Samotný bučení byla právě ta rasistická urážka, takže to byl doslova ten problém.

Nechápu, na co se to ptáš. Jenom vyvracím tvoje tvrzení, že s obviněním přišli sami Rangers, což prostě není pravda.

Reagovat
bobis21

Dobře, tak možná nebyli první na světě kdo to zmínil. No rozhodně se k těm obviněním pak přidali a jak sám píšeš, byli i zklamaní z toho, že z toho falešného obvinění tentokrát nevybrečeli trest.

Reagovat
Mass

Hmm pohádka o fucking guyovi, je vidět, že jsi nestranný a nevěříš jen jedné straně.

Reagovat
verv

Podle těch událostí a jak jsem to viděl věřím spíš Kamarovi a ostatním. Je to můj osobní názor, ty to máš zase naopak, přesnou pravdu neví nikdo z nás.

Reagovat
Front hell

Reagovat
ratusek

Reagovat
db18

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Že zrovna osmahlí Katarčania sú rasistami...svet je naruby

Reagovat
kilobyte

Naruby? Rasisti nejsou jen bílí.

Reagovat
LyEX

asi tak, ale ten tlak médií dosiahol čo chcel, že už ani bieli si nevedia predstaviť, že by potencionálne mohol byť rasista aj niekto iný ako beloch o chvíľu sa budeme za seba na ulici hanbiť

Reagovat
kilobyte

Tak ono jde spíše o to, že se rasismus řeší jen v USA a Evropě, kde jsou běloši ve většině. Jinde je podle mě větší rasismus, ale neřeší to tam.

Reagovat
Pablos

třeba v jejich médiích teď řeší ,,vždyť mu řekl jen, že je to teploušskej zkurvenej opičí negr" a nechápou

Reagovat
smazaný uživatel

"Jinde je podle mě větší rasismus, ale neřeší to tam."

Tak to je argumentační kladivo

Reagovat
bakasa

Nicméně je to pravda

Reagovat
kilobyte

To není argument, ale názor. Možná se pletu.

Reagovat
Salfovic

Tak třeba největší rasisté na světě jsou snad Japonci a ti mají nějaké BLM u žluté prdele.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

A kde inde na svete okrem Európy a USA by ešte mali byť belosi vo väčšine? Napadajú ma už len Austrália a zrovna Nový Zéland. A tou väčšinou podľa demografických odhadov minimálne v USA už nebudú dlho. Ale ak máš na mysli nejaký triedny rasizmus či kastovú diskrimináciu, aké sú príznačné pre Južnú Ameriku či Áziu tak to áno, to je u nich proste normálna spoločenská hierarchia, ktorá sa nejako obzvlášť nerieši...

Reagovat
Jordi Alba

Kanada, Uruguay, Argentina, Austrálie, Zéland

Reagovat
kilobyte

Ne, mám na mysli klasický rasismus. Třeba černoch v Asii je diskriminován více než v Evropě. Akorát, že to tam nikoho nezajímá.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Jordi Alba

Rasismus je všude, jenom u nás v "západním" světě se to nějak řeší. Všude ve světě se setkáš s rasismem na jakkoukoliv barvu pleti, národnost, víru a prostě všechno. Neříkám, průměrnej bílej je furt o "něco víc" pro lidi z velký části světa, než průměrnej černej, ale tak má to i nějaké důvody. Nenávist k někomu jenom kvůli tomu, že má jinou barvu pleti/náboženství je pravděpodobně špatně, minimálně pokud už jste teda rozený ve stejné zemi, nicméně ne každej dokáže tu historii přebrat jako Evropani, tady dneska žádnej 25 letej Čech, Polák, kdokoliv prostě nebude chovat nenávist k 25 letýmu Němci, kvůli tomu, že jeden praděda zabil druhýho za války. Nicméně jinde ve světě se ty křivdy tak lehce neodpouští, co je správná volba těžko říct... A ač je rovnoprávnost sice hezká myšlenka, tak tímhle se Evropa jednou prostě zahubí, pokud neotočí.

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Keď som pracoval v zahraničí všimol som si takú zvláštnu vec a síce akýsi rasizmus, ktorý existuje medzi černochmi. Tí svetlejší, čo majú farbu pleti napríklad ako kapučíno sa cítia byť niečo viac než tí tmavší - afroidnejší. Keď sa takémuto viac afroidnému černochovi napríklad narodí tmavé dieťa, tí svetlejší černosi z toho majú dosť srandu a podobne. Je to badateľné najmä vtedy, keď sa vzájomne hádajú, vtedy toto vznikne dosť vzplanúť a pejoratíva ako opica či čierna tlama sú úplne bežné.

Európa sa v tomto smere do záhuby rúti a to by musela nastať drastická zmena spoločenského nastavenia, aby sa tento vývoj zvrátil. A tá si dovolím tvrdiť, že nenastane. Nedávno som čítal o fenoméne zvanom "white flight", čo je vlastne útek bieleho obyvateľstva zo štvrtí, miest či dokonca štátov, v ktorých narastá koncentrácia nebieleho obyvateľstva. JAR po páde apartheidu, Rodézia po tom, čo sa zmenila na Zimbabwe, v súčasnosti sa toto hojne deje v USA - New York, Chicago, Washington, ukážkovým príkladom takéhoto bieleho úteku je Detroit a podobný exodus bieleho obyvateľstva pred emigrantmi už začína vo Veľkej Británii, Írsku, Škandinávii či Francúzsku.

Reagovat
Vinci

Jaký zase rasismus? Kdy už kopačkám dojde že je velký rozdíl mezi urážkou založenou na barvě pleti a rasismem

Reagovat
Shevchenko

wtf

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Yusuf Abdurisag, ktorý rasisticky urážal - https://img.a.transfermarkt.technology/portrait/big/589099-1558948865.png?lm=1

Michael Boxall, ktorý bol poškodený - https://img.a.transfermarkt.technology/portrait/big/81723-1678624324.jpg?lm=1

Som jediný, komu to príde zvláštne?

Reagovat
kilobyte

V čem je to zvláštní?

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Ten čo urážal je černoch, urážaný má samoánske korene, len by mal zaujímalo ako urážlivo ho rasisticky pomenoval...

Reagovat
Pablos

hej ty gádžo

Reagovat
Mass

Už sem slyšel i ostřejší věci od některých našich spoluobčanů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokusil se ho během zápasu podělat

Reagovat
Pablos

Reagovat
kilobyte

Třeba křováku?

Reagovat
Mass

Nebyla by to spíš ukázka závisti, že na Novém Zélandu mají krásnou přírodu a v Kataru jen písek?

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
ACSeRw!n

jo

Reagovat
PBLead

ano, jsi jediný.

Reagovat
Mass

A nepřišlo ti zvláštní tohle: https://www.espn.com/soccer/story/_/id/37576856/hungary-slovakia-get-stadium-bans-racism

Obrázky průměrného Slováka a Maďara ti sem snad dávat nemusím.

Vlastně bych ti sem mohl dát svojí fotku, mám babičku ze Slovenska a pradědu z Maďarska

Reagovat
Salfovic

Tím se dost vysvětluje.

Reagovat
Pablos

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Mass

hele bacha

Reagovat
Euphael

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Reagovat
verv

Reagovat
Albert Rusnák ml.

To nie je príklad rasizmu, ale národnostnej nenávisti... V tomto prípade po stáročia trvajúcej, pevne zafixovanej a neustále živenej. Ja som zo stredného Slovenska a okrem letmých kontaktov s nejakými feferónmi, predávajúcimi marhule či melóny počas dovoleniek v Štúrove som sa s prvým Maďarom (maďarským Slovákom) rozprával až na strednej škole. Čo si však pamätám, Maďarov som nenávidel už od útleho detstva.

Reagovat
adalbertus

nenávidel? od detstva?

asi na ho no detstvo...

Reagovat
Albert Rusnák ml.

Nepovedal by som, detstvo som mal celkom v pohode

Reagovat
adalbertus

vlastne aj ja s prvým Slovákom rozprával až na strednej v Lučenci

staré dobré časy

Reagovat
Shevchenko

"Irští zástupci si v druhém poločase stěžovali na rasistické urážky jednoho ze svých střídajících hráčů a oznámili, že případ nahlásí světové federaci FIFA."

Takže si Irové stěžovali na vlastního hráče, nebo to je jen debilně poskládaná věta?

Reagovat
Mass

Přál bych si, aby se nedohrál jedinej zápas, ve kterym nebude úplný ticho na tribunách a hráči budou mít zakázáno mluvit. Už jenom proto, že toho teatrálního výmrda Infantina nesnášim.

Reagovat
Salfovic

Rasističtí arabáši

Reagovat
Mass

Kéž by jenom rasistický. Válka v Jemenu má 10x víc civilních obětí než na Ukrajině.

Reagovat
sensei25

Ako sa moze niekto urazit na slova nepochopim asi nikdy.Asi nedostatok iq.Inak mi to hlava neberie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele