Komentáře a souhrny

Nespoutanou boloňskou jízdu za pohárovou Evropou nepřibrzdila ani Fiorentina

Hráči Bologni potvrdili výtečnou formu, když na svém stadionu porazili v souboji pohárových aspirantů Fiorentinu 2:0. Pohledný ofenzivní fotbal domácího celku okořenil rozhodující trefou Riccardo Orsolini, kterého navíc o další zásah obral těsný ofsajd. Rossoblu tak setřásli dotírající soupeře a upevnili si pátou příčku. Zato hosté bez Antonína Baráka v sestavě prohráli čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů.

Slavia ve Zlíně bez vyloučeného Jurečky na další pozdní zvrat nedosáhla

Hráči Slavie remizovali v dohrávce 17. kola Fortuna ligy s domácím Zlínem 1:1. Po minulém utkání kritizovanou defenzivu červenobílých doplnil poprvé po návratu z Itálie David Zima, avšak zadní řady Pražanů znovu nepůsobily příliš sebevědomě. V závěru první půle sice poslal favorita do vedení Mojmír Chytil, jenže Ševci v 67. minutě vyrovnali zásluhou Kennetha Ikugara. Nigerijskému útočníkovi, který posílil moravský celek teprve na začátku února, se tak debut v základní sestavě vydařil na výbornou. Duel se naopak nepovedl Václavu Jurečkovi, jenž viděl v 82. minutě červenou kartu za úder loktem do obličeje.

De Bruyne se vrátil do záře reflektorů ve velkém stylu, v Kodani režíroval výhru Citizens

Manchester City potvrdil roli favorita a v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů zvítězil na hřišti Kodaně 3:1. Obhájci trofeje vykročili za triumfem již po 10 minutách hry, kdy je do vedení poslal Kevin De Bruyne. Belgický záložník, jenž na podzim vynechal všechny duely v základní skupině soutěže kvůli zranění, si navíc v nastavení první půle připsal asistenci u vítězné trefy Bernarda Silvy a v samotném závěru duelu přichystal i poslední branku. V dresu Kodaně se gólově uvedl debutující Magnus Mattsson.

Marodkou zkoušený Real uspěl v Lipsku zásluhou Díaze

Hráči Lipska nestačili v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů na Real Madrid a před vlastními fanoušky padli 0:1. Zraněními zmítaná defenziva Bílého baletu sice musela v úvodu čelit aktivnímu Benjaminu Šeškovi, jako první se však po poločasové přestávce prosadili hosté. Výstavní trefou se prezentoval Brahim Díaz, jenž tak Los Merengues poskytl výhodu do odvety. Španělský celek tak v letošním ročníku milionářské soutěže stále ani jednou nezaváhal.

Plzeň brankou v poslední minutě prodloužila ostravské trápení

Viktoria Plzeň zvítězila v dohrávce 17. kola Fortuna Ligy na hřišti Baníku 1:0. Atraktivní úvodní poločas, v němž hned v první minutě rozezvučel Tomáš Chorý břevno, nakonec gólové oslavy nepřinesl. Vítězný zásah si viktoriáni schovali až do nastaveného času druhého dějství, kdy se nenápadným pokusem zpoza vápna prosadil Cadu. Baníkovci se tak po zimě stále nedočkali ani vstřelené branky, hosté naopak navýšili náskok na čtvrté Slovácko.

Liga Portugal - souhrn 21. kola: Ztráty pro Porto i Benficu

Další výbuch zaznamenalo Porto, které odjíždí s prázdnou z Aroucy. Sporting doma neměl větší problémy s Bragou, ta inkasovala v Lisabonu hned pět branek. Benfica se sice následně vrátila před svého městského konkurenta díky lepšímu skóre na čelo tabulky, plichtu z půdy Vitórie ale určitě bere jako ztrátovou. Estrela Amadora přehrála Portimonense a po dvou měsících naplno bodovala, díky čemuž se posunula o skóre před svého soupeře.

Premier League - souhrn 24. kola: Arsenal deklasoval West Ham

Liverpool si doma poradil s Burnley a drží se před Manchesterem City, úřadující mistr skolil Everton. Manchester United skolil v neděli venku Aston Villu a přiblížil se tomuto soupeři na rozdíl pěti bodů. Dva body na lídra soutěže ztrácí Arsenal, který v londýnském derby nadělil potupný půltucet gólů West Hamu. Konečně zvítězila i Chelsea po obratu na hřišti Crystal Palace.

LaLiga - souhrn 24. kola: Barcelona plichtila s Granadou

Jednoznačný průběh měl souboj dvou nejlepších klubů dosavadního průběhu letošní sezony, Real Madrid doma hostil Gironu a katalánského soupeře rozhodně nešetřil. Sevilla se sice letos dost trápí, v neděli si ale vyšlápla na madridské Atlético. Granada také překvapila jednoho ze španělských gigantů, divokou plichtu uhrála v Barceloně. Bez branek se rozešel další outsider v podobě Almeríi s Athleticem.

Serie A - souhrn 24. kola: Další nezdar Juventusu

Inter Milán zvládl další zápas, tentokráte si poradil s AS Řím a znovu navýšil náskok na čele. AC Milán díky jedinému gólu Théa Hernandeze skolil v nedělním šlágru Neapol. Juventus naopak podruhé za sebou prohrál, když nestačil na Udinese. Jubilejní 200. trefu v Serii A si na své konto připsal střelec Lazia Ciro Immobile. Fiorentina deklasovala a posunula se na šesté místo, to však platilo jenom do výhry Bologny nad Lecce.

Haller vystřelil davy v Pobřeží slonoviny do extáze. Africký pohár se zbarvil do oranžova

Hráči Pobřeží slonoviny zvítězili ve finále Afrického poháru národů nad Nigérií 2:1. Pro pořadatelskou zemi se zápas nevyvíjel slibně, když Super Eagles poslal ve 38. minutě do vedení William Troost-Ekong. Ve druhém poločase však vyrovnal Franck Kessié a zažehnul plamínek naděje pro domácí. V závěru zápasu pak hrdina Sébastien Haller vymetl šibenici nigerijské brány, a dovršil tak neuvěřitelnou pohádku mužstva v oranžových dresech, které už po skupinové fázi opustil kvůli neuspokojivým výsledkům původní hlavní trenér.

Ligue 1 - souhrn 21. kola: Derby de la Cote d'Azur pro Monaco

Monaco využilo přesilovku a zvládlo nedělní bitvu o Francouzskou Riviéru. PSG má na čele tabulky už jedenáctibodový náskok. Mistr doma rychle prohrával s Lille, duel ale otočil a nakonec vyhrál 3:1. Skvělou formu potvrdilo Stade Rennes, které tentokrát vyhrálo v Le Havru. Čekání na výhru ukončilo Nantes. Další důležité body v boji o záchranu si připsal Lorient, Lyon vyhrál v Montpellieru a potvrdil lepšící se formu.

Eredivisie - souhrn 21. kola: Ajax padl, derby pro Feyenoord

Heerenveen si překvapivě vyšlápl na Ajax, který tím odmítl možnost posunu na čtvrté místo. PSV naopak venku v pohodě přehrálo Volendam, to samé platilo i v případě Feyenoordu, který zvládl domácí derby se Spartou. Utrecht si bez problémů věděl rady se Sittardem. Nijmegen nezvládl utkání na půdě sestupem ohroženého Waalwijku a po porážce 0:2 si neupevnil pozici na místech zaručující playoff o Evropskou konferenční ligu.

FORTUNA:LIGA - souhrn 20. kola: Jurečka zachránil Slavii v závěru

Slavia brankou v sedmé minutě nastavení vydřela v úvodu jarní části výhru nad Jabloncem. Vedoucí Sparta si už v sobotu poradila s Karvinou. Hráči Bohemians 1905 zachránili v utkání proti Hradci Králové remízu díky dvěma gólům střídajícího Jana Shejbala ze závěrečné desetiminutovky. Teplice zásluhou dvou branek Daniela Fily zdolaly předposlední Zlín.

Bundesliga - souhrn 21. kola: Leverkusen přehrál Bayern

Leverkusen udělal další krok směrem k zisku titulu, když protáhl svou neporazitelnost a doma nedal moc šancí Bayernu. Odměnou mu je pětibodový náskok. Stuttgart zdolal Mohuč a upevnil si průběžnou třetí příčku. Hoffenheim v neděli nepotvrdil dobrou bilanci s Kolínem nad Rýnem a pouze remizoval.

Niké liga - souhrn 19. kola: Trenčín bez problémů proti Košicím

Niké ligu probudil ze zimního spánku šlágr druhé Žiliny s vedoucím Slovanem Bratislava, který potvrdil roli favorita výhrou 4:0. Úřadující slovenský mistr má nyní v čele tabulky již desetibodový náskok. V neděli zvládl Trenčín duel s Košicemi, hostům přitom hodně uškodilo brzké vyloučení.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele