Komentáře a souhrny

Bundesliga - souhrn 23. kola: Bayern opět začal bodovat

Už jedenáct bodů náskok měl díky páteční výhře 2:1 nad Mohučí ve 23. kole německé ligy na první příčce Bayer Leverkusen před druhým Bayernem Mnichov. Ten nicméně přeci jen zareagoval a zlomil sérii tří soutěžních porážek. Bayern si opět zahrával, nakonec vyhrál druhým gólem Kanea až v samotném závěru šlágru s Lipskem.

FORTUNA:LIGA - souhrn 22. kola: Sparta drží náskok

Slavia splnila roli favorita a porazila 3:0 Pardubice, hattrick zaznamenal Mojmír Chytil. Na čele se ale nic nemění, Sparta odpověděla triumfem nad Slováckem. Výsledkem 3:0 skončil i souboj Plzně se Zlínem.

Niké liga - souhrn 21. kola: Slovan míří za další obhajobou

Slovan Bratislava má už nyní prakticky na dosah zisk dalšího mistrovského titulu, obhájce vyhrál v Trenčíně a na čele má už čtrnáctibodový náskok.

Chelsea ve finále Ligového poháru s Reds otevřela staré rány, Klopp bez trofeje neodejde

Fotbalisté Liverpoolu navzdory rozsáhlé marodce po dvou letech opět porazili ve finále EFL Cupu Chelsea 1:0 po prodloužení. Utkání plné šancí a sporných momentů mohlo převážit na jednu či druhou stranu hned několik hráčů, jedinou regulérní branku duelu však vstřelil až ve 118. minutě Virgil van Dijk.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů předkola playoff

AS Řím po penaltách opět prošel přes Feyenoord. Sparta v odvetě s Galatasarayem využila početní výhody a výhrou 4:1 si zajistila postup do osmifinále Evropské ligy. AC Milán prohrál odvetu na hřišti Stade Rennes, díky výhře 3:0 z domácího utkání však postupuje. Freiburg dotáhl dvougólové manko proti RC Lens a v prodloužení si zajistil postup do osmifinále. To si zahrají také Karabach, Marseille, Sporting a Benfica.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů předkola playoff

Ajax po prodloužení vydřel triumf na půdě Bodø/Glimt a může se chystat na osmifinále Konferenční ligy. Servette nejtěsnějším poměrem zvítězilo na půdě bulharského hegemona Ludogorce a po bezgólové remíze z prvního vzájemného klání postupuje. Frankfurt doma podlehl Royale Union SG a s evropskými poháry se loučí. Postupují naopak Dinamo Záhřeb, Olympiakos, Molde a Sturm Graz.

Sparťané nabídli Letné velkolepý večer, závěr odvety s Turky proměnili v exhibici

Sparta zvládla odvetu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy proti Galatasarayi a díky domácí výhře 4:1 si poprvé od roku 2016 zahraje osmifinále této soutěže. Na poločasovou remízu zareagoval realizační tým letenského celku nasazením Indrita Tuciho, jenž nejprve sám srovnal skóre dvojzápasu a 10 minut před koncem vyslal do rozhodujícího úniku skórujícího Lukáše Haraslína. Závěrečnou fázi duelu výrazně ovlivnilo vyloučení Kaana Ayhana, které odstartovalo zhroucení tureckého soka.

Nezkušený Arsenal zapomněl střeleckou formu v Anglii, Porto udeřilo z poslední akce

Porto porazilo v prvním duelu osmifinále Ligy mistrů na domácí půdě londýnský Arsenal 1:0. Příčinou toho, že Kanonýři nenavázali na ofenzivní formu z předchozích ligových utkání, mohly být nicotné zkušenosti opor s vyřazovací fází milionářské soutěže, do níž někteří nastoupili poprvé v kariéře. Domácí naopak výrazně zahrozili už ve 21. minutě, kdy Galeno nastřelil tyč a z dorážky trestuhodně netrefil bránu. To však napravil v poslední oficiálně nastavené minutě zápasu, kdy přesně napřáhl zpoza vápna.

Střet trenérů s odlišnými osudy skončil smírem. Pasivní Neapol spasil navrátilec Osimhen

Barcelona překonala v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů defenzivní blok Neapole pouze jednou a z Itálie si odvezla remízu 1:1. Zápas nabídl zajímavý souboj trenérů se zcela rozdílnou budoucností, neboť na lavičce Partenopei se poprvé objevil Francesco Calzona, jenž by měl zároveň vést slovenskou reprezentaci na nadcházejícím Euru. Jako první se však radoval hostující Xavi, který bude u Blaugranas působit jen do konce ročníku. Do vedení totiž poslal jeho mužstvo v 60. minutě Robert Lewandowski. Domácí ale nesložili zbraně a po ojedinělém zakončení se díky navrátilci z Afrického poháru Victoru Osimhenovi radovali ze srovnání.

Absencemi zmítaný Liverpool se ve stínu Ligy mistrů vybičoval k obratu s Lutonem

Liverpool porazil v předehrávce 26. kola Premier League na vlastním stadionu Luton 4:1. Jürgenu Kloppovi scházelo hned 10 důležitých hráčů A-týmu, což se dlouho projevovalo především v ofenzivě. Tu do obvyklých obrátek nakopl až kapitán Virgil van Dijk, jenž v 56. minutě reagoval na trefu houževnatě hrajících Kloboučníků z první půle. Pouhé dvě minuty nato dokonal obrat Cody Gakpo, u jehož zásahu si připsal již druhou asistenci v utkání Alexis Mac Allister.

Závěrečný rest z podzimu doplnil teplický Bílek. Černá série Olomouce bez gólu pokračuje

Sigma Olomouc nezvládla poslední dohrávku podzimní části Fortuna ligy, když v duelu 18. kola nestačila na Teplice v poměru 0:2. Tradičně pečlivý defenzivní výkon Sklářů podpořil ve 22. minutě rozhodující trefou Michal Bílek, jenž ve svých 26 letech zaznamenal premiérový gól v nejvyšší soutěži. Naopak Hanáci, kteří po vyloučení Víta Beneše ze 70. minuty dohrávali v oslabení, se přesného zásahu v tomto kalendářním roce ještě nedočkali a jejich náskok na domácí celek se ztenčil na pouhé dva body.

Dortmund si i přes zásah do defenzivních řad odvezl z Eindhovenu nadějný výsledek

Borussia Dortmund v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů v nedalekém Eindhovenu remizovala s PSV 1:1. Hostům těsně před výkopem vypadly ze sestavy dvě defenzivní opory, což bylo v úvodu utkání znát.

Postupovou jiskru Interu zažehl na San Siru spalovač Arnautovič

Hráči Interu zvítězili v prvním kole osmifinále Ligy mistrů nad Atlétikem Madrid 1:0. Aktivnějším celkem byl v zápase loňský finalista, což nakonec přetavil v 79. minutě ve vítězný gól Marko Arnautovič.

Zahozené šance tentokrát Manchester nemrzely, na skvělého Flekkena vyzrál Haaland

Manchester City v dohrávce 18. kola Premier League splnil povinnost, když na domácí půdě porazil Brentford 1:0. V prvním poločase The Sky Blues zahodili několik obrovských příležitostí, na čemž se podepsal i fantasticky chytající Mark Flekken.

Liga Portugal - souhrn 22. kola: Sporting se dotáhl na Benficu

Benfica šestigólovým představením hodila rukavici Sportingu, který zareagoval rovněž tříbodově. Porto slavilo výhru nad Estrelou, nováčkem soutěže, a upevnilo si třetí pozici v tabulce. Braga zdolala Farense a upevnila si čtvrté místo. V boji o záchranu zabral Chaves, přestože hrál více než půl hodiny v deseti, přehrál Boavistu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele